8 tips för höga och fluffiga muffins

  1. Använd rumsvarma ingredienser. Tyvärr minskar det chansen till att spontanbaka förstås.
  2. Använd en bra stabil muffinsform. Ett förargligt problem att missa på. Veka formar kan få muffisen att växa ut på sidorna istället för uppåt och du förlorar den där höga svampformen du är ute efter. Det finns t om speciella muffinsplåtar som kan förbättra resultatet. Du kan också testa med att ha dubbla formar.
  3. Se till att smeten inte bli för lös. Det kan få smeten att rinna över kanterna på formen.
  4. Byt ut vetemjölet mot vetemjöl special
  5. Använd kesella istället för smör.
  6. Ta inte ut dem för tidigt. Låt dem stå kvar i ugnen tills de är helt klara. Kontrollera med en tandpetare. Om ingen deg fastnar på tandpetaren är muffisen klar.
  7. Se till att inte röra för mycket i smeten efter att du haft i bakpulvret. Ingrredienserna behöver bara blandas.
  8. Du kan också testa att använda vanlig handvisp istället för elvisp men det beror på vilket recept du följer. Om du har mycket ingredienser kan det bli lite tungt att vispa för hand.
Tack till Homey!

Kommentarer

Har du något att tillägga?

Namn:
VIP

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...