Kanderat och klart

Jag trodde inte att jag skulle lyckas men det smakar riktigt bra! Kanderade popcorn är mitt nya fredagsmys. Så länge man har popcorn, socker och smör är man safe.

  1. Poppa ca 1 dl popcorn och salta.
  2. Smält 2 dl socker i en vid kastrull och låt det bli ljusbrunt.
  3. Lägg 100 g smör i det smälta sockret och låt det koka ihop till en slät karamellsmet under omrörning.
  4. Rör ner popcornen och se till att alla blir täckta med karamell.
  5. Häll upp popcornen på en plåt med bakplåtspapper. Sära försiktigt på dem och låt dem kallna innan de serveras.
Orkar vi kandera valnötter med tro? På samma sätt fast utan smör och med rörsocker i stället.
ca 1 dl popcorn, opoppade
några msk olja
lite salt
2 dl strösocker
100 g smör, i tärningar
  1. Poppa popcornen och salta.
  2. Smält sockret i en vid kastrull och låt det bli ljusbrunt. Var försiktig för det blir väldigt varmt.
  3. Lägg i smöret i det smälta sockret och låt det koka ihop till en slät karamellsmet under omrörning.
  4. Rör ner popcornen och se till att alla blir täckta med karamell.
  5. Häll upp popcornen på en plåt med bakplåtspapper. Sära försiktigt på dem och låt dem kallna innan de serveras.

Kommentarer

Har du något att tillägga?

Namn:
VIP

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...