Skapande i full gång

Hemma från sykursen igen. Och i dag har det gått riktigt bra. Jackan är näst intill klar. Det är bara spännena kvar som ska på plats. Och omlottblusen verkar bli vettig ändå, trots att den till en början såg ut som jag vet inte vad. Men lite kantband på så blir det nog bra det med.

Tidigare under dagen sydde jag äntligen klart det vinröda linnet jag påbörjade för sådär två år sen. Nu ska det bara tvättas. Och den vita korsetten som jag påbörjade för fyra år sen är snart klar den med. Började att sy dit kantband i dag. Jag har ju inte fått nån ordning på kanterna tidigare men så hade jag vitt kantband hemma och det verkar räcka precis. Vad ska jag annars med vitt kantband till?

I morgon tror jag att jag ska fortsätta. Jag tänkte ha något fint, egensytt, på mig när jag går på Fresh fish.

I brist på annat 2

Otto behöver definitv nya leksaker. Nu sprang han i väg med min sprättare. Kanske tycker han inte att jag behöver den?

Nya kläder

Karl är hur nöjd som helst med sina nya strumpbyxor; ett par krypstrumpbyxor från Pippilotta. Inte de där vanliga vita med ordet Kryp på; nej, ett par ceriserandiga färgglada historier.

 

I brist på annat

Otto börjar nog få dåligt med leksaker; han leker just nu med Karls napp som hamnat på golvet. Men det är klart; leker man in alla möss under kylskåpet får man skylla sig själv.

Inför ESC

På söndag visas första programmet inför ESC. Då ska vi bänka oss med popcorn framför tvn.

Inför Eurovision Song Contest 2008 visas:
SVT1 söndag 27 april 2008 kl 18.30: program 1
SVT1 söndag 4 maj 2008 kl 18.30: program 2
SVT1 söndag 11 maj 2008 kl 18.30: program 3
SVT1 söndag 18 maj 2008 kl 18.30: program 4

Tygfest

Snart är det dags för Ljungbergs årliga Kristi Himmel-marknad! Det är synd att vi inte flyttat så jag hade haft lite mer koll på vilka tyger jag skulle behöva. Men men... Nåt ska jag väl hitta i alla fall. Jag hoppas att de fått in Saldos Blind så jag kan klä om gungstolen till Karls rum.

Citat:
Missa inte vår stora årliga MARKNAD under Kristi Himmelfärdshelgen!
Vi laddar upp i tryckeriet med massor av fynd!

Onsdag 30/4    10-15
Torsdag 1/5     10-15
Fredag 2/5        10-18
Lördag 3/5        10-15
Söndag 4/5       10-15

Familjeutflykt

Det blev en lugn och trevlig tur till Helsingborg. Mulet och bra bilväder ner, soligt och fint väl där.

Olle som var den jag trodde skulle sprattla och behöva lugnande var den som låg snällast på bordet när farbror vet. skulle skanna. Otto hade dock inte tid att ligga där och var väldigt stressad; 190 i puls. Lilla skrutten.

Trots "kattmänniskor" var det en trevlig träff, jag hade gärna stannat på både föreläsning och årsmöte men det hade varit trist för både Peter, Karl och katterna. Så jag stannade på lunchen och åkte sen hem. Väl hemma var det precis så vi orkade mata och natta Karl och diska lite. Inget avancerat alls. Tänkte ringt Camilla för ev lekstund men så här i efterhand var det lika bra att hon inte svarade.

Nu sovstund.

Kattbarn

Yes, Karl är världens sötaste barn. Just nu sitter han, fortfarande iklädd pyjamas och pratar med katterna. Olle och Otto vågar sitta lite närmare honom nu, kanske en halvmeter eller så. Katterna bryr sig inte nämnvärt om honom dock. Så länge han inte kommer för nära och kan rycka i öron, svans eller skinn.

Olle tycker att mattkanten som Karl leker med är spännande tydligen. Det är massor med fransar ju. Då går det bra att gå ganska nära, och Karl skrattar massor. :)

Beslutsångest.

Nu gäller det; i går skippade jag Våra bästa år för att försöka slita mig från skiten. I dag, om en kvart visas reprisen. Ska jag titta?

Prickigt kalas

Nu är man hemkommen från Prickig katts nyinvigning. De har bytt lokaler så i dag var det baluns minsann. Camilla är vip och jag är hennes Plus en. Så det var rosé och marshmallows i långa banor. Eller ja; mest godis faktiskt. Jag är ju inget stort fan av vin öht.

Tyvärr hittade jag inget som fick det att suga så jättemycket i vill ha-tarmen. Kanske lika bra. Det skulle väl vara de röda skinnhandskarna men de kan jag leva utan. Och den silvriga väskan var ju just silvrig, annars var modellen väldans fin.

Nåja. Kalas mitt i veckan är alltid trevligt. Yes yes. Nu; äta lite medsmugglat godis.

Vår!

I dag tog jag och Karl en skogspromenad. Det hela började med att han somnade i selen. Och jag som tänkt ta fina bilder med honom sittandes bland vitsipporna... Å andra sidan låg han fint bland dem i stället.

image212

Han vaknade dock av solen i ansiktet så det gick bra att sitta upp. Det fanns ju så mycket spännande att plocka med på marken!

image213

image214

På vår promenad mötte vi, förutom motionerande människor och rastade hundar, ett rådjur, en hackspett och en ekorre. Tänk; det är trots allt På landet, mitt i stan. ;)

Och hur har helgen varit?

Helgen. Lagom lite planerat. Vi åkte till Vara på söndagen. Mosters hembygdsförening skulle ha loppis så vi var där och stödde dem. Jag fyndade massor av böcker och Peter hittade en ärmstrykbräda. Annars var det inte så mycket spännande. En hel del av sakerna var ju tidigare mina egna. ;)

Efter loppisen åkte vi till moster och bytte däck på Danillas bil. Och tog en promenad. Eller ja; Peter stannade i huset och spelade mobilspel medan vi andra tog barnvagn och hund och gick runt byn. En lagom promenad i fina vårvädret.

På hemvägen åt vi på Majsans. Första måltiden på uteservering i år. Om man nu anser att parkbänk utanför gatukök är uteservering. Efter det åkte jag, Peter och Karl hem till Patric för sedvanliga klippningen. Väl hemma sov vi till strax innan sex då Karl ansåg att det var morgon igen.

I dag blev det promenad med mor. Vi åkte till Sävedalen och tittade in på Kids & Teens. De har utförsäljning då de ska byta ägare. I vanliga fall är det nådigt dyrt, i alla fall för en sån som jag som inte går efter märke. Nu var det överkomligt. Det enda jag hittade var en jacka till Karl dock. Det mesta i hans storlek var utplockat. Antingen hittade jag jättefina bodies som var för små eller jättestora tröjor.

Sedan gick vi vidare till Limit. Även där är det utförsäljning. De ska stänga. Allum konkurrerar för hårt. Jag hittade ett par alltför dyra byxor så jag väntar tills rean är 50% eller så istället och ser om de finns kvar. En t-shirt blev det i alla fall. Street enligt Oscar när jag gick förbi jobbet. 80-tal enligt mig.

Nu är Peter på fotboll. Hemmamatch och han har årskort. *suck* Så det innebär en del kvällar ensam med Karl. Men å andra sidan har jag sykursen. Så det jämnar väl ut sig.


Bloggkoll

Just nu testar jag den nya versionen av Bloggkoll. Och jo, den är som gjord för mig. Tidigare när jag loggade in stod det nästan konstant över 100 nya inlägg men så fort man uppdaterade, eller ville se äldre inlägg, försvann "oläst-dutten". Nu är de kvar tills jag verkligen läst dem. Och dessutom ges en liten förgranskning av vad inlägget innehåller, och inte bara rubriken. Både bu och bä. Jag menar; nu kanske jag missar en del då jag bara läser de där raderna men innan kanske jag inte läste alls, om rubriken inte lockade. Nåja, vi får väl se... Det är inte helt hundra men det är väl en vanesak.


Ord trädda på strå

Ibland, tyvärr alltför sällan, blir jag berörd. Ordsvallningar som rusar upp och ner längs min kropp. Jag ryser och vill bara ha mer och mer; begäret är omättligt.

Allt blir förpassat inom parantes när man snubblar över vackra ord på rad, mening efter mening, sida upp och sida ner. Panso lyckas. Det är nästan så jag blir arg på henne för att hon lyckas så mycket bättre än vad jag gör. Jag får samma känsla av att läsa hennes texter som när jag läste Johanna Nilssons böcker. Samma berättarröst i huvudet. Och jag suckar över min vardag; dag ut och dag in hemma med Karl och inte göra annat än torka välling, tvätta kläder och sova middag. Jag försöker fylla ut min tid med Våra bästa år, klädsömnad och surfande. Men jag skulle vilja hinna läsa mer, träffas över en kopp te eller bara prata intellektuellt med någon. Numera är samtalsämnena bebisar, barn och föräldrar. Jag vill diskutera radikalfeminism, poesi och andlighet. Eller är det ämnen menade för tonåringar?

Jo. Jag har nog tappat mig själv lite. Ger man upp så mycket av sig själv när man stadgar sig? Jag som tycker att jag är så stabil numera; är det en uppoffring för att stå på stadig grund? Inga fler utsvävningar, inga nätter under stjärnorna. Bara sova tryggt i säng.

Ny katt?

Jag tror att jag har ändrat mig. Det blir nog ingen mer devon. Men en perser! Jag har hittat en uppfödare som föer upp "old school"-perser. Retro Look´s. Kolla tidigare kullar och den svarta lilla gossen. Ja tack!

Barnuppfostran

Det finns så många gör så här och gör inte så här när det gäller bebisar.

Enligt Daniel: det är inte bra för små barn att stå upp för länge och för tidigt.

BVC går nu ut med larm om att barn ligger alldeles för lite på mage, att de kryper för lite. Detta sammankopplas med ADHD och räknesvårigheter tydligen. Det kanske jag kan köpa. Daniels påstående köper jag dock inte. Han har ju inte ens barn... ;)

Säljes på Tradera

Det är inte klokt. Folk verkligen säljer, och köper, de märkligaste sakerna på Tradera. Just nu; Semper streckkoder. Galet. Ok, att man kan samla till en Quinny men det lönar sig nästan att köpa den direkt ist. En streckkod kostar minst 2:- på Tradera, du ska ha 500 poäng (ca 1 poäng/streckkod) och vagnen kostar ca 2000:- ordinarie. Jag är lite mer logisk och samlar till en Sack n´seat (100 poäng). Men jag ger inte mer än en krona för en streckkod; Karl äter i ganska snabb takt han med.

Fånig

Jag skulle kanske, kanske kunna byta ut min Samsung. Mot en Sony Ericsson W580i. Förutsatt att jag får den i rosa.


First aid

Nu tror jag att jag har sett det mesta. http://www.nillasolution.se/ Ja, jag säger då det... Vad vore så ofräscht med att ha ett par vanliga trosor i väskan? De är väl tvättade? Och man kan väl skaffa ett litet fodral till dem med?

Hemska hunduppfödare!

Det är tragiskt hur vissa uppfödare beter sig. Det får mig att mer och mer vara tacksam över att jag inte föder upp. Som om inte den världen är infekterad nog; läs Pethras sorgliga historia.

Att hängas ut

Jag sjönk precis så lågt att jag läste Blondinbellas blogg. Bara för att hon hade fått nåt snuskbrev som hon "publicerade" i bloggen, med bild på avsändaren.

Det intressanta i sig är väl inte hennes inlägg, utan allas kommentarer. Nu är väl medelåldern hos läsarna ganska låg men ändå... Visst; får man snuskbrev kan man väl anmäla. Sexuella trakasserier borde det hamna under. Men att lägga ut det på en blogg med flera tusen läsare...
1. Kan vara en skämt från den undertecknade
2. Kan vara ett skämt från nån som bara plockat namn och bild
3. Kan vara nån som söker uppmärksamheten och får det genom att hon lägger ut det
4. Kan vara nån som seriöst menar det och vill ha Blondinbella i sitt harem av oskulder

Det mest intressanta var dock när man googlade på mannens namn. Intressant läsning, minst sagt.

Vattenlek

Karl tröttnade efter en stund på att ligga på golvet och leka snällt medan jag sydde. Så han hittade något annat att leka med. Min första tanke var kattmaten men skålarna var tomma, som tur var. Så det fick bli drickfontänen. Och inte kan man väl ta en sån fin leksak ifrån honom? Skadad som jag är fotade jag i stället.Och det är klart; leker katterna med Karls saker kan väl Karl leka med katternas saker. Minns?

image211

Färdig!

Till slut! Äntligen! Jag har färdigställt Karls sparkdräkt! Och det blev mycket bättre med kragen. Och namnlappen satte jag på bröstet i stället; kragen hade täckt den om den satt kvar i nacken. Det negativa är dock att den är aaaningen för liten. Karl verkar ha längre överkropp än barn i hans ålder; han har ju redan storlek 80, ibland 86.

image206

Jackan fick jag sprätta i går. Men den blir nog klar snart den med. En lagon enkel modell. Och jag har börjat på en omlottröja ur Bibeln. Och ett par velourbyxor. Löjligt enkelt. Tack tack! Haklappen är nästan klar den med. Det ska bara dit lite kardborre. Bildbevis kommer när det är klart.

Vad synd att han är homofil

Det är intressant det där med generationsklyftor. Jag har inte upplevt dem särskilt. De som är "mycket" äldre än mig är tanterna på sykursen. Så det var en minst sagt intressant diskussion som kom upp i dag på fikan.

Marianne hade med sig ett papper som skulle läsas på finlandssvenska och när jag läste det tyst sa jag att jag hörde Mark Levengood i huvudet. Många snälla kommentarer sas om denne man. Inga säger dock plötsligt: Synd att han är bög bara. Eh, va? var tanken som dök upp i mitt huvud direkt. Alltså; så länge jag inte är intresserad av honom själv och har en chans att verkligen få honom får han vara precis som han vill, jag skiter i vilket. Någon nämnde att de får gärna vara det, så länge de inte talar om det. Det där känns som en typisk sak för äldre att tänka.

Jag hade så mycket jag ville säga men det var varken rätt plats eller tillfälle. Fel forum helt enkelt. Men visst är det intressant? Att det skiljer så oerhört i tankegångarna. Jag är hemmablind då de flesta i bekantskapskretsen är homo eller bi. Jag ser det snarare som normen att vara det än att vara hetero. Fram tills jag var ~20 år var nästan alla vänner hbt. De som var hetero kunde jag räkna på ena handens fingrar.

Som bara det att man använder ordet homofil. Känns som något taget ur en biologibok från 70-talet. Å andra sidan kunde man på den tiden ringa och sjukskriva sig då man kände sig lite homosexuell; det var ju klassat som en sjukdom. ;]

Lek

Karl tycker om att leka "japansk skräckfilm". Alltså; mamma lägger sig på mage på golvet med långt, blött hår. Barn lägger sig på mage med ansiktet mot mamma. Mamma backar långsamt, barn följer efter. För varje steg höjer och sänker mamma huvudet.

Tyvärr blir man lite smutsig om man inte städat golvet och dessutom tog leken fort slut när sträckan vardagsrum till kök inte är så lång.

Helgens bestyr

Angående lägenhetsvisningen; killen som skulle kommit i fredags klockan fem och var så himla ivrig dök inte ens upp. Och inte hörde han av sig heller. Så ringer han igen släpper jag inte in honom.... Däremot paret som kom klockan sex (till o med lite tidiga) var trevliga och vettiga.

Efter detta kom Peter hem och vi åkte till City Gross, efter att fått tips om att det finns Prymtång billigt där. Dock stängde hem och bygg-avdelningen sju (dvs när vi kom dit) så vi gick till matavdelningen och storhandlade. Men tängerna var i den stängde delen givetvis. Så det får bli en till tur dit.

I dag var det dags för Baby Barn-mässa. Och jag som trodde att jag skulle shoppa loss och fynda massor av fina saker. Men det mesta hade jag redan sett på diverse hemsidor och webshopar. Synd. Men lite give aways fick man i alla fall. Dock alldeles för lite. Antingen var man tvungen att vara gravid eller ha barnet med sig. Karl stannade i hemmets trygga vrå med pappa. Sen skulle Peter dock iväg på fotboll så jag var tvungen att åka hem igen. Men det var nog lika bra; vid det laget var jag både hungrig och trött i benen. Och lite hande jag shoppat på HM i alla fall. Ja, saker till Karl.

I morgon ska vi på besök hos Peters kusin. Nya kusinbarnet ska inspekteras och godkännas.

Uppdatering

Nu har jag pysslat lite till. Jag började på en haklapp i Barbatyget. Och för att bryta trenden tog jag rött kantband som var en del av vinsten tidigare. Så lite har jag skapat med den. :) Och spjälskydden är nästan klara; det ska bara i bomullsband så de binds fast ordentligt. Men Karl ser väldans söt ut där han ligger och sover i sin Barbaskönsäng. Fattas bara att färga hans hår svart. Men så långt går vi inte, jag lovar.

I morgon är noll saker inplanerade. Så jag hoppas på att kunna göra följande:

Sy lite på jackan
Göra färdigt haklappen
Börja virka filt till Karl (eller åtminstone nån ruta)
Sy en eller två dreggellappar
Klippa ut mönster på byxor och kanske börja sy i den gröna velouren

Vi får väl se hur nära verkligheten det där är...


Vinn vinn

En ny klocka pryder snart min arm och nya strumpbyxor klär snart mina ben. Vårfin och vacker blir jag! ;)

Bollkalle

Strax innan Karl blev sex månader fick han ett paket från Libero. Bl a en liten boll, lite mindre än en handboll. Den hittade jag i dag och gav Karl. Plötsligt rullade den in under soffan. Skit också... Men Otto var snabb in under för att se vad det var som försvann. Och ut med bollen igen. Inte för att upptäcka att den var för stor/tråkig/ful och låta Karl fortsätta leka med den. Nej nej. Ut i köket med den. Jaga jaga! Och tillbaks in i vardagsrummet, med bollen sparkandes mellan bakbenen. Knäppkatt. Och nej, Karl fick inte tillbaks den...


Visning

I går var första paret här och tittade på lägenheten. Två intressenter till kommer i kväll. Usch, jag tycker att sånt är så svårt. Jag menar; här är badrum, här är kök oc här är rum. Sen då? Jo, grannarna är bra, tvättstugan ligger nära och p-plats ingår inte men det går att ställa sig i kö. Och har man sett en lägenhet i det här området så har man sett alla... Men men. Om lite mer än två månader flyttar vi!

Datorskadad

Jag är nog skadad. Jag blev ombedd att skriva min adress. Jag skrev mailadressen...

Say my name

Nu har Stina uppdaterat hemsidan! Både bilder och namn på grisarna.

1 tjej blå - Ladytron
2 tjej blåspotted - Unter Null
3 tjej tonkanes - Skinny Puppy
4 kille blåspotted - Andy LaPlegua
5 tjej tonkanes - Alice in Videoland

Sytid

Det blev även ändrade planer på sykursen. Från början är det en 10 veckorskurs men då läraren blev dålig var det osäkert om hon skulle klara det så de satte 8 i stället. Nu är det bestämt att det blir 10 ändå. Och förmodligen fortsättning till hösten. Så jag kan i lugn och ro fortsätta med min jacka (till mig själv för en gångs skull).

Ändrade planer

Jag fick ett mail att vi inte kommer med till Spinneriets utställning i Stenkullen. Både bra och dåligt. Bra, för då kan vi åka till Helsingborg och skanna på Bara Katters HCM-clinic. Dåligt då det alltid är trist att missa en utställning på hemmaplan. Å andra sidan kan jag lugnt planera in VKs utställning i september då. Annars hade vi ju varit tvungna att åka till Norge emellan för norska cert. Det kan vi ta i oktober i stället.


Fem myror

image204
Titta vad som finns på Lindex! Jag tror att Karl behöver lite nya kläder. Dessutom får man köpa ett spel för halva priset när man köper något ur elefantkollektionen. Spelet är dock från fyra år så det dröjer innan Karl kan spela...

13 Banner

Att vara gräsänka

Plus
Jag kan gå på toaletten med öppen dörr
Jag kan sova tvärs över sängen
Ingen klagar när jag tittar på Top Model eller vad det nu tänkas vara
Massor med egentid

Minus
Jag måste trösta Karl själv
Ingen som ligger bredvid i sängen
Det är inte lika kul att titta på inredningsprogram själv
Alltför mycket egentid


Gräsänka

Nu är Peter i Spanien. Karl har somnat. Och jag är uttråkad. I vanliga fall brukar Peter ändå titta på tv nu och jag brukar sitta vid datorn. Men just nu känner jag inte för det. Tristess. Och han kommer inte hem förrän på torsdag eftermiddag. Han kompenserade lite genom att köpa hem god mat i går iofs. Melonen och minipizzorna har jag redan ätit upp. Jag funderar på att göra vit chokladmousse och doppa jordgubbarna i. Då måste jag köpa grädde bara. Och vit choklad.

I morgon är det sjätte omgången av sykursen. Av åtta. Jag vet dock inte vad jag ska sy. Jag har inte tid att åka och köpa tyg och inga tyger jag har hemma verkar vettiga. Eller; tid har jag. Men sätta sig på bussen med Karl och åka till industriområdet i Sävenäs alternativt till Vallhamra. Nä, jag tror inte det. Jag ska ju dessutom ha med fika till kursen. Jag tänkte göra lite cupcakes. Får se om det går hem hos tanterna som har så många "borde inte" och "ska inte". Jag tänkte till en början vara ambitiös och dekorera med sybehör. Men då ska jag ställa mig och göra sugar paste i morgon. Plus komma på exakt vad jag ska göra av den. Nä. Det blir nog dumlemousse bara. Och chokladmuffins i botten. Vanliga vanilj blev lite platt. Alternativt s´mores. Fast utan smulorna i botten. Vi får se...


I går började jag äntligen på Karls nya spjälskydd. Påslakanet och örngottet är ju klart men jag vill inte bädda med det förrän spjälskyddet är klart. Det måste ju vara komplett. Dessutom är jag i full gång med sparkdräkt nummer två, i frotté. Jag köpte kantband i lördags (vem orkar göra egna?) och har nu kommit en bit på vägen med bodyn med. Den blir i det gröna fladdermustyget. Spardräkt nummer ett sprättade jag bort halsmudden på och håller på och syr dit en krage i stället. Den blev alldeles för stor.


Kejsarens nya kläder

Jag tror att jag är kär. Jag har hittat världens finaste klänning. En klänning som inte alls går ihop med mammaledighet och kladdiga barnfingrar. Men vad gör det?
Special gallery MOSCHINO 3 
MOSCHINO 3/4 LENGTH DRESS in black

Farlig bok

I går kväll gick jag och tappade upp ett bad. Då hette det att jag borde mata Karl först. Jo, det gjorde jag. Sen borde jag natta honom först. Sen fick jag bada. Jag låg i badet och läste nya boken Familjens projektledare säger upp sig. Och jag kände hur arg och frustrerad jag blev. Att jag själv fastnat i någon slags kvinnofälla.

Utan att ha läst ut den ännu kan jag säga att det är en av de bästa böckerna jag läst på länge. Här kommer därmed min favoritlista:


Familjens projektledare säger upp sig
En alien i magen
Bebisbekännelser


Den kompletteras nog av fler. Men dessa är helt klart de bästa jag snubblat över på länge. Läs!

Och nej, jag är varken anarkofeminist eller rödstrumpa. Men jag gillar inte att bli stöpt i form redan vid födseln.


Dagens film

Det är sista gången jag lyssnar när Camilla rekommenderar en film. Enligt henne skulle Juno vara så bra. Enligt oss; icke! Snacka om att slösa bort sin tid...

Om man ska se nåt bra, i alla fall om man har taskig humor, ska man se Hot Rod. Vi uppskattade den sent i går kväll.


Suck

1700 spänn. Till ingenting. Bara borta. För att vi glömde att det var i dag Olle och Otto skulle till veterinären och HCM-skannas. Och man måste betala oavsett, såvida man inte avbokat innan i dag. Och nu har vi alternativ två: åka till Helsingborg och skanna för 1100:- eller till Blå Stjärnan i Göteborg för 2800:-. Och Helsingborg funkar bara om Olle får följa med; det är först och främst för sphynxar. Skit...  

Pysselhörnan

image200

Det blev trots allt lite pyssel gjort i går. Lite ljus för att vara exakt. Jag önskar att jag hade fler olika former bara. Lite trist med bara två varianter. Men det blir nog bra.

Innehållsförteckning

Så packades lådan från Mellmine upp. Och oj, vad glad jag blev! Missförstå mig rätt; det finns saker man verkligen vill ha, saker man använder trots att man inte behövde det från början och saker man ger bort till andra för att de är kräkfula. Och nog är det så att en del saker hos Mellmine inte är min grej. Helt ok om andra gillar det, det får stå för dem.


Nåja. Den stora, stora lådan innehöll:

 • 3 olika car jars från Yankee candle
 • En el-luftfräschare från Yankee candle
 • 2 olika badsalt
 • Hängare i metall från Pluto
 • Väggdekor med katter
 • Kortlek med katter (så nu kan Peter spela med sin "Irakkrigskortlek" själv)
 • Mobilband
 • 2 små glimmisar och en stor babyglimmis (blå givetvis)
 • Kit med blommig sax, måttband och kniv
 • Kaffeburk
 • Barabapapa-servis
 • Bling till mobilen
 • Tygpåse att ha alla fina sakerna i

Barbapapa-servisen är ju bara sååå fin! Och ja, den överväger nog allt i lådan. Trots att hängaren från Pluto är bra fin den med. Eller ja; jag är helnöjd med allt egentligen. Men just servisen har jag ju gått och suktat efter. Nu blir Camilla avundsjuk!


Så nya fina huset kommer inte bara se fint ut, det kommer att dofta gott med!


Tips

Det anordnades en tävling på en blogg där man skulle nämna sin favoritblogg. Menar folk att de bara har en?!

Jag blev inspirerad av detta. Så; utan att ens tävla, vill jag att ni ger mig tips på bra bloggar. Era egna behöver ni inte nämna; så fort jag får ett inlägg går jag in på dennes blogg ändå.

Alltså: Bra bloggar alternativt bloggar ni läser varje dag, minst en gång om dan. Oavsett om de är bra eller inte.


God morgon?

En kopp te. Och Våra bästa år. So far so good. Och nej, jag har inte lyckats slita mig från skiten. Trots att jag till o med läst spoiler så jag vet vem mördaren är och hur h*n åker dit. Eller så... Jag måste ju se hur de kommer fram till den slutsatsen; det förtäljde inte spoilern.

För övrigt? Jättetrött. Karl har valt att inte sova i natt. Och Semper kvällsvälling? Inte gott, säger Karl. Så han suger lite på flaskan, släpper och man tror att han är nöjd. Nej då; en halvtimme senare grinar han igen. Peter går upp och gör vanlig välling. Han (Karl) suger i sig lite av den, verkar nöjd och slumrar till. Ytterligare en halvtimme senare grinas det igen. Då får han ersättning, dricker hela flaskan och somnar tryggt. Men han har fått sova i vår säng och vaknade igen vid halv sex. Då bestämde sig Peter för att gå till jobbet. Själv försökte jag ligga kvar i sängen till halv nio i alla fall. Dock inte sovandes. Så när Karl sover middag sen ska jag det med. Jag som är på pysselhumör...

Allt har ordnat sig

Så. Nu är allting som det ska vara. Peter kom hem och vi åkte till biblioteket och lämnade tillbaks en del av böckerna. Vi åkte till Ica (inte posten) och hämtade vad jag trodde var en bok. Men det visade sig vara min vinst som jag vann för en tid sen av Linda! Och jag som har gått och funderat på om hon kanske glömt bort mig. Men icke! I dag packade jag således upp tyg och tillbehör ur ett fint inslaget paket. Söta, rara! Allra finast var nog tygmärket med Barbaskön. Han är min idol. Så nu känner jag press på mig att sy något fint, omgående. Jag inväntar boken för inspiration bara. Jag lovar att visa upp resultatet.

Efter detta åkte vi till nästa ställe och hämtade ut paket från Adlibris. dagens boktips (utan att ens börjat läsa den): Familjens projektledare säger upp sig. Yes yes! Verkar klockren. Så jag hoppas att Karl leker snäll pojk i morgon så jag kan läsa. Krypa upp i soffan med en stor kopp Larsmässete, babygymmet framför och boken i handen. Vi får väl se ur verkligheten ter sig...

Känns det bättre nu?

Det är tur att man har Linda. Nu är jag genast mycket gladare. Eller var det glassen som gjorde det?

Irriterad!

Klockan 13:45 hade Karl tid för vaccination på barnmedicin. Dit går jag inte med selen så det fick bli vagnen. Givetvis regnade det. Givetvis var Karl på sitt värsta humör. Han gallskrek, vilket han sällan gör, nästan hela vägen. Väl där var sprutan inga större problem. Inte ett knyst sa han.

Sen skulle vi hem. Jag skippade pakethämtande och boklämnande och tänkte ta bussen hem. Givetvis vid tidpunkten då alla slutar skolan. Givetvis skulle alla ohängda ungdomar knô sig på bussen först. Givetvis gallskrek Karl igen. Givetvis klagade folk på det. Givetvis satt andra småbarnsmamman och tittade dömande. Givetvis ska en skolklass med småbarn på en hållplats innan min. Givetvis regnade det fortfarande när jag gick av bussen.

Väl hemma skulle Karl ha mat. Det ville han inte. Inget potatismos med grönsaker till honom inte! Försök inte luras; jag vill ha bröstmjölk. Suck. Nu sover han. Jag skulle egentligen göra mat till mig själv nu men jag orkar inte/har ingen inspiration alls. Så i stället tryckte jag i mig Ben&Jerry som alla pratar om. Den säljs ju i små förpackningar på Pressbyrån för 26 spänn. Klart överskattad. Och då tog jag ändå en smak som skulle skilja sig lite; Cookie dough. Tacka vet jag hemmagjort mördeg och ett glas mjölk.

Bloggdesign

Det är inte klokt! Jag hinner knappt skriva färdigt förra inlägget innan Emelie meddelar att jag har vunnit en design av henne! Kul!

Vinnare, igen!

I dag hämtade jag ut paket på posten. Eller ja, det är ju inte posten längre men ändå. Det ena var min goodie bag från Mellmine. Det ligger kvar i bilen, då Peter inte orkade bära in allt. Han körde mig till sykursen och bar, matkassar och Mellminepaket var för mycket att hantera.

I paket två var det mitt My little pony-tyg som jag köpt via Tradera. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska göra av det. Det är tunn bomull, känns nästan som t-shirttyg. Fast styvt, om ni förstår.

Det tredje paketet var ytterligare en vinst. För ett tag sen hade Veronica en tävling där man kunde vinna en goodie bag från Veckorevyn. Och den är nu min! En hallonröd tröja, ett läppglans (som luktar fruktigt och gott) och ett halsband.

Och givetvis måste jag nämna Tinas design som jag vann. Om du läser det här och undrar varför jag inte använder den är det helt enkelt för att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med den. Än i alla fall.

Jessi hade en tävling där man kunde vinna smycken. Och ett par örhängen ville hem till mig. Det tackar vi för!

Så. Det var väl det. För nu. Var det fint nog? Man ska ju tacka fint. Och glöm nu inte att tävla. ;)


Besöket hos Stina

Vi var i lördags och klämde på kattungarna. Oj, såna charmtroll! Lilla Dis kull är nu 10 veckor och flyttar snart hemifrån. Den här gången hann vi åka och hälsa på dem i alla fall, förra kullen missade vi ju. Jag har bara sett ett par av avkommorna på utställning.

Först ut: Ian och Dio. Två vita hanar, den ena gulögd och den andre oddeyed.Sen har vi Ellas kull. Den är tre veckor och alla fem kattungarna är små och söta. De gör inte mycket mer än sover och piper ännu men vad gör det?

Givetvis fastnade jag för enda hanen i kullen,. Trots att han är mönstrad. Jag föredrar ju solida, och då helst svarta eller vita, i vanliga fall. Men det är väl klart att man kan göra ett undantag den här gången.

Eftersom det var Olles sista kull frågade jag Stina snällt om jag inte kunde få döpa dem. Mjo, det gick väl bra. Till slut. Det är klart; det är väl inte alla som vill döpa sina katter efter synthare.