Skicka vidare

Camilla är bra att ha ibland. Men ibland är hon bara stygg. Som senaste länkarna; se så mycket fint jag hittade!



Hittades här! Kuddfodralen är ju perfekta till innerkuddarna jag köpte på Ikea och ännu inte vet vad jag ska klä med. (Eller ja, lite stora är kuddarna men ändå.)


Hittades här! Man måste inte vara hundtokig för att handla bling.

Tadeusz Zlamal

I går var på på Galleri Rita och hälsade på Tadeusz. Hans konst är breath taking, som alltid. Och om ni går dit; titta på Gryning och övriga i den stilen så vet ni vad jag önskar mig när jag fyller år. Inte för att jag har nån aning om var de ska hänga men vackra är dem. Peter fastnade för en lite mer realistisk med flamencokjolar. Eventuellt var den såld dock.

Så gillar du balett, konst och blommor; gå dit! Inte många dagar kvar på utställningen!

På tal om Leila

Givetvis var jag tvungen att läsa bloggen. Och givetvis sökte jag vidare när hon nämnde olika inköpsställen och prylar. För innerst inne älskar jag sockervadd, sötsliskigt och pastell.



Som sånt här. Hittades där hon köpt sina skålar. Jag fastnade för dockorna jag.


Och surfandet för mig alltid vidare. Till sånt här:


Från Rosanna. Men jag gillar det mest för de fina kartongerna sakerna kommer i.


Från Williams-Sonoma. Kakformar i alla former. Ge mig och jag lovar att baka varje dag.


Från Satinbox.



Från Charles & Marie. Givetvis nämndes The Mocha Dunk Mug någonstans och jag hittade! Den var med i nåt inredningsprogram på tv för inte så längesen och jag blev kär!

Tillbaks till Leila. Jag har lite svårt för att läsa bloggen för jag hör hela tiden hennes röst. Och blir hungrig. Tills jag läste inlägget om Espresso house. Roligast är väl, som alltid, kommentarerna...

Rusta ♥ cupcakes

Det där tårtfatet jag nämnde; voila! Finns i 21, 26 och 30 cm. Fast de kallar ju det assiett och tallrik. Jag hittade dock inte brickan vilket grämer mig lite. Muggarna lät jag bli. Men men. Vill man byta ut sin servis hemma kostar delarna 10 spänn stycket, klart överkomligt. Fast risken är att man måste göra om hela köket så det passar. Kök a la Leila kanske?




Sen finns ju även enfärgade melamintallrikar och skålar på Rusta. Om man vill blanda. Lite starka färger kanske. Men trevåningskakfatet är fint.

Småbarnsförälder = fullt schema

Nu börjar man stressa ner. Det har varit en intensiv dag. Karl vaknade tidigt och sen skulle vi ändå iväg in till stan. Först Peters läkarbesök, sen köpa vax till cykeln så att jag kan börja cykla på måndag. Efter det en tur ut i förorten och barnbutiken Glada ungar. Där inhandlades del ett av doppresenten. Sen åkte vi till Ikea. Peter och Karl satt kvar i bilen medan jag rusade in och köpte det jag hade på listan. Jag hatar Ikea! Jag förstår inte varför jag envisas med att åka dit. Men men. In snabbt till Rusta och köpa tröja som jag sett i reklambladet. Sportig! var Peters kommentar... Jag hittade även fina tårtfat. Perfekt till Karls kalas om en knapp månad. Sen en sväng förbi fiskbilen för att beställa kräftor och räkor till på lördag då vi ska till Bertons. Sen hem. Vila...

Väl hemma åt vi. Gungade Karl. Vi satte upp gungan i går och han är tokig i den. Visst minns jag att man gillade att gunga men han blir vansinnig om man lyfter ur honom för tidigt. Sen ett telefonsamtal: det var Tadeusz. Han har utställning till och med söndag denna veckan. Så om ni vill titta på något vackert rekommenderar jag er att gå till Galleri Rita (tror jag att det heter).

Så i morgon: öppna förskolan 8.30-12 och återbesök hos läkaren. Minishop har kundkväll men orkar/hinner jag dit?
Torsdag: vägföreningsmöte som krockar med kundkväll på d.n.a.
Fredag: mingel med partypinglan på Magnus&Magnus.
Lördag: flyguppvisning på Säve depå (titta på JAS osv) och kräftskiva på kvällen i Horred.
Söndag: dop för kusinbarnet.

OSA: Nej tack

Jag behöver inte gråta blod över att jag inte fått någon inbjudan till klassfesten; jag kan ändå inte gå. Dagen efter ska vi upp tidigt och åka till Norge på kattutställning. Fast visst hade det varit trevligt att i alla fall bli inbjuden...

Vill du ha en kisskatt?

Jag har länge drömt om att skaffa en (eller två) katter till. Men det där kan ni glömma. Inga fler katter blir det i Pantzarska hemmet på myyycket länge.

Någon av katterna väljer att bojkotta Peeween och kissar således i ett hörn. I går sanerade jag katternas rum; skurade med galltvål och sprayade i hörnet med Urine off. Därefter ställde jag brickan med deras mat i hörnet. För katter kissar ju inte där det ligger mat. Har man markerande katt kan man t ex lägga ut lite torrfoder just där den kissat så kissar den inte där igen. Eller hur. Den infon har tydligen inte våra katter fått. För i går när jag skulle fylla på mat flöt det misstänksamt på brickan. Och visst var det kiss! *många svordomar*

Jag överväger svagt om nån av katterna ska flytta härifrån. Fast jag vet ju inte vem av dem det är och jag skulle inte heller kunna skiljas från nån av dem, hur dumma de ibland är.

Men vi ska återgå till Peewees originalpellets och se om det hjälper. Nu har vi bränslepellets och den luktar mer. Jag hoppas att det är en protestgrej som snabbt går över.

Inga vågor?

Varför finns det inga fler surfa lätt och länge-sidor längre? Några forum med några inlägg, kolla mail, blogga. Sen är det färdigt...

Så jag spelar Frecell i stället. Från spel 1 till 103 hittills.

I dag kommer Peters vänner på husesyn. Och grill och fest tydligen. Så det blir nog inte så mycket festande i morgon för Peters del; omsits med bil. Men om nån vill komma över och leka (riva tapeter) är jag och Karl ensamma från fem.

Ernst

Jag och Camilla diskuterade väggord. Dum som jag var sa jag att Ernst-citaten finns hos vimsadekor.se men det är ju fel. Det är ju här och här de finns.

Dessutom finns en bok med fina citat; Ernstologi. Den står högst på min önskelista. För visst fyller jag snart år!

Home Party

Ok. Med tanke på tidigare inlägget var jag tvungen att googla home party. Rangordna följade typer av partyn efter vuxenpoäng, det översta är vuxnast.

Underkläder
Barnkläder
Leksaker
Hundtillbehör
Sexleksaker
Kosttillskott/jos
Yllekläder
Kaffe
Plastbunkar
Aromaterapi
Healing/medialt
Smycken
Smink/hudvård

Och för att hitta ett eget party: http://www.saljkonsulent.se/

Oskuld no more

I dag gjorde jag det. Äntligen. Jag har gjort en typisk mamma-sak. Illa nog var det att jag gick på Tupperware-party ggr två; nu har jag varit på Me&I-party! Hos jolly old English Camillas faster. Eller ja, hon är inte särskilt gammal alltså. En lustig notering; när hon ropar på mannen säger hon John. Alltså med engelsk accent. Inte så som du och jag säger John, utan Djohn.

Men i alla fall. Jag var väl inte särskilt imponerad av utbudet. Eller; visst har de en del söta saker. Som sparkbyxor i velour och svamptröjor. Men inte för flera hundra. Inte när Karl växer som han gör. Kanske senare. Fast det var ju inga avancerade modeller så jag borde kunna sy liknande. Jag har ju ännu inte kommit på vad jag ska göra med kanintyget. Kanske några bodies. På tal om det har Jenny smygöppnat sin webshop. Om man nu inte vill sy själv kanske man kan köpa nåt färdigt. En kaninfilt till Camilla kanske? Bättre än svampfilten? ;) Jag är helt såld på All in. Man kunde klämma på proverna på barnmässan i våras. Tyvärr verkar det inte bli nån variant med svart raglanärm som jag gillade. Men kanske att Karl ska få nåt i julklapp. Så glad Peter ska bli. Och om det är samma kvalitet som på Skidåkare-pyjamasen jag köpte blir jag mycket nöjd.

Hmm. Först dissar jag Me&I för deras priser; JnyDesign är ju inte mycket billigare heller... Men men. Är barnen tillräckligt stora är allt förlåtet. Och Karl har faktiskt haft sin pyjamas sen i våras och den används flitigt.

Nu är det väl bara Dunnis som fattas. Jag kanske ska hålla i ett. Då kan Camilla med farmor och faster komma. För vi är väl bästa väninnor nu; blir man inte det efter home party? ;) Bara att adda på Facebook.

Tillägg: Blingo it is, givetvis. Inte Dunnis. Blingo är ju ekologiskt.

Ullared tur och retur

Hemma igen. Och det är först nu jag inser att Karl börjar bli stor; man kan inte längre köpa en body på GeKås till honom. Det är bara tröja och byxor i hans storlek. Dessutom i klassiska pojkmönster och färger, till skillnad på bodies i unisexfärgerna grön, brun och orange. Trist. Men en turkos tröja från flickavdelningen och ett par rutiga byxor från densamma blev det minsann! Att jag vågar!

De kläder jag köpte till mig var det sämre med; trots att det var samma märke var det bara en som passade, de andra var för små. Men förr eller senare kommer jag väl i dem med, hurtbulle som jag ska bli.

På hemvägen stannade vi på Älvereds shoppingcenter. Till dig som inte varit där; du har inte missat nåt. En butik som känns som Klädkällaren fast med märkeskläder. I ena hörnet en fyndmarknad där allt kostade tio kronor och i andra hörnet damkläder där en tunika kostade 600 spänn. En väldigt fin tunika iofs men tills jag blir smal och vacker ska jag inte kosta på mig sånt, tänk om jag då behåller vikten för att tunikan sitter så fint på mig...


Läs även andra bloggares åsikter om

Det luktar brand

Efter Rosa steget fick jag lite ont i smalbenen, beror förmodligen på skorna. Men länge leve Fattig-Jon och hans Kolojox! Efter att smort in mig i går kväll har jag inte ont alls nu. Förutom där jag inte smorde.. Om bara Peter hade accepterat naturprodukter hade hans ben varit bra nu. Envisa människa.

Om ni undrar vad jag gör uppe? Vi är på väg till Ullared.

Minnet

Jo, jag glömde. Goodie bagen innhehöll ju även sköljmedel och ett fint häfte med erbjudanden.

Innehållsförteckning

Ok. I goodie bagen var det: 

spegel
lypsyl
läppstift
tvål
schampo
inkontinensskydd
amelia
pannband
svettband
nyckelband
ögondroppar
vitaminer

Glömt nåt?



Läs även andra bloggares åsikter om

Breast friends

I dag klarade jag av ca åtta kilometer i rosa kläder. Yes. Rosa steget var det. Med mor, Camilla och hennes mor. Dock var Camillas mor mycket hurtigare än vad Camilla lovat. Inga hurtbullar i mitt gäng hädanefter. Å andra sidan pinnade hon på själv så vi tappade bort henne. Efter en timme och tjugo minuter var vi i alla fall klara. Och vi överlevde. Än. Får se om det blir en tur till Liseberg i morgon; gratis inträde med nummerlappen.

Jag var lite besviken på att det mest var tantsaker i goodie bagen. Tills jag nöjt konstaterade att jag i alla fall fått Amelia i. Mor fick Tara. Amelia är väl liiiite yngre?



Läs även andra bloggares åsikter om

Zombie strippers

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Inledningen fick mig att inte alls vilja fortsätta men så här efteråt är jag ändå rätt nöjd. Fyra av fem.



Läs även andra bloggares åsikter om

Snoppskratt

Morgonens skratt här. Det är iofs inget nytt. Men hennes första inlägg i dag är givet, så klockrent. Tack för det!

Fina väskor

Tanterna på kattforumen är inte bara bra på katter; de hittar fina väskor med. Jag tror att jag ska dreggla en stund. Och enligt Hitta plagget finns de på Åhléns i Göteborg! Frågan är bara hur utbudet är.





Läs även andra bloggares åsikter om

Safari

Denna vecka är sista som Danilla har semester - mao sista veckan att hitta på utflykt på vardag. Så i dag var det dags. Väckarklockan väckte oss klockan sex och åtta for vi iväg mot första målet; Svarteborgs stencenter.

Vid Håby fick Karl för sig att han var åksjuk alternativt att magen inte gillade den nya gröten han fick till frukost. Så han kaskadkräktes. Igen. Så ett byte av kläder och vädring av bil, sen var vi på väg igen. Tänk så spännande man får det när man har barn!

Men ni må tro att jag blev inspirerad på stencentret. Av sten! Peter var besviken då det inte höggs nån sten. Sättandet av knott verkade inte bli något heller. Men fika med hallongrottor blev det. Och det blev godkänt. Jag lyckades dessutom hålla mig ifrån souvenirshoppen och kom inte hem med en endaste sten. I övrigt var det ett litet pittoreskt ställe med egen camping och grejer. Och som alltid när jag är i trakterna från förr får jag för mig att vilja åka runt på vägarna och se om det förändrats. Men memory lane väntar vi med tills vi är ensamma. Kanske inte lika kul att uppleva för första gången.

Det togs en del bilder men ännu har inte sladden till kameran behagat dyka upp sen flytten. Men nån dag... Om inte annat kanske jag tröttnar och skaffar kortläsare ist.

Efter stencentret åkte vi till Tanum och Bohusläns största loppis. Och stort var det. Tyvärr lite för stort för till slut såg man inte alla sakerna de hade. Jag köpte dock ett par vinylskivor.

Sen bar det av mot kusten. Grebbestad passerade vi flyktigt. Ingen Prickig katt på bryggan såg vi. Och då fanns ingen anledning att stanna kvar. Så vi fortsatte mot Fjällbacka. Där hade jag fått nys om ett litet ställe som hade fluffins och bryggkaffe. Dessutom var det en liten antikhandel. Duktiga Mari fyndade äntligen! Tre saker ur serien Sol i den av Gabriel (70-talskeramik) och ett par sillgafflar. En väska till vinflaskor köpte jag med. Perfekt till vinpicknick. Och vi kunde ju inte gå därifrån utan att ha fikat på bryggan. Tyvärr var jag lite besviken på fluffinsen; för lite kanel och lite obakt men den trevlige herrn (Allan?) och utsikten vid Gullaboden övervägde definitivt. Vi blev tipsade om att gå till en sjöbod lite längre ner på gatan och köpa kräftor med men när vi kom dit visste de ännu inte om det skulle bli några över; de höll på att sortera upp dagens beställningar först. Detta startade vår jakt på nykokta kräftor och när vi egentligen skulle åka hem for vi vidare.

Tydligen finns det en hel stenresa att göra. Och när vi var på väg mot Lysekil passerade vi ett kollektiv. Det var lite för konstnärligt för Peters smak så vi for vidare. Och då Peter var allsmäktig förare var det bara att le och se glad ut. ;)

Vi åkte mot Lysekil och i Brastad stannade vi och köpte pizza. Varför förstod jag inte; de slicade inte som vi bad om, de hade ingen dricka och inga bestick. Att ta med alltså. För vi åkte ju till Preemraff och åt på klipporna utanför. Och enligt Peter var det bästa utflyktsmålet på hela dagen. För tydligen är det Sveriges näst största elverk där bredvid Elving och Elvira. Vilket är då största?

Det verkade dock inte finnas nån gubbe med nykokta kräftor i Lysekil trots flera varv runt lilla stan. Bara fiskbil och det finns det ju här med. Däremot fanns det en motsvarande korvkiosk med fisk och skaldjur (tallrikar, rullar och annat gott). Då förstod jag ännu mindre varför vi hade ätit pizza.

Vi tog färjan från Lysekil hem och skulle stanna till på en rastplats för att mata Karl bara. 4 kilometer från vägen enligt skylten. Dessutom förväxlade Peter skylten för vandrarhem med rastplats så när vi väl kom fram fanns det en strand med en bajamaja. Men Karl kan sitta på marken, ingen fara.

Till slut var vi hemma i Göteborg igen. Trötta och sega. Lämnade av Danilla med hund i Majorna. Snurrade hem, vägen via Partille (ja, fel väg egentligen). Snabbt in på Hindåsen för att köpa gröt och hem lagom till fotbollen. Och nu sitter jag och grämer mig över att jag inte hittat usb-sladden. Det var ju så många fina bilder jag tog...

Nästa utflykt gör vi inåt landet. Fast jag får nog hålla med min far om att vädret är bättre vid kusten; först när vi kom till Kungälv började det regna, annars har solen värmt gott i dag.

En liten tur

I dag gick vi upp tidigt, tidigt. Allt för att gå på auktion och fynda. Det var årliga auktionen i Saleby (första helgen i augusti så ingen glömmer det). Egentligen fanns väl inget intressant. Jag fyndade en hattask. Och min mor köpte en skolbänk och en grävmaskin till Karl. Det dröjer nog ett tag innan han kan använda det men ändå.

Dessutom, när Peter gick i väg med Karl till bilen, hittade jag ett ragg. Eller; han hittade mig. Som vanligt med alla nötter. *suck* En lite långsam typ som inte fattade hintar öht. Men det är väl min lott i livet. Oavsett var jag är hittar de mig. Men men; Peter hittade ju mig. ;) Så ibland lyckas de ju.

Nu är Peter på fotboll. Karl kladdar med vatten på köksgolvet och har precis ätit druvor och äpple. Men inga fler stora, oskalade druvor till honom; på väg till Saleby spydde han rakt ut i bilen. Förutseende mor som jag är hade jag ombyte. Bara till Karl dock. Memo: ha handduk och tvättlappar i skötväskan, förutom två ombyten.