Kattungar!

Stygga, stygga Stina har inte nämnt att hon har uppdaterat bilderna på Olles bebisar! Av en slump gick jag in och såg två söta ansikten titta på mig. Och jag vill ha! Kan inte bestämma mig för vem jag tycker bäst om bara. Undrar om man vågar åka och hälsa på; begäret kanske inte kan stillas förrän en följer med hem?

Och vilken dag som helst ska Ellas kull födas. Tänk om det blir något riktigt fint i den kullen. En svart hona eller två...

image85

Foto: Stina Nylin

Sell Out

Vet ni vad? Jag skippar det där med Tradera, det blir alldeles för dyrt. Det nya som gäller är bloppis. Och jag har en alldeles, alldeles egen. Still work in progress men ändå. http://marzipanart.blogg.se/sellout/ När jag har bättre tid ska jag styra upp det hela.

Sytanten har vaknat

Nu är jag igång igen! Den där stickade kappan som jag köpte för fyra år sen på Operans utförsäljning som jag bara skulle sy om litegrann har legat sen dess. Men nu hängde jag upp den på provdockan och genast kom inspirationen tillbaks! Eller ja; den är omsydd så den passar iaf. Sen tror jag att jag ska sy dit nåt mer, den känns lite hemmasunk just nu.

Sen tryckte jag fast knappen i ett par byxor som legat i nåt år. Jag är dålig på att slutföra saker, jag vet. Byxorna var ju klara, bara knappen fattades. Men nu så! En fin jeansknapp blev det dessutom. Och de sitter förvånansvärt bra. Camilla; du var ju med när jag köpte tyget på Skroten, det där jeanstyget med röd sammet på.

På provdockan sitter nu en långkjol, ett linne och en underbystkorsett. Kjolen saknar linning, linnet ska kantas och korsetten ska få ett kantband. Ni ser; småsaker. Och det bästa är att kläderna passar! Trots barnafödande. Fast den vita korsetten som även den bara saknar kantband har blivit lite liten. Eller; den var lite för stor från början men nu ska ni se att den trycker upp mammatuttarna där de hör hemma!

Och allt prat om fina klänningar har gjort mig inspirerad än mer. Kolla här http://www.sensibility.com/pattern/swing.htm Det ska jag nog skaffa mig. Och instruktioner finns på sidan.

Duktig pojke!

I dag är jag en stolt mor! Karl vände sig för första gången från rygg till mage. Från mage till rygg har han ju lyckats med ett tag men i dag låg han helt plötsligt på mage när jag tittade till honom på filten i vardagsrummet, och jag visste att jag hade lagt honom på rygg. Jag vände över honom igen och jodå, snabbt tillbaks till mage.

Lilla gossen!

Smittad av Tradera

Det började i förrgår. Jag läste Vouffens blogg om ett par byxor hon sytt och lagt ut på Tradera. Jag var ju tvungen att gå in och titta på dem, och lägga ett bud. Hoppas bara att de passar.

I alla fall. Väl på Tradera var jag ju tvungen att titta runt. Och hittade en massa andra skojiga saker. Givetvis. Det har hittills slutat i tre vunna auktioner med kläder till Karl.

En sak som slog mig under mitt slösurfande var hur mycket kläder det var från Polarn och Pyret. Handlar folk där så mycket? Var inte tanken att det skulle vara så pk med unisex och lite udda? Jag kan sträcka mig till Villervalla eller Lindex retro-kläder men Karls polisbody är ju mer udda än det där... Och vad är det för fel med rosa på en pojke? Måste det vara brunt för att bli unisex?

Nåja...

Jag har tagit tag i mig själv och städat lite i dag. Just nu syr jag i de sista knapparna på haklapparna/dreggellapparna som bara har legat ett par veckor nu. Kanske kan man börja använda dem istället.

I går kom Peter hem med saker från IKEA. Äntligen kan Karl sitta ordentligt och äta. Eller inte; Peter glömde att köpa en kudde. Men fin är han (Karl alltså) när han sitter fullkittad med grodhaklapp, grodskål och sked.

Och jo, jag kunde lite låta bli att lägga ut annons på Tradera själv. Så i dag har jag stått och strukit en massa barnkläder. Allt från storlek 50 till 74. Men jag vet inte om jag kan skiljas från kläderna, egentligen.

Nya tyger

Det blev inte så mycket shoppande i dag som jag hade hoppats; vi var alldeles för länge i tygaffärerna för att hinna till stan efteråt. Kan kanske ta det nästa helg ist.

I alla fall; vi begav oss vid åtta i morse till Tygriket (Kinna, Skene osv) för att köpa tyger. Målet var att hitta tyger att sy kläder till Karl i. Och det gjorde jag! På Skroten hittade jag muddtyg i svart och rödsvart, mossgrön velour, vit frotté med mönster och ett grönt jerseytyg med fladdermöss. VI får se vad det blir av det. Förmodligen overaller; jag hittade bland mina mönstertidningar tidningar som min mormor har prenumererat på, mao äkta 70-tal.

Vi var förbi Visko med. Och massor med skor hade dem men inget i min smak. Eller; när jag väl hittade skor som var ok var det dyra märkesskor som jag ändå kan köpa i stan, större utbud dessutom. Alltså; jag var ute efter svarta skateskor och det ger jag inte 800 spänn för...

På Fritsla tyglager fyndade vi nog mest; tre meter Barbaskön-tyg som ska bli ett sängkit. Det är vitt bomullstyg med små svarta Barbaskön och det ska blandas med svart lakansväv och bli örngott, påslakan och spjälskydd. Sen hittade Camilla ett fleecetyg i rosa med katter åt mig. Jag vet ännu inte vad det ska bli av det bara. Förslag?

Fritsla tyglager har inte bara tyg; första våningen är inredningsprylar. Och en del fina saker fanns det. Och en hel del onödiga saker. Jag köpte tryffel från Åre och en tändsticksask till Peter. Totalt onödigt men sött.

Smycken

Det här med smycken.. Jag älskar smycken men det är sällan jag bär några. Särskilt nu när man har barn. Jag försöker ju vara praktisk. Ringar river, armband är knöliga att ligga på, halsband är bra att ta tag i med små fingrar.

       

Från vänster:
http://www.miaji.se/
http://www.manolin.se/
http://www.russinnet.se/
(design MaNoLin)
http://www.proudpussy.com/ 
http://www.jonas-emanuel.com/
http://home.swipnet.se/ingrids_smyckeskrin/
http://www.lenak.nu/
http://elindesign.com/


Men ska du göra mig glad uppskattar jag alltid en gåva.

Russin

Det gäller ju att synas, och hittas, på nätet. Givetvis blir jag nyfiken på ett namn som Russinnet. Och givetvis hittar jag fina saker hos dem.

Se det här som en önskelista.

Till mig
Nattlinne
Badskum
Necessär
Smyckesträd


Till Peter
Contactbox
Kableflags
Dad gear väst


Till Karl
Lampa


Till katterna
Sovpuff


Till hemmet
Fondtapet Familjen (även nya Svärmor av samma designer önskas, men den säljs ännu inte)
Fondtapet Sign your name
Väggklocka
Skoltvål
Fönsterfilm Träd


http://www.russinnet.se/

Hunddesign

Nu är jag inte nån hundmänniska personligen men så fort jag hittar nåt skojigt i inredningsväg med hundar länkar jag till Camilla. Hundmänniskor måste ju ha all inredning med tassavtryck och småjyckar, är det inte så? Så det här tillägnar jag Camilla.



Från vänster:
Bord från http://www.madeindesign.co.uk/
Lampa från http://www.leighharmer.co.uk/ 
Sladdgömma från http://www.designonline.se/ 
Tapet från http://www.opak.se/
Halsband från http://www.renathe.com/

Men nej; hade det varit katter avbildade hade inte jag heller velat ha det. Kanske sladdgömman.

Charmtroll? Näe.

I går var Karl ett allt annat än charmigt barn. Så det blev ingen tur till biblioteket. Men jag ska försöka få i honom lite frukost och sen gör vi ett nytt örsök i dag. Tänderna är nog på väg så han vägrar nästan äta; han tuggar bara på flaskan (eller tutten).

En dag som alla andra

Nu kommer ett sånt där trist vardagsinlägg igen. Ett sånt som enbart handlar om vad jag gjort en vanlig grå tisdag.

I dag var en dag som de flesta andra; jag och Karl gick upp vid nio och Karl var på lagom charmigt humör. Sen blev det strömavbrott.

Jag gjorde lax och makaroner till lunch. Det hann jag dock inte äta för Peter ringde och skulle hämta upp mig efter jobbet. Vi hade en husvisning att åka på. I Benareby, en fin liten håla där jag mycket väl kan se Karl växa upp. Men huset... Nä. Alltså; Benareby är en håla som vuxit upp kring landsvägen så man kan inte begära att man bor så värst långt ifrån den, men när jag såg lastbilarna köra förbi tvekade jag. Och Peter gillade inte huset alls. Så det blev nej tack.

Väl hemma lämnades mors bil tillbaks och jag åt min lunch vid sex-tiden. Sen dess har jag surfat. Yoga, gympa och annat krafs. Jag har blivit inspirerad! Jag känner för långa skogspromenader och mysiga hemmakvällar. Storbak och syjunta. Så imorrn ska jag och Karl till biblioteket, skaffa nytt lånekort och sen ska vi yoga. De har dvd:n som jag vill ha där. Tänkte hyra den först och sen kanske köpa den. Och dessutom har jag hittat flera ställen i stan som har mamma-barn-yoga. Ska se om nån från föräldragruppen är intresserad.

Jag återupptog korsettsömnaden i dag med. Jag måste bli klar med allt som bara legat i träda. Och nu behöver jag ju korsett mer än innan. ;) Sen ska du se att jag blir något sånär vacker. Nåt timglas blir jag nog aldrig men ändå...

Jag ska se om jag hinner göra några hattar färdiga med. Kanske under Karls sovstunder. Om man lät bli att titta på skitprogram på dumburken bara.

Agent Provocateur

Nä, nu vill jag vara smal och vacker. Eller; smal behöver man väl eg inte vara, det räcker med vacker och formerna på rätt ställe.

Jodå, jag har hittat ännu ett ställe med underbara underkläder. http://www.agentprovocateur.com Och de har dessutom en butik i Sverige. I Stockholm förvisso men det är väl inget som säger att man inte kan åka på en weekendresa dit?

Rapportering från GRK

I söndags var vi på hemmaplan. Egna klubben GRK anordnade Alla hjärtans dag-utställning. Både Olle och Otto var anmälda. Och då det är en ringutställning gick de mot varann.

På lördag kväll (nästintill natt) tänkte jag att det var lika bra att packa direkt istället för att stressa på morgonen. Då upptäckte vi att Peter hade glömt förrådsnyckeln på landet! Och där inne låg Ottos burskynke och våra stolar som vi brukar ha med oss. Men ok, jag har ju två burskynken till förutom Olles. Men jag hittade inte nåt av dem, inte ens Olles. Så jag fick sy nya, halv tolv på natten. De blev inte särskilt snygga med vad gjorde det. Och puffen som jag hade sytt för några dagar sen matchade ju inte direkt; den var ju i samma tyg som Ottos vanliga burskynke. Men men... Jag lyckades få klart de iaf.

På morgonen vid sju kom min mor och hämtade Karl. Hon skulle vara barnvakt hela dan. Skönt! En sak mindre att tänka på. Lokalen i Mölndal är ju inte den största.

Strax därefter for vi iväg. I mors bil då vår är kvar på landet, halvt uppallad för att bytas alla möjliga delar. Incheckning gick smärtfritt, iordningställande av burar likaså. Nu evig väntan. Vår domare hade en massa kat. 1-katter att bedöma först. Jag hann då se övriga domares bedömningar så jag satt och tittade på kat. 3. Det var en devon till utöver Olle och Otto var den enda sphynxen på utställningen. Detta gjorde ju att Otto var väldigt poppis. I vanliga fall brukar vi sitta vid burarna men inte den här gången. Så man slapp ta ut katterna när nyfikna kom förbi och ville klappa. Särskilt Otto brukar bli smutsig av det, han svettas och blir fet och brun. Så den här gången var han jättefin när han skulle till domaren.

Både Olle och Otto fick CAP. Otto gick även vidare till final och blev BIS 4:a. Han slog en aby som var EP och WW. Då blev man lite stolt över skrutten. Och hans bedömningssedel är full av utropstecken och domaren sa "Lovely cat!" till mig flera gånger när jag hämtade honom vid finalen.

Vid 16 var utställningen över. Då åkte vi och åt pizza och sen hem och vilade ut. Och ja, vi hämtade upp Karl på vägen.


Nytt te

Jag beställde för ett tag sen provpåsar med te och kryddor från Svampbutiken.  Just nu dricker jag min första kopp. Tranbärste. Det luktar riktigt gott, men smaken är lite som alla andra. Visst; det är en viss sorts te jag gillar och tycker man om Cactus, Calypso och liknande gillar man Tranbär. Men lite trist att det är likt. Jag är ute efter udda teer som jag i vanliga fall inte skulle köpa när jag köper provpåsar och "hemliga paket".

Det som skiljer från de teer jag beställde från Greenfield är att detta är löste medan det andra var påste. Det som förvånade mig dock var mängden i provpåsarna. I kryddpåsarna var det välfyllt medan det i tepåsarna knappt räckte till en mugg. Nu dricker jag ju ganska stora muggar men ändå. Kryddor använder man inte fullt lika flitigt och i samma mängd.

Puff!

Till slut. Det tog mig två och en halv timme att sy en kattpuff enligt instruktionerna här. Från det att jag började trä overlocken till liggbar puff. Påminn mig om att aldrig sy galon, mikrofleece och skumgummi tillsammans i overlocken. Det funkar helt enkelt inte.

Men den blev rätt ok. För den som vill se den kommer den finnas i Mölndals Folkets hus på söndag. Förmodligen med en svart sphynx i. Eller ja. Bild kommer senare. Kanske efter söndagens utställning.

Stardust Tattoo

Äntligen! Länge leve Stardust Tattoo!

Jag köpte tidigare en ball closure-ring från Barbarella, 18 mm i diameter och 7 mm tjock. Den skulle vara alldeles för tjock för att kunna öppna med min gamla ringöppnare, det visste jag då den knappt kan öppna den på 5 mm. Och på Barbarellas hemsida har de en ringöppnare men det står inte hur stora ringar den tar. Då mailade jag och frågade och fick ett halvluddigt svar om att det nog borde gå. Så jag sökte vidare. Och hittade till slut Stardust Tatto. Där fanns ringöppnare i olika storlekar minsann!

Efter bara ett par dagar låg ett litet paket och väntade på mig på posten. Och hem jag for (nåja, släpade mig uppför backarna med Karl på magen). Tog ut alla smycken ur hålet, öppnade ringen, utan problem. Och töjde. Så nu sitter ringen där så fint. Och jag är jättenöjd. Nu ska det inte bli större. Fast nu ska bara de andra hålen töjas ett steg...

Titta så fina saker

Jag har gjort det åter igen. Slösurfat i brist på annat. Och givetvis hittat en massa fina (onödiga?) barnsaker.


Lära gå-vagn, haklapp och potta. Visst måste man? Finns hos http://www.askersundsbabybutik.se/



Tallrik fylld med varmt vatten så maten inte kallnar och till det ännu fler haklappar. Finns hos http://askochembla.jetshop.se/



Och som kompenation att jag inte går på babymassage med Karl får jag väl ha en sån här tröja till honom. Finns hos http://www.alabarn.se/

Skodesign

Jag är helfrälst i program som Topmodel, Project Runway och liknande. Nu har det dessutom kommit Shoestar! Nine West letar efter nästa Manolo Blahnik eller Jimmy Choo. Så inte nog med att jag slösurfar i vanliga fall; nu måste jag ju hålla mig uppdaterad om det här med.

För övrigt önskar jag mig en större garderob till skor och mer pengar så att jag kan köpa skor. Se bara:


Från vänster: Manolo Blahnik x2, Prada, Tory Burch, Jennie O, Mary Jane, Karl Lagerfeldt, Christian Louboutin x2

Till Karl

När Karl blir stor nog har jag hittat den perfekta presenten! Jag hade i alla fall blivit överlycklig om jag fick den.
image27
Sen hittade jag, såklart, en massa annat fint.


Jultåg, födelsedagståg, groda med speldosa (man drar i kronan :-) ), groda till trädgården, band att sy på kläder och en ljuslykta till vardagsrummet. Allt hos http://www.mycards.se/shop/

Te

Bäst i test så här långt:

1 Festive Grape
2 Ginger Red
3 Spring Melody
4 Rich Camomile

5 Christmas Mystery
6 Summer Bouquet

7 Honey Roobios

8 Creamy Roobios

9 Green Melissa

10 Easter Cheer

11 Mate Aguante

12 Chamomile Meadow

13 Lotus Breeze


Kvar att testa:

Fine Darjeeling

Earl Grey Fantasy

Delicate Keemun

Magic Yunnan

Kenyan Sunrise

Classic Breakfast

Jasmine Dream

Japanese Sencha

Flying dragon

Golden Ceylon


Eureka!

Småprylar i alla former, hur onödiga de än må vara, är en av mina laster. Och internet, det stora världstäckande internet, är givetvis fullt av butiker som säljer allt mellan himmel och jord. Jag är dock skeptisk till att beställa saker utanför Sveriges gränser. Litar inte fullt på post och betalning. Synd, annars hade jag köpt en massa fina tyger från Singapore som jag hittade i går under värdelöst surfande. Det är trist att det inte finns mer tyger med Hello Kitty, Carebears, Powerpuff girls osv i Sverige. Det är oftast söta nallar och annat trist man hittar här.

I går snubblade jag även över firmor som gör hundhalsband som dekoreras med dekorband. Ja men dekorband kan man ju sy på kläder! Smart! Och de hade med Ior, Droopy, tasstryck och en massa saker som skulle passa. Men hittar man nån butik som säljer sånt? Icke! Bara rosor och annat krafs på. Såvida man inte köper i scrapbutiker men då är det bara en liten dyr stump. Men jag ger mig inte! I värsta fall får jag väl beställa från US of A; där hittade jag minsann massor. Gift wrapping är ju stort där. Så sett ligger det ju en sådan butik här i hooden - Surprise house. Får väl ta och gå dit nån dag.

Men... Det allra värsta (?) var när jag under nån av alla sökningar länkades till http://www.mellmine.se/ Voine! Ett ställe i min smak! Scrap booking, doftljus, wallies... You name it! Nu har jag varit där och tittat tidigare så förutom allt det där standard-krafset som jag har på min önskelista hittade jag även en telefon. Ja, jag gillar retro. Och vårt kök är spygrönt, vilket härstammar från förra lägenhetens kakel från 70-talet. Efter det kan vi ju inte byta ut hela vårt kökssortiment. Just nu har vi en gammal bakelittelefon med snurra. En svart så den passar inte riktigt. Men nu åker den nog ut. I alla fall efter att ha sett den här:

image20

Jag har tidigare övervägt att jaga rätt på en kobratelefon men då den gamla luren vi har låter så dåligt är jag rädd att en kobra låter ännu värre. Telia gjorde nyligen en upphottad variant men jag tycker nog att den här är snyggare.

Och sen hittade jag presenter som jag tror skulle uppskattas av vännerna:


Från vänster: 
Barbapapa, barnbestick  till Karl - då Peter inte accepterade de med Elsa Beskow som jag ville ha
Barbapapa, barnservis - tallrikar + mugg till Karl - måste ju vara komplett
Väggdekor - My Little Pony till Camilla - se till att kläcka ut en unge så du har en ursäkt att ha sånt här på väggen!
Coca Cola hattask, sommar till mig och min rosa pillerburk
Coca Cola hattask, röd - till mig och min marinblå pillerburk
Coca Cola lunchbox, workman till Peter på hans nya jobb

Nej jag vet, jag gillar inte Coca Cola (smaken, inte företaget) men hattaskar kan man inte ha för många av. Och hattar måste bo fint.

Sen hittade jag en sån där reflexbrosch som Camilla har. Undrar var hon har köpt sin? För här såg jag att den finns i massa olika färger. Och glimmisar... Med katter, snöflingor, blommor och en massa fint. För det är ju viktigt att synas.

Tesmak

I går blev det Festive Grape. I dag Lotus Breeze och Honey Roobios. Kanske en kopp till, vad har jag inte bestämt än. Eller så går jag och lägger mig. Jag har sovit riktigt dåligt de senaste dagarna. Eller; Karl har sovit dåligt rättare sagt. I alla fall; Festive Grape var riktigt gott, Honey Roobios ok men Lotus Breeze kunde jag varit utan.