Lockande berlocker

 vs  

Tidigare har Locher´s stått högt på önskelistan med deras fina halsband. Nu har de fått konkurrens. I form av Cutie pie. Men jo, Locher´s är nog finast. I alla fall.

Hittar ni något liknande får ni gärna tipsa!



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Sista besöket

Nu har Karl varit på BVC i Partille för sista gången. Hädanefter är det Hindås som gäller. Dock verkar det som man får ta sig till Mölnlycke för att gå till barnmottagning. Men vid det laget är väl Peter föräldraledig och tar bilen.

Premiär

http://satine.se/ nyinviger sin shop med upphottade hemsidan. Detta firar de med 20% rabatt när man uppger koden "premiär" i kassan. Givetvis blir jag shoppingsugen. Ännu mer sugen blir jag när jag hittar TINte Cosmetics läppglans för 49:- Namn som Pink lemonade, Cake, Double bubble och Haute chocolate lockar ju alltid till köp. Men nu har jag läppglans för ett år framåt minst. Jag förköper mig på Tradera. Men glossig är jag.



Läs även andra bloggares åsikter om ,

Mammas pojke!

Karl stod precis upp! Utan att hålla i sig! Inte sådär vingligt ett par sekunder utan säkert en halv minut, bara för att han kunde. Med tuggrodan i handen givetvis. När han lockades av en annan leksak i sin låda satte han sig ner igen. Det är värt allt grinande som varit i dag för övrigt.

Spruta inte på min gubbe

Det är mycket prat om jorduggar så här innan midsommar. Givetvis. Och nu, hör och häpna, avslöjas det att gubbarna besprutas! Det kunde man väl fatta. Eller vill man fatta? Ta potatisen; King Edward är besprutad upp till tolv ggr för att den inte tål skadedjur. Och jordgubbarna upp till åtta ggr. På Naturskyddsföreningens hemsida kan man dock hitta Krav-certifierade jordgubbsodlare. Där hittar du även vad du ska undvika när du handlar i mataffären.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Tetrice

Så käcka tjecker! De kan så bra, så bra. Se bara senaste uppfinningen! Ja tack! Det vore ypperligt att ha till fina drinkarna. Om nån gav mig ett bra drinkrecept till bara. De kanske inte gör sig så bra i mai tai.




Läs även andra bloggares åsikter om ,

Mördande reklam

Reklamen börjar mer och mer gå tll överdrift när det gäller att synas och chockera. Se här för bildexempel: http://mj.barczyk.se/blog/1642/mode-som-uppror-armani-i-trubbel-efter-reklam-om-sexturism

Besiktning klar

Nu har fastighetsskötaren besiktigat lägenheten. Utan anmärkning. Förutom att vi ska spackla igen eventuella hål efter Lackhyllan. Det ska vi väl klara av. Numret till nya hyresgästen lämnade han dock inte ut men jag har ju hennes namn. Innan visste jag inte vem av de som var på visning som skulle få lägenheten.

Snart flyttar vi! Nedräkning pågår definitivt. Och nu känns det inte lika avlägset som när det var månader kvar. Nu är det drygt en vecka bara. Stressen över att hinna packa börjar dock komma över mig. I helgen är det ju midsommar så då är man på landet och hinner inte packa. Men men. Peter var i går och hämtade 40 kartonger till så totalt har vi en sådär 160 kartonger. Hur vi lyckades flytta hit med bara 30 förstår jag inte. Fast då packade vi böckerna i påsar; de måste ligga i kartonger nu i och med att vi anlitar flyttfirma.

Utmaning

SÅ FORT DU LÄST DETTA HAR DU BLIVIT UTMANAD
Regler: Du måste svara på alla frågor och sen utmana alla som läser detta.

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
1. Är du singel?: nej
2. Är du lycklig?: ja
3. Är du uttråkad?: ja
4. Är du ledsen?: nej
5. Är du italienare?: nej
6. Är du cooling?: ja
7. Är du från irland?: nej
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta?: nej

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: ja
2. Har du någon gång blivit sårad?: ja
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt?: ja
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom?: nä
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna?: ja
6. Har du haft en hemlig beundrare?: ja
7. Är du kär?: ja
8. Vill du gifta dej när du blir stor?: ja

10 TVÅ ALTERNATIV
1. Bilddagboken eller lunar?: pest eller kolera?
2. Hår eller ögon? hår
3. Katter eller hundar?: katt
4. Några få bästa vänner eller jättemånga \"vanliga vänner\"? : få bästa vänner
5. Tv eller internet?: Internet
6. Coca-Cola eller Pepsi?: pest eller kolera?
7. Utekväll eller romantisk hemmakväll?: utekväll
8. Pengar eller lycka?: lycka
9. Dag eller natt?: natt
10. Msn eller mobil? mobil

TIO \\\"HAR DU NÅNSIN...\\\"
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån?: nej
2. Brutit ett ben?: ja
3. Gjort nåt du ångrar?: nej
4. Hoppat Bungee Jump?: nej
5. Ljugit för någon du tycker om?: ja
6. Ätit en hel tårta?: nej
7. Gjort bort dig offentligt?: ja
8. Viljat bli tillsammans med ditt ex igen?: ja
9. Gråtit när ett husdjur dog?: ja
10. Velat försvinna?: ja

SENASTE
1. Telefonsamtalet du gjorde: min mor
2. Telefonsamtalet du fick: min mor
3. Personen du var med: Karl
4. Roligaste grejen som hänt:  minns ej?
5. Personen du smsade: Linda
7. Du skrev till på myspace: har ingen
8. Du kommenterade: någon på bloggen
9. Du tillbringade natten med: Peter
10. Du kramade: Karl

Ett klick om dagen

Rädda djuren
Rädda gammelskogen
Rädda regnskogen
Ge mat
Ge ris och öva ordkunskap
Jag har get


Sen kan man klicka hur mycket som helst.

Kattbarn/barnkatt

Idogt krafsande hördes från kattlådan. Jag trodde det var Olle, Peter trodde att det var jag som rensade lådan. Nej, det var Karl som krafsade. Men han åt inte den här gången; han kissade nallen. Trots att nallen bär blöja.

Fastighetsskötare...

I torsdags klockan ett skulle fastighetsskötaren komma hit och besiktiga vår lägenhet. Vi väntade och väntade. Ingen dök upp. Karls mat blev uppskjuten, min mat blev uppskjuten.

På fredagen tänkte jag att han kanske sa fel dag och kommer i dag i stället. Så vi väntade vid ett men ingen kom. Kanske är han sjuk.

Men nej. I morse, när jag höll på att byta bajsblöja på Karl givetvis, ringde han. Ja, jag ser att jag missade att komma till er i torsdags. Eh, ja... Men men. På onsdag vid nio ska han komma i stället. Vi får väl se hur det blir med det.

Olika åsikter

Junitjej påminde mig om en dröm jag haft sedan länge. Fast det var nog inte medvetet. Hennes åsikt om body suspension skiljer sig en aning från min kan man väl säga. Alla är vi olika och tur är väl det.

En styck lotusställning. Enjoy!

Dagens Olle


Dagens Otto


Dagens kaka

Jag har ett baksug. Alltså; jag är sugen på att baka. Så i dag bakades det rulltårta. Enligt nedan.



Du behöver:
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl grädde

Fyllning:

  • 2 dl jordgubbssylt

Gör så här:

Sätt på ugnen så att den är varm när du du vispat ihop smeten. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret. Vispa ner mjölet försiktigt. Vispa ner mjölken/grädden till en jämn smet.


Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft. Jag tycker att det är lättare att få bra resultat med varmluft. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.


Stjälp direkt upp tårtan på sockrat papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.

Allt enligt Recepten.se


Våfflor

I går gjorde jag våfflor. Jag är alltid skeptisk då jag vill ha riktigt frasiga våfflor. Och för minst flera dagar sen packade jag ner alla böcker, däribland kokböckerna. Dessutom har vi ingen mjölk hemma. Så jag sökte på nätet. Och fann.

Frasiga våfflor utan ägg och mjölk
1 Sats

6 dl Vatten
5 dl Vetemöl
2 tsk Bakpulver
250 g Mjölkfritt margarin

Smält margarinet. Blanda samman mjöl och bakpulver. Rör samman alla ingredienser till en jämn smet. Grädda våfflorna och servera med sylt.


Och nöjdare med våfflor har jag nog aldrig blivit! Fast liiiite mycket margarin var det nog. Kanske ska prova med 200 gram nästa gång. Annars hur goda som helst. Tur att jag ännu inte hade packat ner våffeljärnet.

Nyfiken

Något fel på hörseln har minsann Karl inte. När han sitter utom synhåll och jollrar och leker med något försöker jag smyga mig på honom. Men han avbryter leken så fort jag ens tänkt tanken, och tittar och väntar att jag ska titta fram. Jag vill ju se vad det är som är så skojigt och spännande!

Eget husdjur

Ni minns väl att jag skrev om de fina plastdjuren? Nu är det inte enbart snorrika eller konstnärer förunnat att ha dem. Hos Momastore kan man köpa en alldeles egen.

West Coast Riot

Det verkar som om jag är den enda som är intresserad av lite hederlig punkrock. Ingen vän vill gå med och det finns fortfarande massor av biljetter dit. Och festivalen är om två veckor. Ok, det är en torsdag. Men vem orkar inte hålla sig vaken till 00.00 då sista bandet slutar spela? Eller är det helt enkelt Metaltown som stjäl besökarna?

Ni kan väl försöka?

Testbild

Jag testar bara. Tidigare inlägg vägrar visas.

Edit: Verkar funka. Så kanske kommer det snart nya inlägg.

Hemma igen

Har ni saknat mig? Jag har ju varit utan dator en vecka. Semester på landet mao. Karl lyckades dra på sig en förkylning som han smittade både mig och Peter med, lagom till Peters Berlinresa i helgen. Och Karl själv har ju inte varit det allra lyckligaste barnet med förkylning men det har väl varit acceptabelt.

Liten redogörelse då: på fredagen lämnade vi hemmet tidigt och väl på Varaslätten pustades det ut en stund och sen åkte vi och shoppade kläder i en butik i Helås som ska lägga ner. Halva priset på allt. Till och med jag hittade kläder. Till mig själv alltså; till Karl hittade jag massor. Sen åkte vi in till byn och handlade standardsaker. Vi åkte dock förbi Önska, som även de skulle lägga ner. Näst sista dagen lyckades vi pricka in och dessutom hade de fyra glas kvar i serien som vi samlar på. Perfekt!

Lördagen till tisdagen spenderades under körsbärsträdet i trädgården. Vi gjorde så lite som möjligt. Karl åkte lite vagn, jag läste lite feministlektyr (Min mosters migrän av Hanne Vibeke Holst), rensade lite i dammen och sov. Sov ganska mycket. När Karl väl lyckades somna vill säga. Då var det soft.