Väskan packad

Olle är redo. Han vill ut och åka.


Dagens bloggtips

http://photoshopdisasters.blogspot.com/

Är jag arbetsskadad eller är det här hur kul som helst?


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Barnramsor

Måndagsbarn har fagert skinn
Tisdagsbarn har älskligt sinn
Onsdagsbarn är fött till ve
Torsdagsbarn får mycket se
Fredagsbarn får kärlek och lycka
Lördagsbarn ska mödorna trycka
Söndagsbarn får leva och njuta rikt och vist och sedan berömligt sluta


Måndag är så mallig, först han är.
Tisdag kommer efter, sur och tvär.
Onsdag ska jämt bråka,
Torsdag hoppar kråka,
Fredag han är nitti år, sådär.
Lördag bjur på kola,
Söndag han kan måla.
Alla veckans dagar har du här.

Läs även andra bloggares åsikter om

Barn och katter

Jag ångrar inte en sekund (just nu) att vi skaffade en sphynx. Visst, vi har svurit åt Otto många gånger, senast nu i morse då han hade stängt av strömmen till dator, stereo och tv för 100:e gången. Men när man ser honom och Karl leka tillsammans är allt värt det. Alltså; det är inte så många lekar en bebis på åtta månader kan utföra. Men skaka på skallror och rulla bollar kan han och det är de lekarna Otto gillar bäst. Otto hämtar bollar som Karl rullar iväg. Otto slår efter skallror och klossar som Karl skakar och viftar med. Och Otto delar med sig av sina leksaker med; de stickade Carinamössen suger Karl gärna på och den lilla råttan som går runt runt i en av kattgymen är minst lika roande för Karl som för Otto. Allra bäst är det när de sover bredvid varann; båda ihopkurade under en filt, Karl snuttandes på Ottos svanstipp.

Fina tangenter

Jag vet att jag spenderar för mycket tid på Tradera. Men det finns guldkorn. Senast upptäckte jag ju Hello Kitty högtalare. I samma sök hittade jag klistermärken till tangentbordet med Hello Kitty. Auktionen är just nu uppe i 115:- och det anser jag inte klistermärken vara värda, hur söt katten än är. Men... Efter sökning på Google efter andra sorter hittade jag dem. Som bara är som gjorda för mig! Glöm det där med att hålla reda på kortkommandon; nu finns EditorsKeys. Ok. Det kanske har funnits ett tag men vem har letat efter sånt innan? Visst, har man pengarna kan man väl skaffa ett riktigt tangentbord, som dessutom ser lite Tetrisaktigt ut. Det finns lite olika varianter.

Undrar om det är avdragsgillt om jag skaffar ett set till jobbet? Om inte annat kan man väl kalla det läromedel till Bill och Bull som inte ens kan klippa och klistra? I dator alltså.

Fast innerst inne vill jag ha nåt sött och fint att klistra på. Som matchar mus och högtalare. Eller så får jag köpa ett Hello Kitty tangentbord och sätta photoshop-klistermärken på...

Mens i mugg

För knappt en månad sen beställde jag en Diva cup. Sen dess har jag längtat efter att få mens igen. Förra månaden var den första efter förlossningen och att behöva byta tampong en gång i timmen känns drygt, samtidigt som det slösar på resurser. Så varför inte stoppa upp en mugg som samlar upp istället? Och återanvänds. Låter inte jätteskönt men efter att ha läst lovord om den (och inte bara på tillverkarens hemsida) tänkte jag testa. Just Diva cup får man dessutom skicka tillbaks om den inte skulle passa. Så en sån fick det bli.

Och vet ni vad; det är guld! Slippa tänka på tampong. När satte jag i den? Har jag fler med mig? Finns det toalett dit vi ska? Dessutom är det lite kul att veta hur mycket man verkligen blöder - det är måttstreck på sidan så det går lätt att räkna ut. Men den infon besparar jag er.

Så... Ännu en känn din kropp-grej. Det började med p-datorn där man numera har full koll på ägglossning och menscykel (innan graviditet that is). Sen tyckte barnmorskan på MVC att jag skulle lära mig naturlig familjeplanering i stället - känn ditt slem alltså. Och nu mäta mensblod. Undrar vad som är nästa steg...

Resa bort?

Hon gör det igen! Hon lyckas röra vid nerver som ligger djupt begravda. Jag tackar och bockar. Allt är inte yta.

Körkort

Förra helgen när vi var och provkörde nya bilen lämnade Peter sitt körkort som pant. Dessutom var bilen som vi provkörde avställd (vilket de verkar vara hos bilhandlare). Detta väckte min nyfikenhet och jag mailade således polisen. Måste man inte ha körkortet med sig? Och får man köra avställda bilar? Svaret jag fick?

Hej !

Man skall alltid ha sitt körkort med sig. I annat fall skall man ha en
godkänd id-handling.

Den enda godkända färden med en avställd bil är till och från svensk
bilprovning för besiktning. Bilen måste dock vara trafikförsäkrad.

När man provkör en avställd bil hos en bilhandlare måste man låna
firmans saluvagnsskylt vid provkörningen.


Kattforum 2

Ännu en anledning till att hänga på kattforum: Motmanuskript

Kattforum

Och Peter undrar varför jag läser olika kattforum...

devalanteriel: Ja, gissa varför penislängdssnittet är cirka 2 cm längre i undersökningar baserade på vad männen själva uppger än på sådana där det gjorts faktiska mätningar... :) 
Karolina: Ääääh, man mäter väl som man mäter svansen på en katt (från rövhålet)? :hihi:

I dag är Karolina min guru.

Ny symaskin

Ok. Inte för att jag tror att den är särskilt bra. Eller ens bättre än min 15 år gamla Bernette. Men den är sötläskig!


Snacks i låda

Det är på gott och ont som Karl upptäcker allt mer av världen. I går gjorde han det vi befarat länge att han skulle göra. När jag stod och gjorde mig i ordning för att åka till Elriks ettårskalas kom Peter inrusandes i badrummet med Karl och sa åt mig att ta ut det Karl hade i munnen! Pojken var alldeles brunkladdig om munnen och luktade... bajs! Han hade hunnit ta sig till kattlådan utan att Peter såg och stoppat i sig kattbajs. Eller; Peter vet inte om han verkligen svalde nåt, han satt mest och sög på en bit när Peter hindrade honom. Karl var jättearg för att vi tog det ifrån honom. Så kattbajs är tydligen gott enligt åtta månaders barn. Jag bara hoppades att han inte skulle börja kräkas bajs på väg till, under eller på väg från kalaset. Men Karl verkade opåverkad av sitt snacks.

I dag var upptäcksfärden mindre skadlig. Han lutade sig lite mot toalettdörren och plötsligt försvann handen igenom! Titta en kattlucka! Och den låter skojigt när den slår igen!

Tidigare i dag satt han och skrattade för sig själv i tio minuter. Då satt Otto på garderoberna och tittade ner på Karl och det var tydligen oerhört roande. Dessa barn och katter.

Jag våttorkade golvet i dag i hela lägenheten med. Det uppskattades. Dels halkade man omkring och dels stod det en hink med vatten att plaska i. Mindre roligt blev det när jag sa till att han inte fick. Han har humör den unge herrn.

Pippilotta!

Nu är det totalt onödigt att ha fina haklappar då det ändå kladdas tomat och annat färgande på dem. Men se så fina Pippilotta har fått in! Tänk om jag hade hittat dem när jag beställde Karls strumpbyxor...


Aldrig mer Ellos

Jag blir så trött. Snacka om att inte vara särskilt tillmötesgående.

Jag "gick på" ett erbjudande från Ellos om 40% rabatt på dyraste varan och gjorde en beställning på lite olika saker. När paketet kom var det ett par plagg som inte passade, bl a en klänning som var dyraste varan, och dessa returnerades. Då tror man i sin enfald att rabatten dras av nästa dyraste vara, ett par skor som kostade lika mycket. Men nej. Summa summarum betalar jag fullpris för alla varor och fick ingen rabatt.

Man tycker att jag borde lärt mig från alla gånger jag beställt från dem nu...

Hello Kitty

Jag ropade för en tid sen in en usb-mus till datorn (på Tradera that is). En Hello Kitty där man klickar på rosetten. Nu har jag hittat vänner till den. Och det är ett rejält måste på båda två! Högtalare och webkamera (vad jag nu ska med webkamera till).

     

Bumblebee

Vi fortsätter med sötsaker. Nu från Bumblebee. Fast hos dem hittar man "bara" sötsaker att ha på sig. Örhängen till mor, body till son. Kolla in! En klar fördel är att de har ekologisk bomull i kläderna.

Sweet like candy


Bara för att jag gillar rosa och är lite sötsugen.

Från vänster
MOR Cosmetics Marshmallow Body Butter
Aquolina Pink Sugar Perfumed Compact Body Powder
Aquolina Perfumed Sugar Bath
TVÅL Hair Mask, Pink Cotton Candy

TVÅL Cupcake Soap, Peppermint

Principessa Delizia Mia Sugar Polish

Jilda Beverly Hills, Lip Gloss Wet Kiss
SugarBaby, Bath Fizz
SugarBaby Crystal-Ize Eye Glitter
Naturals Relaxing Bath Salts
Rock Hard Cosmetics, Lethal Glow
Too Faced Little Pink Book
Too Faced Intensive Plumping Lip Mask

Urban Decay Peppermint Body Powders, Pale Pink
Library of Fragrance Pick-Me-Up Marshmallow
Library of Fragrance Pick-Me-Up Spray Bubble Gum

Allt finns hos http://www.eleven.se/


Modemingel på Topshop

Hemma. Jag och Camilla var på mingel på Topshop. Anordnat av Veckorevyn så ni vet klientelet redan. Men det var ju 25% rabatt. Fast deras kläder passar mig ändå inte. Jag är ute efter väskor och skor. Det hittade jag inget av som var särskilt snyggt heller. Och ingen goodie bag fick jag. De lottade ut ett tiotal och trots två lotter var fick varken jag eller Camilla någon. Surt. Det var väl för att vi tog två lotter. Karma tror jag det kallas...

Tjejslagsmål

Karl var ensam pojke i går på öppna förskolan. Om man inte räknar med en pappa som var där. Annars var det bara småflickor. En från föräldragruppen på Bvc bl a. Och hon hade en båt som Karl gärna ville ha. Så han tog den. Sen hade hon en boll som han gärna ville ha. Så han tog den. Sen visste han inte hur han skulle plocka upp de andra leksakerna när händerna var fulla. Det löste Linnea (flickan som han tog sakerna ifrån) åt honom; hon tog tillbaks båten.

Värdefullt

I går skrev i alla fall tre av bloggarna jag bevakar om Bloggvärde. Säkerligen nämnde fler det. Jag är en dag efter och nämner det nu. För den uppmärksamme la jag dock dit en ikon i går om hur mycket min blogg är värd. Vad det nu baseras på...

Jag gick in i dag igen och tittade på vilka bloggar som var värda mest. Inte helt otippat var det en hel del "kändisbloggar". Men mitt i allt detta hittade jag en pärla. Konsumbloggen. Den lägger vi på bevakning. Tack Bloggvärde.

Detta är för övrigt första inlägget jag gör sedan min blogg flyttades. I dag. Tack för den. Är den så obetydlig?

Smak av Asien

I går när vi tittade på Inför ESC smakades det på Asiens "läckerheter". Och resultatet?

Sjögräschips - alla utom Camilla kräktes (det smakade ugefär som ströbrödet på stekt fisk, inget jag äter som snacks mao)
Sjögräs- och sesampuffar - något bättre, men det var jag ensam att tycka. Inte ens Camilla åt dem.
Räkchips - smakade som det låter. Åter igen; inget snacks.
Rostad majs med vitlök - ganska accepterat. Det smakade helt enkelt rostad majs med vitlökspulver.
Hagtornsgodis - var nog bara jag som åt. Mest för den fina utformningen av påsens skull. Manga!
Melonpudding - smakade som det låter. Dock var den väääldigt dallrig. Nog godare kall.
Kokosglass med taggig frukt - nog den varan alla kräktes av. Jättemycket! Smakade kokos och lök. Och luktade lika illa.
Koalakex med jordgubb - bäst av allt! Och det jag valde först. Det var små kex med vit choklad med jordgubbssmak i.
Dricka med tamarind - sötsliskigt.
Dricka med longan - kräkvarning. Fast det som var läskigast var att det var "fruktkött" i, dvs det låg halvor i botten, inte mos som i apelsinjos.

Det jag ännu inte provat är mina fiskbollar formade som blommor med rosa mitt. Det ska bli intressant

Och med att kräkas menar jag inte riktigt kräkas. Det var inte så att vi hade kräkskalas i går.

Lite sugen

Jag fick ju för mig att jag skulle lära mig att virka. Men det gick sådär. Eller; jag virkade alldeles för hårt och det blev skevt. Jag tänkte göra en filt till Karl som inflyttningspresent. Lagom med framförhållning och så. Det slutade med att mor min virkade en filt istället. Jag gav upp.

Men så i dag blev jag sugen på att lära mig igen. Jag hittade lite bilder.

Undrar om det är de fina bilderna eller skapelserna som får mig att vilja virka något lika fint... http://www.undersolen.se/ borde ni besöka, utan tvekan.

Humor

Nu kanske jag är skadad småbarnsmor men jag tycker att det här är hur kul som helst:
http://www.rtin.org/babyinstruktioner/

Roliga vägskyltar:
http://www.jesper.nu/bilder/roligt/skyltar/
http://www.trafikminnen.se/roliga_skyltar.html

Jag köpte på bokrean The worst album covers in the world; här finns den digitala versionen:
http://katastrofalaomslag.blogspot.com/

Alla vet väl vad Tjuvlyssnat och Tjuvtittat är, här kommer alternativ  till Tjuvtittat:
http://2snubbar.se/skyltar/
http://roligtochtokigt.blogspot.com/2006/06/roliga-skyltar-och-anslag.html

Särskrivningar tycker vi om:
http://www.skrivihop.nu/exempel/bilder/


Utflykt

Nu är vi hemma från dagens utflykter. Vi var precis hos min bror och grillade. Lagom avancerat. Karl fick för sig att äta något olämpligt löv och kaskadkräktes lite lagom på alla sina kläder. Tur att man har ombyte med sig. Tyvärr borde man kanske även ha ombyte till sig själv med.

Vi började dagen med att åka till Kåhögs gård och titta på korna som släpptes ut på bete. Bror och sambo och Camilla med hund var där med. Men det kändes lite överreklamerat. Arla bjöd på mjölk och bulle men bullarna var slut då folk bara dykt upp och inte anmält sig innan. Och korna skuttade inte alls så mycket som jag trodde att de skulle göra. Men några bilder tog Peter på dem ändå. Lite bilder till Karls scrap book.

Någon visning gick vi aldrig på. Det hanns inte med för Peter hade fått för sig att vi skulle titta på bil. Vilket vi gjorde efter vårruset. En blå C5. Verkar väl vettig. Vi har betänketid till i morgon. Och nog är det ett bra pris och en bil som nog passar oss. Alternativet är väl en dubbelt så dyr V70...

Efter biltittandet var vi på Saigon Cash. Det var intressant, minst sagt. Jag tycker ju att det är underligt och lite utrikeskänsla över Stallarna vid Kviberg. Här var det Asien direkt. Många spännande produkter men då jag dels inte riktigt vet vad det är i dem och dels hur man använder dem kan jag inte bara köpa på måfå. Peter köpte en del läskiga saker. Bland annat glass. Kokosglassen testade vi till grillandet. Svensk kokosglass kan slänga sig i väggen; det hör var riktig kokos! I och för sig är den gjord på ren kokos. Så det är ju bra för veganer! Dagens tips mao: vill man slippa trist tofuglass; köp thailänsk kokosglass!

Syndat/fyndat

Nu gjorde jag något som jag inte borde. Jag har köpt mer tyg. Men det var ju till mig. Och jag måste ju ha tyg så att jag kan sy lite till mig själv. Alla tyger jag har är antingen inredningstyger eller barntyger.

Det blev ett grått trikåtyg med svarta stjärnor som jag nog ska göra en tunika eller två av. Och ett ylletyg. Jag vet; fel årstid men vad gör det? En väst ska det nog bli i alla fall.  Jag sörjde ju ett tag att den blommiga trikån som jag beställde prov på tog slut men nu har de fått in den igen. Så något plagg till Karl blir det med. Kanske en sparkdräkt? Fast det känns som om det skulle bli för varmt just nu.

Lite camotyg blev det med. Förmodligen blir det en kjol i våder av det. Bildbevis kommer på Skapandet. Ja, för den som inte vet det lägger jag numera upp sånt jag syr där.

Mönstrad trikå Bomull 1243 UllflecceMönstrad trikå Bomull 140cm Art:1411 Broderad kamoflage Svart

Pimp my nails

Ok. Nu är jag inte den som målar naglarna 24/7 men jag ska nog börja. I alla fall efter att ha hittat "mitt" lack. Jag behöver minst ett Cougar, ett Stingray och ett Rambler. Synd att det inte finns nån med bubbla eller Fiat 500.Underverket hittas hos Satine. Som för övrigt har en massa annat som skapar ha-begär. Ganska givet är nog halsbandet Not for sale med. Ett snyggt sätt att visa vad man tycker om trafficking. Och vem bär inte hellre ett fint halsband än nåt färgat band?

Plast

Jag glömde ju nämna ett partaj på listan; Tupperware-partyt som var i går kväll. Det var en i sygruppen som anordnade det, lite som avslutning. Och tro det eller ej, jag shoppade faktiskt något! Men jag var så där praktisk småbarnsmor så det blev droppsäkra muggar till vuxna och en droppsäker pipmugg till Karl. Så inga bunkar eller annat krafs. Trots att de andra nog hetsades av varann och köpte mer än de hade tänkt. Det är väl det Tupperware lever på. Men det är klart; flera av dem hade saker från 70-talet och kunde nu konstatera att de verkligen var så bra som det sagts. Personligen tycker jag att allt är så plastigt och fult... Numera hade de serveringsskålar och sånt men vem ställer fram plast när man har middag? Inte jag. Bara i brist på annat bättre i så fall.

Men trevligt var det. Trots att jag i dag är jättetrött och helst vill lägga mig och sova igen. Fast nu ska vi till Barnmedicin och ta allergiprover på Karl.

Partaj

Således. Följande event står på schemat:

10 maj - vårrus på Kåhögs gård (kossorna släpps ut på bete)
10 maj - Tillskärarakademins årliga visning
18 maj - Elrik har ettårskalas
22 maj - ESPIRA-dagen
28 maj - Blodomloppet
16 aug - Rosa steget
Någon gång i november - Göteborgs chokladfestival

Barnsjukdom

I dag var vi på bvc för att träffa en läkare angående hans eksem på armen. Som "tur" är hade Karl kliat rejält så läkaren verkligen såg hur det brukar se ut. Tidigare har det varit läkt och fint när man skulle visa upp det. Vem tror att gossen kliar sig då? Så på fredag ska vi till barnmedicin och ta blodprover och se om han är allergisk mot havre, vete eller mjölk. Och läkaren skrev ut en salva som vi ska smörja in honom med dessutom. Och om det inte hjälper ska vi ses på tisdag igen. Annars ska vi på återbesök den 20:e. Och vanliga åtta månaderskontrollen en vecka efter det. Mycket besök blir det. Men vi får väl hoppas att det hjälper.

På tisdag kan vi åter igen börja gå på öppna förskolan i alla fall. Då är det inget stress med att man ska hinna hem innan sykursen och så. Det var sista gången i dag.

Upptäcksfärd

I dag har Karl smakat på äckel. Eller ja... Han har i ett par dagars tid satt full fart mot köket och katternas drickfontän så fort man har satt ner honom på golvet utan en massa leksaker som distraherar. Så även i dag. Och han hann ända fram så lite blöt blev han. Och kattmaten kände han lite på med. Men den hann inte in i munnen. Numera står både fontänen och maten på köksbänken.

Vi har ju två kattlådor; en i köket och en i badrummet. När vi i dag var i badrummet och plockade med saker hör jag plötsligt hur Karl smaskar. Nej nej! Inte så illa! Då har han fått tag i pellets (vi har träpellets istället för sand) och stoppat i munnen. Han såg nöjd ut. De kanske smakar som majskrokarna han får ibland, vem vet.

Ny bil

Peter har nu tröttnat på Helmut. Så han har hittat en annan. Just nu pågår budandet för fullt. Men jag medger; den är ganska fin.

Fiskkalas

Jag och Camilla har en ny hobby; VIP-partyn. För ett tag sen var det ju Prickig katts nyinvigning; i går var det Vip-fest på Fresh Fish. Vid halv åtta träffades vi och minglade på Exercishuset och tittade på modevisning. Ett par kända ansikten var där, dock såna man vänder huvudet åt andra hållet när man ser. 

Det var ett par designers som jag fastnade för. Det mesta var väl mediokert tyvärr. Eller ja ni vet. Så där mode-catwalk-aktigt. Inget man ens kan bära till fest. 

Efter visningen blev det mingel med tilltugg på Elite Park på Avenyn. Dock inte min typ av folk, inte mitt typ av ställe och inte min typ av drinkar. Så det blev väl nån timma där bara. Sen åkte jag hem och sussade sött. 

Nu planeras nästa event. :) 

Långtur

Då vår bil har valt att inte fungera mer än litegrann, hyrde vi en bil i dag för att ta oss till Ljungbergs tygmarknad bl a. Men först åkte vi till Ica för att hämta ut fem (!) paket till mig.

Ett styck låda med Urine Off. Återkommer om hur det verkligen fungerar eller ej. Sägs neutralisera kattkiss.
Ett styck låda med LdB-prover
Ett styck låda från Dunderbutiken med en Kiss-tröja, en Bajs-tröja och en Kiss & Bajs-underbyxa till Karl. Även en tandborste som blinkar i tre minuter till Karl (eller mig?).
Ett styck låda med vunnen hattask från Tradera. Dock är den låst så vi får se hur vi löser det.
Ett styck påse med kläder och skor från Ellos. Det var mest för skornas skull jag beställde, kläderna passade dåligt som vanligt.

När vi sen kom hem låg en avi på golvet. Två paket väntar på mig på Ica...

Efter Ica körde vi en sväng förbi jobbet. Jag behöver fler plastfickor till mitt scrapalbum. Givetvis passade inte de fickorna som fanns med mitt Clas Ohlson-album. Suck... Men enligt deras hemsida ska det finnas plastfickor till albumet. Vi får väl se, senast jag var där hade de inga.

Ljungbergs hade inte fått in Saldos tyg, såvitt jag kunde se. Det var väl inga direkta tyger som lockade mig heller så de reade ut. Kanske det vita med rosa siluetthundar. Men var skulle jag ha det? Eller det vita med röda krusiduller? Jag har ju ingen aning om hur stora fönstren i det nya huset är än. Annars hade de fina jultyger som kunde blivit gardiner.


Nåja... Efter detta åkte vi på en liten bilpromenad. Vi åkte bort till huset och spanade in omgivningarna. Tydligen ligger det en ridskola inte långt därifrån! Jo, jag tror att jag behöver färska upp mina kunskaper en del. Och kanske att Karl vill börja rida när han blir lite större.


Just nu är Peter och Karl iväg och umgås med Chalmersmänniskor. Jag pustar ut hemma. Kanske ska sy lite. I kväll är det dags för Fresh fish. Om inte Camilla har glömt bort det.


Vackert!

Jag har hittat ännu en konstnär som gör vackra saker som borde pryda mitt hem. Frågan är om inte Karl skulle få mardrömmar i det här fallet.

 
 

Titta in! http://www.anabagayan.com/

Only in America

Just nu skulle jag vilja bo i USA. Jag menar; hur gott verkar det inte? http://www.activatedrinks.com/