Reklam

Zandra visade en reklamfilm jag måste sprida!

Mingelkväll

Just hemkommen från mingel hos Margit i hennes lilla söta butik. Och med mig hem fick jag ett par fina glassvampar att sätta i granen. Eller; i vår gran hamnar de nog inte, det är de alldeles för sköra för. Så de hamnar nog i gardinen på ett katt- och barnsäkert ställe som syrummet.

Dessutom hittade jag julkulor som kanske skulle föreställa cupcakes, kanske fruktkorgar. Jag funderade länge över att köpa ett par men nöjde mig med svamparna. Och en tekanna till min brors servis fanns det med. Undrar om han skulle uppskatta en sån i julklapp. Peter uppskattade inte plåtleksaken jag funderade på att köpa till honom. Trots att den skulle kosta 950 spänn. Tur att jag inte impulsshoppade då...

I lördags var jag och arbetskollegan Maria hos SMID på invigning. Lite felplacerad kände man sig nog då de som var där verkade vara bekanta till Bella, på ett eller annat sätt. Så jag återkommer nog en annan dag och tittar närmare på nåt svart omlott. Om jag är hoppfull och får på mig en L.

Stadstur

I dag efter tandläkarbesöket tog vi en tur på stan. Lite optiker för nya bågar till Peter, lite Naturkompaniet och spana på fina tröjan till mig. Dock satt den alldeles för konstigt. På vägen till p-huset blev det en sväng förbi Systembolaget och inhandlande av nya Blossaglöggen. Och jo, den är god. Men jag föredrar lättglögg. Undrar hur det smakar att göra tryffel på den...

Dagens OttoBortse från att den är oskarp.

Köp popcorn

I mitt sökande efter lampor snubblade jag över Popcorn shop. Och under avdelningen kitsch hittade jag massor av fina saker. Och ja, det var kaninen jag sökte efter först.


Sykit, kaninlampa, korsettlampa, munspray, nyckelring och memory.Vilket som går bra i julklapp.

Syprojekt

Efter mycket strul med bloggen tröttnade jag på att skriva inlägg. Men nu verkar det funka. Än så länge.

I dag är ledig dag. Då ska vi ut på tur igen. Läkarbesök och sånt. Och Knappcarlsson. Viktigt. Jag behöver fler knappar till kappan. Och en sväng förbi Tygaffären med för att se om de har de fina knapparna som Inga köpte kvar. Jag ska ju sy ett par sailorbyxor och de hade gjort sig fint på dem. Och mellanlägg har de nog där med så jag blir klar med min rosa väst. Yes, det där pastellrosa tyget med katterna blir en väst. Jag som lovade Peter att det skulle bli nåt till Karl av det. Moahaha! Crazy catlady, here I come!

Peter vann bråket med spottarna så nu lyser de så fint. Och nätverket fixade han i går kväll med så nu går det att surfa i vardagsrummet med. På söndag ska vi köra gamla tvättmaskinen till min mor och passa på att köpa fler gipsskivor så snart blir väl syrummet klart med. Jag ser ett slut på renoveringen i alla fall. Och har redan börjat inreda det.

Internet nere

Intet nytt på nätet. Folk verkar faktiskt ha sovit i natt och således är knappt några bloggar uppdaterade, forum besökta eller mail skickade. Jag vill med sova...

Kaninkanin

Minns ni noshörningen? Nu har jag hittat en kanin! Japp, jag önskar mig.

På tur

Jag är så nöjd med denna dag! Vi var ambitiösa och matade Karl och åkte hemifrån innan tolv. I vanliga fall när vi ska ut på tur brukar Karl bli hungrig efter nån timma men med fruktstund precis innan klarade han sig fint.

En tur till Bolagret först och ett konstaterande att lampan jag spanat in på hemsidan inte var särskilt fin i verkligheten. I fredags var vi ju på Mio och gav upp den jag sett på hemsidan. Vi köpte istället ett par andra från IKEA i fredags. Men men. På Bolagret hittade vi dock en kopia på spottarna vi dregglat över tidigare, då till sovrummet. Så den ska Peter bråka med i morgon.

I fredags köpte vi för övrigt både gardinstänger och gardiner på IKEA. Så det ska bli lite gemytligt även hos oss. Lagom till jul kanske?

Efter Bolagret åkte vi på skojakt. Till Skopunkten först och där hittade jag två par skor till Karl och ett par fodrade stövlar till mig. Dock var det ena paret till Karl för små. Trots att jag hade med hans nuvarande och tog ett par som var lite större. Fodrade dock så det borde jag väl förstått. Men jag hade fortfarande inte hittat några vettiga vinterskor till mig själv. Och Peter behöver nya med så vi for till Skohuset i Lerum. Peter hittade de där pjattskorna han har sen tidigare men lyckats förstöra med färg och misskötsel så ett par såna blev det plus ett par lite halvsportiga från Ecco. Jag hittade ett par vettiga fodrade kängor som det dessutom var rea på. Perfekt. Och ett par mockasiner med brandbilar på till Karl. Så klart när man är på Skohuset. (För den som inte varit där har de en full size brandbil stående bland barnskorna.)

På väg mot kassan spanade jag lite på väskorna de hade. Och hittade en som var rätt snygg. Bredvid den stod dessutom ett par ruskigt snygga stövlar! I samma material som väskan. Snordyra, tänkte jag och tittade knappt åt dem. Peter övertygade mig att prova och yes, ett par såna skulle jag ha! Och inte ens 500 spänn kostade de! Så nu är det bara ett fint partaj som fattas så jag kan använda stövlarna. Och väskan önskar jag mig i julklapp.

Efter detta var vi alla nöjda och åkte hem. Och åt pressad potatis med stekt kyckling respektive quornfilé. Även Karl fick potatis men fiskbullar till. Han smakade till och med på avokadoröran. Yes, yes. Riktigt familjär dag i dag mao. Som avslutning klippte jag Karl med nya trimmern och badade honom. Nu äts popcorn och dricks Ubuntu-cola. Ja, inte för sonens del; han fick välling och sover nu.

Ett steg fram, två steg bak

Ok. Kappan är väl inte riktigt klar. En knapp till behövs. Minst. Men det värsta är att fodret är för litet. Det stramar något fruktansvärt när man försöker cykla. I bästa fall är det bara ärmarna som behöver ringas ur, i värsta fall får jag byta foder helt och hållet. Eventuellt kanske jag kan spräcka ryggen och lägga i mer tyg där. Men det lutar nog åt att sy nytt. Kanske i någon lite roligare färg. Och passa på att sy fickor på den. Det saknar jag. Annars är den varm och bra.

Kappat och klart

Åh, jag har varit så trött! Eller är trött fortfarande. Men vet ni vad? Jag har blivit smått ambitiös! Nu när det är så fruktansvärt kallt att cykla har jag sytt klart min vargavinterkappa! Ja, det var bara ett par knappar som skulle sys i... Men ändå. Så strax blir det premiärtur med den. Den har bara hängt nästan klar i fem år.