Förändringens tid

Nej, det är inte helt genomtänkt. Men vi har det så ett tag så får vi se vad som händer. Just nu ska jag sova.

Kärlek på fyllan

Det är alltid trevligt med fylle-sms från Peters vänner. Och ännu trevligare när de är från Peter själv. Yes, Peter var i går ute med vännerna och var "nyktrare än vän ett och två tillsammans". Så han smsade att han skulle ta taxi hem. Men ingen Peter kom hem i natt. När jag ringde honom på morgonen så hade han åkt hem till vän istället, som enligt planerna. För att ta taxi fyra mil är aningen dumt. Särskilt när man har bilen kvar i stan.

Dex

Jag har nog hittat det klart snyggaste när det gäller Rosa bandet, bröstcancer och smycken. Myricadesign har designat ett smycke där hela 500 spänn (!) går direkt till bröstcancerforskning. Dessutom har de som varit med i skapandet (designer, modeller, fotograf m.m.) gjort det utan ekonomisk ersättning. Det överträffar nog det mesta. Jag menar; till och med på Rosa steget var det bara futtiga 50 spänn av anmälningsavgiften som gick till forskningen. Eller när man köper en pryl och två spänn eller liknande går dit. Kanske bara nån procent av totalkostnaden. Det får mig nästan att inte köpa det alls. Och hellre donera pengarna direkt. Men det är klart; jag gillar ju rosa och faller för annorlunda design, även om det är toapapper eller flingor det handlar om.

Nåja. För den som vill ha chansen att vinna Dex så har Pause en tävling om det. Wish me luck! För den som vill köpa det så är Svenskt Tenn återförsäljare och det släpps i butik den 28 oktober.



Allt ljus på mig

Jag har ju länge letat efter nåt vettigt att ha ovanför vardagsrumsbordet. Ja, en lampa alltså. Peter fastnade totalt för en hos Ljusexperten, tillverkare Juus. Men 6000 spänn för en lampa jag själv inte tycker är fin... Nej.

Jag överväger någon av följande just nu:



I syrummet överväger jag en fjäril. Den gör sig nog bra till tapeten. Tyvärr blir nog inte ljuset det bästa med den.


Handy man

Se vad som tipsades om på Hemfeber: http://www.readymade.com/article/animal_house/P6/ Jag tror att Peter ska få ett nytt projekt...

Orientexpressen i Göteborg

I går lekte vi multikulti. Vi var med andra ord iväg till Kvibergs marknad. Peter skulle köpa polsk ost så han kan göra sernik (stavning?), polsk ostkaka. Polsk korv blev det med. Men alldeles för mycket folk var det så det var det enda vi letade efter och köpte.

Vi for sedan till Göteborgs Orienthus. Ojojoj! En orgie i baklava, kryddor, halal och annat man inte visste att man behövde. Eller ja; kött öht klarar jag mig utan men ändå... Förvånansvärt mycket var tyskt dock, detta förlovade land som jag inte visste var Orienten.

Efter detta besök blev det Saigon Cash. Och man tycker ju att jag borde lärt mig; drycker därifrån är inte goda. Men de färgglada figurerna och japanska tecknen lurar mig på villovägar. Och koalakexen som jag hittade där förra gången hade den inte kvar. Däremot lyckades Peter hitta jordgubbskringlor. Mums. Och en massa spännande nudlar införskaffades. Hur låter inte nudlar med revbensspjäll, satay eller vårlök?

Stora dagen

I dag blev jag ett år äldre. Jo, de säger det. Men jag vet inte, det känns precis som i går.

Detta firades med att städa huset. Vid elva kom en kvinna från IVT och tittade på vårt värmesystem. Nästa vecka får vi en offert från henne.

Efter hennes besök bestämde Karl sig för att sova i två timmar, vi som tänkt åka och handla. Så det hela blev framskjutet och sen var det dags att äta mat. Så vid fyra kom vi i väg för att handla mat och träpellets. Willys är bra till sånt. Och mitt emot låg ju djuraffären jag aldrig varit inne i. Och se; de hade en sorts pellets som var ännu mindre än Feline Pine! Så vi får hoppas att pojkarna gillar den. När jag kom hem städade jag lådorna så vi får väl se resultatet i morgon.

Vid sjutiden kom min far och farbror över på tårta och kaffe. Och lek med Karl. Och Karl fick tårta och blev överenergisk. Så han somnade för ett par minuter sedan bara; en och en halv timma senare än vanligt.

Nu är jag jäääättetrött. Och fullt med planer har man för veckan:

måndag - se ovan
tisdag - sykurs
onsdag - handledarkurs
torsdag - fotografera Partille lucia-kandidater
fredag - Olympus-utbildning i Sthlm
lördag - symässa
söndag - symässa

På lördag ska Peter på middag med övernattning så symässan besöks förmodligen på söndagen. Dock är Peter inte hemma förrän vid sextiden så antingen får Karl följa med på mässa eller så får han ha barnvakt. Vi får väl se...

Pannkakor

Underbaraclara nämner ett recept på amerikanska pannkakor. Det minns jag att jag fick en gång på en engelskalektion i högstadiet. Sen dess blev jag avskräckt. Men Claras fina pannkakor gör mig allt lite sugen. Så jag citerar:

Jag har gjort Amerikanska pannkakor. De är tjockare än den svenska motsvarigheten - och åh så goda! Gör dem inte för stora bara. 10 -15 cm i diameter är idealiskt. Jag la pepparkaksformar i stekpannan och gjorde dem hjärtformade, men självklart kan man hoppa över det steget. Receptet går att variera i all oändlighet. Släng ner ananas, bananskivor eller varför inte några matskedar kakao i pannkakasmeten så kan man äta den som efterrätt. Nygräddade och fortfarande lite varma, med smältande gräddglass är hur gott som helst.

Den här smeten räcker till ca 20 små pannkakor, med diametern 10 centimeter

Blanda ner 3 dl vetemjöl med 1 ½ tsk bakpulver, 1krm salt och 1 tsk strösocker. Rör om och häll sedan ner tre deciliter mjölk, helst standarsmjölk. Rör tills smeten blir slät. Vispa ner två ägg och två matskedar smält smör.

Grädda omedelbart, på medelvärme på spisen. Låt en matsked smör smälta i pannan, det räcker till hela smeten. Stjälp upp på ett fat och servera på amerikanskt vis med lönnsirap eller gör som jag och släng på några nävar blåbär och pudra över lite socker.


Camilla nämnde häromdagen även hon pannkaksrecept. "Vanliga" misstänker jag. Men det är väl värt att prova det med. Jag är inte så noga.


Blog awards

Vintage darling beklagar sig lite över blog awards. Likaså gör UnderbaraClara. Men. Veckorevyn håller i bloggtävling, ergo är det smink, mingelfest och senaste modet som belönas. Säger inte det sig självt? Man kan säga vad man vill om själva eventet, hur det var ordnat och så. Men se vilka kategorierna var. Då kan man även fundera lite på vilka som är bjudna. Och vilken typ av människa läser VR? Inte har jag gjort det på mååånga år. Då är jag inte heller lockad av deras blog awards. Och den enda av vinnarna som jag läser är Bloggkommentatorerna och det är enbart för att de är härligt bitska. Fast lite bitter är jag över att de sålt sig till glife.se.

Kanske borde något annat större företag ordna eget blog awards. Myrornas kanske? Bästa vintage, bästa omsydda kläderna, bästa inredaren osv osv.

Nåja. För att hänga med lite grann. Här är vinnarna i alla fall.

Årets blogg: Kenza Zouiten

Bästa bloggbusiness: Blondinbella   
Kaxigast i bloggvärlden: Hanna Fridén   
Bästa kändisblogg: Carolina Gynninng    

Bästa sminkblogg: Makeupoholic    
Bästa veteran: Englas Showroom   

Guldpennan: Bloggkommentatorerna

Bästa bloggform: Emmas Closet   

Bästa nykomling: Linda Rosing   

Bästa manliga modeblogg: Manolo       

Bästa foto: Maria Ulmefors   

Bästa fashionista: Style by Kling   

Bästa dagens outfit: Amanda Berg   

Mest originella: Nio till fem   

Bästa partyprinsessa: She city

Functional Lifestyle Award: Linda Skugge   

Eller är det bara jag som är bitter över VR i största allmänhet?

Think pink


Nya looken

I onsdags var jag hos Marita och klippte mig. Jag har väl inte vant mig riktigt än. Det tragiska är väl att den enda som märkt nåt på jobbet är Maria. Men så är alla andra män.

Jag har inte gått ner ett gram dock. Jag var övertygad om att hon i alla fall klippte bort ett kilo eller så. Nåja, man kan väl inte få allt.

Skaffa årets nakenkalender!



Överskottet går till forskning om HCM, en hjärtsjukdom som drabbar katter.

Värme

Nu har Lennart från Johansson & Gunverth VVS & El AB varit här och tittat på vårt värmesystem. Det blir ingen bergvärme för vår del då vi har problem med hög järnhalt i dricksvattnet och borrar man då kan det bli ännu värre. Så Peter får inget hål i berget som han önskade sig. Offerten får vi nästa vecka och tills dess har väl nån från IVT varit här och tittat med. Så vi får väl se hur det blir. Helst hade jag lagt pengarna på nya sängar och nya köksstolar och ny fåtölj men man kan väl inte få allt.

Trevlig trädgård

Jag tror jag ska plantera lite träd i trädgården. Jag blev så inspirerad av http://www.pooktre.com/

Mot kort

Nu har jag tagit min första lektion. Och ingen blev skadad. Det gick bra mao. Yes yes. Den 23:e är det dags igen. Då ska vi ut på vägarna. Så passa er.

Wendela

Har ni sett Wendelas tävling? Gör din egen bonad du med. Du behöver inte ens kunna sy!

http://www.wendelakampanj.se/?id=2228

Lite bitter?

Jag har hittat ett ställe jag nog skulle kunna önska mig allt de har. Pretty bitter. Yes, oh yes!

Titel

För den som inte är inne i kattutställningssvängen (t ex Camilla):

För att bli Premier behövs tre CAP utdelade av tre olika domare i valfritt land.
För att bli Int. Premier behövs tre CAPIB tilldelade av tre olika domare i två olika länder.
För att bli Grand Int. Premier behövs antingen  sex CAGPIB från minst tre olika domare i tre olika länder (= FIFes gamla regel) eller så ska katten ha åtta CAGPIB från minst fyra olika domare i två olika länder (= ny FIFe-regel).
För att bli Europa Premier (byts nästa år till Supreme Premier) ska katten antingen ha nio CAPE från minst tre olika domare i tre olika länder (= FIFes gamla regel) eller så ska katten ha elva CAPE från minst sex olika domare i två olika länder (= ny FIFe-regel).

Olle och Otto har nu ett CAPIB var så för att bli International Premier behövs två (förslagsvis svenska) till. Så vi hoppas på att komma med till Ädelkattens utställning i december, och ta cert där, för att sedan avsluta med att ta titeln på hemmaplan; dvs GRKs utställning i februari. Sen lägger vi nog ner det där med utställning. Trots allt är Olle Grand Int Champion (Champion=fertil, Premier=kastrat) och har två CACE och Otto är Champion. Räkna då ut hur många utställningar de varit på. Plus att de har två respektive ett Ex1 (som man får om man antingen är för ung för att få cert eller inte nåt upp till ett cert).

Katthelg

Ok. Efter slitig helg är det skönt att vara ledig. I går gick jag upp halv fyra. På morgonen ja. väg till Norge for vi. Trots storm och oväder. Det var väl ett par ggr man övervägde att vända hem igen.

Men vi kom fram och i Norge sken solen. Förutom en stund mitt på dan men då var utställningen i full gång så man var ändå inte ute. Utan att bli långrandig; Olle fick sitt CAPIB och Otto fick både CAPIB och NOM. Dock inga röster i panel. Men charmerande var han och det var mycket pga humöret som fick honom nominerad, sin raka profil och smala kropp till trots.

Efter lång resa hem stupade vi i säng vid elva. Då hade mor min som passat Karl hela dagen åkt hem med. Karl vägrade dock gå och lägga sig innan vi kom hem. Men då var det bara Peter som gällde. Pappas pojke...

Fredagens göromål

Det blev en liten promenad i skogen. Peter lyckades efter mycket pekande och frågande hitta ett par kantareller. Karl somnade efter en liten stund på ryggen så då gick vi hem igen. Lite fotograferande blev det med.

Lagom ambitiöst.

Efter promenad har jag målat klart en tavellist (fjärde lagret). Typiskt att man inte målade alla samtidigt så det blev samma nyans med en gång. Men nu ska den bara torka. Sen ska det framkallas bilder och ramas in till familjeväggen. Jag målade även spegeln som är tänkt att hänga ute på altanen. Vit och fin blir den. Tanken var väl även att man skulle bära in gipsskivorna vi köpte förra veckan och hänga upp tavlorna. Men efter att ha klippt gräs (Peter) och Karl (jag) så har vi inte ork till vare sig det ena eller andra. Jag hoppas orka med att gå igenom foton från juni och framåt så jag kan framkalla dem på jobbet i morgon.

Nu bada barn.

Dagens boktips

Ja, det var ett par dagar sen jag läste ut den. Men den har fastnad på ett nästan obehagligt sätt. En ska bort. Och nej, jag har inte läst Baby blues, En ska bort är fristående fortsättning på den. Jag är dock bra sugen på att läsa den.

Jag läste ju Familjens projektledare säger upp sig och den här boken blåste på en falnande eld kan man säga. Tyvärr slutade den inte alls som jag hoppades. Och det är väl därför den fastnat...

Nu läser som jag kontrast om en homosexuell auktionsförrättare som hittar snuffporr i ett gammalt hus. Långt ifrån min egen verklighet.

Fina flickor är inte de enda som håller sig

Pojkar i gymnasieåldern är ganska söta ibland. Häromdan på bussen:

Måndag morgon. Pojke ett berättar att tjejen sov över i helgen.
- Så då har du inte fisit på hela helgen då? undrar pojke två.
- Nä, och nu har jag jätteont i magen, blir svaret.

Stora lilla pojken

Karl är mer högt än lågt nu. Just nu; klättrar upp i soffan, upp på pallen han fick i födelsedagspresent, upp på köksstolar, reser sig i stolen trots att han sitter fast...

Men fin är han. Och stor blir han. I tisdags var han på bvc och han är nu tillbaks på sin viktkurva och har vaccinerats. Peter sköter sig fint. ;) Han och ett par andra pappalediga vänner träffas en gång i veckan dessutom och är ambitiösa; förra veckan Universeum och i går Naturhistoriska muséet. Hur mycket Karl verkligen uppskattar det vet jag inte. Men han kommer hemifrån lite i alla fall och får träffa andra barn.

Nu ut i skogen på promenad. Ledig dag i dag.