Bränt

För en tid sen gick ju vårt våffeljärn sönder. I dag var det brödrostens tur. Jag rostade och tyckte att det tog sån tid. När jag tittade ut i köket var hela rummet rökfyllt. Mina bröd var förkolnade saker i botten. Suck. Som tur är har jag en brödrost till. Men det är lite surt att saker ska gå sönder.

Så ska en söndag dras

Det har i sanning varit en lång dag. När vi kom hem från vår tur började vi ordna med saker. Lampan i vardagsrummet är uppsatt, nya lampor i syrummet fixade, fönstret i detsamma målat ett lager (ska måla ett till innan sängen kallar), en list är uppsatt och resten kan nu sågas till och målas, allmänt städande är gjort och en maskin vardera av tvätt och disk körd, barngrinden är till viss del ihopmonterad, Karls säng är bäddad och klar, katternas lådor är städade, stor säck med skräp slängd, besök av mor, bror och sambo avklarat medan Peter är på fotbollsmatch, Karl har badats och nattats och räkningarna är betalda.

Vad får jag för belöning?

Effektiv

Följande är nu kvar på listan att göra:
 • Barngrind
 • Brandsläckare
 • Lampa i vardagsrum
 • Lampa i sovrum

Hemma

Nu har vi varit ute på tur. Först till Ikea där det införskaffades saker till Karls rum. Så numera är han stor kille och ska sova i vanlig säng. Vi får väl se hur det går. Vi köpte även en lampa till vardagsrummet.

Sen vidare till Hornbach där Peter köpte lite saker till sin spis. Och jag till Huveröds för filter och kattsand. Alla nöjda och glada.

Nu ska allt bara monteras och fixas.

 • Barngrind
 • Säng
 • Brandsläckare
 • Lampa i vardagsrum
 • Lampa i sovrum
 • Lampa i syrum
 • Lister i syrum
Detta räknar jag med att vi fixar i dag. Innan Peter åker på match. Wish me luck.

Fin kana

Karl fyller ju snart år. Och jag tycker att han borde få en rutschkana. Och då snubblade jag över den här. Men Peter tycker inte riktigt om den. Men jag tror att den skulle bli ypperlig till Super Mario temat. Nån annan som vill köpa den i present till sonen kanske? ;)

Ikeas "nya" typsnitt

Jag trodde att det bara var en svensk designgrej det där med att Ikea bytte typsnitt. Men många världen över verkar ha uppmärksammat och reagerat. I sä'llet för att länka till alla olika ställen som säger rätt kul saker så kan ni gå in här.

Mingel

Nu är jag hemma från höstens första mingel. Jag och mingelpinglan Camilla var på Drömma. Cupcakes och bubbel bjöds det på och jag kunde väl ledsamt konstatera att allt jag var något sånär intresserad av var för litet. Ja, det gällde även örhängena. Ibland ångrar jag mina töjningar. Men bara ibland.

Efter minglet satte vi oss på Husaren och åt stora kakor. Lite antiklimax blev det när det där goda hemgjorda isteet jag tänkte mig när jag läste på skylten visade sig vara Nestea. Men jag drack och såg glad ut.

Umgänge till strax efter nio är för övrigt alldeles lagom för min del. Och skjuts hem av chauffören Daniel är ett alldeles perfekt avslut. Tack och bock.

Just nu...

...ligger en utslagen son i vår säng och sover. Varför blir små barn så ynkliga när de är sjuka?

Jag önskar

Om två månader fyller jag ju år. Således kan jag börja önska mig saker. Då börjar jag med fina cupcakescharms härifrån. Titta bara!Jag är dock inte så kräsen att det måste vara just cupcakes - de har annat som är fint med.

Vintage

Vintageportalen är en fin blogg med mycket vettiga inlägg. Särskilt detta om skor. Jag tror minsann att jag ska köpa mig ett par sådana.

(inom parantes)

Jag kan inte låta bli. Men det är en sån dag i dag helt enkelt. Det lilla grå molnet ovanför huvudet vägrar att försvinna. Och jag vill inte göra det enkelt för mig genom att bara gå och lägga mig.

Så i stället har jag lämnat Karl hos mor då Peter skulle på svensexa, jobbat, åkt hem och ätit middag med mor och familj, pussat Peter hej då igen, varit ute i trädgården och stympat ner två stora buskar, spikat upp en till list (två kom ju upp häromdagen), tvättat, diskat och nattat Karl. Nu funderar jag på att se Djävulens advokat eller T3.

Helt av allt vill jag dock att Karl ska vara riktigt, riktigt liten och ligga bredvid mig i sängen och lukta bebis igen och att Peter ska ligga och hålla om mig. Jag vet egentligen inte vilket som känns mest orealistiskt dock.

Mytman

Det är inte blödningen som gör mig blödig
Det är krossade ägg som ter sig som krossade drömmar

Nåt fint


Spikat

Efter att ha städat ur kallförrådet, diskat, tvättat, vikt vätt, hängt ny tvätt, försökt sätta upp lister och annat som man försökt hinna med på lediga dagen har jag legat en halvtimma på spikmattan och känner mig som en ny människa.

Så här i bröllopstider

Jag kände bara att jag var tvungen att dela med mig av denna.

Bitterfittan slår till igen

Jag mailade Arvikafestivalen angånde vad som gällde med fotografering under festival. Jag vet att jag varken visat fina bilder eller berättat om några konserter. Det här är en av de största anledningarna:

Hej!
Inför min resa till Arvikafestivalen i år var jag inne på er hemsida för att se vad som gällde angående fotografering. Jag har tidigare haft analog systemkamera med mig utan problem, utan att behöva fotopass. På hemsidan hittade jag svaret att man inte fick ha med extra objektiv. Jag mailade då för att vara på den säkra sidan till er och fick följande svar:

Hej! Systemkameror/vanliga kameror får man ha på festivalområdet. Men alla ljudupptagning och videoinspelning är strängt förbjuden. Mvh stina, arvikafestivalen.

Den 24 juni 2009 22.16 skrev Mari
:
> > Hej! > Jag undrar över tillåten kamerautrustning; det står på hemsidan att extra objektiv till systemkamera inte är tillåtet t ex. Är en digitalsystemkamera tillåten oavsett vilket objektiv som än sitter på den? Är det bara extra som inte är tillåtet? Får man ha extra blixt? > > Tack på förhand > Mari

Således packade jag med mig min digitala systemkamera med ett 70-300 mm objektiv, och inget annat. Jag tyckte att jag var väldigt rak med vad för utrustning jag ämnade ha med. Jag fick väl egentligen inget exakt svar men tyckte att det borde räcka.

När jag kom till festivalområdet första gången (nån gång på eftermiddagen på torsdagen) var det ingen som sa något - mer än att de ville titta i min handväska. Jag erbjöd då honom att titta i min kameraväska med, den nämnde han annars inte ens. Nästa gång jag gick in var det helt annat bemötande. Då var systemkameror förbjudna. En annan gång hette det att jag inte fick stå för nära scenen, annars skulle det gå bra. Sen fick man inte ha proffskameror. Och inte kamera med utbytbara delar. Kort sagt; beroende på vilken tid på dagen fick jag olika svar.

Jag kan säga att allt tjafs om kameran gjorde min festivalupplevelse till nåt helt annat än jag hade hoppats. Jag har ett väldigt stort fotointresse och det i kombination med musikintresse gör festival till något jag brukar tycka om.

När jag kom hem gick jag igenom er hemsida lite mer noggrant. Och med så många olika svar vet jag inte om det blir nåt mer festivalande med kamera för min del. Ska man behöva söka svar så intensivt och ändå få olika är det lika bra att ge upp.

Från allmän info: Prylar som av Arvikafestivalens personal bedöms som olämpliga, som t ex videokamera, teleobjektiv till systemkamera, ljudinspelningsutrustning, glasflaskor, djur, kompisar utan armband, sprayflaskor, alkohol och tillhyggen, kan frivilligt överlämnas till säkerhetspersonalen eller lämnas utanför. Dessa föremål kommer inte återlämnas.
Från fråga arvika: får man ta med systemkameror in på festivalområdet i år igen? Ja, för privat bruk. Du får dock inte ta med någon extra utrustning till kameran (tex. extra objektiv) sytem hit o system dit ..är det ok med en lite storre digitalkamera på området ? ej system Det går bra.
Från press: För dom som ska ha in sin systemkamera (eller typ journalist/proffs-liknande saker) på området ska fylla i press-ansökan för inget annat kommer att erbjudas. Ringde kontoret och frågade. Systemkameror gäller! Läste detta i regler för använding när man ska fylla i press-ansökan, läs de två sista meningarna: "Beviljad ackreditering med tillägg fotopass: Innebär att Du har tillgång att fotografera från alla scener utom Vintergatan, Arvikafestivalens största scen. Beviljad ackreditering med tillägg fotopass V: Innebär att Du har tillgång att fotografera från alla scener inklusive Vintergatan. Arvikafestivalen ackrediterar endast fotografer på direkt uppdrag från arbetsgivare eller betydande bildbyråer. Om du ej tilldelas Fotopass är du välkommen att fota konserter från publikhavet. Även systemkameror är godkända på festivalområdet. "

På skylt vid entrén stod det: Förbjudet med professionella kameror med utbytbara delar. Lite sent att få den infon där. Och vad menas med proffskamera? Jag har en semiproffs - räknas den? Eller måste man kunna ta i råformat? Det kan man i amatörkameror i dag. Dessutom finns det kompaktkameror med 26x zoom; det innebär ett tele på över 600 mm! De tordes vara tillåtna då? Och fota från publikhavet - kan jag stå mot kravallstaketet direkt intill diket då?

Hade det uttryckligen stått från början på hemsidan att digitala systemkameror inte var tillåtna hade jag inte tagit med den givetvis. För inte f*n lämnar jag kvar en kamera för 15 000 kr i ett tält eller bilen! Bättre struktur tack!

Jag hoppas på en förklaring. Anledningen till att mailet kommer en månad efter festivalen är att jag var alltför upprörd tidigare och jag blir irriterad när jag tänker på det så här efteråt med. Och några foton från vad som skulle varit de största konserterna jag har upplevt på Arvikafestivalen tänker jag inte visa för någon; det blev ju knappt några.

Hälsningar Mari

Jag får väl se om och när jag får ett svar.

No more nappflaska

Det var sista gången Karl fick nånting i nappflaska. Han hade i går med sig en flaska välling i bilen och skruvade av korken. Det blev kladdigt men jag trodde att det var en engångsföreteelse. I dag fick han således svarta vinbärssaft i en flaska. På övervåningen skruvade han av locket och tappade flaskan. Saft på trägolv, väggar och tak. Tack för det. Trägolvet har nu körsbärsfärgade fläckar och i taket och på dörren är det lila fläckar som inte går bort. Det blir att måla om, trots att det i övrigt inte behövs.

Färdig!

Nu är jag hemkommen från Rosa steget. Jag och Maria åkte in efter jobbet och mötte upp Camilla. Mor min skulle gå med sina arbetskamrater och de såg vi inte mer än precis i början då vi mötte upp. De hamnade nån annanstans i folkvimlet. Camillas mor var med oss från start men gick snabbt i från oss, precis som förra året. Efter fyra kilometer, vid Casinot, hoppade vi på Paddanbåten och åkte i mål istället. Men Camillas mor var redan i mål så inte heller kunde vi njuta av den sötman. Vi fick dock våra goodie bags och Maria vann en kokbok på sitt startnummer.

Alla kalorier jag eventuellt brände samlade jag på mig när vi gick förbi Gustav Adolfs torg och köpte engelsk fudge i flera olika smaker.

Peter kom tack och lov och hämtade upp en mycket blöt sambo och väl hemma kastade jag mig i duschen och tinade upp långsamt. Nu är det dags för pommes och lax och nån film kanske. Meet the Fockers förmodligen då vi såg Meet the parents i går.

Så är det

Jag kan inget annat än att hålla med. Å andra sidan tas Familjeliv upp som en eventuell hjälpare. Den sidan ger jag inte mycket för. Förutom Sytråden då.

Kvällsskiftet

Nu har jag oljat in båda trapporna på framsidan av huset. Jag tänkte även ta altantrappan men det var lite väl mörkt ute. Listerna har fått sig ett lager till med. Så nu kan jag sova gott.

Snart!

Nu är det oliiidligt spännande! Bara 30 minuter kvar på min auktion. Sen är det över, jag lovar.

Ska vi byta?

Då ska vi se. I dag var det ledig dag. Det var stängningsdag i går och i dag så Karl har haft långhelg. I går var Peter hemma med honom. Jag kan nog säga att jag är glad att jag inte är hemmafru; Karl har numera kommit in i den härligaste, mysigaste perioden som finns för ett så litet barn - trotsåldern. Och det verkar vara mig han trotsar mest.

I dag kom min mor på förmiddagen och hälsade på. Vi skurade resten av altanräcket och målade listerna. Igen. Så långt var väl allt lugnt. Men sen skulle vi fika. Karl ville varken det ena eller det andra. Det gick bra om han fick sitta i mormors knä och dricka saft ur hennes glas. Den nya leksaken uppskattades nog mer av mig än Karl; ett hoppdjur. En klarröd liten gummihäst.

När mor åkte hem igen började Karl bråka totalt. Jag försökte lägga honom och efter en stund somnade han. För att vakna en halvtimma senare och spy upp all saft han druckit innan. Så nya kläder på barnet, nya kläder på sängen. Och när jag ändå höll på rev jag ut sängkläderna på vårt rum med. Och tvättade. Men inte blev det rent av nån anledning (Murphys fel förmodar jag). Så ännu en gång fick det tvättas. Och mat gjordes till Karl. Men inte ville han äta. Inte äta själv, inte bli matad.

Nån timme senare kom Peter hem. Inte för att det blev så mycket bättre. Karl skulle ju ändå leka med mig, kring mig. Och blev han arg så var det på mig.

Missförstå mig rätt; Karl är världens charmigaste och finaste unge. Bara inte just nu.

På allmän begäran

En bild på min klänning.Jag vet, det är inte riktigt vad ni förväntar er att jag ska ha på mig. Men å andra sidan passar jag inte riktigt in på ett standard bröllop heller.

Säljaren av denna klänning har även några andra som jag är intresserad av så kanske, kanske kommer den i ett paket med ett par "vanliga" svarta med.

Chess anyone?

Nu är jag inte typen som spelar schack särskilt ofta men det här föll jag för totalt.Så seriöst; nästa gång det blir spelkväll hos oss - räkna med schack.

Jag vann!

Yes! Ett styck klänning passande höstbröllop är snart på väg till mig. Och kanske en och annan mindre passande bröllop med. Tradera glider in i ådrorna igen.

Smultronord

Ibland är det risk att jag blir poetisk. Att jag kastar om orden så att de bildar inget annat än nonsens. Allt som oftast är jag ytlig och tänker på intet annat än smink, shopping och sex. Men även solen har sina fläckar. Så jag ägnar detta ögonblick åt dåtid, åt sorg, åt svunnen barndomskärlek. En lagom hårig pojk i knät och en lagom kylig vind mot barmen. Helst av allt vill jag tas tillbaks till den där nyårsfesten för flera år sedan då jag stack innan tolvslaget och satt på en öde spårvagnshållplats och väntade. Då luktade det frihet och stjärnorna har aldrig varit så klara.

Jag dedikerar detta till de som kan snubbla och dribbla med ord. Jonathan kan. Och sen hon som jag aldrig kommer ihåg vad hon heter. Länken har jag gömt på ett bra ställe.

A new pair of shoes

I dag efter jobbet var tanken att jag skulle till Rusta och köpa nya skor. Rusta? tänker ni. Jodå, jag köpte ett par slip in där för några månader sen och nu är de utslitna. De har varit jättebra när det varit varmt ute. Men de hade inga kvar i min storlek. Jag får väl kolla på nån annan Rusta. Ser ni ett par såna här skor i storlek 39 så köp de åt mig!Men nya skor blev det ändå. Jag gick till Stadium för att spana in ett par Reebok. Och just nu sitter de på mina fötter. Ett par fina promenadskor med Goretex. De ska invigas på lördag då det är dags för Rosa steget.
Hooked

Jag sitter just nu och bara väntar på att tiden ska gå. Tre minuter kvar på min auktion. Ja, jag är nog fast i Tradera-träsket igen.

Arga barn

Just nu har jag en ytterst upprörd son som går runt och skriker så mycket han kan. Vi har badat i poolen, som för övrigt var precis på gränsen till för kall. Nu när vi gick upp blev han vansinnig och ville fortsätta bada. Så nu ska jag försöka blidka honom med varm choklad.

Pin up

Tänk att det kan vara så svårt att hitta en klänning att ha på sig när man går på bröllop... Jag orkar inte lägga upp bilder så ni får helt enkelt klicka. Och det är det värt kan jag säga.

Ett
Två
Tre
Fyra
Fem

Färdig!

Och nu är sista plåten med tekakor klar. Nu har vi dessutom provsmakat och de var jättegoda! Men jag hade olivolja i istället för smör och 12 dl mjöl i stället för 20 dl.

Och hur har din dag varit?

Jag började dagen med att cykla drygt fyra kilometer. Sen påbörjade jag tekakorna. Märk väl; detta vad vid åttatiden. Efter det blev det lite slösurfande. Och så försökte jag få ordning på jobbets hemsida. Det är just startsidan jag inte lyckas med. Vi har en webshop via ett finskt företag och man loggar in och kan ändra i färdiga moduler kan man väl säga. Inga problem tills de bytte för nån månad sen. Så nu kan jag inte komma åt och ändra startsidan; det krävs nån plugin som inte går att ladda ner automatiskt och när man gör det manuellt händer noll och ingenting. Nu har jag testat olika datorer, olika webläsare. I morgon får jag väl även testa på en Mac.

När jag tröttnade körde jag en maskin disk, en maskin tvätt och skurade katternas låda. Ni ser vad jag roar mig.

Vid elva kom min mor. Då blev det smörgåstårta. Sen hackade vi ogräs. En massa ogräs på gårdsplanen. Och tomtkanten trimmades tills batteriet dog och det är just nu på laddning och väntar på nästa omgång. Jag borde göra det där lite oftare så det inte är så vansinnigt högt varenda gång.

Vi har även målat lager ett på de nya listerna och förhoppningsvis sista, kanske näst sista, lagret på fönstret. Vi pausade med kladdkaka och violglass. Efter det fortsatte jag med bakningen för att sen låta det jäsa ytterligare en stund. Mor skurade under tiden entrén. Tanken var att det bara skulle vara trappan så att jag kan olja in den i kväll men hon tog alltihop och insåg att det svarta på huset försvann med. Så när jag blir energisk igen ska jag testa att skura altanräcket med brunsåpan med.

Vör en timme sen började jag knåda ut degen. Då kom Peter hem. Då blev det kladdkaka och glass. Igen. I min nya stol som jag fick av mor förra helgen. Jätteskön. Och nu är det lagom svalt på altanen med. Jag tog dessutom. ett dopp i poolen medan han fiskade upp löv ur den. Nu har han åkt iväg för att hämta Karl.

Nu är första plåten tekakor klar!

Anti

Jag säger som Emma.

Obestämt igen

Lagom till att man bestämt sig för att färga håret brunt får man höra att det är fint med flera färger.