Facebook

Jag upphör aldrig att förvånas. Jag menar; pratar folk med alla sina vänner på Facebook? Eller raggar de upp gamla klasskamrater och dylikt och lägger till dem för att kunna visa hur många de känner?

Och sen det där med presentationsbild... Hur många ser man inte med bild på antingen sig själv och respektive eller sig själv och barn?! Jag förstår att familj är viktigt för många. Men måste man vara så in your face? Räcker det inte att skriva en kommentar om att man har barn? Måste de hängas ut?

Jag ska nog bara låta bli Facebook egentligen. Låta alla flaunts ha det för sig själva.

Mysstund

Otto är just nu världens lyckligaste katt. Brasan i vardagsrummet har varit igång nån timma och blivit sådär lagom varm. Dessutom ligger det en fleecefilt framför. På denna ligger en nöjd Otto och njuter. Men han går inte att klappa; huden är nästan som ett element.

Vad har du kvar?

Således en lista över vilka plagg och vad som ska göras med dem:
  • Camo-kjol - fållas och sys i knapp
  • Kattväst (som Camilla hoppas aldrig blir klar) - mellanlägg på infodring, sys ihop, skaffa något att knäppa den med
  • Vit korsett - sy fast axlarna
  • Vinröd korsett - bandkanta
  • Spetstop - sy ihop vid axlarna, bandkanta
  • Neonkjol - sy fast spännen
  • Svart vårjacka - köpa spännen och sy fast dem
  • Kraftwerktröja - sy mudd i nederkant
  • Jeans - slå i ny knapp
  • Vargakappa - ändra fodret
  • Rutig veckad kjol - någon form av spänne/knäppning ska ordnas
Ja, ni ser... Det är fåniga saker det mesta. Och ändå blir det bara liggande. Av ingen anledning alls. Jag kanske borde satsa på att göra klart ett plagg i veckan? Tänk vilken fin garderob jag hade haft sen. Fast hur mycket av det där passar numera tro? En del saker är flera år gamla. Fy på mig.

What to do?

Nu har jag beslutsångest! Jag har
  • en massa tyger
  • en massa mönster
Men det ena passar inte det andra. Jag har ännu inte gjort något av kanintyget. För inte kan jag väl göra nåt annat än trosor till mig själv i det? Och är det någon idé att sy tröjor till Karl när han bara kladdar en massa färg på kläderna?

Sen har jag en massa halvfärdiga saker. Jag har nu overlockat ihop delarna jag klippte ut på kursen. Men jag hann aldrig dra nån kopia på mönstret eller sömnadsbeskrivningen så jag får inte riktigt ihop den lilla extradelen. Så den har jag packat ner i väskan till nästa vecka. Jag får nog ta fram symaskinen och sy lite gammalt med. Jag har tittat över sakerna och det är inget mer som behöver overlockas iaf. En del behöver coversöm så jag får väl trä om maskinen. Annat behöver bara lite raksöm.

Så dumt att syrummet ännu inte är klart. Men då får Peter leva med köksbord med symaskiner och saker. För jag har kommit igång!

Sykurs dag ett

Då har man avverkat första lektionen. Ja, det var segt att behöva gå upp 6.15 trots att man var ledig. Men vad gör man inte för konsten?

Lämna Karl hos dagmamman efter ett seg cykeltur. Det valde att börja regna och snöa när vi skulle cykla hemifrån. Så lagom blöt och sur satte man sig på tåget. Och visst ger det lite tillbakablickar att komma till Borås. Men allt det där är så länge sen.

När jag hittade fram möttes jag av en smärre chock; hälften av deltagarna är yngre än vad jag är! På "syjuntan" i Sävedalen är nästan alla 50+ och det är ändå på kvällen. Så här mitt på dan trodde jag att det enbart skulle vara pensionärer.

I och med att det inte stod något om vad man skulle ha med sig hade jag med mig lite tyg till en top. Och tur var väl det; den ska mer eller mindre bara overlockas ihop nu. Och det tänkte jag vara ambitiös och göra innan Karl ska hämtas igen. Peter ska jobba över så det blir jag som får ta mig ut i det fula vädret och hämta sonen. Det blir nog med barnvagn dock.

Tåg- och bussförbindelsen från Borås och hem är inte den bästa så jag fick åka till stan direkt. Där smet jag in på MQ för att spana in förra årets Fresh Fish-vinnare och dennes skapelser. Kläderna såg nog bättre ut på hemsidan. Jag fastnade inte för nåt särskilt när jag såg plaggen. Tur var väl det; hur längesen var det inte man bar storlek 38?

Söndagspromenad

I dag var jag och Camilla på fotomässan. Och jag var mäkta besviken. Inte alls som jag tänkt mig. För mycket pöbel, för lite foto. Tacka vet jag fackmässor.

Så efter nån knapp timma begav vi oss därifrån. Tanken var att ta en fika och invänta bussen hem. Det blev det förvisso. En wienersemla på Ahlströms konditori. Klart bättre än vanlig semla. Det blev ett besök på Åhléns där jag hittade servetter till eventuellt kafferep. På Lagerhaus hittade jag ännu mer onödigt med kaktema: presentpapper, godis och annat rosa och fint.

Men sen satte jag mig fint på bussen hem. Eller ja; jag mötte upp Peter i Landvetter för att köpa saker till kvällens tacos. Så nu har det ätits och badats. Barnet sover och jag med snart. Ska bara struntsurfta och försöka se klart Herre på täppan. Jag som tyckte I survived a Japanese gameshow var illa...

Gjort i dag?

En summering av lediga dagen således.

Ingen sovmorgon i dag inte. Karl skulle ju ändå till dagmamman kvart i åtta. Och när man kom hem igen kunde man ju inte lägga sig. Så jag började tvätta. Och städa katternas rum. Ordentligt. Så nu är det jättefint hos dem, i hallen, i grovköket och i städskåpet. Jag kom en bit in i köket med men sen tog energin slut. Så jag tände en brasa och läste lite i Stephen King-boken jag håller på med just nu.

Totalt blev det förresten fyra eller fem tvättar. Och vid andra tvätten började maskinen säga fula saker (läs felmeddelanden). Men det är som vilken dator som helst; stäng av, starta om och allt funkar som det ska. Då gällde det att passa på att tvätta medan den var nöjd. Helst hade jag velat tvätta duschdraperierna med men jag ska gå och lägga mig nu.

Hello Kitty

Då kör vi lite censur. Men den som vill se naket kan gå in här. Kanske nåt för nästa tatuering?

Utmaning

Jaha ja, tack för den. Sandra valde att utmana mig. Och jag är väl inte den som är den. Så här kommer det:

1. Säg tre ställen på Internet du oftast besöker? RexUniteds forum, SphynxDillan, Bloglovin.
2. Sjunger du hemma eller i duschen? Mest hemma, det blir såna klagomål när jag gör det på jobbet.
3. Kan du spela något instrument, vad? Munspel hellre än bra, men Karl gillar det.
4. Hur mycket tid lägger du ned på bloggande per dag ungefär? Voine, nu när jag arbetar igen blir det nån minut/dag kanske. Snarare en kvart i veckan.
5. Vilken "kändis" läser eller har du läst mest av som bloggar? Jag försökte med Linda Skugge men konstaterade snabbt att hon var lika jobbig som Bloggkommentatorerna sagt.
6. Någon känd person du anser vara sympatisk och trevlig, en favorit? Jag får väl säga Sandra då. ;)
7. Alla samlar på något, vad samlar du på? Räknas katter?
8. Du måste välja - är du en mes eller en tuffing? Tuff tuff!
9. Humor är roligt (?), nämn någon du gärna ser eller lyssnar på, TV, film? Humor är svårt, jag skrattar ofta åt arga och konstiga lappar. Det är bättre än burkskratt.
10. Nämn ett intresse du har som är lite annorlunda eller udda? Kattutställning och kattavel, är det udda nog? Annars silverslöjd och klädsömnad.

Jag utmanar: Chamomilla


Baksugen

Jag gjorde mitt vardagliga surfande och läsande av bloggar. Då snubblade jag över tarteletter. Och kände att jag blev oerhört sugen på att baka såna! Det har jag inte gjort på över tio år men det är farligt gott.

Så jag började googla efter formar med löstagbar botten. Såna där mini som man har när man gör just tarteletter. Efter ett tag hittade jag. Men det verkar inte vara särskilt vanligt. Men däremot hittade jag en massa annat som jag inte alls behöver men ändå kommer skaffa.



Från vänster:
  • Bakform Giant cupcake från formodesign
  • Bakform Glass från Tårdecor - gillar man cupcakes och tårtdekorationer kan man botanisera länge. Dessutom har de fysisk butik i Kungälv.
  • Fyrkantig bakform från Husmodern - borde passa till Peters sernik, annat praktiskt har de med. Synd att de har mamma-stängt bara. Dessutom hade de recept som verkar intressanta.

Evighetsbakelser

Jag vet inte om jag nämnt det innan men jag följer en blogg som heter Pennys House. Att människan har tid och ork att göra alla fina saker förstår jag inte.

 

Royal canin reklam

Ok. Dags för reklam. Men mest för att det är fina katter med.

Dröm sött!

Yes! Nu vet jag vad jag ska göra med den gamla datorskärmen! En kattbädd! Jag menar; Olle kan ligga i och Otto som gillar att ligga ovanpå datorskärmen kan göra så. En kattbädd som inte tar så stor plats men ändå rymmer två katter. Perfekt.


Still going strong

Yes. Det är bara att konstatera: receptet på våfflor håller än.Och det går lika bra med blåbärssylt som jordgubbssylt. Fast kräsne Karl vägrar äta våfflor. Förstår inte...

Katt på nåder

Näe! Det blir inte en endaste katt med längre päls än Olles här hemma! Oskar har med andra ord kräkts ännu en gång. På mattan. Jag vet; han fäller mycket just nu och det blir mycket päls i magen när han tvättar sig och den behöver komma upp. Men måste han kasta sig högt och lågt efter växter som ser ut som gräs och sen kräkas mitt på mattorna?!

Så mina drömmar om en svart homozygot korthårig selkirk rex slår nog aldrig in...


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Varför läser du?

Kan någon förklara det här med bloggar lite närmare för mig? Alltså; vill du läsa hur mycket mitt barn snorar eller vilka utflykter vi gjort under mammaledigheten? Eller vill du se en bild på mig och kläderna jag valt för dagen? Eller är det intressant att läsa om vad jag gör på dagarna (jobbar, är mamma, sover)? Eller tycker du om att se bild efter bild på mina katter och läsa om deras upptåg? Ja, vi förutsätter att du inte känner mig då.

För vad är det som får en att fastna för en blogg? Jag bevakar några stycken men det är såna som
  1. jag känner
  2. innehåller ren humor
  3. handlar om något jag gillar (pyssel, bakning, sömnad)
  4. tilltalar mig språkmässigt
Men nej, jag förstår inte bloggar.

Klåda i fingrarna

Syrummet då? Jo, taket blev riktigt fint. Lite fel på nåt ställe enligt Peter men jag ser det inte. Och i går sattes en hylla upp. Nu vill jag bara sätta upp listerna och få det klart. De ska dock slipas och målas först. Funderar på att be Peter umgås med Karl i kväll så går jag ut i garaget och slipar. Jag vågar inte riktigt gå ut nu när Karl sover, då hör jag ju inte när han vaknar. Trots att jag vet att han brukar sova minst två timmar. Och han somnade precis. Istället har jag släpat in bordet och skulle leta reda på en vit duk att ha på det tills vi målat om det. Men den verkar ha försvunnit i flytten. För inte kan jag ha ett rött bord.

Inspirerad att börja skapa drog jag fram scrapgrejerna som låg i kistan i sovrummet. Det var dock bara papper och album; fotona ligger i en av garderoberna i syrummet. Som jag givetvis lutade de kvarvarande gipsskivorna mot. Så det blir inget scrappande. Attans...

Så lite revidering av att göra-listan:
  • Lägga golv (ligger dock en bit in i framtiden)
  • Måla stommen till garderoben (den är fulgul nu när allt annat är vitt)
  • Skaffa skjutdörrar till garderoben (när jag kan bestämma vad jag vill ha för sort)
  • Sätta lister i tak och golv och dörrfoder (dvs slipa lacken av de gamla och måla dem vita)
  • Bygga klippbord
  • Måla om skrivbordet (enligt Ikeas hemsida rekommenderades inga tunga saker på glasskivan så nån sån blir det inte)
  • Sätta upp tavlor
  • Skaffa ny gardinstång (ev behålla nån av de vi har, har inte bestämt mig än)
  • Sätta upp spegeln (eller bestämma om den ska vara bakom dörren eller vid fönstret i alla fall)
  • Sy/scrappa/smycka/skapa!

Angående kakorna

Kakorna var farligt goda. Fast jag hade inne min form i ugnen lite för länge; jag tyckte att kakan var så himla kladdig i mitten. Men det stelnade sen. Då blev kanterna dock lite hårda så dem rekommenderar jag att man skär bort. Den reste ju sig minst fem cm i ugnen så det blev höga kanter.

VAB

Nu har man fattat det där med att småbarn alltid är sjuka... Jag trodde att vi var safe när Karl blev frisk igen. Men icke. På tisdag morgon cyklade jag med en lite hängig men ändå glad son till dagmamman. Inte sa han ens hej då när jag gick därifrån utan rusade upp till leksakerna. Så jag åkte till jobbet. Bara för att få ett samtal två timmar senare om att Karl var jättesjuk. Lägligt nog kom mor precis förbi då och kunde köra hem mig och Karl. Och det är allt tur att vi har Jonathan; Maria var ju ledig så Åke hade varit ensam på jobbet om inte Jonathan kunnat rycka in.

Så nu har jag varit hemma med en gnällig och ynklig Karl i ett par dagar. Han börjar väl tillfriskna men det kommer fortfarande stooora gröna bubblor ur näsan och han rosslar fortfarande. Men helt klart piggare. I morse åt han till och med lite gröt. Inte en hel portion men ändå. Första fasta födan sen i måndags.

Bak(is)dag

Nu har det bakats kakor. I morgon kommer mor över på kalaskaffe då Peter fyller år. Inget avancerat, bara kaffe och kaka. Så jag har bakat enligt följande:

Sega chokladrutor

- 100 g smör el margarin
- 2 ägg
 - 3 dl strösocker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1½ tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver

Smörj och bröa en ugnsform med måtten 20x25 cm.  Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda 35 minuer i 150°.


I dag har varit en ambitiös dag för övrigt, trots drinkande till Melodifestivalen i går. Vi var till Jysk (hittade en köksduk) och sen till K-rauta. Så nu har vi takfärg till både syrum (som är färdigmålat fö), bibliotek och kontor. Dessutom ett telefonjack i Renovaserien. Det är bara takkontakter och datorkontakt som fattas. Och golvet vi tittade på i går blir det nog. Vid ett senare tillfälle. Men gå in och kika på Black oak på K-rautas hemsida. Visst blir det bra?

Bif Naked


På bättringsväg

Nu får man anse sig tillräckligt frisk. Jag är fruktansvärt uttråkad av att bara gå hemma. Och nu blir jag ju inte trött av att gå i trappan längre heller. Det blev jag i går; efter att ha burit upp Karl till sitt rum var jag helt slut. Att plocka undan en massa leksaker var inte att tala om heller. Men i dag har lite av energin återkommit. Så när Peter kommer hem med Karl ska det bakas saffranshjärtan.

Helgens plander då? Jo, på lördag är det ju dags för Melodifestivalen. Men Peter är fortfarande sjuk så det blir nog inget besök av Danilla. åledes inget födelsedagskalas för Peters del heller. Han hoppas på att vara tillräckligt frisk i morgon dock så han kan åka på en väns begravning. Men vi får väl se.

Efter jobbet på lördag ska vi eventuellt till diverse byggvaruhus och shoppa golv och frigolit. För vi har tittat på Arga snickaren och blivit inspirerade att ta tag i vårt byggande. Och golvet är lättare att börja med än att slipa de gamla listerna. Så är det nån som är sugen på att skrapa och slipa lister är ni välkomna; sitter ni ute i garaget så minimerar ni risken att smittas av influensa.

Således ser planen för syrummet ut följande:
  • Lägga golv (såg ett bra laminat häromdan för 99 spänn/kvadraten)
  • Sätta lister i tak och golv och dörrfoder (dvs slipa lacken av de gamla och måla dem vita)
  • Skruva fast hyllan
  • Bygga klippbord
  • Se över skrivbordet, kanske skaffa ny skiva från Ikea (om den inte är för liten för två maskiner)
Sen är det givetvis standardplocket med eventuell matta, tavlor som ska upp, provdockorna som ska ställas upp, spegeln som ska placeras osv osv. Men snart... Då ska det sys köksgardiner, Karl-kläder och festblåsor. Och om ett par veckor börjar sykursen med; hade varit kul att kunna sy tills dess.

Rea på väska!

Jag läste hos Hellre Hållbart att Nyfiken liten har utförsäljningsrea. Jag ska ju verkligen inte köpa mer saker just nu men titta en sån fin väska jag hittade!




Back to bed

Man tycker ju att man borde ha mer vett. Men icke. Lagom sjuk gick jag till jobbet i lördags. Jag menar; då var ju febern borta och det var "bara" hosta, snuva och halsont. Och i går var det rätt ok med. Förutom på eftermiddagen. Men i natt har jag knappt kunnat sova alls. Bara svettats och frossat om vartannat. Så i morse; 38,5 i feber. Tack för det. Och Karl har sovit dåligt i natt med så jag misstänker att han blir sjuk igen. Men i morse hade han i alla fall ingen feber så han är hos dagmamman nu. Det var en jobbig cykeltur.

Nu ska jag duscha och sen sova.

Klimatuppror

Lustig kampanj, bra idé, god tanke. Men. Varför göra en massa små plastgubbar? Jaja, jag skriver på ändå. För söta är dem, det kommer man inte ifrån. Och se så roligt det blev när de levererades.




Fåglarna

Aningen skadad har man blivit av att sitta och titta på småfåglarna inför VIK. Trots att jag redan rapporterat in sitter och och tittar efter fler. I dag såg jag t ex för första gången en svartmes. Och nötskrikan har visat sig dagligen när jag var sjuk.

Se Tio i topp här. Och om du fastnar kan du ju börja rapportera själv.

Mer snusk

Det är inte bara Otto som är snuskig i vår familj. I dag när det blev oroväckande tyst i huset hittade jag Karl inne på toaletten. Toaborsten låg genomblöt på golvet och han själv hade fullt upp med att plaska så mycket som möjligt i toalettvattnet.