Jag med!

Jag har hittat en ny favorit! Yes, Nümph får kliva åt sidan en stund när det gäller barnkläder och ge plats för en annan dansk: Me Too! För är det nånting danskarna kan så är det barnkläder. Färgglada, fina kläder som ändå verkar praktiska och sköna. Och inte särskilt retro heller som det lätt blir när det annars ska vara unisex och färgglatt. Så kika in i deras katalog på hemsidan och passa på att förbättra din danska.

Sailormoon!

Jag måste bege mig till MQ snart! Vinnaren av Fresh fish 2008 har ju designat en kollektion som ska säljas på MQ och den är bara to die for! Förutsatt att det kommer finnas kläder i min storlek...
Renat är inget för Otto

Nu är han så där snuskig igen. Dricker vatten ur diskhon. Ja, Otto alltså. Trots att man har drickfontän där vattnet renas med kolfilter... Knäppkatt.

Odlingsdags

Jag fick precis ett nyhetsbrev från Impecta. Och givetvis blev jag inspirerad att börja odla. Och redan nu ska man då så peppar.

Jag ska nog skissa lite på hur jag ska göra i trädgården. Och var växthuset ska stå. Även om det inte blir nåt byggt i år vore det dumt att plantera där det senare ska byggas. Och undrar om det inte går att ha ett par hönor i kaninhuset...

Sjukling

I dag orkar jag i alla fall surfa lite. Ja, jag är alltså sjuk. Lite hostig blev man väl i tisdags och så i går när jag vaknade kände jag mig lite febrig. 37,1. Jo tack. Jag ligger på 36,5 annars. Åke har ju varit sjuk sen i lördags men skulle jobba i går så det var bara att ringa honom och säga att vi löser av varann; han jobbar, jag ligger hemma på soffan. Och Maria var egentligen sjuk redan i måndags så hon skulle stanna hemma i går med. Typiskt när Krister rest bort och Oscar slutat. Tur att vi har Jonathan - the stand in.

I går kväll hade febern stigit till 39,2 och jag var lagom väck. Som tur är har Karl blivit tillräckligt frisk för att kunna gå till dagmamman i dag. Vi lämnade ju honom i måndags då han verkade frisk igen efter helgens feber men efter ett par timmar ringde Marie och sa att han hade feber igen. Så Peter fick snällt åka hem från nya uppdraget och ta han om ledsen och gnällig Karl. Men nu här han (Karl alltså) och leker med de andra barnen igen så jag har det lugnt och skönt hemma.

Man kanske skulle ordna sig lite frukost.

Första ordet

Det är väl bara att inse. Karls första ord är där. Man ser att han menar där när han säger det. Men vad det är han pekar och tittar på är en annan sak...

Å andra sidan har jag minsann hört mamma med. Sen att han inte förstår vad han säger (och egentligen betyder ma och mama mat, godis och allmäna godsaker) det behöver man inte tänka på.

Kalendarium

31 januari - Tip the velvet
1 februari - Vernissage I take pictures
12 februari - Laibach
15 februari - GRKs Alla hjärtans dag-utställning
20 t o m 22 februari - Fotomässan
27 februari t o m 1 mars - BabyBarn
12 mars - Combichrist
2 maj - Leather strip
Vet du nåt mer spännande som händer så säg bara till.

Gjort själv

Ja, du är väl inte blind. Så jag behöver kanske inte påpeka det egentligen. Men jag gör det ändå.

Titta!

Titta tiden!

Det är i tidigaste laget, jag vet. Men jag önskar mig en klocka.


Summering 2008

Ok. Det tog mig nästan en månad. Och ändå blev den reviderad. Men jag ska försöka i alla fall.

Årets projekt - syrummet
Årets resa - Bästkusten runt med Danilla
Årets plagg - mammabyxor (resår i armhålorna är skönt)
Årets restaurang - Masala
Årets tv-serie - Days of our lives
Årets live act - Omogna killar firar jul
Årets sajt - Tradera (behöver jag länka?)
Årets irritation - fem lådor kläder som inte passar längre
Årets löfte - fixa körkort
Årets händelse - Karls första leende (lame men så är det)
Årets bok - Martina Haags Hemma hos Martina
Årets köp - hus
Årets tv-stund - OS i hästhoppning (jag som inte ens gillar sport)
Årets blogg - SMID
Årets förändring - från hyresgäst till skuldsatt husägare
Årets bästa fest - sommargrill med Peters kamrater

Kvinnor och deras väskor

Nästa vecka ska vi återgå till vardagen. Ingen mer pappaledighet, inskolning eller intensivkurs. Nej nej. Både jag och Peter ska cykla till bussen, med Karl i stol och våra ägodelar i ryggsäck. Därför ska det shoppas ryggsäck i veckan. Jag har ju använt Peters nu och den vill han ha tillbaks. Frågan är bara hur stor man behöver. Räcker 20 liter? Behöver hjälmen tryckas ner i väskan eller kan den hänga utanför? I så fall har jag hittat ett par kandidater.Den första vet jag dock inte hur stor den är, förmodligen är den för liten. Den mittersta är kanske lite stor i stället. Den tredje är den jag gillar mest; 22 liter. Frågan är hur stor väska man behöver när man ska till Borås på kurs bara. Sysakerna tar ju ganska stor plats. Jag vet inte om jag hinnter att cykla och lämna Karl och hans väska innan åtta och sen hem och hämta mina saker för att vara i Borås vid nio. Nog tajt. Eller så får jag helt enkelt planera bättre på exakt vad jag ska sy och vad jag behöver ha med mig.

Vinterfåglar

Till helgen är jag och Peter ytterst upptagna. Då är det VIK - Vinterfåglar Inpå Knuten. Så i ett par veckors tid har vi gött våra fåglar och även lockat hit såna som inte visat sig tidigare.

Läs mer om det här om du med vill vara upptagen.

Icky sticky

I dag målade Karl sin första teckning hos dagmamman. Så hemma blev jag inspirerad att kladda med den där fingerfärgen jag tänkt på så länge. För kan han måla med pensel kan han väl kladda med fingerfärg? Och således gjordes två färger enligt receptet:

Fingerfärg 
Du behöver: 5 dl vatten
2½ msk potatismjöl

Gör så här: Blanda det kalla vattnet med potatismjöl. Koka upp under omrörning. Låt det svalna och tillsätt färg: karamellfärg, kakao eller för de lite äldre barnen pulverfärg. Låt ditt barn måla med händerna på tjockt papper. Vill man behålla konstverken bör de lackas med Marvin medium från Berol.


Men Karl ville helst flytta färgen över från ena till andra skålen och sen kladda på golvet. Dessutom blev nog inte färgen den bästa. Jag minns den jag hade som mycket bättre. Nästa gång provar vi ett annat recept. Men än så länge blir det bara av hushållsvaror; Karl smakade minsann på färgen.

Efter detta blev det dagens andra lek i badkar; precis när vi kom hem klippte jag honom och då var man ju tvungen att bada efteråt...

Wii

Så här såg det i alla fall inte ut hemma hos oss i söndags.


Findesign med fulord

Ok. Jag borde verkligen inte. Inte surfa, bara gå och lägga mig. Egentligen. Men nu designsurfar jag ju. Det går väl inte att avbryta? Men jag är för trött för att göra snygga inlägg. Så nu fulskriver jag.

Snyggt tyg

Fina tapeter
Köksstolar Exit that is.
Lampa till allrummet?
Lampa till vardagsrummet? Vet dock inte om det blir svart, grå eller vit.
Småplock

Ok. Nu sova. I morgon tur till Vara, köra lite bil, såga lite motorsåg och sen hem igen. Sen lek med Danilla och Singstar.

Pretty bird

I dag har det ägnats tid åt fågelskådning. De små djuren har äntligen hittat till vår altan och läckerheterna. Dels är det de vanliga köttmesarna (talgoxe mao) och blåmesar men även en nötväcka har hittat dit. Och ett tag satt alla tre katterna och tittade på fåglarna. Oskar förstod ju inte alls först när Peter satte honom bredvid Olle i fönstret men när han fick syn på fåglarna... Det är såna stunder jag är glad att vi flyttade.

Förutom att blogg.se verkar strula lika fint som för några månader sen så är allt jättebra.

Nu ska jag göra mig vacker

Nu så! Nu har jag unnat mig! Massor! Jag har shoppat fina saker utan att ens behöva klä på mig nåt vettigare än pyjamas.

Och vad blev det då? Jo, det blev en ny plugg till ena örat och en ny uppsättning ringar till det andra.Och dessutom blev det ett par berlocker från Mi Lajki. Det är ju aldrig fel.Och jag har skrivit en låång lista på vad som ska införskaffas efter att hobbyrummet är helt klart. Nu ska det göras smycken och scrappas. En massa. Jag har mycket som blivit liggande och nästan bortglömt. Och eventuellt ska vi få ny leverantör på jobbet när det gäller scrapbooking och sånt är alltid kul.

I morgon jobbar jag för övrigt bara halv dag. Och efter jobbet ska vi åka och köpa kontakter till mitt rum. Verkligen spännande tänker du nu men det är det. Jag har hittat några som jag tror blir jättefina. Och då blir det till både lysknapp, vägguttag, telefonjack och bredbandsuttag. För vem vill ha tråkiga beige när väggarna är snövita?

Katt katt

Nä, man har sannerligen aldrig tråkigt med katter. Tjock-Olle roar sig med att rusa in i mina stövlar som Karl har släpat ut i köket. Och när han inte gör det försöker han värma sin rumpa i dem. Och jag lovar; han får inte plats.