Shop ´til you drop

Bravissimo har nu rea på badkläder. Kanske man skulle ta och planera in en resa till Storbritannien.

Dirndl

Nu har jag funderat mer över det där med klänning till bröllopet. Jag var inne på att man skulle sy sig en dirndl med men det finns ju en del snygga att köpa med.

På bild 1 är det mest de fina lederhosen jag gillar.Hittas på följade platser:
Bild 1: http://wiesn-tracht-mehr.de
Bild 2:  http://bavaria-lederhosen.com/
Bild 3 och 4: http://www.ebay.com/

Sen hittade jag en del fint här med men de har bara inbakade bilder så ni får titta själva.

Post Göteborg

Nu har jag varit i stan med Camilla. Och inte en endaste pryl köpte jag. Fast jag var lite sugen på att köpa nåt bara för att. Vad som helst egentligen. 

Jag undrar varför det blir så mycket bröllopssnack när man umgås med Camilla. Ingen av oss är gifta och ingen av oss verkar bli det heller. ;) (Till saken hör att Camilla är förlovad med en man som inte verkar vilja gifta sig.) 

Vi snackade i alla fall bröllop och åt glass. Det är tyvärr för mycket turister i stan för att det ska vara riktigt behagligt. Påminn mig att nästa gång jag är i stan ska jag till Village bara. Och kanske Balders hage. 

Listigt

Efter sex lager färg skulle listerna äntligen upp. Men när vi tog in dem till syrummet insåg vi att de var ju helt tokigt fel. Hörnena var helt tokiga och gick inte att såga till på ett vettigt sätt. Så det blev att åka och köpa nya lister. Vilket vi förmodligen skulle gjort från början och sluppit skrapa, slipa, spackla och slipa. Då hade det bara varit momentet att måla.

Landstigit i Polen - var det så här Sigismund kände sig?

Halv sju på fredag morgon gick vi upp för att intaga vår frukostbuffé. Båten skulla anlägga halv åtta så det var bara att äta och se glad ut. Redan vid frukosten konstaterade jag att polackerna förmodligen har andra matvanor än jag. Ok att man har stekt ägg och bacon på frukost men vad är det här med yoghurt och flingor?!? Har de inte hört talas om filmjölk? Det var ju ändå Stena Line vi åkte med. Nä, bara en massa konstiga smaker av yoghurt. Och brödet var riktigt trist det med. Så den frukosten mättade inte särskilt.

Väl i land stannade vi på första bästa mack och tankade. Vi skulle även köpt en karta men orkade inte gå in igen. Så vi for från Gdynia mot Sopot där vi skulle titta på lite arkitektur och sandstrand.

I Sopot köpte vi ett par kartor i en liten tobaksaffär. Vår gamla ligger väl dold hemma nånstans. Men tro inte att en tobaksaffär i Polen är samma som en i Sverige. Icke. I Polen är det ungefär som vissa glasskiosker vi har här; ett litet runt hus mitt på gatan med så mycket som möjligt tryckt mot rutan. 

Sopot är känt för två saker (i alla fall för mig) - spa och "lustiga huset" Jag illustrerar nedan. 


Och ja, huset är lika lustigt att se på som det verkar. Inte en enda rak linje på det. Man kan stirra på det hur länge som helst och ändå inte fatta att det är sant. 

Vi tog en liten promenad mot piren och längs stranden för att sen fortsätta vår tur. Mot Gdansk. Där hade vi tänkt se Westerplatte men det gick en liten bilfärja dit alltför sällan. Vi missade den med fem minuter och orkade inte vänta på nästa.  Så Westerplatte får vänta till nästa gång vi åker till Polen.

Sen blev det en minst lika lång resa som i Sverige; Peters släkt bor i Warszawa och dit var det några timmar. Efter ett par timmar på den polska landsvägen stannade vi vid ett värdshus. Det äts inte särskilt mycket vegetarisk mat i Polen men än mindre fisk verkar det som. Peter snackade till sig nån stekt fisk åt mig och en schnitzel åt honom. Karl åt av oss båda. Fisken, som var nån insjöfisk, smakade mest sump och potatisen var väl rätt trist den med. Och jag fick för första gången se vad polackerna kallar råkost; lite inlagd kål ganska lik vår pizzasallad.Ett styck värdshus invid hårt trafikerad väg.


Vi tog en lite längre paus vid värdshuset då det låg fint intill en sjö. Sandstrand, brygga och kanotuthyrning. Den hårt trafikerade vägen på andra sidan huset var mindre idyllisk dock.

Ett par saker som fascinerar med trafiken och vägarna i Polen: de har rejäla vägrenar där man blir nertvingad allt som oftast av mötande trafik som gör galna och oftast livsfarliga omkörningar. Detta verkar alla vara överens om dock så det fungerar. Längs vägarna sitter ofta kors och ibland även stora stenar där folk har dött i trafikolyckor dock. Dessa ger mig rysningar. Ok att de är en påminnelse men det ser mest tacky ut med hemsnickrade kors och plastblommor.

Sen satt det väldigt många bär- och svampplockare längs vägarna. Skogarna i Polen måste vara fulla med kantareller och blåbär.

Ytterligare ett par timmar efter värdshuset stannade vi på en "parkeringsplats" inne i skogen. Det var mest en skylt med ett P och sen en traktorstig in till en plätt där de ställt ett par träbänkar. Det räckte åt oss som bara skulle sträcka på benen och fika och verkade vara en välbesökt plats då det under den knappa halvtimmen vi var där kom två eller tre andra sällskap som parkerade, sträckte på benen, kissade och åkte iväg.

Vid fem-tiden hade vi tråcklat oss ur rusningstrafiken i Warszawa och mot Komorów där morföräldrarna bor. Förvisso är det skönt att åka bil men det var riktigt skönt att vara framme. Det jag var allra nöjdast över var dock att Karl hade accepterat resan så fint och antingen lekt eller sovit i baksätet.

Denna dag gjordes inte mer än åts mat och stupades i säng.

Dessa datorer

Vår dator har blivit värre och värre vid varje uppstart. Förra veckan gav den upp totalt. Stendöd. Tack för det. Men då vi har mediadatorn i vardagsrummet att använda med så var inte Peter särskilt snabb med att försöka fixa den "vanliga" datorn. I dag ryckte och drog jag lite i sladdarna och fick till slut hjälp. Koppla ur hårddiskarna, starta. Dator funkar. Nån av diskarna skadad mao. Hoppas inte den med alla mina bilder! Men nej; den var hel. Så nu har jag gjort backup på dem. Om jag orkar ska jag gå igenom dem och därefter framkalla när jag kommer till jobbet. I morgon är ledig dag och fönstershopping och lunch är inplanerad med Camilla.

Monkey see, monkey do

Har jag nämnt att jag har världens sötaste barn? När Peter åker nånstans och jag är kvar hemma pussar han alltid mig hej då. Detta verkar Karl ha fattat. Numera när han säger hej då och vinkar kommer han dessutom fram och pussar en på munnen. Mammahjärtat smälter. 

Nu väntar vi lite

Nu har jag beställt prover från TiKei. Vi får väl se om jag blir lika förtjust i mineralsmink som alla andra verkar. Annars blir det LimeCrime och Benefit för hela slanten. 

På väg mot Polen - nu med bilder

Då ska vi se. Egentligen borde jag väl börja med Arvika. Men vi tar det i omvänd ordning.

I torsdags började turen. Nånstans efter lunch hade vi packat klart och begav oss hemifrån. Mot Karlskrona. Vi hade med oss kylväska full med mat så det blev först en fikapaus vid Kronoberg. Slottet alltså.  Det var riktigt tjusigt. Och Karl var nöjd med att få sträcka på sig ordentligt.Jag vet; ett stort fotofel men den blev bäst av ett tiotal bilder framför slottet.

Givetvis kan man inte åka genom Småland utan att titta på alla hemliga saker som militären har i sina skogar. Vi var runt och snurrade på två ställen på vägen ner; Uråsa och ett ställe till som jag inte minns vad det hette. Det var ju samma sak när vi åkte till Ljungby på kattutställning för några år sen. Nu var det dock ett helt flygfält som vi fick en skymt av, nerlagt och belagt med timmer numera. Och alla dessa parkeringsfickor och raksträckor. Sånt är spännande minsann. I alla fall enligt Peter. På ett ställe var det dessutom hemliga hus på en till synes obetydlig grusväg. Och mitt ute i skogen fanns plötsligt en lastkaj, asfalt och lager som man inte fick fotografera. Då blev Peter glad.

Strax innan vi kom till Karlskrona svängde vi ner till ett litet naturområde där kvällsmaten intogs på filt bredvid får. Inga får kom till skada under middagen.Mor och son mot fåren.

Väl på båten, strax innan nio på kvällen, la vi in packning i hytten och gick sen till lekrummet. Karl gillar bollhav kunde vi konstatera. Han blev vansinnig om vi lyfte upp honom. De äldre barnen lekte lite väl intensivt där. Efter en stund gick jag och la mig i hytten; det gungade alldeles för mycket för att jag skulle tycka att det var helt behagligt. En stund senare kom Peter tillbaks med Karl. Han ville allt annat än sova. Det är inte kul att sova i en 80-säng med ett sprattlande barn kan jag säga. Men till slut somande även Karl.En mycket nöjd Karl i bollhavet.

Super

Nu har vi kommit fram till hur Karls rum ska se ut och därför sitter och och surfar runt på lite pyssel. Och titta vad jag hittade! Jag är grymt imponerad! Jag tror att jag ska börja brodera. För det borde väl räcka med att jag kan korsstygn?

Och som om inte det vore nog så måste jag nog börja med lappteknik.

Fast allra mest imponerad är jag nog av detta. Jag hade blivit hur nöjd som helst.

Klossar

Jag blev lite besviken i går när jag inte köpte de fina klossarna till Karl (mig). Men titta vad jag hittade i stället. Finns hos ThinkGeek.


Gårdagens utflykt

I går tänkte vi att vi skulle åka och hämta katterna. De har varit på landet i två veckor och nog var det lite tomt hemma. När jag pratade med mor på fredagen sa hon dock att de skulle på auktion i Mellby på förmiddagen. Så vi åkte med dit först. Och Peter blev nöjd för då fick han se lite militära hemligheter (stora parkeringsfickor för militärflyg mao).

Väl där insåg vi att det var rätt få intressanta saker. Några sockerlådor och hattaskar med tillhörande hattar men sånt brukar bli dyrt. Vilket det även blev. På loppisdelen hade de dock en bra säng till Karl så den gav Peter 50 spänn för och trycke sen in den i bilen. Nog fanns det finare sängar än den men vi ska ändå bygga in den. För Karl ska få ett fort.

Jag hittade en tavla med flygplan till Peter. Saab 50 år. Han blev nöjd. Fast han fick lite andra mindre fina tavlor på köpet.

Min moster hade hittat en klocka på en av vagnarna med smålådor så den väntade vi länge på. I fyra timmar för att vara exakt. Försök det med en tvååring som inte vill sitta still ens för att fika. Men när de väl kom till den sa de att de skulle hoppa över den och ta möblerna först då det regnade så mycket. Sen fick vi höra att de kört bort den och skulle ta sakerna där på nästa år istället. Och jag som spanat in fina bokstavsklossar i trä i en av lådorna... Då skulle vi åka hem istället; mor och moster åkte före oss. När jag berättade för Peter (som satt och väntade i bilen) att de kört iväg med vagnen blev han arg och gick iväg för att prata med nån ansvarig. Han är bra på sånt. De hade bara kört undan vagnen under ett kafétält sa han när han kom tillbaks och de skulle ta det sist. Så jag ringde tillbaks mor så åkte vi hem medan de bjöd på leksakerna och klockan. Klossarna blev dyra dock (som vanligt med gamla leksaker) och klockan slutade min moster bjuda på när den översteg 1000 spänn. Och det var en mycket ful gammal klocka enligt mig.

Väl hemma hos min moster blev det middag och ihoppackande av saker. Strax innan åtta kom vi därifrån med bagagen full av saker och baksätet fullt av katter och barn. Karl sov till åtta i morse efter den intensiva heldagen.

Äntligen!

Hemma. Sen vi kom hem vid två har jag kört två tvättar och packat upp nästan allt utom Karls väska. Nu väntar jag på pannkakor. Mer info kommer...

Pausbild här tack

Jaja. Jag tappade säkert nåt på vägen. Men det skiter jag i. Nu är det sängdags och sen far jag på semester på riktigt. 

Våfflor

Till hotellfrukosten i helgen serverades bland annat våfflor. Eller; det stod ett järn framme och en kanna med smet. Glad i hågen skulle jag äta våfflor på lördag morgon. Men det bara fastnade och krånglade så det blev inte en enda våffla att stoppa i sig. På festivalområdet såldes förvisso våfflor men det var belgiska. Och de är inte alls lika goda. 

Så i går när vi kom hem skulle jag göra våfflor. Allt gick fint till ungefär femte våfflan. Den blev aldrig klar. Och järnet blev kallare och kallare. Godnatt. Jag testade olika uttag för att kolla så att det verkligen var järnet det var fel på. Jodå. Besvikelsen var stor. Så i dag rotade jag igenom lådorna som ännu inte blivit uppackade och hittade Peters järn. För en gångs skull är det praktiskt att ha dubbel uppsättning på saker. Så i dag blir det våfflor. Igen. Med kanel och socker. För efter att ha ätit langos med kanel och socker blev jag besatt. Jättegott. 

Post Arvika

Ja, vi överlevde Arvika. Och Karl överlevde att vara hos mormor. Mer om det när jag packat upp, städat, diskat, lekt, skördat, vattnat och tagit en drink på soffan.