Jag hatar fotboll!

Fotboll är nog roten till allt ont. Den gör bland annat att mitt samliv är noll och inget. 

Checklistan

Då ska vi se. Vad har jag pysslat med idag?

  • Hårfärgning
  • Hårinpackning
  • Ansiktsmask
  • Pormaskplåster
  • Aloe vera
  • Body scrub
  • Olivolja
  • Nagellack
Då var jag redo för festival! 

Hög som ett hus

Fy fan säger jag bara! Balsamterpentin är nog allt annat än nyttigt för huvudet. Men nu är det gjort i alla fall. Hela altanen är inoljad (förutom kanter och trappa) och väntar på att torka. Vissa ställen får nog oljas ett par gånger till. Men sen... Sen blir det så fint, så fint. Då ska det börja piffas. 

Förhoppningen i dag är att poolen ska bli lagom varm så att man kan ta ett svalkande dopp. Vi försökte i går kväll men dels var det i kallaste laget och dels var det alltför mycket knott. Så baddräkten får invigas nån annan dag. Med till Arvika ska den i alla fall. 

Facebookvänner

Kan någon förklara för mig hur Facebook får fram sina förslag på vänner? Att vänners vänner föreslås förstår jag men sen då? Hur kan de veta att jag jobbade med en viss Malin på Arvikafestivalen för fyra år sen eller så? 

Jag anar spioneri... 

Fulfuru

Det är inte mycket som jag håller med Simon och Tomas men det finns en sak; no more fulfuru. Således har jag nu börjat måla fönstret i syrummet. Alltså inte själva glasrutorna utan träet runtom. 

Knäppkatt

Jag tror att Otto just nu plockar bark ur orkidékrukorna och äter. Brist på vad? 

Klagan

Nu har jag äntligen fått iväg det där mailet till kommunen. Jag har i flera månader retat mig på hålen i vägen men inte kommit mig för att klaga. Till slut hann de till och med laga de värsta. De som är kvar retar mig fortfarande dock; de har lagat fram till en viss punkt och sen skitit i resten... 

Redo för festival

Jag börjar så smått inse att jag snart ska till Arvikafestivalen. Det är bara några få dagar kvar. Och jag är inställd på att vi kommer att ingå i kretsen "äldre". Det gjorde ju jag och Camilla redan för några år sen. 

Jag har i alla fall haft en shoppingtur och införskaffat lite nya kläder. Jag insåg att de enda topparna/t-shirtarna jag har är antingen Fujitröjor (arbetskläder) eller blodgivartröjor. Inte för att jag lyckades hitta så värst mycket kläder men eventuellt ska jag bege mig ut igen imorgon. Vi får se vad man orkar. Jag måste packa för Karl med. Min mor ska ta med honom och katterna till landet. Det är allt bra med mammor. 

Bevakning

Jag blir tokig! Jag slutade med Bloggkoll för att det dök upp en massa reklam. Jag började med Google Reader men vi är inte alls kompisar. På så sätt var Bloggkoll bättre. Men hur slippa reklam? Nu testar vi Blogger en stund. 

Hur ska man annars bevaka bloggar?

Dagens visa

Om och om igen går den i mobilen. I olika remixer givetvis. För inte kan man lyssna på samma låt flera gånger om.Äntligen hemma

Så där. Nu har jag målat... sjätte lagret på listerna. Och jag är förbannat nöjd. Målarmäster kanske inte hade godkänt det men med tanke på kvalitén på listerna från början är jag nöjd. Och högblanka blir de. Nu är det bara fönstret och golvlisterna kvar. Jag vet dock ännu inte vad för fönsterbräda jag ska ha. Den nuvarande är tråkigt ful. Förslag nån? Jag funderar på betong, granit eller annat mörkt. 

Jag har oljat mer av altanen med. Nu är det ett par kvadrat kvar bara som ska skuras och grundas. Sen får jag nog bättra på de yttersta brädorna där jag redan oljat; de är redan torra. Men fint blir det. 

Midsommarledigt

Det har varit riktigt skönt att vara ledig så här länge. Det känns lite konstigt dock. Så ni som jobbar måndag till fredag - skatta er lyckligt att ni får ledigt båda helgdagarna. Visst, att vara ledig en vardag i veckan har sin charm det med men jag har nog hellre två dagar sammanhängande ledigt. 

Awkward

Jag har en ny favorit. Titta bara! 

   

Och allt detta hittade jag tack vare att Peter länkade den här till mig. Jag kontrar med att ge er denna

Mera trädgård

Jag har trots allt fått en del gjort i dag; tre rum städade, en maskin disk körd, en maskin tvätt körd och halva altanen har fått två lager olja till. Och tältet hade till slut torkat och veks ihop i dag. Peter är ute och gjuter ytterligare två plintar till pooldäcket just nu och Karl sover. Kanske, kanske blir det premiärdopp till midsommar. Om det blir så pass varmt vill säga. 

För övrigt så blommar det som bara den i trädgården nu. Runt hela burspråket slår det ut minst en pion dagligen. Och på kortsidan av huset blommar stora dagliljor som doftar ljuvligt. Det är egentligen synd att man inte är ute mer i trädgården och njuter av det. Men så fort jag blir klar med alla borde, måste och skulle lovar jag att skaffa den där hängmattan och bara lata mig. 

I fredags var vi på K-rauta och köpte ny gräsklippare och trimmer. Nej, det blev fortfarande en handgräsklippare. Ny därför att den gamla klipper snett. Och grästrimmern blev en uppladdningsbar. För sladden svor jag på. Men när Peter skulle montera ihop klipparen i går fattades det skruvar. Då tänkte han testa trimmern istället men då var ingen laddare med. Så det blir en tur tillbaks till K-rauta i morgon. Han ska ändå köpa mer betong. Annars hade det varit perfekt väder för att testa trimmern. Det vore kul att få det fint till helgen. 

Fler klänningar

Jag beklagade mig häromdan för Peter att jag inte verkar hitta nån klänning till bröllopet. Jag sa att alla snygga klänningar är antingen svarta eller "fel". Men det bryr väl inte du dig om? Gör jag inte? Kanske inte. Varför ska jag lägga pengar på ett plagg som jag inte ens tänker använda sen för att det har fel färg? 

Så jag surfade runt. På mitt favoritställe Unique vintage bland annat. Och hittade givetvis en massa fina skapelser.

Klänning 1
Klänning 2
Klänning 3
Klänning 4
Klänning 5
Klänning 6
Klänning 7
Klänning 8
Klänning 9
Klänning 10

Jag var för övrigt på Indiska i går och tittade på de där klänningarna. Ingen av dem var särskilt snygg i verkligheten. 

I hemlighet har jag även spanat in en del gravidklänningar. Nej, jag väntar inte barn. Jag får fortfarande nyhetsbrev från bland annat 4mom dock. Och då måste man ju bara kika lite. Och enligt Peter kan man minsann ha gravidklänning utan att vara gravid. Enligt tillverkarna med. Jag tror det var Happy mum som skrev nåt med att deras byxor (som jag köpte senast) passade lika bra till lilla växande magen, höggravida kulan eller nyförlöst slappis som till mamma som för länge sen slutat amma. Kanske inte ordagrannt men ändock. Spana för övrigt in Happy mums senaste; det får mig att önska att jag vore gravid igen. Typiskt. Även Proud har fina kläder. Men det visste vi sen innan.

Och när vi ändå är inne på "fel" sorts kläder - jag snubblade i dag över Kurviga. För en gångs skull är det osäkert om kläder passar mig för att det helt enkelt inte finns min "lilla" storlek. Jag får mäta mig och se om kan kanske lyckas fylla ut en 1X. För i så fall funderar jag på både en Wendy, Ramona och Buffalo.
Pirater överallt

Jag måste bara säga; i dag tappade jag all respekt för Piratpartiet. När vi kom ut från vår vallokal körde en bil förbi. En med en stooor Piratpartiet-logga på. Det är en sak att en sosse har en liten ros i bakrutan eller en moderat ett M på grillen men det där... I och för sig åkte piraten till återvinningsstationen och slängde flaskor så lite miljötänk fanns där i alla fal.

Valkaka

Nu har jag bakat valkaka. Yes. Jag mutar mina arbetskamrater till att gå och rösta. Röstar ni får ni kaka. Röstar ni inte - ingen kaka. Enkelt. 

Så nu blir det enligt följande recept: 

Mandelkakor med kolatäcke
250 g mandelmassa
1 ägg
1 msk potatismjöl
½ tsk bakpulver
kolasås på tub

Riv mandelmassan fint och rör i ägget. Blanda ihop potatismjölet och bakpulvret, rör ihop allt. Fyll en spritspåse utan tyll och spritsa smeten i formarna (ca 30-40 st). Lägg en liten klick kolasås i varje form och grädda på 200 grader i ca 12 minuter.

Jag kan ännu inte avgöra om de är goda; de gräddas för fullt och det är ett för mig nytt recept. 

Trädgårdsdags

Det tog ett tag men nu är jag igång. Jag har skurat nästan halva altanen två gånger och väntar nu på att det ska torka. Sen ska jag ut i garaget och blanda rå linolja och balsamterpentin. Det ska tydligen vara det bästa. Jag har dock inte så mycket olja kvar så i värsta fall får jag ta den gamla vanliga träoljan på resten. 

Helst hade jag även målat utemöblerna men de måste slipas först. Synd att den där färgsprutan inte fungerade, annars hade det varit hur smidigt som helst. 

I går var vi dessutom på Blomsterlandet och köpte fler balkonglådor och frön. Så nu är morötter satta och sallat ska sättas så fort vi skaffat mer jord. Ärtorna och rädisorna växer som bara den. Balkonglådor är klart underskattat. Hur smidigt som helst när det är dags att skörda. 

Vad mer? Så fort tennisen på tv är slut ska Peter sätta upp tältet som Patric lånade till WGT. Sen kanske, kanske det ska skrapas sista listen. Karl (eller Peter själv?) har gömt profilskrapan så den måste lokaliseras först. Hålen till pooldäcket börjar bli klara dock så kanske ska det gjutas plintar i dag. Så lagom till midsommar blir första doppet kanske.