Festivaldags!

Nu börjar det! Det eviga pusslandet med schemat. Och läsandet om små band man aldrig hört talas om. Jag talar om Spelschemat. Det är släppt! Och det är bara 33 dagar kvar!

Och det gör ingenting alls att vänner är i Deutschland och spenderar helgen på den bästa festivalen någonsin.

Vilken klänning?

Jag som oftast går i svart eller rött och helst långkjol om det ska vara så har totalångest över vad jag ska ha på bröllopen i höst! Och kan jag köpa en klänning och ha den på båda? Det är mer eller mindre samma människor som kommer antar jag. Det ena är i Sätila och det andra i Rom i och för sig.



De tre första är från Indiska, den sista från Ellos och de övriga från Esprit. Kan man ha nån av dem? Jag hade gärna haft nåt virkat annars. Nåt brunbeige i lite 70-talsstil. Nån som kan virka?

Flygande koppkaka

Ok. Jag vet att jag mest surfar strunt dagarna i ända. Men nu har jag hittat något riktigt viktigt! Synd bara att man inte bor i Portland. Saint cupcake takes flight. Ett sånt bra koncept! Orkar man inte baka kan man bara göra det roliga; dekorera. Efter den smak man vill ha.

Miljöfråga

När jag snyter mig i toalettpapper; är det då bäst att spola ner det i toaletten eller slänga det bland hushållssoporna? Vi har ju egen brunn som Renova kommer och slamsuger och vi sorterar inte mer än det vanliga (glas, batterier, tidningar).

Hemma hela dagen

Med en drink och en bra bok avslutas en seg dag med vab. Karl har somnat och Peter är på fotboll. Jag har inte ens rört tv:n i dag, istället har jag läst ut bok nummer sju och börjat på åttan. Det är väl det enda positiva med att Karl har feber - han sover mycket.

Könsneutrala jackor tack!

Karl behöver en ny vår/sommarjacka och därför har jag ägnat helgen åt detta. Jag hittade en så fin jacka förra året och det är något i samma stuk jag vill ha.

Visst är den fin?


Nu är bara problemet att så fort man kommer över storlek 80 är det helt plötsligt väldigt könsindelat. Tittar man på pojkkläderna är det marint, camo och sand. Och gärna enfärgat och utan tryck eller broderier. Medan flickkläderna har roligare färger men är puff och fluff så det är ju uppenbart att det är för flickor. För puffärm kommer inte på Karl, hur fina kläderna än är.

Jag har två stora favoriter när det gäller barnkläder dock; Name it (märket på förra jackan) och Me too. Är det nåt danskar kan så är det barnkläder. Flera roliga barnkläder görs på danska.

Jag ska besöka butiken i Sävedalen där jag köpte den gamla jackan. Förhoppningsvis har de nån fin sak. Annars blir det kanske en Helly Hansen som vi hittade på Åhléns.

Här är några av jackorna vi funderar på. För min del får Karl gärna ha rosa jacka men Peter säger emot. Annars har Name it väldigt många fina i just rosa.



Finns hos:
Villervalla
Sweet funky
Name it

Regnkläder och badkläder är gärna glada och mönstrade, varför inte även vanliga jackor. Visst; jag köper att en jacka ska passa till de flesta kläder men ändå. Ett lite större utbud tack.

Letar men finner inget

Agh! Internet är slut! Det finns inget mer att surfa. Färdigt.

Jag vill hitta nåt spännande som jag sitter och glömmer bort tiden totalt och ändå inte bryr mig när jag kommer på det. Eller så går jag bara och lägger mig i sängen med sjunde delen i serien Jarastavens vandring. Jag är fast totalt; jag ligger till sent på nätterna och läser. Inte ens Stephen King gör så med mig. Och så är hans böcker så tjocka så det blir för tungt att läsa särskilt länge i sängen...

Trädgård

I dag har vi varit rätt produktiva trots att vi gick upp sent. Efter nio mao. Vid elva åkte vi till Ljungbergs för att spana in deras marknad. Jag var dock djupt besviken på årets utbud så det blev ett kort besök. Det kanske var lika bra; jag har inte riktigt pengar till sånt ändå.

Hemma igen krattade Peter lite gräs och jag började skissa på min plantering. Jag tror att jag har kommit på hur det ska se ut nu. Så det släpades lite sten och så. Jag kan dock inte flytta några växter förrän till hösten. Det vore ju dumt om allt dog. Fast samtidigt kliar det i mig och jag tänker Men bara lite...

Jag hittade en sån fin sak i dag för övrigt:


Finns här. Fånigt, jag vet men ändå. Jag kan lätt tänka mig full trädgårdsmundering i rosa.

Cookie dough in the nose

Nu står det muffins i ugnen som bara väntar på att bli klar. Och Karl har smet i hela ansiktet, inklusive i näsborrarna. Slicka slickepott är gott.

Rösta!

Se nu till att du använder din röst. Vet du inte vem du ska lägga rösten på? Det här kanske hjälper dig.

Skapa smaka

Jag är lite trött. Men samtidigt kryper det i mig. Nej, det är inte myrorna som i övrigt lyckats ta sig in på de märkligaste ställen i huset. Det är skaparlusten. Peter har ju ordnat den där kontakten i syrummet så no more förlängningssladd. Och både majsen och kålrabbin tittar upp och säger att den vill ut. Dessutom fick vi i dag ytterligare en bröllopsinbjudan så jag måste sy en klänning eller två. För man har väl en klädsel på bröllopet och en annan på brunchen dagen efter?

Och lite silver borde jag skaffa mig. Jag vill ha lite nytt blingbling. Och det är allt synd att flera smycken ska ligga halvfärdiga. Och Karls album borde man ta tag i med.

Fast nu blev det mer borde än vill. Vad vill jag? Gräva ner fingrarna i jorden och känna att nåt växter. Måla lister och granska dem nöjt när de väl sitter uppe. Kanske ska bli målet i morgon. Fast Peter pratade om att han ska jobba. Då blir det inget avancerat för min del; Karl måste klara av det med. Kanske ska ta på honom snickarbyxorna och bygga i garaget... Och känner jag mig rätt blir det nog lite chokladmuffins i morgon. Och en matpaj. Ska se om jag hittar laddaren till kamerabatteriet och få med Peter ut på en skogspromenad med. Jag har hittat ett ställe som verkar fint.

Arbetsskada

Ok. När jag hittar såna här tycker jag att det är extra roligt. fail owned pwned pictures
see more Fail Blog

Rosa steget

Nu är det dags igen. Bara att anmäla sig...

Med Otto i tankarna

Is your cat plotting to kill you?

Sötsugen

Jag snubblade in på Etsy och har totalt fastnat. Ska det bli mitt nya Tradera? Hade jag till exempel haft vanliga hål i öronen och inte uttöjda hade jag lätt köpt en massa örhängen från MistyAurora. För visst är det örhängena som är finast. Fast det här halsbandet är inte helt fel det heller.


Lite mätt

Ok. Jag gick inte och la mig. Eller; jag gick inte och la mig för att sova. Jag la mig i soffan på altanen med filt och bok och läste nån timma. Lagom slappt men samtidigt ambitiöst. När Peter och Karl kom hem åkte Peter omgående till fotbollen och jag och Karl lagade mat. Karl stod på en stol bredvid och skakade kryddorna. Provsmakade gjorde han givetvis med. Och lasangen blev jättegod. Så nu är vi mätta och nöjda. Karl övar sig på det senaste; att gå baklänges. Han behöver öva lite mer på det där med att se sig om lite då och då bara.

Lite sjukt

I går var vi hos Danilla och tittade på ESC. Det blev alltför mycket snacks för min del. Varför blir det alltid så; trots att man inte vill ha mer sitter man med skålen i knät...

Vi var hemma runt ett och jag låg och läste till två. Jag hade ju bara några sidor kvar i min bok. Sen vaknade jag vid sju för kissepaus och gick och la mig igen. Peter kom in senare och väckte mig och tyckte att det var dags att gå upp. Vid kvart över elva. Och ändå var jag trött. Det där gröna snoret Karl hade har nog smittat mig. Helst av allt vill jag göra en nässköljning men vi har ju inget vatten. Eller; jag måste värma vattnet som vi har i kylen i så fall. Orka...

Nu har i alla fall Peter och Karl åkt iväg på kalas. Efter det ska Peter på fotboll så jag måste vara utvilad om jag ska orka ta hand om Karl i mitt tillstånd. Nu sova.

Apoteket

För nån vecka sen var jag och min mor på infomöte om barn och mediciner på Apoteket. Det var väl egentligen inga nya saker jag fick reda på men det är alltid intressant ändå. Och så fick man en riktigt fin presentpåse efteråt! Det visste jag inte ens om innan. Den var fylld med saker ur deras egna serie.

Dessutom var jag ju bara tvungen att köpa badskum, solkräm, balsamspray och tandborste till Karl (mig?). Nej, inte för att han egentligen behöver det men det är alltid bra att ha. För det var ju elefanter på. Titta bara! Och jag kan säga att balsamsprayen är bra. Jaja, den var mest till mig, Karls hår är alldeles för kort ändå.

Kodak moment

Barn upphör aldrig att förvåna. Just nu hörde jag hur altandörren öppnades och små snabba steg sprang ut. När jag rusade efter möttes jag av en byxlös Karl med Crocs, på fel fot givetvis.

Lindex

I dag var jag och hämtade ut kläderna jag beställt från Lindex. Karls kläder var riktigt fina; skjortan med kor ska han ha i morgon på betessläppet. Min baddräkt var riktigt fin den med. Det var bara en sak som störde mig: den var plomberad. Visst, det är väl bra att kläderna är plomberade men när de är plomberade så att man inte ens kan testa dem... Brukar de vara det i butik? Måste nästan smita in på Lindex och kolla. Jag minns att det stått lappar om att man ska testa bad- och underkläder med trosor på. Dessutom var det hygienskydd i grenen på baddräkten. Nåja...

Semesterplaner

Jag har lite beslutsångest över hur man bäst tar sig till Polen. Det är antingen flyg eller bil som gäller. Flyger vi så blir det till Warzsawa och hyr bil där och bilar vi så blir det till Karlskrona och färjan till Gdynia och vidare.

Fördelar med bil
  • Man kan köpa med sig mer saker
  • Bekvämt (för min del iaf)
  • Vi får se Gdynia och Gdansk
  • Det går att ta pauser om Karl blir rastlös
Fördelar med flyg
  • Går fortare
  • Man sliter inte på vår bil
  • Polskregistrerad hyrbil sticker inte ut lika mycket
Vilket är miljövänligast; flyga och hyra ev dieselbil eller bila med bensinbil och färja? Enligt Peter kör färjan med fulolja på internationellt vatten dessutom.

Epilog

Så hur har helgen varit då? Jo, tackar som frågar. Valborg jobbade jag till fyra så direkt efter det åkte vi hem, hämtade Karl och snabbt iväg till stan och cortége. Inte snabbt nog dock. Redan vid tre var vår plats fullsmockad så vi hade inte en chans. Och lagom van som jag är vid stadstrafik gillade jag tillställningen än mindre. Det var dock mest Peter som gormade på poliser som lekte turistguide mer än gjorde sitt jobb. Maria var med också och lekte lektant med Karl. Och det var ganska skönt för Karl hade mer myror i brallan än vad jag hade. Sitta och glo på lastbilar med fåniga chalmerister - nja, jag vet inte. Sen for vi hem och åt pizza.

På första maj sa Peter att vi skulle äta arbetarmat och göra som arbetarna gör. Tss. Det blev grill. Och besök av mor som mellanlandade på vägen till Vara. Allmänt trädgårdsarbete och chill den dan mao.

Lördag = arbetsdag. Kort sådan men med tillräckligt stressade kunder. Och värre kommer det bli. Jag har hittitlls gjort 209 studentskyltar. Efter jobbet kom Peter och hämtade mig. Han skulle iväg och leka med sina vänner. Och tog Karl med sig. Så jag passade på att dra fram alla möbler i vardagsrummet och skura där man annars inte kommer åt. Och tvätta av sofforna. Och skaka mattor och skura köket. En del trädgårdsarbete blev det med. Sen tog jorden slut. Peter trodde att jag skulle passa på och bubbla i badet och sånt där. Ligga på divanen och äta druvor. Min tanke från början var att passa på att sy. Men så kom jag på att kontakten i syrummet fortfarande är felkopplad och då måste jag antingen flytta bordet till motsatt vägg eller leta efter förlängningssladd. Och inget av det orkade jag. Fast det vore skönt att sy lite; det är såna små saker kvar på varje plagg.

Mor min ringde och undrade om vi inte var intresserade av att gå på auktion på söndan. Så vi for till Lidköping och gick först på en konkursauktion där det såldes utemöbler och soffor mestadels. Sen passade vi på att gå på Ittala outlet (givetvis). 1024 kronor fattigare blev vi. Och då vet jag ändå inte vad vi köpt. Ok att det blev lite scrapsaker (ja, de säljer ju Fiskars där) och saxar och formar som kostade ett par hundra men ändå... Sen gick jag på ytterligare en auktion där det var antika saker. Fast det var inte direkt nåt som lockade. Förutom på loppisdelen där de sålden en fin gamma cykel. Dock herrmodell och det vill jag inte gärna ha. Sen åkte vi till Vara så Peter kunde hugga lite ved...

Och hur mycket av detta har jag kört? Från HIndås till Guldheden under cortégen på torsdagen, till jobbet via motorvägen på lördagen (första gången med Peter, annars kör jag gamla riksvägen) och heeela vägen till Lidköping på söndagen. Och då gjorde jag min första riktiga omkörning (motorväg räknas inte riktigt). Och på torsdagen var första gången nån annan än körläraren, Peter och Karl följde med. Så jag borde kanske vara rätt nöjd. På torsdag är nästa körlektion inbokad och då ska vi köra stadstrafik för första gången. Vi får se om jag lärt mig nåt i helgen.

Japanskt franskt

Jag har snöat in totalt på Misstigri. Och nu har jag hittat både leksaker, kuddar och tavlor av henne! Men inget mer i Sverige förutom de Gallerix har. Suck. Le Lotus, Aviatrice och The crows är klart favoriterna. Och jag tror nog att Karl vill ha en Baby boy på sitt rum. Eller Little frog.