Rond två

Som svar på tidigare videon fick jag den här:


S(k)urtant

Häromdan skurade jag hela badrummet. Jag drog till och med fram badkaret och skurade väggar och golv. Och sen själva badkaret och toaletten givetvis. Då suckade jag och tyckte att badrum är det tristaste och tråkigaste att städa. Icke. I dag har jag ägnat mig åt en värre syssla; städat kylskåpet. Jag menar; vad är det värsta du kan hitta i badrummet? Gammalt hår, tvål och kanske lite mögel. I kylskåpet hittar du nåt du tror varit en lime, nån kletig sörja som ser ut som nån blandning av saft(?), äggskal(?) och morotsjos(?) och jästpaket som har ett bäst före-datum som passerat sedan länge. Kort sagt; det märks vad som används dagligen och vad som inte görs. Hyllan med mjölkpaket behöver fyllas på hur ofta som helst men grönsakerna ligger i sin låda och skriker efter hjälp redan efter en vecka. Usch och fy. Men nu är det gjort. Och dagens middag är påhittad; i kylen stod en burk korma-sås med bäst före-datum i dag. Så ris och quorn korma i dag. Synd att man inte har naan-bröd bara.

Nördighet

Jaja. Camilla var först. Men jag sprider.


Lång dag, kort resumé

Dagen började med en tur till Novotel. Där hölls det hela dagen utbildning i Canons regi. Det var intensivt men mycket givande.

Efter detta hämtade Peter upp mig och vi hämtade Karl. Direkt därefter skulle Peter på match så han släppte av oss hos min mor. När matchen var slut åkte vi en snabbis till Allums VIP-kväll. Tyvärr var kappan som jag spanat in slut i min storlek och den kommer inte in igen. Så det blir att jaga en kappa. De hade den i söndags i Frölunda men när hinner jag dit igen? Får hoppas att jag hittar den nånstans på lördag.

Vi kom i alla fall hem med en sovande son, sex hekto te och en stekpanna. Det är inte fy skam.

Söndag

Det blev lagom avancerat firande i går; kolatårta med mor. Bror med sambo vågade inte komma hit då vi kanske smittar. Camilla föredrog att klämma på valpar. Fy.

Det blev heller inget Alingås i går. Jag var alldeles för trött. Förhoppningen är att vi i dag ska ut på shoppingtur och senare till Alingsås i stället. Annars är det sista helgen för det nästa helg.

Det är mycket utförsäljningar och grejer nu; i går var jag och mor på Mio i Gamlestan då de skulle stänga och hade halva reapriset. Det blev några julstjärnor. I övrigt var det väldigt utplockat. I dag blir det Sagsjö som har rea och några butiker i Frölunda som har nyöppning och därmed rea. Cervera i Sisjön säljer ut en massa saker med. Det är lönehelg med andra ord.

Grisar är vi allihopa

Hela förra veckan var jag hemma med Karl. Nån form av influensa drabbade honom på lördagen. Även jag hade lite kli i halsen men med lite Panodil överlevde man. Från tisdagen var Peter hemma och sjuk. Och ynklig givetvis.

På lördagen gick jag till jobbet och Karl verkade dessutom bättre. Så i går var han hos dagmamman. Peter var hos läkaren i går och hon sjukskrev honom veckan ut. Om ett par dagar får vi provsvaret på vad det är för typ av influensa. H1N1 kanske.

Efter att Karl varit två timmar hos dagmamman ringde hon i dag och sa att han borde gå hem. Så mycket för den friskheten... Men han är inte alls lika illa som förra veckan, mest snor och hosta numera.

Vi får väl se hur det ter sig. Vi hade planerat födelsedagskalas i helgen och besök till Alingsås. Den som vill/vågar komma på kalas på lördag är hjärtligt välkommen. Bara man säger till innan så jag vet hur mycket jag behöver baka. I dag bakades för övrigt viktväktarmuffins och vanliga chokladmuffins. Gissa vilka som var godast...

Lunch

I dag blir det en köttfärspaj till lunch. Eller ja; det är vegefärs i istället för köttfärs. Kanske kostar jag på mig en efterrätt av nåt slag; det är ju trots allt födelsedag i dag.

Mer mat

Ok. Det blev en paj till. Och bakad potatis. Men nu ska jag inte laga nåt mer förrän tidigast tisdag. Förutom till frukosten i morgon; då testar vi grahamsgröt.

Mat-Mari

Nu har jag varit riktigt duktig. Jag har lagat mat för åtta dagar framåt. Dels paj och dels fisk med ägg. Om ni har nåt bra förslag på mat som är lätt (och fortfarande god) att värma i mikro på jobbet får ni gärna säga till. Kött går alltid att byta mot nåt substitut så det är inget hinder. Dock vill jag helst ha nåt där man kan frysa hela rätten; t ex paj, lasagne, gratäng. Att värma klyftpotatis och sånt blir så trist. Och jag önskar även recept på nån vettig sallad. Min mor hade ett på pizzasallad men det blev över ett kilo. Vad ska jag med så mycket sallad till...?

Pluggar

Jag tappade min fina jordgubbe som jag köpte för några månader sedan. Metallringen jag har nu är inte det allra bästa när det börjar bli kallt. Jag har en plugg i plast men den är egentligen för stor och jag vill inte töja mer. 12 mm räcker gott.

Således är jag på jakt efter ny(a) plugg.Dessa finns att hitta på Tribe eller Barbarella. Frågan är bara vilken (vilka) jag ska ha. Fast tunneln är egentligen osmart när det är kallt men fin är den. Och den är i alla fall inte i metall.

Mac

Det är såna här tillfällen jag önskade att jag hade en Mac.

Bebis

I morse såg Peter små vita saker som sprang runt i grannens trädgård. Kaniner trodde han. Men när vi kom närmare såg vi att det var små rultor. Alltså Jack russel-valpar i sitt tjockaste och sötaste tillstånd.

Skor, skor, skor

Må så vara att jag är lite besatt men jag måste bara visa er dessa. Och dessa. Sen lugnar jag ner mig. En stund. Om nån vet om de säljs i nån fysik butik så vore jag glad. I och för sig har ju Brandos gratis frakt men det känns lite meckigt. Och så vill jag egentligen bara klämma och känna mest.Rååååsa

Saknar du färg i ditt liv? Har du i så fall bestämt att det är rosa som saknas? Kolla här och få begäret (över)mättat.

Dagens bok

Det är kanske inte den sortens bok man förväntar sig att jag skulle läsa. Men Carolina Gynnings Ego girl var riktigt bra. Nu kommer hennes Ego woman. Och den står nog högst upp på önskelistan.

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Ego Woman av Carolina Gynning

Peters humor


EMBED-Drunkest Guy Ever Goes for More Beer - Watch more free videos

Vintertid

Nu snöar det. På riktigt. Häromdagen var det bara små fjun; nu är det corn flakes som faller.

Ljushuvud!

Jag har äntligen hittat en lampa för mitt rum. Den ger nog inte särskilt bra allmänbelysning men den är helt klockren! Fast jag vet inte om Jeeves eller Wooster är finast. Och om man kanske kan göra en själv. Kolla på Frank form och ge mig råd.

Önska mera

Jag har nog inte nämnt det här men jag går för tillfället på diet. Yes. Och säg inget dumt; på en vecka har jag gått ner 2,5 kilo. Trots snedsteg. Bara en vecka kvar.

Detta har dock gjort att man är extremt matfixerad. Och då särskilt när det gäller bakverk. Jag bevakar allt fler bloggar som handlar om bakning, kakor och annat. T ex EpiCute. Och Chocolate on my cranium. Där får man dessutom fina recept på saker som verkar gudomligt goda. Så nu önskar jag mig ett koppmått. Alltså en måttsats för cup (som i CUPcake). Jag har hittat följande:

Andra går givetvis bra men jag lockas extra av saker som är pastelliga och söta när det är sötsaker som ska göras. Alternativt lavendelgrönt (ja, vår färg i köket kallades så).

Kvällsgöra

I kväll är det fotboll. Det gör mig inte så mycket dock. Jag har upptäckt Sweet home.

Önska mer

Jaja. Jag fastnade i den där shopen. Men nån dag ska jag ju lära mig att sticka på riktigt och då önskar jag mig sånt här: Mössa och Tröja


Kalas

Ok. Nu förstör jag min första tanke. Den var En sån kan Camilla få när hon fyller år! Perfekt till kompott och allt vad hon gör! Men vad gör det? Jag önskar mig först.Och ja, jag hittade i Hemmets Journals shop av alla ställen. Fråga inte hur jag hittade dit...

Mycket att göra

Det blev inget tygrike; Peter blev inte människa förrän på måndag kväll. Fast det var kanske lika bra, jag har ändå inget planerat att sy. Förutom gardiner till mitt rum men det har jag redan tyg till.

På tal om det; på agendan i dag står att sätta upp de kvarvarande listerna där inne och kanske en gardinstång. Men det kanske är bättre att få ordning på fönstret där först.

I övrigt har jag följande planer:
  • Skörda det sista i trädgården
  • Bädda ner växter/städa inför vintern
  • Testa nya Pentax Optio WS80
  • Måla fönsterbräda
  • Sätta upp lister
  • Sortera Karls leklåda
Säkerligen kommer jag att komma på fler saker och knappt göra hälften än vad som tänkt. Men nu efter frukost ska jag i alla fall ut i skogen och fotografera. Jag har ju fått låna den fina, fina (fast inte finaste) Pentaxen av säljaren och ska avgöra dels om/hur många vi ska ta in och dels om jag ska köpa en till mig själv. Jag är ju en Pentax-människa i själ och hjärta men nog sneglar jag på både Fuji F200 och Canon Ixus 110. Å andra sidan är Pentaxen snyggare och vattentät.


Gissa vilken färg jag vill ha?

Hemma från bröllop

Så har man överlevt ännu ett bröllop. Ett bröllop med tårar i kyrkan, (för) långa tal av släkt och vänner och fyllesnack i taxi hem. Precis som det ska vara. Och Peter i klänning. Kanske får ni se bildbevis, kanske inte. Jag själv satt lite dumt till för att få en bra bild. Men fin var han.

Kontentan? Vad jag än ansåg om kyrkobröllop innan så har jag definitivt bestämt att det aldrig blir ett sådant för min del. Det må vara vackert och stämningsfullt men jag tyckte det var hyckleri att bara se Peter som marsalk stående vid prästen. Kyrka är för de kyrkliga.

Nu återstår att se när Peter blir människa igen. Vi skulle ju till tygriket som har extra helgöppet i dag. Karl är fortfarande hos min mor och röjer runt.

Bröllopsdags

Nu är jag redo. Så gott som. Ska bara ta på mig klänningen och kappan. Sen åker jag på bröllop.

Ingen blek blondin

Nu börjar jag kanske få ordning på mitt hår. Men ingen fara; mohikanen är kvar, den är bara enkel att gömma.