Vardagen kom fort

Att ha tre katter runt benen som skriker om mat samtidigt som Tyko sitter och skriker om mat är nog så jobbigt. Lägg då till en Karl som tjatar om att hönökakan inte ska tinas och ska tinas och det ska vara pålägg på och till det drickas te eller mjölk. Medan man själv är hungrig och knappt fått sova under natten.

Japp, det är Peters första arbetsdag på åtta veckor. Om ni inte hör nåt från mig är det inte för att jag dricker drinkar på altanen i solskenet utan för att jag däckat och ligger med tre skrikande katter på magen - som en sann kattant.

Sann glädje

Karl har precis lärt sig vad skadeglädje är. Han sitter och skrattar som jag aldrig hört honom skratta förr. Allt över en tecknad björn som skadar sig. Och då förstår jag vad de menar med sann glädje.

Lördagen

Nu har Karl kommit hem från flyguppvisningen. Precis i tid för att se Rorri och Mamma Mu. Så just nu är han väldigt lugn och fin. Jag passar på att äta lite mat. Peter for iväg på kräftskiva med en gång. Så honom ser jag förmodligen inte förrän vid tolv i morgon.

Så vad gär man med ett spädbarn och en treåring? Funderade på att baka men Peter åkte iväg med bärselen så det blir nog inget. Det är nog lite krångligt att ha ett barn på armen under bakandet. Och babysittern blir han nog inte lugn i. Vi får väl se; jag är väldigt sugen på kladdkaka...

Upptagen

Den här helgen är helt klart överbokad.

Lördag:
  • Flyguppvisning
  • Bonnamarknad
  • Second hand-marknad
  • Kräftskiva
Söndag:
  • Flyguppvisning
  • Fotoutställning
Så det gäller att prioritera. Jag är rädd till att det lutar åt att Karl och Peter åker på flyguppvisningen i morgon och jag och Tyko blir hemma. Sen åker Peter ensam på kräftskiva och sover över (däckar?) för att komma hem på söndag och köra mig till fotoutställningen som jag får gå på ensam. Eller så är jag matt (lat) och orkar inte gå när ingen ändå går med. Fast jag är lite sugen på att köpa nån bild som de auktionerar ut.

Vad jag önskar mig när jag fyller år? En almanacka, helt klart. Men det ska vara en sån här - jag är kräsen.

Dagens utflykt

Nu när Peters semester nästan är slut känns det som vi gör allt vi inte orkat innan. Så i dag blev det en utflykt igen. Fast den här gången fick Karl lämnas hos mormor en stund medan vi åkte till Kungsbacka. För jag orkade inte ha med en trotsig treåring än en gång. På detta sätt är alla nöjda.

Först spenderade vi en timme på Freeport. Och jag börjar mer och mer fundera på vad det är för en människa jag delar mitt liv med - vi var inne i nästan varenda butik (även golfbutiken) och Peter provade till och med en tröja med gula ränder.

Efter att ha inhandlat en espressomugg, muffinsformar och Duplo (nej, ingen gulrandig tröja) så for vi vidare till Kungsmässan. Då fick Tyko byta plats och Peter bar för första gången honom i selen. Ja, det är första gången han använder selen alls; när Karl var så liten fick Peter inte på sig selen. Så nu får han kompensera och bära extra mycket säger min rygg.

Det blev några småsaker fyndade där med, bland annat en kladdkaka och smoothie på Steinbrenner & Nyberg. Med fika åkte vi sen hem till min mor och åt middag och hämtade hem en mycket trött Karl.

På tur

Den här dagen har nästan varit lika produktiv som gårdagen. I dag blev det en tur till Gällstad. Lager 157 har släppt en kollektion utekläder för barn och den var jag tvungen att kolla in. Och den var lika fin i verkligheten. Men Karl var inte på humör för att prova kläder så det blev ett underställ och ett par fleecetröjor bara. Själv hittade jag strumpor. Woho! Och en mössa i en av de andra butikerna. Tyko var en glad skit som hängde i bärselen under hela turen, med två matpauser dock.

Billiga katter

Just nu är våra katter väldigt billiga. Jag började städa deras lådor i går men hann inte klart. Då valde nån (misstänkt: Otto) att i stället kissa där ena lådan stått. Och bajsa utanför dörren till tvättstugan. Så när Tyko somnade för en stund sen passade jag på att skura golvet där inne och städa båda lådorna. Men likt förbannat har både Olle och Otto bajsat utanför! En kvart senare bara. Så nu har jag beställt majssand och ska testa att återinföra LitterKwittern. På ett eller annat sätt ska de bli rumsrena. Utan att jag ska behöva gå tillbaka till lersand.

Lång dag

Dagen som sådan då? Den har varit väldigt produktiv. Fast vi (Peter) var lite väl optimistiska när vi sa att vi skulle gå upp vid sju för att åka på Nossebro marknad. Vid halv tio kom vi iväg hemifrån. Men det var rätt ok ändå; så hemskt med folk var det inte. Annars sa min mor att det är bäst att vara där vid sju eller tolv - nu var vi där vid elva. Vettig parkeringsplats lyckades vi få med.

Den här marknaden var mycket bättre än Rabbalshedes som vi var på tidigare i sommar. Här hittade jag nästan för mycket saker. Vi började med att fika så vi köpte ett par bullpåsar och dricka. Och bröd och vegepastej med, så ni inte tror att vi är helt onyttiga. Sen blev det strössel och kryddor. Nånting måste jag ju ha till mitt återkommande intresse att baka. Nya muffinsformar hittade jag med. Och en jättesöt body med cupcakes på. Dock var det klänningsvariant så det blev ingen till Tyko. Tur att Camilla lyckades få ett flickebarn så man har en ursäkt att ändå köpa.

En massa fina tröjor till Karl såg jag med men det blev ingen. Jag känner att han har tillräckligt egentligen. Och likaså Tyko. Annars var det mycket barnkläder som faktiskt var fina. Det var inte bara de vanliga med Spindelmannen och traktorer. Peter fyndade till och med en ny plånbok.

Helst hade jag köpt lite nya orkidéer med men innan jag har fått ordning på syrummet och dess fönsterbräda är det ingen idé. Det är ju där de ska bo i så fall.

Båda barnen uppförde sig fint på marknaden. Tyko började gnälla efter mat vid ett tillfälle och Karl efter att få springa på gräsmattan, annars var det inte så farligt. Trots att det i alla fall för Karls del fanns en del att gnälla över (vill ha korv, vill ha godis, vill inte gå, bär mig, vill gå dit, vill inte dit, vill ha klänning osv osv).

På hemvägen slockade barnen i bilen så väl hemma var det bara en snabb macka, byta om och dekorera kakor. Sen for vi till Danilla och barnklämmande. Inte för att vi klämde så mycket egentligen - det var mer fikande. Men de lyckades bra med det lilla barnet, hon ser helt normal ut. ;)

När vi åkte hem bestämdes det för en liten tur i skogen. Bara hem för ytterligare ett ombyte (nya kläder till Tyko, bättre skor till Peter) och sen iväg. Bilen parkerades en bit in i skogen och sen fortsatte vi till fots. När det började skymma gick vi tillbaks till bilen. Då hade vi varit och gått i närmare två timmar. Och det känns i ryggen. Då började dessutom Tyko bli hungrig. Han accepterade annars ganska fort att sitta i bärselen. Innan har han bara skrikit. Fast nu var han förvisso nymatad när vi gick ut.

Nu har jag surfat kaksaker. Och planerat in helgen 18-19 september. Då ska jag till Kungälv.


Cupcakes

I går bakades alltså cupcakes för att tas med till Camilla och Daniel. Och bättre cc´s har det nog aldrig blivit. Fast de kunde ha rest på sig lite mer tycker jag. Det blev i alla fall en red velvet och en citron-variant. Då jag inte orkade eller hann göra nån smörkräm eller eget fluff blev det färdigt fluff på burk som topping. Och det var sista gången kan jag säga. Det är varken en smakupplevelse eller en fröjd för ögat. Kladdigt var det med.

Här kommer i alla fall recepten på kakorna:



Red velvet
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl raps- eller solrosolja
  • 2 1/2 dl filmjölk
  • 1 msk röd karamellfärg
Cream Cheese Frosting
  • 600 g färskost (philadelphiatyp)
  • 4 1/2 dl florsocker
  • 3 msk färskpressad limejuice och 1/2 msk rivet skal

Sätt ugnen på 175°C. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.
Häll smeten i formar och grädda i 20 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. När kakorna svalnat kan de dekoreras med förslagsvis cream cheese frosting.

 

 


 

 

Citron cc´s

3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2.3 dl socker
100 g smält smör (avsvalnat)
1 ägg
1.1 dl vanilj yoghurt
2 tsk citronskal
3 msk färskpressad citronjuice

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Mixa socker, smör och ägg i en annan tills smeten är jämn och fin. Tillsätt youghurt, citronskal och juicen, vispa tills det är jämt och fint. Tillsätt mjölblandningen , vispa till en jämn smet. Häll i cc formarna, Bakas i ung. 22-25 minuter.




Har du sett herr Kantarell

Peter och Karl gav sig ut på tur i skogen tidigare i dag. Och kom tillbaka med dryga litern kantareller. Som knappt nån av oss äter. Så nu rensas svamp som ska förvällas och frysas in i brist på andra idéer.

Dessutom bakas en liten överraskning som ska tas med till Danilla. För nu är vi friska nog att klämma på litet barn.

Lack

Efter läkarbesöket åkte vi till Allum. Jag hade lovat Karl ett alldeles eget nagellack. Så gossebarnet stod där. Och pekade på det gulaste han hittade. Fast ok, då hade jag sagt nej till rosa redan. Inte för att han inte får ha det utan för att vi har tre olika rosa hemma redan.

Så hem for vi med ett neongult till Karl och ett metalliclila till mig. Nu är Karls tumnaglar målade gula och han är hur nöjd som helst. Fast han vill ha andra färger på de andra naglarna. Så vi kanske fortsätter i dag.

Mer mjölk

Äntligen! I går var vi på återbesök hos läkaren och nu ska vi testa att införa mjölk i min kost igen. Det firades med ett extra stort glas mjölk och en ostmacka (ok, två). Så nu hoppas vi att Tykos eksem håller sig borta trots detta, annars blir det mjölkfritt tills han är fyra månader och då blir det utredning.

Det är rätt otroligt hur mycket man vill ha något bara för att man inte får. När jag var gravid gick jag och drömde om färskostar. Det var inte alls intressant när Tyko väl kläcktes. Men nu när jag inte skulle äta/dricka mjölkprodukter alls dregglade jag över vanlig hushållsost och längtade efter kylskåpskall mjölk. Som nu dag två kanske inte är så spännande trots allt. Men vi ska passa på att baka. Cheesecake, kladdkaka och äpplekaka. I fall det kommer tillbaka har jag i alla fall njutit denna veckan. Sen kanske jag slår på stort och övergår till vegan fullt ut. Ska jag ändå hålla koll på mjölkprodukter kan jag väl utesluta ägg med.

Peter råkade för övrigt ta fullkornsmjöl när han gjorde hönökakorna senast. Men jag som önskat nåt annat än bara vitt bröd är nöjd. Nu ska man bara få honom att stoppa oliver i ciabattan med.

Beundran

Ju fler inlägg jag läser desto mer känner jag att det är rätt ok att vara jag. Det är nån annan som går igenom exakt det som jag gör. Nyfödd unge, potträning på den större och lite frustration över att inte räcka till. Men några skillnader finns; jag rakar mig under armarna (och plockar benen med pincett i ren tristess) och jag ammar inte den större ungen (jag beundrar henne som orkar eller har Ninja inga tänder?).

Så man kan nog säga att jag fått en idol.

Boom

Jag låg häromdagen och tänkte på alla som ska ha barn i februari/mars. Var det trist väder i maj tro? Och i dag läste jag det här inlägget. Givetvis gjorde hormonerna att tårarna flödade. Så ett femte barn kan läggas till listan, såvida ingen väntar tvillingar.

Give it to me!

Glöm träskorna! Jag kan leva utan dem, inga problem. Bara jag får nåt av nedanstående i stället.



Hittas hos T.U.K.

Sen drömmer jag givetvis fortfarande om Lola Ramonas skor:


Utveckling

Tyko har sovit (nästan) hela natten i sin säng! Jag känner mig mer utvilad än på länge. När han vaknade vid fem vägrade han dock somna om så det slutade med att han låg kvar i vår säng och jag somnade. Jodå, vi har vadderade vallar runt sängen så det är ingen fara.

På morgonen roade han sig med att sprattla extra mycket och jollra och för första gången fokusera blicken på riktigt. Att jag viftar med fingrarna är tydligen intressant.

Snart är väl även Tyko en trotsig treåring...

Baby blues - fuck that

Jag vill också ha en diagnos. Så jag visste vad det var. Baby blues räcker inte.

Förra gången ville jag sätta ut Karl i skogen. Den här gången är det mig själv jag vill sätta där.

Ses?

Snart ses jag på en plats nära dig. I alla fall om du befinner dig i centrala Göteborg.

...

Jag är ledsen men jag orkar inte. Jag faller och jag orkar inte ta mig upp. Helst vill jag sjunka ännu djupare men i morgon ska jag ju vara hurtig. Men efter det får vi se. Förhoppningsvis vaknar jag i morgon och har drömt allt det här.

Läkarbesöket

I går var vi hos läkaren med Tyko angående hans utslag i ansiktet. Kortfattat: Han ska smörjas in flera ggr om dagen och jag ska hålla upp med mjölkprodukter helt till på tisdag då vi ska tillbaka. Redan efter en dag med Miniderm och Mildison ser han mycket bättre ut dock. Så vi hoppas innerligt på att han, som Karl, bara är torr och inte allergisk.

Med stor sorg

Så har man gått igenom ännu en låda med kläder i förrådet. Där hittade jag bland annat mina svarta lackbyxor. De gillade tydligen inte att ligga nerpackade för de såg ut som om de hade torkat ihop och spruckit som gammalt läder. Synd. Så det var med stor sorg jag valde att slänga dem. Vi hade mycket kul ihop jag och mina lackbyxor. De åkte på mer eller mindre varenda helg. Oavsett om det var gay- eller synthklubb.

Och FYI: de passade. Tio år senare.

Mer om träskorna

Då ska vi se. Nu har jag hittat följande träskor:


Första paret finns även med svart sula. Hittas bland annat hos House of Hedda. Presentnet.se har dessutom rea på dem nu. Det andra paret finns i en massa olika färger, med och utan spets. Kolla hos tillverkaren IngafromSweden. Där tror jag dock det lutar åt ett par just rosa med spets. För tyvärr är de röda utan.

Jag har alltså lite krav på dem. Det ska vara med vit eller svart sula. Och allra helst med rem runt hälen. Så just den modellen på bilden i det tidigare inlägget faller bort. Tyvärr för annars gillar jag den lite högre klacken.

Hemma

Nu är Peter hemma igen. Ja, sa jag inte att han övergav hus, hustru och huliganer för fyra dagar på festival? I Tyskland. Där han blev lika full som senaste konserten. Så det kanske bara är bra att jag inte var med. Men han verkar nöjd i alla fall. Och nån gång måste han ju få göra sånt med; han är ju snart 40 och då är det väl kört?

Drömskor

Jag har ända sedan Tyko föddes drömt om ett par röda träskor. Varför? För att barnmorskan hade ett par sjukt snygga! Röda i lack. Så nu försöker jag hitta såna. Fast hur bekvämt är det egentligen med träskor? Och när skulle man ha dem?


Finns hos tessa&mimmi

Sådan far, sådan son...

Jag tror mer och mer på att miljö formar en person mer än arv. Just nu kom Karl springande och frågade efter sin Byggare Bob-tidning. Han skulle ha den när han bajsade på toaletten...

Te

I går fick jag hem mitt amningste från Minimundus. Nu har vi hällt upp första koppen och försöker göra en bedömning. Och det är riktigt gott! Nu tänker ni (särskilt Camilla) att det inte är att lita på i och med att jag gillade hallonbladsteet men jag kan säga så här då: gillar man lakritste så gillar man det här. Och gör det så att Tyko slipper ersättning helt och lugnar magen dricker jag gärna två koppar om dagen.

Om det bara fanns nåt mot avslaget med så vore jag nöjd.

Så är det

Jag kunde inte sagt det själv. Och för att slippa bli en blek kopia låter jag helt enkelt henne tala för mig med.