Familjeforum

Nu har jag försökt. Jag menar; verkligen försökt. Jag har varit inne på Familjeliv, Alltförföräldrar och alla andra såna ställen och försökt gå med i nån ankomstgrupp/andra mammor i området-grupp. Men det funkar verkligen inte för mig. Jag dömde ut de flesta trådarna direkt. Jag orkar verkligen. Vad har jag gemensamt med dessa kvinnor förutom att de ska föda samtidigt? De verkar vara lattemorsor allihop.

Eller är jag bara fördomsfull?

Vår

Nu vill jag bara ta en drink och sätta mig på altanen och njuta av vårsolen. Snön smälter snabbare än snabbt och snart kan jag anlägga mina rabatter längs altanräcket.

Wicked

Vid vissa tillfällen önskar jag att jag drack energidrycker och tyckte att det var gott. Den här gången önskar jag dessutom att jag bodde i Australien. För vem vill inte ha en burk som ser ut så här?

Våfflor

I dag blev det våfflor. Fast jag var inte så värst hungrig egentligen och ändå gjorde jag en hel sats. I vanliga fall räcker det med en halv och då blir det ca sex stycken.

Jag har börjat med en ny frukost: havregrynsgröt. Jag har ännu inte kommit på vad man ska toppa den med bara för att det ska bli ätligt.

Tankar

En av de bloggar jag följer är Zandras. Det började då även hon har en nakenkatt och jag läste om dennes strapatser. Sen blev hon gravid och då höll jag mig kvar på grund av det. Sen har hon en snygg sida överlag vilket inte är helt fel heller.

Nu skrev hon ett så träffande inlägg för ett par dagar sen så jag vet inte hur jag ska reagera. Det är precis såna tankar jag har. När allt med Nellie hände inkluderade jag dock även den sista raden. Det är skönt att veta att man inte är ensam om en massa konstiga tankar.

Jag tjuvar en bild från hennes blogg och hoppas att det är ok. Den sammanfattar varför jag är regelbunden läsare:


Gröt

Nu är allt utom grönsaksfacket rengjort i kylen. Och sesamoljan åkte i soporna; Peter hade en nyare som han använde. Och för att fylla på den ekande kylen åkte Peter och köpte mer mjölk. Så att vi kan göra gröt, sa jag. Det tog Karl fasta på. Sen Peter kommit hem har man inte hört nåt annat än tjat om gröt. Jag som tänkte göra det innan vi gick och la oss. Men det får bli nu istället. Så vi väntar på att den ska svalna nu. För gröt är gott säger Karl. Särskilt manna med honung. Men när jag lyckas komma över färska bär blir det nog gottegröt i stället. För nog ser det gott ut.


Brädad

Till slut kom jag på det! Jag ska givetvis ha en Lack som fönsterbräda! Inga fula konsoler och jag har ju redan en svart på motsatt vägg. Dessutom är den precis lika lång som fönstret. Bättre kan det väl inte bli? Fast nu kommer nästa fråga: vad har man för krukor till alla orkidéer? Och säg inte glas för det är direkt sol som skulle bränna sönder rötterna på dem direkt.

Karantäntid snart slut

Nu har det snart gått 48 timmar sedan jag började känna mig frisk. Så i morgon är det tillbaks till jobbet som gäller. Fast nu har Åkes son blivit magsjuk så det kommer väl gå runt en stund känns det som. Vi får hoppas att det är nåt man inte kan få igen när man väl haft det.

I alla fall. Jag är fruktansvärt rastlös. Att gå hemma och bara vänta på att få börja jobba igen är drygt. Man kan ju inte åka nånstans och göra nånting. Fast vart skulle man åka, vad skulle man göra?

I dag har vi således frostat av frysen. Det behövdes. Vi passade på att slänga all mat som passerade bäst före 2008 bland annat. Det blir lätt en del sånt. Just nu håller jag på och rensar och tvättar ur kylskåpet med. Det behövdes. Skumma dressingar som köptes i samband med 2008-maten slängdes. Sen är jag lite tveksam till hur länge hemmagjord sylt och saft håller. Saften drack vi upp det sista av men sylten och gelén? Det luktar och ser ok så det får åka in i kylen igen. Sesamoljan då? Bäst före nån gång 2009 men det är ju olja?!? Vad kan bli dåligt? Jag får konsultera Peter, det är trots allt hans olja.

Karls stol var färdigmålad (äntligen!) för några dagar sen och monterades ihop i förrgår med. Han är hur stolt och nöjd som helst. Och bara för att han drog några drag med en pensel utan färg på säger han att han har målat den, inte mamma. Eller hur. Så nu är det bara bordsskivan kvar. Färgen börjar ta slut så jag vet inte om jag vågar måla mer just nu dock.

Peter har blivit lite inspirerad och satte till slut upp den sista listen i syrummet! Och han har till och med börjat spackla över spikhålen. Några hål i taget så är de snart täckta och slipade allihop. Men sen ska det upp samma färg där som jag målat bordsskivan med så det blir väl en längre paus igen...

Plastigt

Jag har bara en sak att säga; hädanefter köper vi enbart plastmattor! Trasmattor är varma, ullmattor fina men plastmattor går in i tvättmaskinen utan problem. Även den stora. Barnvänligare än så blir det inte. För vem orkar släpa mattor fram och tillbaks till tvätt (läs mors tvättstuga med mattmaskin)?

Fönsterbrädor

Jag tolkar min tristess som ett tecken på ett tillfrisknande. Men hur tidigt vågar man återgå till jobbet? I dag är första dagen jag äter fast föda. Och det har inte gått helt smärtfritt kanske.

För att roa mig försöker jag surfa. Fast jag inser att nätet är mindre än jag hoppats. Eller så har jag bara dålig fantasi. Men en sak letar jag efter; fina fönsterbrädor. Peter satte griller i huvudet på mig i går när han undrade om jag inte skulle ha en inbyggd istället för en med konsoler. Suck. Jag som slipade den befintliga, målade den flera ggr, blev inte nöjd, slipade igen och målade några ggr till så att den är fin nu. Men den passar förmodligen i Karls framtida rum. Om det nu är samma storlek på fönstren.

Vad ska man då ha? Jag funderade ett tag på nåt i sten. Men passar det riktigt? Och var hittar man sånt? Marmor kikade jag lite på men tröttnade fort. Och en vanlig i målat trä vill jag inte heller ha; rundningen i kanten blir så ful. Eller kan man göra på nåt annat sätt?

Sen slog det mig - en i glas! Gärna mönstrat eller färgat glas. Men det var det lönlöst att bara söka efter. Och färdiga glashyllor verkar svårt att hitta i rätt storlek, annars vore det smidigt att bara åka till t ex Ikea och köpa en. Man får nog gå till en glasmästare och kolla. Och vad har man för konsoler som är snygga nog till det? För de gamla är ju kräkfula och kan inte användas till nåt annat än heltäckta brädor.

Jag fortsätter sökandet.

Tårtmakare

Jag har ingen egentlig anledning för en fin tårta. Men drömma kan man väl ändå? Erica O´Brien är en duktig flicka. Sen vet jag inte alls vad tårtorna smakar. Men det är väl mindre viktigt? Dessutom anordnar de tårtmakarkurser. Den som ändå bodde i Kalifonien...Sjuk

Ok. Nu verkar jag vara på bättringsväg. Åke var snäll nog att dela med sig av sin magsjuka så hela gårdagen spenderade jag antingen på toaletten, i soffan eller sängen. En liten stund vid spisen så jag kunde koka blåbärssoppa med. Tur att jag inte hade gjort smoothie av alla blåbären i frysen.

Jag kan nu konstatera följande:
  • två liter blåbärssoppa blir trist i längden
  • att vara magsjuk i vanliga fall är inte kul; att vara det när man är gravid är ännu värre

Banana

Ja, nog blir jag lite sugen på banan. Och ännu mer sugen på att ha en fånig tröja med en ännu fånigare figur. De har med andra ord lyckats.

Ko

Är det inte lite perverst?

Badrumsinspiration

Trots att jag inte är klar med syrummet och badrummet ligger lååångt fram i planeringen kan jag inte låta bli att drömma lite.

Först och främst är jag totalt besatt av väggdetaljerna Droog har skapat. Kolla deras bildspel! De är lite tokiga överlag så det mesta de har i sin webshop gillar jag givetvis.

Sen gillar jag ju färgerna vi hade i gamla lägenheten (vitt och brunt) men det blir aldrig mer klinker med textur! Jag vägrar skura golv som en gammal gumma. Men stora stenliknande plattor blir det nog i alla fall. Kanske nåt i stil med dessa:


Marmi från Interkakel

Annars har Interkakel även en del snygga metallic-liknande plattor. Till golv enbart, både vägg och golv blir alldeles för mycket. Eller vore det för uppenbart om vi hade sånt? Vore det typiskt oss? För då vill jag inte ha det.

Badkar då? Ja, det är ju lite trångt som det är i dag med badkaret precis bredvid toaletten. Så vi är inne på ett hörnbadkar. Men var hittar man ett utan bubblor? För sånt krafs är lite overkill. Jag har hittat ett som jag tycker är fint. Men smakar det så kostar det. 14 000 spänn för att vara exakt. Men titta:


Motion 140 C från Westerbergs

Det borde ge lite mer plats vid toaletten tycker jag.

Det svåraste är badrumsmöblerna. Jag tycker att allt ser likadant ut. Skandinaviska lådor. Men visst är Easy från Svedbergs snygg. Och har en funktion som vi gillar; push open. För dörrhandtag lyckas aldrig bli särskilt snygga. Sen funkar ju alltid Lillången från Ikea. Billigt och bra. Men Ikea ger mig rysningar, tyvärr. Inte behagliga sådana heller. Det är helt enkelt för svenskt.

Men som sagt; allt det där ligger långt fram i planeringen. Tills dess kanske vi ändrat oss totalt.

Dagens

är det nog. För de flesta.

Melodifestival

Karls favoriter i Melodifestivalen:

  • Darin - han lallade med i hela låten
  • Pernilla Wahlgren - han dansade genom hela låten
  • Timotej - han slog taktfast på bordet genom hela låten

Ena sidan klar

Jag orkade. Gå upp och måla alltså. Men nu vill jag helst lägga mig i sängen igen.

En till

Det är ju det jag sa. Molly har nu fått en lillasyster.

Dagen torsdag

Jag hade stora planer inför dagen. En del är avklarat, resten får vänta.

Jag har slipat ett styck bordsskiva, en barnstol och en fönsterbräda. Sen grundades skivan på alla sidor. Efter det hann jag måla ett lager vanlig färg på både skiva, stol och bräda. Nu ligger de i garaget och är redo för nästa lager i morgon bitti. Så är jag ambitiös och kommer upp tidigt ska det målas innan jag åker till jobbet.

Sedan har det som sagt såtts. Och vattnats en del blommor. Ska gå över resten strax.

Kattlådorna är ett måste för dagen med. Den ena är skurad och klar. Den andra är på väg. Det är så otroligt drygt bara. Undrar om man kan anställa nån som städar lådan i alla fall en gång i veckan...

Det blev sen våfflor till lunch. Jag blev så sugen när en vän på Facebook skrev i sitt statusfält att hon skulle äta våfflor.

Efter det ringde dagmamman och sa att vår son hade feber och var allmänt hängig. Så vi hämtade honom, bäddade ner honom och nu har han sovit i tre timmar. Just nu tittar han och Peter på Barbapapa och äter kräm. Lilla skrutten har 40 graders feber men så har han även sovit med tjock fleecetröja på sig. Vi får hoppas att det går ner nu när han fått Alvedon och vätska i sig.

Tanken var att det skulle hinnas städas, Peter har vänner som kommer i morgon. Jag skulle även korta ner den där listen till syrummet och få upp den. Men då har jag nåt att göra nästa gång jag är ledig.

Sått

Nu är det på gång! Förra veckan införskaffade vi ju jord av alla de slag och flera nya fröer. Först i dag infann sig energin att göra nåt mer än bara plantera om krukväxter.

Så till sommaren kommer ni att se följande hos oss:


Från vänster:
Honungsmyrten, ricin, avocado, kålrabbi, busktomat, smultron, svart stockros och majs.

Men när det är lagom varmt ute att direktså så blir det även rädisor, morötter och annat fint i blomlådorna.

Hotelldrömmar

Om jag nån gång åker till Milano och bor på hotell ska jag bo på Maison Moschino. Så är det. Och jag vill nog bo i rummet med kakorna. Eller klänningen. Cred till Marie som gjorde att jag hittade dit.

Dagens

Jag måste bara dela med mig av den här. It made my day.

Bordsskivan

Nu är bordsskivan helt fri från röd färg. Den är dessutom slipad en andra gång så att den är len som en babystjärt. Jag har spacklat igen hålen en omgång och slipat och nu spacklat en gång till. Det borde ha torkat under natten så eventuellt ska jag gå ut och måla översidan med grundfärg nu på morgonen. Så hinner det torka under dagen. Sen är det slipning av sista spacklet och grund och färg som fattas. Sen ska jag bara komma på vilka ben jag ska använda.

När bordet är klart lovar jag att sy minst ett babyplagg och förhoppningsvis sy klart en av korsetterna trots att jag inte kan använda dem just nu. Så fort jag köpt mer silver blir mitt halsband klart med.

Premier Black razz liquorice

När jag var och handlade frukost i dag upptäckte jag en ny spännande sak; hallon/lakritsläsk. Jag går sällan på sånt där men jag är barnsligt förtjust i hallon/lakritskolor så jag var ju tvungen att testa. Så väl till Melodifestivalen öppnades den. Men den luktar och smakar mest hostmedicin. Alldeles för mycket lakrits. Men om man tar hälften sånt och hälften hallonsoda blir det nog bättre. Synd bara att jag inte har nån hallonsoda hemma.

Analysera mera

Ok. Jag har i snitt tio besökare om dagen. Det vet jag. Och de flesta hittar hit genom att skriva in min adress direkt. Men resten hittar hit via antingen Facebook eller Camilla. Ja, Camilla är större än Facebook. Enligt Google Analytics kommer 50 av besöken den senaste månaden från Camilla medan 43 kommer från Facebook.

Det som gör mig mest fundersam är vem som googlat mari pantzarvagn och hamnat här. Är det ett vedertaget begrepp? Borde jag vara orolig?

Unna mig

Jag har lite väl mycket på min önskelista just nu. Jag vill unna mig något men vet inte riktigt vad.

  • En ny kompaktkamera
  • En videokamera
  • En piercing
  • Cupcake-tatuering
  • Klippbord
Och det är sakerna jag kommer på utan att behöva tänka. Jag tror att det är många fler saker. Men om vi ser det så här; varken piercing eller tatuering blir det så länge jag är gravid/ammar. Så om jag ska unna mig nåt nu nu så faller i alla fall de två bort.

Vilket låter mest logiskt? Vilket är mest berättigat?

Lite vardag

Nu har jag varit duktig. När jag kom hem gjorde jag en omelett och inte bara en vanlig macka. Sen gick jag ut i garaget och slipade undersidan och andra långsidan av min skiva. Så nu är det bara två kortsidor kvar. Sen ska det spacklas. Dessutom har jag städat katternas lådor. Jag var och köpte ny pellets i dag då den var slut hemma. Så nu mumsar de glatt mat och kan i lugn och ro gå på en ren toalett efteråt.

Nu återstår det bara att lägga sig i tid och planera in var, när, hur man ska göra vad i syrummet. Jag har ju inte helt fria händer; under nån månads tid kommer golvytan upptas av frön som gror. Det är det enda rummet med tillräckligt mycket sol och där katter och barn inte kommer åt små skira plantor.

Dagens hyss

I dag var det stängningsdag hos dagmammorna. Så vi har varit på tur hela familjen. Först blev det en tripp till Blomsterlandet där det införskaffades jord och frön. Så nu ska det sås majs och tomater.

Efter det blev det Klädkällaren. Tanken var att hitta lite byxor till Karl men det var tunnsått. Däremot blev det en kostym till Peter. Den gamla passar ju inte alls längre. Den här slipper jag förhoppningsvis sy om så mycket, kanske bara lägga upp benen. Vi hittade en fin förvaringslåda till Karls plastmat med. Han roar sig med att plocka i sakerna och sen hälla ut allt igen. Hoppas bara leken avslutas då sakerna är i lådan och inte utanför.

Väl hemma har jag planterat om flera av inneväxterna. Det tog drygt tre timmar. Sen tog ena påsen jord slut och jag tröttnade. Så det blev ingen frösådd heller. Jag gick i stället ut i garaget och fortsatte slipningen av min bordsskiva. Så nu är den helt slipad på ovansidan och en av långsidorna. På undersidan satt skruv som jag måste ta ur innan jag fortsätter. Så just nu har jag paus. Som i värsta fall varar en vecka eller så. Fast så fort bordet är klart kan jag ställa upp symaskinerna och ta fram silvret igen. Jag är sugen på att göra lite halsband. Och sy nån form av mammakläder; jag har endast en långärmad tröja jag kan ha numera. Förra gången var det klart varmare när jag var så här tjock.

Och får jag ordning på bordet kan jag fokusera på fönstret. Får jag ordning på fönstret kan jag sy mina gardiner som jag köpte tyg till för snart två år sen. Och då kan jag även ställa in mina orkidéer där de ska vara. Och bestämma vad för krukor jag ska ha till dem. Så pausen varar kanske inte fullt en vecka.