Scones 1.0

En av grejerna jag gillar att baka är scones. Men de blir alltid olika. Så nu ska jag ta reda på varför.

Försök ett:
 • Av 8 dl mjöl använde jag 6 dl vetemjöl och 2 dl fullkornsdinkelmjöl.
 • Jag använde 100 gram smör.
 • Jag hade som vätska gammaldags mjölk.
 • De gräddades i muffinsform av plåt.
Detta är sakerna som skiljer från gång till gång. Olika sorters/mängd mjöl, flytade eller vanligt smör, fil eller mjölk, muffinsform i plåt eller silikon. Ibland gör jag kakor med men oftast blir det i form så det är vad jag tänkt experimentera med först och främst.

Jag tycker att de blev lite torra den här omgången. Men inte på långa vägar så trista och torra som när jag hade grahamsmjöl i. Då hade jag större mängd dock. Jag har även för mig att fil gör att de blir lite segare och degigare. Det får jag återkomma till. Så satsen jag ska göra i kväll (i morgon?) blir samma som senaste fast enbart vetemjöl tror jag. Så kan jag utesluta mjölet sen.

Lagom är bäst

Så hur blev det i helgen då? Jo, Peter gjorde som jag sa och bjöd över sina vänner på grill på lördagen. De stannade till efter ESC och sen stöp vi i säng. Eller ja; jag stöp före Peter då han körde vännerna hem igen. Natttrafik från Hindås till Göteborg är bara att glömma tydligen.

I dag gick vi således upp lagom sent och gjorde oss redo för att åka till Vara. Det blev dock inget byggande utan bara slappande.

Kort sagt; inget vettigt gjort men jag gråter inte särskilt mycket över det ändå. Det mest avancerade jag ska göra är att lacka ett lager på sängen. Sen lägga mig tidigt förmodligen.

Nära nu

På lördag är det dags. Jag hoppas innerligt att jag inte är gravidförvirrad och glömmer bort det.

Val för dagen • Barnens flyghelg på Aeroseum
 • Gravid- och bebisfestival på Födelsehuset
 • Tur till Vara och bygga hönsgård
Peter verkar dock slö efter sitt kalasande i går så vi får väl se hur avancerad dagen blir. Annars är det en massa jippon med loppisar och sånt i helgen, lönehelg som det är.

Graviditetens verklighet

Jag tror att jag är gravid. Alltså; jag har vetat det ett tag men det är först nu jag har "accepterat" det. Magen börjar bli bra jobbig. Det gör mest ont, spänner och jag har börjat vagga. Yes, the duck is back. Dessutom känns det som man mest är i vägen när man är så stor. Fast egentligen är jag inte så stor; jag har stått still i vikt den senaste månaden men magen växer allt mer.

Det är ansträngande att gå upp för trappan till sovrummet. Jag flämtar högt när jag vänder på mig i sängen. Lungor - vad är det? Ett minne blott. Som det är nu känner jag igen den där beskrivningen man brukar göra av ett astmaanfall; som att andas genom ett sugrör.

Och det där är bara vad man känner. Hur ser man då ut? Tja, håret ser plain, rakt och trist ut. Men vem orkar? Det är knappt att man orkar gå upp på morgonen, än mindre fixa i ordning nåt vettigt utseende. Sminkade mig minns jag knappt när jag gjorde senast. Håret fick lite nya slingor för ett tag sen men håret ser redan trist ut igen. Man kanske skulle piffa till det med lite rosa slingor?

På tal om hår - kroppshår i övrigt är ett kapitel för sig. Under armarna försöker man väl hålla i ordning men resten? Benen når man knappt ner till och vrida och vända på dem för att se att man inte har nån tuss nånstans är bara att glömma. Och de där kvinnorna som oroar sig för att visa upp en hårig mutta på förlossningen, att de ens orkar bry sig. Muttan och jag har inte setts på ett par månader ju. Så det är väl bara att visa upp en 70-talsbuske på BB. De har nog sett det mesta och lite till.

Mitt i allt får man höra att gravida kvinnor är sexiga. Var då undrar jag?

Fredag

Så var man gräsänka igen. Så det blir inget fredagsmys här inte. Vare sig av den ena eller andra sorten.

Ska bara...

Jag är fånigt trött. Men jag missade att lacka i går så jag får väl ta mig ut till garaget och måla innan jag kastar mig i sängen. Ska se om jag hittar lite kläder att ha på sig till 60-årskalaset i morgon med.

Måndag igen

I dag var det dags för besök på MVC igen. Jag hade väldigt lågt blodtryck men det kan bero på att jag inte hann äta frukost. I övrigt såg allt fint ut. Magen växer i alla fall som den ska, trots att jag inte går upp nåt i vikt.

Vi tog en sväng förbi Bauhaus för att titta på färgspruta (och givetvis köpa lite småkrafs) och Ikea för att köpa gardinskenor. Så nu ska det fixas gardiner.

I och med att bordsbenen blivit klara har jag en arbetsyta till att måla på så nu har ena långsidan fått första lagret lack på ena sidan och den ena kortsidan har fått sitt andra lager. Annars räknade jag ut att det skulle ta fyra dagar att lacka en del i taget.

Helgen

Så börjar söndagen lida mot sitt slut. Jag vet inte om jag ska vara nöjd eller stressad över det.

Vi började dagen med att frisera Karl. Han var inte lika glad i den idén. När han var klippt upptill på huvudet ansåg han att vi var klara. Så en lagom snygg hockefrilla var vad Karl ville ha. Efter många om och men gick han med på att klippas med sax istället för trimmern.

Sen badades det. Vi letade fram lilla badbaljan och Karl plaskade glatt, trots att han är i största laget för den.

Efter det slackade vi i största allmänhet. Sådde lite persilja, åt Hello Kitty-glass, grillade. Nu är det dags för te och bulle.

Men jag har trots allt målat bordsbenen helt klara så nu ska de skruvas ihop. Och botten på spjälsängen är färdiglackad och ena kortsidan påbörjad. Fönstret i syrummet är dammsuget och väntar nu på grundfärg. I går såddes det dessutom slingerkrasse och plocksallat. Luktärtor och bönor är lagda i blöt och ska petas ner när de börjat gro. Tomaterna har fått komma ut (en del av dem i alla fall). Rabatten vid garaget ska rensas och sen ska majsen och solrosorna petas ner där. De längtar ut. Dessutom vill jag bli av med odlingarna på golvet i syrummet.

Peter har lagt till med en ovana för övrigt: förra året stirrade han sig blind på alla trädgårdar med mossa i och med att han behandlar vår (och lyckas). Nu har han skaffat sig en apparat att plocka maskrosor med. Och han stirrar sig blind på maskrosor överallt. När vi slackade som mest rusade han ut för att han såg en maskros... Så inte en maskros så långt ögat når på vår tomt är resultatet.

Njutning

För första gången är mina fötter utan både skor och stödstrumpor. Tårna borrar ner sig i det nyklippta gräset. Jag glömmer nästan bort att jag är stor som en badboll.

Urk och suck

Blä. I dag är en dag som jag helst vill krypa ner under täcket igen. Skönt att den snart är över.

Märkliga fenomen

 • Att välja lösgodis själv men ändå ligger det äckligt godis kvar i botten
 • Att åka till Ullared och bära hem en massa påsar men ändå har man inte köpt nåt speciellt

Skitsnack?

Nu går mina ögon nästan i kors efter att ha läst i ett par timmar i trådar på Familjeliv om sen avnavling, nackdelar med lustgas och värkstimulerande dropp osv osv. Och det värsta är att jag förmodligen ändå inte lärt mig ett skit på det.

Färdig!

Söndagen är ju inte slut än men jag kan nog bocka av en del på listan ändå.

 • Måla spjälsängen - check. Nu ska den torka och sen lackas. Det kanske sker medan Peter tittar på fotboll i kväll.
 • Måla bordsbenen - nja. Fortfarande sju omgångar kvar att måla.
 • Sätta potatis - nej. Peter gnällde om att jag snodde all jord. Det ska ju räcka till hans kålrabbi med. Så en ny punkt blir att skaffa mer jord.
 • Plantera om tomaterna, solrosorna och smultronen - nja. Fem av tomatplantorna har satts ut. Vi får se hur de klarar sig.
 • Plantera nya skott - nej. Se punkt om potatisen.
 • Sortera och tvätta bebiskläderna - check. Även flyttat byrå och packat ner i den.
 • Shoppa nya mammakläder - nja. Vi gör det på vägen när vi ska hämta Karl.
För övrigt har jag suttit och funderat över köksgardinerna. Jag har kommit fram till att vi skaffar nya skenor från Ikea (de nuvarande är 60 cm så det är bara standard i Ikeas värld), köper panel på metervara och syr hissgardiner. Flera stycken som ska hänga omlott. En ny skena ska även införskaffas till det lilla köksfönstret och göras likadant där.

Detta påminde mig om att vi behöver en vettigare rullgardin i sovrummet med. Den nuvarande är skir med rosor och ger mao inget skydd alls.

Så en inköpslista har skapats:
 • En styck skena
 • X st toppskenor
 • X meter paneltyg
 • Bomullsband till kanalerna på hissgardinerna
 • Persiennsnöre och tillbehör för hissgardinerna
 • Rullgardin till sovrummet
 • Tyg bara för att det är fint
 • Jord
Så efter vi har ätit Peters nybakta ciabatta åker vi på Kristi himmelfärdsmarknad på Ljungbergs.

Mot ljusare tider

Nä, nu är det sommar. Då blir Black Mary till Little Mary (dvs blond). Bildbevis kommer kanske.

Konstaterar

Ada behöver inga nya kläder! Jag har bara plockat ur en av lådorna med Karls gamla kläder men redan är det alltför många kläder i byrån. I alla möjliga färger så barnet får gå i både rosa och blått oavsett kön, oroa er inte.

Flitig som en Lisa

Nu kan jag kanske börja varva ner lite. Efter intensiv dag på jobbet (sista dagen för studentkampanjen och folk kommer alltid i sista minuten) åkte vi för att titta på Jessicas tavlor. Nordgården var ett litet, litet ställe med ett litet, litet rum de hade inhyst utställningen i. Men mor lyckades hitta en tavla som hon bokade. Den här. Sen gick vi in i inredningsbutiken de hade men det var mest shabby chic och det är inte riktigt min grej. På Bakeriet hittade vi dock goda kakor. Karl skulle promt ha en tårta (pajbit alltså) så vi köpte med oss och for hem till mor och fikade. Sen vinkades det hej då utan tårar och jag och Peter for hem utan barn.

Jag köpte ny bets i färgaffären med. Nu var utbudet lite större än sist så det var väl lika bra att jag tappat bort den gamla påsen. Nu blev det Antik ek och jag kan säga att den kommer bli riktigt bra till vår säng. Inte fullt så mörk som wenge men nära på. Nu är långsidorna betsade. De ligger nu och torkar (torktid på sex timmar, lite skillnad mot benens 16) och sen ska kortsidor och botten betsas med. Sen är det bara att skruva ihop och börja inreda.

Nu ut till förrådet och leta upp barnkläder i storlek 56.

Målat

Ok. Jag kan redan stryka att måla bordsben från listan, det är gjort. Är jag riktigt ambitiös hittar jag nån yta att lägga ut det sista benet och måla det med, samtidigt som det andra torkar. Men det får bli efter jobbet i så fall.

Jag tänkte även leta fram bets och lack till spjälsängen men hittade bara lacket. Nånstans ska det ligga en påse brun bets men var? Jag får väl gå över till färgaffären och köpa en ny (och kika lite på scrapsortimentet med). Annars blir det väl aldrig av. Tanken var att sängen skulle målats innan Karl föddes ju.

Nu ska det ätas sista portionen av risgrynsgröt som jag gjorde häromdagen.

Boa

Jag har en massa planer för helgen. Först ska jag till jobbet givetvis men direkt efter det ska vi iväg på utställning. Nej, ingen kattutställning - konstutställning. Hela familjen och mor. Efter det lämnar vi kvar Karl hos mor och får barnledigt till i morgon. Så jag hade tänkt att passa på att göra sånt jag annars inte hinner. Så vi får se hur mycket av följande som hinns med:

 • Måla spjälsängen
 • Måla bordsbenen
 • Sätta potatis
 • Plantera om tomaterna, solrosorna och smultronen
 • Plantera nya skott
 • Sortera och tvätta bebiskläderna
 • Shoppa nya mammakläder
Enligt föräldrautbildningen är det hög tid att börja boa nu nämligen. Så jag får väl lyda order. Även om jag inte anser att det är så värst mycket att fixa. Egentligen. Det enda "måste" är en ny dress att ha vid hemresan från BB. Inte för min del utan Ada. Och jag har hittat två; en body med Skinny puppy och en med Green day. Kan man åka hem två gånger?

Utflykt

Annelie skrev på Facebook att de eventuellt skulle förbi Rabbalshede marknad på väg till Strömstad. De har ju bara marknad två gånger om året så varför inte passa på själv att åka dit när man ändå är ledig? Så när frukosten var avklarad stoppade vi in oss i bilen och åkte.

Väl där började jag ångra mig. Lite mycket folk. Men har man inte varit där på tjugo år eller så är det ändå lite nostalgi.

De hade ett litet tivoli och Peter övertygade Karl att han skulle åka tåg. Jag var skeptisk. Och mycket riktigt; efter ett varv ville Karl kliva av och var allt annat än ett lyckligt barn. Det var nätt och jämnt att han gick att muta med en donut. Så han skulle få en ballong. Jag hade sett en unge med Barbapapa-ballong så vi letade upp dem. En rosa eller blå var frågan. En blå! Det sa Karl mycket bestämt men när vi köpt ballongen och gått femtio meter ville han inte alls ha den. Då skulle det vara den rosa. Så trots ballong, donut och tåg gick ett gnälligt barn och en trött mamma runt på marknaden. Då var man inte så sugen på att handla nåt heller.

Vi fick i alla fall tag i en ny Cars-tröja till Karl. Den vi köpte förra året börjar nästan bli för liten. Och två lådor jordgubbar köpte jag med. Från Italien men ändå.

Vi stannade på Citygross i Ytterby på hemvägen. Jag fick tag i en ny Boylan att testa (colan hittade jag på Hindåsen och den var riktigt god) och Peter fick ett par vaniljcola. Vid utgången fick Karl stoppa en tia i en av maskinerna där och fick ett par Barbapapaörhängen. Så nu vill han ha hål i öronen.

Nu är vi hemma igen och jag är allt annat än pigg. Om ett par timmar ska Peter iväg på fotboll. Jag och Karl ska pyssla och förvandla de nya örhängena till armband och halsband.

Målat ben

Nu har jag målat lager ett på sida ett på ben tre. Det tar sig. Bara sju omgångar kvar. Kanske kommer det en bild på underverket när det är klart.

Föräldragrupp

I dag var första träffen med omföderskor på familjecentralen. Alltså föräldragrupp. Med min erfarenhet från förra var jag lite skeptisk. Men jag blev positivt överraskad. Inte nog med att sex av elva bodde i Hindås (trodde jag skulle vara ensam) så verkar de faktiskt ha nåt innanför pannbenet allihop. Och alla är i en härlig ålder då flamsandet och dumma frågor försvunnit. Ett par av dem var ju till och med så gamla att de hade tonårsbarn sen tidigare. ;)

Så kanske blir det att man knuffar vagn lite mer den här gången och faktiskt vistas på öppna förskolan mer än en gång.

Pysslat

Nu har lager ett målats på sida två på ben två. Ett lager till på det benet, sen är det bara två ben kvar. Det vill säga; jag har nio gånger kvar att måla. Och med en torktid på 16 timmar är det minst nio dagar till. Såvida jag inte målar ett lager sex på morgonen och sen ett vid tio igen. Men så ambitiös är jag inte.

Jag har även klippt rosenbuskarna. Den ena är taggigare än en vresros. Eventuellt flyttar jag nån av dem på torsdag då jag är ledig. Det ska ju bli fint väder i helgen så det är väl ingen risk att de skulle frysa. Tomaterna ska även de sättas ut i helgen. Då är frostnätter ett minne blott. Hoppas jag.

Efter middagen

Fiskgratängen blev helt ok. Lite trist men man kanske skulle haft räkor eller champinjoner i. Karl godkände den i alla fall. Fiskbullarna blev även de ok. Lite svåra att steka och att få riktigt fina men smaken var det inget fel på. Kanske borde man testa att göra dem i plättjärnet istället.

Det blev även efterrätt; kladdkaka. Givetvis. Och de blev riktigt goda. Hemligheten? Grovmalet salt istället för vanligt.

Mat att testa

Jag blev sugen på att göra ännu mer mat. Trots att jag inte ens är klar med första rätten. Så följande står på listan att göra:

Ser du tråden?

Söndagsmiddag

Nu har vi varit och handlat. Det ska lagas mat för ett par veckor framåt är det tänkt. Först blir det en fiskgratäng. Jag har dock inget vin så jag får hoppas att det blir bra ändå. Dessutom hade jag inte knäckt en flaska för en halv deciliter till maten. Finns det små bag in box tro?

Sen är tanken att jag ska göra fisk- och potatisbullar. Det verkar som en vettig sak att frysa in och lätt ta med sig till jobbet.

Nu undrar du varför jag ska äta så mycket fisk. Jo, tanken med receptvalen var att grunden skulle bestå av nåt vi redan har i frysen. är låg två paket torsk och en storpack lax. Så det blir fisk helt enkelt. Sen har jag ju vegebiff och sånt som torrvara så kanske blir det nån färssås av nåt slag. Som man sen kan ha i lasagne. Men vi får se hur mycket vi orkar. Just nu ska jag skala ett och ett halvt kilo potatis. Jag tröttnade efter fem stycken. Note to self: ta med potatisskalarmaskinen från Vara nästa gång.

Peter föll totalt på det där med befintlig basvara och köpte två kilo köttfärs och en massa kyckling. Nu när vi väl är hemma orkar han inte ens tillaga nån mat. Jag tror han sov för länge; i morse gick jag upp halv åtta och målade ett bordsben. Peter sov till strax efter nio då Karl och jag gick in och väckte honom genom att plocka bort sängkläderna som just nu hänger på vädring. Första tvätten för i år hänger för övrigt på sträcket ute. Så nu ska påslakanen bli sträva och fina. Peter kommer väl klaga på att de även är fulla med pollen...

Kanske orkar vi med en tur i trädgården efter maten. Jag har ju en massa plantor som väntar på att få komma ut. Och rosenbuskarna kan äntligen klippas; nu har björkarna musöron även här hos oss. Så frostnätterna borde vara ett minne blott.

Halsbandsjakt

Jag var i dag inne på Magnolia för att jag letar efter ett halsband för mina charms. Jag köpte ett par från Mi lajki för alltför länge sen och har ännu knappt använt dem.

Tyvärr hittade jag inte nåt som passade riktigt hundra men Lotta tipsade om Vintage by Fé. Och nu är jag sjuk. Shoppingsjuk. För även om de kanske inte hade nåt halsband åt mig så har de en massa annat fint. Givetvis. En ring som trots materialet (föredrar ju silver) tilltalar mig skarpt. Och ett halsband. Så känner nån för att ge mig en gåva vet ni vad jag vill ha.

Flera foton

Just ja. I dag framkallade jag resten av korten jag hade liggande i datorn. Så nu är jag ikapp. Nu är det maj månad som ska framkallas och det kan vi vänta en månad med. Så nästan 700 bilder ska sättas in i album under de närmaste dagarna.

Bebis

Jag borde egentligen gå och lägga mig, jag är alldeles för trött. Men jag har en tvätt som borde bli klar innan så att den kan torka över natten. Förhoppningen är att Karls byxor ska bli torra till i morgon. Nej, han har inte bara ett par men båda de par som är fodrade åker just nu runt i maskinen och än är det i kallaste laget för vanliga byxor. Annars får han väl ha långkalsonger under.

I dag efter jobbet åkte Peter och jag till herr och fru Falun och tittade på deras nyföding. Jag har fortfarande svårt att fatta att de är så små. Barnen, inte herrskapet Falun. Att man själv varit så liten. Att Karl har varit så liten. Och det bara för två och ett halvt år sen. Det tror jag inte på. Fast nog är man glad över små barn när man ligger där och krystar. Så behagar barnet i magen inte komma ut på utsatt dag tänker jag börja motionera för att sätta igång det. För nån välgödd vattenmelon vill jag inte ha.

Sugen

Jag har ett väldigt festivalsug. Eller snarare ett resesug. När jag satt och sorterade bilderna förut var det både utflyktsbilder och festivalbilder.

Jag lovade mig själv att inte gå in och kolla line up till Arvikafestivalen men kunde inte hålla mig. Det gjorde inte så mycket. För det är rent av skitband som kommer dit. Förutom Alice in videoland. Men dem har jag ju sett. Senast förra året.

WGT har jag förträngt. Dit åker jag inte så mycket för bandens skull ändå. Det verkar dock som det är sista som blir i år då de ska bygga på festivalområdet.

Jag ska ju få se Green day om en månad. Förband blir Joan Jett så det är inte så illa pinkat. Fast jag har ännu ingen att gå med.

Inte ens för skattepengarna ska man få göra nåt roligt. Peter tog snabbt ner mig på jorden och sa att pengarna skulle gå till ventilationen och avfuktningssystem i krypgrunden. Kanske att vi kunde åka en sväng till Vara, blev svaret på om vi inte kunde ta en liten, liten resa i alla fall.

Så vad har du gjort i dag?

I dag har jag varit lagom produktiv. Om jag får säga det själv. Jag har målat klart ett ben och påbörjat ett annat och oljat in hela altanen så det är klart. Nu väntar vi på att det ska torka och sen ska kyrkbänken sågas till och oljas. Sen går det nog att göra ordning där ute. Jag och Karl började i går med att så morötter och dill i blomlådorna. Om jorden räcker ska vi fortsätta med rädisor och krasse i dag.

Jag har även vikt tvätt och lagt in i garderoben. En del av det i alla fall. Resten ska jag nog ta nu när jag fått tillbaks lite ork.

Jag har lovat mig själv att få klart Karls scrapalbum innan Ada föds så i dag sorterade jag ut de sista fotona fram till hans ettårsdag. Resten sattes in i de vanliga albumen. Bara en sådär fem hundra bilder. Dessutom har jag sorterat bilderna jag har i datorn. Så jag ska lägga över de som ska framkallas på ett usbminne och ta med till jobbet i morgon. En extern hårddisk ska även införskaffas då. Datorn klagar på att det är för lite utrymme hela tiden. Hårddisk nummer två i datorn kraschade ju och har aldrig blivit åtgärdad.

Trots att det var lite halvmulet satt jag ute en stund och rensade rabatten. Jag gav upp efter ca tio meter. Då hade jag ont i ryggen och la mig på soffan i stället. Tanken var att det skulle vara jättefint väder i dag och att jag skulle få ordnat rabatten. Grävt och flyttat en del växter. Lagt lite sten och så vidare. Men det blir väl fler tillfällen.

Nu har jag blivit lovad Hello Kitty-glass.

Match

Nu är det bortamatch. Peter och Karl tittar på matchen via tv. Iklädda matchtröjor och med flaggorna i högsta hugg. Just nu svärs det över en viss Jakob Johansson som enligt Peter inte kan sparka boll öht.

Valborg och betessläpp

I fredags var det ju valborg. Lever man med en chalmerist får man räkna med att det blir cortége på dagordningen. Jag och Camilla bokade dock in oss på mingel hos Dirty diamonds. Ett litet men trevligt mingel. Efter det gick vi över halva stan för att hitta man och barn som satt och tittade på lastbilarna, som Karl sen sa. För lastbilarna var mer intressanta än det som hände på flaken tydligen.

I lördags var det dags för betessläpp i Kungsbacka. Ett ganska trist väder men vi begav oss ut ändå. Camilla lämnade krasslig man hemma och följde med. Efter många och och men hittade vi till gården (sämre vägbeskrivning får man leta efter) men redan vid första åsynen ville Peter vända; de skulle ha 20 spänn för att vi skulle få parkera på deras åker... Läser man sen GP:s artikel så hade de över 4000 besökare. Det blir en ganska bra förtjänst. Alltså; att man tar betalt för ponnyridningen räknar jag med men parkeringen... Och dessutom stod en tant och vinkade in oss på åkern utan att ens veta om vi skulle till betessläppet eller om vi bara skulle köra förbi.

När vi väl hittat en bra plats kom dock en man och sa till att vi inte fick stå där. För det var för handikappade och såna. Jaha, och vilka är såna? Peter undrade om inte gravida räknas. Då frågade mannen vilken månad vi var i... Som om det spelar nån roll? Hur vet han om inte vi har haft foglossningsproblem sen ett halvår? Och hur vet han att vi inte är handikappade innan vi ens försökt ta oss ur bilen? Suck. Så vi letade upp en annan plats till slut. Vi hade ju lovat Karl att vi skulle se på kor så vi kunde inte heller bara åka därifrån.

Kontentan då? En för liten gård med för mycket folk. Alla klungade ihop sig på samma ställe. Kalvarna visade jag inte ens Karl för det var alldeles för lång kö. Nån ponnyridning blev heller inte av. Däremot fick han sitta i ett par traktorer. Det gjorde hans dag.

I går var det betessläpp i Sätila. Där fick man dock plats utan problem. Ett stort naturbruksgymnasium så man kan väl inte räkna med nåt annat. I år var vi lite tidigare än förra året så vi slapp köa för parkeringen (som för övrigt var på en åker och gratis). Först blev det en tur in i ungdjursstallet där Karl fick klappa kalvar. Det tyckte han om. Hästarna på utsidan gick han bara förbi - han hade fått syn på en traktor. Sen gick vi vidare och tittade på kaniner och fåglar. Maskinhallen lockade dock så några provsittningar i skördetröska blev det innan korna skulle springa ut. Då satt vi på en bergshäll lite högre upp och hade fin utsikt och åt bulle med mjölk. Tack för det Arla!

När korna hade sprungit ut gick vi in en sväng till fåren. De lät sig villigt klappas. Fast jag förstår inte var föräldrarna till alla barn är; jag vet inte hur många av barnen som jagade de små lammen. Snacka om stressande.

Kontentan? Av Kåhögs gård, Sves gård och Strömma gård så är klart Strömma det som passar mig mest. Alla människor lagom utspridda och inte ens vid utsläppet upplevs det som trångt. Det enda jag saknar är en ponnyridning.

Nästa år blir det Wapnö.

Ja, jag är småbarnsförälder

Nu har Karl bajsat på pottan för första gången. Yes. Och han ville allt annat än ta på sig blöja efteråt. Och han har gärna publik när han bajsar. Så nu vet ni...

Frukostdags

Jag har kommit på det - det enda sättet jag kommer att få frukost på sängen på (utan att behöva göra den själv). Jag ger Karl ett frukostset! Hos Lajbansson, som säljer leksaker online, har de ett fint från Jabadabado. Han gillar ju att leka med sitt kök och göra middag i alla former så varför inte även frukost? Så får jag lära honom att bädda sängen sen så kan han starta Bed & breakfast.

Se bara så fint: