Bakat lite

I dag har det gjorts bröd och sylt. Sylten blev aningen lös, hoppas den stelnar lite i kylen. Brödet blev rätt trist, enligt receptet skulle det vara valnötter i men jag hade inga. Och nog saknades dem. Inte ens några solrosfrön hade jag att ha i istället. Men det var lite variation; jag börjar tröttna på Peters hönökakor och ciabatta.

I det gröna

För ett tag sen var jag med och tävlade hos Shoppingtokigmamma om kläder från Lily och brorsan. Så i går fick jag ett grönt paket. Med ett par gröna byxor i. Och även om de beskrivs som flickiga är Karl hur nöjd som helst. Helst vill ha ha dem dygnet runt.

Som ny

Efter bad, meditation och gröt är jag en glad mamma igen. Fast med en huvudvärk som vägrar försvinna.

Rutten

Jag vill egentligen bara gå och lägga mig. I dag har inte varit en bra dag. Så det är väl lika bra att vi inte åkte till öppna förskolan.

Men för att försöka vara positiv; jag höll tillbaka när jag bara ville slå.

Planer i kras

Det blev lite sisådär med allt jag hade planerat. Men jag är nöjd ändå.

I går var jag på symässan med Danilla. Av nån anledning kom jag hem med mer smyckesdelar än tyg men det gör inte så mycket. Jag skippade klädbytardagen då jag intalade mig själv att jag redan har en massa barnkläder. Likaså med Majornadagen; nån loppis behöver jag egentligen inte gå på och ekologiska grönsaker kan jag hitta på Ica med.

På kvällen pysslades det en del och vi började dessutom att sätta upp lite tavlor i syrummet. Så det sker framsteg.

I dag var det tänkt att jag skulle på fotoutställning men orkade inte det efter att vi varit i Sävedalen på höstmarknad. Det var väl egentligen inte särskilt spännande det heller men det är lite socialt i alla fall.

Nu är jag trött. Så det blir nog inte mycket gjort i dag. Mest sova tror jag.  Peter tittar på fotboll och i pausen fogar han dörrfodret i syrummet.

Nästa helg har vi massor inbokat; massor av ingenting och så vill vi ha det. Det har varit lite mycket de senaste helgerna.

Mera sprit

Jag nämnde för en tid sen att Good Ol´ Sailor gjorde en snygg öl. Jag köpte en öl trots att jag inte dricker det. Men flaskan är fin. Nu har de dock kommit med en produkt för mig; vodka. Den är dessutom ekologisk. Och svensk. I PET-flaska. Bättre kan det ju inte bli.

Skördefest

Se så mycket fina tomater det blev av skörden. Av ca tio plantor där en del tomater redan hade hunnit ruttna. Så nästa år blir det Outdoor Girl igen. Fast de ska planteras tidigare. Vi hoppas även på en tidigarere vår, helt klart.

Nu kanske du undrar om jag har blivit färgblind men så är inte fallet. Jag plockade av allt och de jag inte gör marmelad av ska ligga i fönstret och mogna. Och så får jag väl testa stekta gröna tomater med.


Tårta

I går var vi på tårtmässa. En aningen liten mässa med bara en försäljare men desto fler tårtor att titta på. Fler än Peter var dock missnöjda med att man inte kunde köpa tårta i fiket.



Men det blev några inköp i alla fall. Så just nu testar jag att baka en minitårta. Den ska svalna innan man tar ur den ur formen bara, annars går den sönder... Tur att jag gjorde fler än en.

Bra mamma

Har jag berättat hur mycket jag tycker om vår dagmamma? För det gör jag. Hon ringde precis och sa att jag inte behöver hämta Karl; hon kör hem honom istället. Det börjar nämligen regna. Hon har dessutom utfodrat honom med höstgryta, trots att han egentligen brukar gå hem innan de äter lunch på måndagar. Bara det inte beror på att hon tycker att han ser mager ut...

Dagens visa

I och med allt valsnack finns det ett par låtar som dykt upp i mitt huvud.

Coca Carola - Inbördes beundran
Det är val i år, i år är det val Jag bestämde mig tidigt, jag vill inte vara med
Vara med i klubben för inbördes beundran
Vara med i klubben där mest är allra bäst


Strebers - Högervindar
Det blåser hårt, det blåser kallt
Det blåser högervindar överallt
Det blåser hårt det blåser kallt överallt


Attentat - Folkpartisten
Den lille folkpartisten
Han ger dig inget val
Han är så liberal

Mitt val

In i det sista trodde Peter att jag skulle byta sida. Att mina åsikter sakta men säkert färgats blå. Så han blev mycket förvånad över att jag ändå röstade på Miljöpartiet. Men jag tror inte på höger/vänster. Jag tror inte på blockpartier eller koalitioner. Jag kan mycket väl tänka mig MP med nån annan än bitter-Mona och sur-Lars. Men till vänsterns försvar måste jag säga att det var bättre förr; Gudrun var i alla fall trovärdig.

Peter röstade som en fjärdedel av de i vårt valdistrikt. De här siffrorna är dock i kommunvalet; i riksdagsvalet är det mer som i hela landet.

Lagom

Nu är det lugnt hemma igen. Karl har äntligen fått äta sin tårta, busat med mormor och öppnat paket. Så han har stillat sig. Regnet har öst ner tillsammans med haglet. Och jag har skördat fem liter tomater och nästan lika mycket persilja.

Nån dag när mer energi infinner sig lägger jag nog upp både bild och recept på tårta och M&M-cupcakes.

Grupperingar

I torsdags skulle jag ju på föräldragrupp på BVC. Karl lämnades som vanligt hos dagmamman på morgonen och jag gick hem igen för liten sovstund innan jag skulle gå igen. Jag surfade dock bort den mesta tiden så sovstunden blev kort och sen. Jag hann göra en smörgås som jag stoppade ner i väskan men ändå inte åt förrän på vägen hem.

Jag stoppade Tyko i sjalen och begav mig. Givetvis utan regnkläder och då började det regna när vi kommit halvvägs. Så vi hann precis bli lagom blöta när vi kom fram.

Vi satt nån timme och pratade om allt och inget tills det var slut. Sen sa Harriet (BVC-sköterskan) att vi gärna fick sitta kvar och jag som inte hade nåt vettigare för mig satt kvar med tre andra som hade lika lite för sig. Och konstaterade i alla fall med en av dem att knuffa vagn är meningslöst utan ett mål men att vi kanske skulle ses nästa vecka. Och nog var det några som lätt kan bli mina lattemammor här i Hindås. Och som bor på lagom långt avstånd.

Strax efter fyra bröt vi upp. Då började det givetvis regna igen. Men Peter skulle hämta Karl kvart i fem så jag gick och hämtade honom i stället och gick så långsamt jag bara kan så att vi mötte upp Peter (och bil) så vi slapp gå hem i regnet i alla fall.

Jag tror (hoppas) att jag inte är miffot i gruppen. Det finns ju alltid ett miffo och kan man inte lokalisera det är det man själv som är miffot. Trots att jag kände mig lite lallande när jag berättade om mina dyyyra katter, sjalbärande och sömnadsprojekt. Tur att jag inte berättade om mina planteringar, bodymods och bakande...

Ensam

Man föds och man dör. Jo visst. Men ingen människa ska behöva dö ensam. När man föds är det i alla fall minst en annan människa närvarande.

Kalaset blir mer dämpat än planerat.

Inom parantes: Det gör ont. Jag lovar. Även om det inte ser så ut.

Kaos

Varför ska allting ske samtidigt? Denna helgen är det kalas, röstning, tårtmässa och museum. Men vi har lyckats tråckla ihop det. Värre är det nästa helg. Då är det marknad, symässa, fotoutställning och klädbytardag. Förmodligen ännu fler saker som jag glömt just nu.

Mods

Jag är grymt sugen. Det är inget nytt men just nu är jag grymt sugen på det här. Jag satt bara häromdagen och funderade på om jag inte skulle ta och pierca mig igen. För tatueringen har jag inte riktigt råd med än. Det tar nog några år. Eller vad kan en ryggtavla i färg tänkas kosta? Totti totti. Fast hon som jag tänkt ska göra den kommer att vara på mässan. Attans...

Recept på supermorsa nån?

I dag är jag trött. Jag tror inte på det Sara sa i går om att så länge man ammar tillgodoses sömnen på nåt magiskt sätt. För jag känner mig som om jag inte sovit på ett vecka. Nej just ja; jag har ju en son som vaknar varannan timma på natten och ska snutta. Så för att vara den supermamma jag önskar i dag så dricker jag energidryck och håller igång så länge den verkar. För det ska hinnas bakas muffins, göras tårta och städas inför morgondagens kalas. För Peter verkar backa på tårtgörandet, som han annars alltid står för. Så den här gången blir det nog en marängtårta med Ahlgrensfluff. Så fluffet och marängen måste ju göras idag. Hoppas bara att Karl och Tyko är de änglar jag vet att de kan vara och låter mig fixa det värsta och sen att vi alla tre däckar i sängen en timma eller två.

Hey ok?

Den här dagen har inte varit helt ok. Fast det började nog i går kväll. Peter ville gå ut i skogen och för en gångs skull följde jag (och därmed Tyko) med. Jag testade yllesjalen för första gången och det är jag väldigt nöjd med.

Vi åkte en bit bort och gick en bra bit in i skogen. Efter ett tag började det regna. Men Peter ville inte ge sig; lite mer svamp ville han hitta. Så när det väl hällregnade kunde vi inte heller ta samma väg tillbaka för den vägen fanns ju ingen svamp. Så han ledde oss rakt ut i snårskogen. Bokstavligen. Det var nätt och jämnt att man kunde ta sig fram. Dessutom var allt genomblött för inte räknade vi med att det skulle regna. Det enda som var torrt var fötterna. Och Tyko. För nog håller ylle bort väta. Han var blöt om huvudet (trots mössa) men resten av honom var snustorrt. Enda nackdelen var att den röda färgen från sjalen färgade av sig när den blev blöt.

Väl hemma blev det varm choklad. Och jag gjorde nåt jag har drömt om i två månader; badade. Så det blev peeling, mask och skumbad. Tills Tykos skrik inte gick att ignorera mer. Ibland duger det inte med pappa tydligen.

I morse vaknade jag förvisso i tid men vem orkade gå upp? Inte Peter heller. Så aningen kaosartat fick jag i mig en smörgås (Karls ligger kvar i lunchlådan på byrån kom jag på nu dessutom). Precis när Peter åkt iväg kom jag på att Karls stövlar var i bilen så han fick vända och då hade han redan vänt för att hämta sin lunch. Men men... Smart som jag var tänkte jag ta lilla barnet i sjal och stora i vagn, då borde det gå fortare att gå. Men lilla barnet valde att spy ner trikåsjalen. Och både yllesjalen och bärselen låg i bilen. Och det vore onödigt att ringa tillbaks Peter ännu en gång. Så snabbt ner med Tyko i vagnen och snabba steg med Karl. Halvvägs började det duggregna och givetvis hade jag bara fleecejacka och inget regnskydd till vagnen. Men vi klarade oss. På tillbakavägen sken solen igen. Kantarellerna överlämnades till dagmamman med då ingen i vår familj äter svamp (förutom champinjoner vill säga).

Väl hemma tänkte jag passa på att sova på soffan. En timma innan jag skulle börja göra lunch lyckades jag somna och när jag väl vaknade var jag hur trött som helst. Men en underbar lunch bestående av vårrullar från Lidl blev det.

Med avtorkad sjal begav jag mig utan vagn till dagmamman för att hämta Karl igen. Mest för att se hur trikåsjalen ter sig. Och jag föredrar nog yllesjalen. Den är stabilare. Hela tiden kändes det som om jag skulle tappa Tyko.

På himlen tornades stora svarta moln upp. Nästan framme ringde dagmamman och undrade om jag gått hemifrån för annars kunde hon kört hem Karl. I Landvetter ösregnade det. Men vi hann ta oss både dit och hem utan en droppe regn. Men jag hämtar nog inte Karl utan vagn igen; han släpar benen efter sig ännu mer då.

Dessutom har jag i dag gått på att köpa en prenumeration av Bamse (Karls födelsedagspresent ursäktar jag mig med) och att gå igenom barnförsäkring med TryggHansa. Jag borde nog sova mer...

Önskelista Designtorget

Jag fortsätter med min önskelista. Så här blir ett inlägg med enbart sånt jag vill ha från Designtorget. Eller så ger du mig bara ett presentkort. ;)
  • Ram PolaFrames
  • Sängpåse Bedbag
  • Hjärtsmycke
  • Spel Lingon, lådvin och långkalsonger
  • Fönstermönster orkidé
  • Kabelhållare Leaftie
  • Måttsats msk-tsk grön
  • Mugg ihopfälbar svart
  • Hjälmlås och sadelskydd
  • Bokhållare Boky
  • Kökshandduk Baka Kaka
  • Blomkruka Ekorre vit
  • Kabelhållare fågel

Lååång dag

I går var en intensiv dag. I alla fall enligt Karl. Till hans försvar ska sägas att han inte kom i säng förrän vid tio i söndags.

Min mor kom hit på morgonen och körde Karl till Mulle. Medan han var där grävde vi ner syrenbuskar, vattnade de nya plommonträden och grävde hål till växterna som skulle flyttas.

Vid tolv hämtade vi Karl och åkte hem och grävde lite till. Långt ifrån alla växterna blev flyttade men vi kom en bit på vägen i alla fall.

Sen ville Karl skura huset. Så medan jag var inne med Tyko stod de med borste och brunsåpa och skurade en del av framsidan på huset.

Efter det frostade vi av frysen. Japp, en sån där rolig syssla då man hittar mat man inte hade en aning om fanns. Så nu kanske man kan hitta saker. Och ett inköpsstopp har införts tills i alla fall hälften av maten är slut.

Flera gånger under dagen försökte Karl att somna på soffan. Till en början var det ok men att lägga sig där vid sex är mindre ok. Då hade han inte sovit i natt. Så vi höll igång honom till åtta och då fick min mor bära upp honom i sängen. Hon åkte strax därefter och vid nio hade jag och Tyko med lagt oss.

Peter då? Först jobb och sen fotboll. Och han somnade nog på soffan med; runt två märkte jag först att lampan (aka ledljuset) var släckt och han låg bredvid.

Just nu sover Karl för andra gången i dag på soffan. Och då gick vi inte upp förrän elva.

Partaj

I söndags var vi på Me&I-party hos Martin och Anette. Med vi menar jag Tyko och jag. Peter och Karl gömde sig i skogen under tiden. Plockade svamp säger de. På sätt och vis gjorde jag det med för jag beställde en styck body med matchande byxa med flugsvampar på. Till Tyko. För några egna plagg ska ju gossebarnet ha. Jag använder det som ursäkt allt som oftast. Men fint blir det.

 

Det värsta är att jag är nog lite sugen på att anordna partaj själv. Fast nej, det blir inget Me&I. Då kommer ju allas ursäkt vara att de redan varit på två stycken minst denna hösten. Så vi får väl se...


FYI

Det blev inga röda slingor. Inte i dag i alla fall. Får se när jag orkar. Jag får gå runt och se ganska neutral ut en stund och se hur det känns. Jag kompenserar med glittrig ögonskugga.

Tradera

Jag har fastnat. Igen. Man kan ju tycka att jag inte behöver fler barnkläder och annat krafs. Men nu är det nagellack, smyckesdelar och smink som gäller. Och lite barnkläder. Men vaddå; gossebarnet kan ju inte bara ha ärvda kläder och hans mamma behöver väl inte se sliten ut bara för att hon inte sovit ordentligt på två månader?

En ny Mari

Ok. Vi försöker igen. Det har ju varit några blyga försök till att byta hårfärg på sistone. Men nu får jag erkänna att hösten är här och då skiftar även jag färg. Jag kom på för ett par år sedan att jag omedvetet är blond på sommaren, röd på hösten och svart på vintern. Jag har försökt att bryta trenden men misslyckas varje gång. Om jag färgar det rött på sommaren tröttnar jag extremt fort och bleker det igen. Vilket resulterar i ett hår som mest liknar stålull.

Men nu gör vi en variant. Först blekte jag slingor och just nu har jag färg i. Askgrå. Och sen ska röda slingor göras. Tanken är att sen göra mörkare och mörkare röda slingor. Till slut svarta. För att helt enkelt inte slita så mycket på håret. Som för övrigt borde klippas. Vilken dag som helst ska jag boka en klipptid. Frågan är bara var. Var går man om man de senaste femton åren har klippt sig själv?

Fredagen

I dag har varit en ganska bra dag hittills. Det är ytterst små stunder Karl har lyckats reta upp mig och dem har gått över väldigt fort. Den som varit till besvär är väl snarare Tyko. Han hade svårt att sova i natt och således även jag. Han spenderade förmiddagen med att gnälla, äta och spy. Nu har han somnat och sovit i över en timma. Under den tiden har jag och Karl satt upp fönsterbrädan i syrummet och bakat scones. Orkidéerna är vattnade och dammade och ska ställas in i syrummet och när Peter ringer ska han få en lista på saker han ska köpa till kvällens middag; tacos. Om han nu känner för det. Alltid när jag är extremt sugen på tacos har han antingen ätit sig jättemätt på nåt annat eller helt enkelt inte sugen.

Vi får väl se...

Planer

7/9 - MVC
8/9 - Lek med Camilla
12/9 - Me&I-kalas
18/9 - Karl-kalas
19/9 - Rösta
19/9 - Naturhistoriska
24/9 - Syfestival

Just ja; jag önskar mig allra mest en almanacka.

Kärlek, trots allt

Hur många gånger jag än gråtit och velat skrika så är jag nöjd med min man. Trots allt. Jag kan distansiera mig från sånt som trots allt bara beror på amningshormoner.

Hur många gånger jag än gråtit och velat skrika så är jag nöjd med min äldsta son. Trots allt. Jag kan distansiera mig från sånt som trots allt beror på trotsålder.

Hur många gånger jag än gråtit och velat skrika så är jag nöjd med min yngsta son. Trots allt. Jag kan distansiera mig från sånt som trots allt beror på ren överlevnad.

Hur många gånger jag än gråtit och velat skrika så är jag nöjd med mina katter. Trots allt. Jag kan distansiera mig från sånt som trots allt beror på tristess.

Jag älskar mina pojkar. Stora som små.

Önskelista 1.1

Då ska vi se. Bara nån månad kvar tills jag fyller år så här kommer en önskelista:


Biologi

På väg till Mulle ser vi en död daggmask på vägen.
Karl: Orm!
Jag: Näe, det är en daggmask.
Karl: Daggmasken har inga ögon. Ormen har ögon.

Ibland är han så klok, min son.

Frosting

I går gjorde jag violfluff till mina cupcakes. Den har svalnat till i dag och nu har det provsmakats tillsammans med en vaniljcupcake. Och det var inte helt fel. Jag tror dock att man ska ha lite mer godis i för ännu intensivare smak. Nu tog jag en deciliter grädde och en ask violpastiller. Plus lite röd och blå karamellfärg. Annars hade det sett ut som betong.

Jag testade även att göra vit choklad cream cheese frosting. Det kan jag äta med sked och leva på en vecka, är allt jag har att säga! Mums! Och då har jag inte ens testat på en kaka än. Den står i kylen för att stelna lite. Frågan är bara vilken form av kaka den gör sig bäst på. Kanske en red velvet...

Läsvärt

Jag hittade en ganska intressant artikel om bakpulver. Så när jag väl hittat ett bra recept på cupcakes ska jag nog börja experimentera lite.

Självgod

Jag och Karl kramas.

Jag: Jag älskar dig, Karl.
Karl: Jaaa...
Jag: Du är så självgod!
Karl: Jaaa...

Ibland är barnen bra fina. Trots allt.

Spa

I dag har jag och Tyko spadag. Med andra ord har vi kletat in oss i olivolja. Jag har det i håret och han har det överallt. Dels för att han är torr och dels för att bli av med skorv. Så räkna med att det är lite kladdigt här och var.

Choklad och lavendel

Det blev en omgång choklad- och lavendelcupcakes med. Men det var nog första och sista gången. Lite för mycket parfymsmak. Fast de kanske blir bättre när jag har frosting på. Fast det blir nog den här frostingen.

Receptet.

Inte röd

Sist jag gjorde red velvet cupcakes tog min Ekströms-karamellfärg slut. Så jag köpte nu häromdagen. Dr Oetker. Men de blev bara rosa av den! Nåja... Så nu sitter jag här med 60 st rosa red velvet cupcakes.

Karl till dagmamma

Hemma igen. Och trots att det var lite kyligt är jag genomsvettig, Det är jobbigare än man tror att knuffa barnvagn en halvmil. Ditvägen var ganska lugn, den gick ju i Karls takt. På hemvägen vaknade Tyko och började skrika efter mat så det stressade på lite. Totalt tog det en timma och en kvart. Klockan två gör vi om det igen.