Olika talanger

Karl förundrade oss genom att lägga pussel för fyraåringar när han var två; Tyko förundrar oss genom att klättra upp på en köksstol, över bordet och ner i sin egen stol. För att komma åt kaka och te som åtnjöts för ett par timmar sen.

Knäpp

Jag är som bekant förtjust i allt som har små fåniga meddelanden. Så självklart har jag fastnat för Cafepress.Jaja, lite nördigt är det men sån är jag.

Rastlös

Jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Det är så mycket jag vill säga, så mycket jag vill göra. Men tiden, energin och fantasin räcker inte till.

Två barn har i alla fall friserats och badats. Mitt egna hår är under behandling. Jag ska bara övertyga Peter om att han vill hjälpa mig i nacken.

När barnen lagt sig kanske jag ska ta en tur till syrummet. Kanske scrappa lite. Om inget vettigt visas på tv. I går såg vi säsongsavslutet av Terra Nova så det kan inte distrahera mer nu i alla fall.

Nu: pärla med det äldre barnet.

Long lost

Jag har gått igenom fem lådor med leksaker som förpassats till varmförrådet. Varför är en historia för sig. Men längst ner i en av lådorna låg en vältvättad, sliten vit säl. En nästintill bortglömd varelse som jag älskade så innerligt som barn. Sälen i sig är kanske inte så viktig utan vad den representerade. Sälen som fick namn efter en annan säl som betydde lika mycket för ett annat barn. Sälle (jaja, så påhittig är man som barn).

Sälle representerar en av mina bästa vänner som barn. En av mina första vänner. En pojke jag byggde kojor med. En pojke jag såg upp till. En pojke som fick ett Lill- framför namnet av min mamma. För alla andra är han JR Eric. För mig; Erik kort och gott. Varken mer, varken mindre.

Ja, så har vi det på semestern

På plussidan:
  • Besöket hos tandläkaren blev förvånansvärt billigt
  • Veden är påfylld
  • Komposthinken är tömd
  • Likören är väl kyld

På minussidan:

  • Herr Ågren beslutade sig för att fira semester med mig

Således är det de små tingen som lyser upp. Ett sovande barn, en leksugen katt, en tvättstuga utan en massa kläder som väntar på att bli rena. Le, le, le. Intala dig att du är vacker. Tänk på att dina barn älskar dig. Snart får du sova.


Smaken är som baken

Allt som oftast när jag spelar "min" musik hemma hör jag hur Peter suckar högt inombords. Så jag passar oftast på när han inte är hemma. Således tränas barnen i hederlig svensk musik. Just nu: Ebba Grön.

Dagens dilemma

Hur ska man måla naglarna? Stämpla, måla på frihand eller krackelerat? Eller orkar man? Kanske bara enfärgat? Men ska det då vara grönt, rött eller silver?

Tak snela tåmten

Peter ville att jag skulle säga hur nöjd jag var med paketet från tomten; vindrutetorkare till bilens bakruta. Ja, den har varit ickeexisterande sen ett bra tag. Och det var väl fint för nu ser man nästan bakåt när man kör. Det är bara sprutfunktionen som saknas. Visst är det fint att jag slänger mig med de rätta termerna?

Jag tycker dock att den bästa julklappen kom från Peter själv; ett par kängor. De är inga Sierra men de är ju bra varmare än Sierra. Och det är egentligen vad som behövs just nu. Sierra kan jag alltid önska mig och vara fin i senare. Nu slipper jag i alla fall halka runt i sneakers och svära.


Julanalys

Karl blir allt bättre på att uttrycka sig. När han delade ut paket till sin far var det för att han har varit så snäll. När han öppnade paketet från tomten var det precis vad han hade önskat sig. Å andra sidan innehöll de flesta paket precis det han hade önskat sig. Trots att få saker var med på hans önskelista. Tänk att tankeläsning går i släkten...

Just nu invigs Mario Kart. Vi får väl se hur lång tid det tar innan Peters tålamod tynar.

Barnkläder

För den som gillar ekologiska, färgglada barnkläder kan jag rekommendera LiandLo. Lägligt nog har de mellandagsrea. Jag överväger starkt de flesta av kattkläderna.

What to wear?

Det finns två frågor man ställer sig när man väljer kläder för dagen;
  1. Kan jag ha den klänningen?
  2. Kan jag ha den klänningen?

Fina klappar

I går hämtade jag ut mitt paket från ABC leksaker. I dag fick jag tid att faktiskt öppna det. Inuti låg mina varor; allihop inpackade i färggglada silkespapper. Det är definitivt detaljerna som gör det; jag blev uppriktigt glad när jag öppnade lådan. Tack för det!

Nu ligger alltihop fint inslaget under granen. Och jag kan nästan pusta ut. Min del av julklappslistan är klar.

Kom ihåg

Påminn mig om att nästa år handla julklapparna i oktober. Påminn mig även om att om man nu mot förmodan måste vänta till sista veckan så ska man hålla sig ifrån Allum i alla fall.

Julstress

Nu börjar det närma sig jul. Det är en hel del att göra på jobbet och nu jobbas det alla dagar fram till julafton. Och då man inte umgåtts med Danilla på ett tag blev det dejt i dag efter jobbet. Mer "riktig" dejt blir det i mellandagarna. Ah; desssa mellandagar....

God natt

Vad jag gör uppe så här dags är för mig en gåta. Jag borde ha kastat mig i säng för i alla fall två timmar sedan. Men jag tröstar mig med att jag beställt flertalet av julklapparna nu. Till Karl.

Nu ska jag jobba varje dag ända fram till jul. Så innerst inne vill jag göra så lite som möjligt på julafton. Men det är ok; semestern i mellandagarna kompenserar en del.

Och förresten; jag tvättar faktiskt. Just nu. Alldeles, alldeles strax ska tvätten in i tumlaren. Så det så.

Hej bitterfitta

Jag tappar tålamodet, jag är rastlös, jag vill äta kladdkakor och enbart kladdkakor. Eller ja; en chokladkaka kanske går bra med. Att just i dag ha en ledig dag kanske inte är det bästa; jag är inte direkt nån bullmamma som har lussefirande med ungarna. På sin höjd lyckades jag göra pasta pesto till lunch och som mellanmål åt vi smörgåsrån. Katterna skriker och gapar extra i dag och särskilt Otto kan du få för en billig peng. Eller en kladdkaka.

Således avbokade jag mötet på torsdag då en barnmorska ville peta en tops på min livmodertapp.

Jag har ätit min spenat var dag

Jag skulle bli överlycklig om jag så fick en endaste sak i julklapp, bara det är ett par Sierra boots. Snälla, snälla tomten! Campadre har just nu med de i sin shop!

Dagen efter

Just nu: rufsigt hår med för mycket Dust it och gårdagens mascara på ett tvättbjörnslikande sätt. Intages: stekta ägg och te. En alldeles lagom frukost när man varit ute och svirat kvällen innan. Eller ute; en sansad hemmakväll hos barndomsvännen Johanna.

Kvällen var trevlig. En del gamla bekanta såväl som nya ansikten. Johanna omger sig gärna med lustigt folk och hela hennes familj är lite smått tokig så det var rätt givet att det skulle bli bra. Välkomstbål, glögg, pepparkakor. Välkomstbålen fylldes på under kvällen och när jag gick var den 50/50 och rom hade dukats fram. Då ringde jag taxin och åkte hem. Man ska ju sluta när man är på topp.

Tack tack. Låt oss göra om detta när du fyller 35. Eller när som.

Kunde i stället

I dag skulle jag befunnit mig på mingel hos Efva Attling. Inte hos henne personligen utan i butiken. Men dels blev min dejt upptagen och dels känner jag mig inte helt pigg. Och det där tandläkarbesöker jag skulle haft i tisdags blev uppskjutet så tanden påminner mig alltför ofta om sin existens.

Och igen

Nu är jag lite tjatig men jag behöver "bara" 200 poäng till; sen är Oskar bland de 14 bästa. Det är ju inte långt kvar nu. Rösta!

Dagens lek

Efter över en timmas lek i snön är jag grinig, hungrig och blöt. Dags för sovstund?

Rea på H&M

Jag bara säger. Rea. H&M. Sådana nyhetsbrev är totalt livsfarliga att klicka på. Och att klicka vidare. Således hittar jag:

Servetter
Duschdraperi
Handdukar
Duk
Halsband
Mössa
Väska


Jag <3 Rufus

Må så vara att man ofta suckar över sin lilla utomjording till son. Men när Lisa citerar sin son Rufus påminns jag om hur fina och fantastiska barn under fem år faktiskt är.

Citat ett
Citat två

En gång till

Rösta, rösta! Oskar.

Status: sjukling

Jag levde i går i förhoppningen om att må bättre i dag. Att nässköljning, Pamol, varmt bad och Vicks faktiskt skulle hjälpa. Nu vill jag inte bracka ner på någon av metoderna men jag är sjukare än innan! Nu har det svullnat lite i öronen så att de gör ont med. Tack tack. Fattas bara att man får nån seg hosta nu.

Som om det inte vore nog; avsaknad av matlust gjorde att jag enbart drack te till frukost. Svart. Hej magkatarr!

Moderna museet

Jag säger bara Mjölk, Roy, Körsbär, Ed och Katt. Sen får ni tolka det som ni vill. Ok, en väska slänger vi med.

Söndag kväll

Det äldre barnet har checkat ut för i dag. Han ligger i sin säng och läser. Tågbanan på vardagsrumsgolvet är det enda som vittnar om det tidigare stöket. Det yngre barnet sitter i mitt knä och slumrar. Jag ska försöka få på honom pyjamas innan han somnat helt.

Jag har haft bättre dagar. Men det är enbart fysiskt; feber och igentäppta bihålor. Psykiskt mår jag bättre än på länge. För jag har en plan på hur saker ska göras. Peter undrade häromdagen vad jag nu ska fokusera på; nu när jag fixat körkortet. Vi får se. Jag kanske ska göra klart Karls scrapalbum. Efter årsskiftet ska jag se om jag kan införskaffa Tykos och börja med det.

Vi börjar med att gå till tandläkaren på tisdag i alla fall. Sen tar vi det därifrån. Nån kanske vill leka efteråt, säg halv ett runt Grönsakstorget? Beroende på hur stygg tandläkaren är.