Helt ok?

FÖrra året fick jag en mössa som gladde mig oerhört. Nu undrar jag om det är ok att mitt barn har en liknande?

Packa kappa

På tal om Topshop så har de, även i år, en kappa som jag fastnat för. Men åter igen; inte i min färg. Men söt är den ändå.

Toppenbra

Tro nu inte att jag är petig; jag skulle bli jätteglad över en väska från Topshop med. Om den såg ut så här.

Mari hjärta Paul

Efter lite surfande på Asos kunde jag snabbt konstatera att jag och Paul är överens om hur en handväska ska se ut. Och efter att ha tittat in på Paul´s Boutique kan jag bara säga japp; numera drömmer jag om skor från Lola Ramona och väskor från Paul´s Boutique.

Säg hej till Becky, Maisy och  Molly. Lägg till dem allihop på min önskelista. Dessutom blev jag barnsligt förtjust i deras charms. De kan piffa upp vilken fulväska som helst.

Fullt ös?

Det har varit lite intensivt på sistone. Eller; jag har gjort mer än bara vaknat, åkt till jobbet, spenderat några timmar där, åkt hem och sovit. I går bjöd Maria med mig på lite kvällsmingel på AC House. Ni vet; bubbel, tilltugg, lotteri, goodie bag... Allt som hör såna event till. Och givetvis mycket saker att titta på (och lägga till på önskelistan; tångbad från Varberg är en sån sak t ex).

Som om det inte vore nog med det åkte jag efteråt till Allum för att spana in Tusen och en natt. Jag ångrade mig bittert redan vid p-huset. Fullt, fullt, fullt. Men jag lyckades i alla fall köpa mina byxor. Som Peter ratade när jag kom hem så vi får väl vackert byta till ett par svarta ändå.

Efter allt kaos sov jag över hos mor. Lättast så även om det är trist att inte sova med Peter och ovant att sova i lägenhet med en massa nya ljud överallt. Så i dag är jag rätt sliten. Kapten Amerika och popcorn var alldeles lagom för min del.

I morgon blir det baluns dock. Då blir det utgång; The zone på Jazzhuset. Om nu Maria klarade sig utan brutna ben i dag.

H&M

Jag vet att jag redan fyllt år och att det är för sent för att önska sig saker men som av en händelse surfade jag in på H&M och hittade både mössa och vantar som skulle passa mig. Ja, allra mest vantarna faktiskt.

Undrar hur många par vantar man kan ha utan att verka märklig. Väskor verkar ok att kvinnor har hur många som helst ju; är det likadant med vantar?

Hype

Jag vet inte om jag är helt ute men jag har i alla fall upptäckt att det finns fler än Dust it som gör håret matt och strävt. Jag har levt i villfarelsen att det är det enda märket på marknaden och har således inte heller letat efter något bättre.

Nu gjorde Smartson mig uppmärksam om Mood dock. Ja, just pudret är inte med i testomgången men lite Fix mud hade inte suttit fel. Och om inte annat ska jag ut och köpa mig det där pudret för att se hur det är (eller snarare hur burken är; Dust its burk skapar stor irritation).



Bokat

Om knappt en månad har jag mina prov. Så nu är det plugga och öva som gäller.

Prova Yankee candle

Hos Mellmine kan man just nu beställa prover på Yankee candles värmeljus. Gör´t!

Hej hej

Jag gick till brevlådan i hopp om att mitt brev från Transportstyrelsen hade kommit. Jag vet att det inte är nån postutdelning på söndagar men vi hämtade aldrig posten i fredags.

Något brev hade inte kommit. Däremot var både herr och fru granne ute i trädgården och hejade glatt på mig. Jag som klätt mig i knäbyxor och linne utan nån som helst tanke på att folk utanför huset skulle se mig. Men det bjuder jag på. Som kompensation har jag nu sprungit fram och tillbaka till garaget iklädd grisdräkt. Utan att en enda granne såg mig.

Färglägg

Det är skönt att jag inte är den enda som är arbetsskadad. För i så fall hade inte produkter som dessa funnits. Och nog glädjer de även de som inte är fullt lika skadade. För vem vill inte ha ett par julgranskulor i CMYK? Eller vad sägs om kuddar?

Förvaringsburkarna från Pantone har de flesta sett men inte desto mindre fina är de för det. Sen finns ju även magnettavlorna hos Inreda. Och tycker man att de inte är nog så finns ju alltid hotellet i Bryssel. Vill man hellre till Thailand finns Myhotel CMYK@Ratchada.

30 plus

Allt från små Mi lajki-charms till stor tavla packades upp ur paket i går. Ett flertal värmande tesorter och god choklad blev det med. Jag är numera dessutom fullkittad vid regn tack vare varma strumpor, nytt regnställ och söta vantar. Blommor som katterna gärna kalasar på blev det med. Kort sagt; ett bra kalas med trevligt folk och massa mat. Trots stort hus, extra bänk och två iläggsskivor var det trångt runt bordet men stämningen var god. En och annan avec slank ner i de flestas strupar. Maria var tyvärr den enda som spenderade natten och drinkade till efter midnatt.

Så här dagen efter är det dock lite kyligare i huset och alltför tyst. Endast jag och katterna är hemma. Barnen sov över hos mormor och Peter tittar på boll i Göteborg. Men vad gör det när man har Olle i knät, nybryggt te i koppen och chokladpraliner helt för sig själv? Jag ska toppa med ett bubbelbad. Vetskapen om att inte bli störd av något på minst två timmar ska nog få mig att slappna av ordentligt.

Om det är så är att vara 30 fortsätter jag gärna.

Nästan där

Jag spenderar mina sista timmar i 20-årsåldern med att baka cupcakes och måla naglarna. Japp. För när man passerat 30-strecket måste man väl bli vuxen. No more girly pink? Bara trist vuxet boreaux.

Tapas?

Om nån vecka eller så får jag mitt paket med Santa Marias tex mex Tapas. Japp; tanken är att jag ska buzza om det. Så räkna med tapaskväll om ett par veckor. Skönt att se fram emot det och inte glöggkväll (än) i alla fall.

Mer ska ha mer

Som om inte mitt köpsug ökade när jag testade skor; jag fick i dag ett sms från Vero moda att deras rea börjar i dag. Tänk om de har byxorna jag gillar på rean... Det är nästan så jag ska dit och glutta i morgon. Och på torsdag har de extraöppet på kvällen i Allum. Av nån anledning lyckas de lura mig med det med; vad gör det egentligen att jag shoppar klockan 21 kontra 18?

Passa på?

Antingen har de för få som gifter sig överlag eller så vill de utklassa kyrkan; i Partille får man en spa weekend om man gifter sig i Slottet. Jaja, nån speciell datum var det väl och säkert en massa finstilt men tanken var god.

Sko mig

På vägen hem från jobbet stannade jag till på Skopunkten. Bara i fall att. Och minsann om jag inte hittade dem! De där skorna jag nämnde tidigare passar perfekt! Så i natt blir det söta drömmar som skor.

Mmm

I går träffade Peter en vän som hade gåvor med sig från det förlovade landet i väst. Och låt mig säga att jag är glatt överraskad. Detta är numera min nya vita Toblerone (som för övrigt inte alls är lika spännande längre).

Nummer två

Plåt nummer ett är nu avsmakad och fick i alla fall godkänt av Tyko. Nu står plåt nummer två i ugnen. Tranbärskakor.

Det positiva med att provbaka kakor: man måste även provsmaka. Det negativa: man måste diska.

Nummer ett

Nu står plåt nummer ett med småkakor i ugnen. Det blir en egen variant av adventsstjärnor. Ingen fara; det blir inte särskilt juligt. De är rosa, jordgubbssmakande och i döskalleutförande.

Nyhetsbrev

Har du ännu inte köpt nån 30-årspresent till mig? Bra, för jag fick precis nyhetsbrevet från Brandos. Och det är ok; vilken sko som helt från Lola Ramona uppskattar jag. Men visst; Sierra ligger varmt om hjärtat och de flesta Angie och Elsie är hur söta som helst.

Tänk bara på en sak; köper du ett par partyskor får du minsann ta med mig på party med.

Upp, upp och iväg

Om en timme och fem minuter börjar min körlektion. Att jag frivilligt bokade den tiden övergår mitt förstånd. Nu. lät det jättelogiskt; innan jobbet och allt.

Vi får hoppas att jag vaknar till på bussen. Tss...

Rakuten

Jag har säkert sagt det förr men Rakuten är ett paradis. Alla fina japanska saker samlade på ett ställe. Ellervad sägs om kattmössa, björntröja, väskinsats, kamerarem, björnponcho eller rentröja? Ja, jag gillar saker med djur på. Och ju mer jag surfar desto mer önskar jag att jag vore en smal japan. För det där med storlekar lämnar ofta mycket att önska.

Men jag varnar dig; sök inte på cram cream. Då hittar man alltför mycket saker som man inte alls behöver. Väskinsats, skolväska, väska, anteckningsblock, babylegs, stickers, kylväska och en massa, massa annat.

Jobba i LA

Om jag hade varit i US of A hade jag lätt skickat in en ansökan till jobbet hos Lime crime.

Monki magasin

I går hamnade Monkis senaste magasin i min brevlåda (den digitala versionen gör den inte alls rättvisa). Lat som jag var tömde jag inte lådan i går utan passade på när jag cyklade till bussen i stället. Perfekt läsning på väg till jobbet kan jag säga. Och självklart vaknade habegäret.

Så för den som undrar önskar jag strumporna på sidan 25, halsbandet på sidan 39, vantana på sidan 68 och en antik spegel så jag kan göra som på sidan 30.

Och givetvis går det inte att gå in på Monkis hemsida utan att dreggla över annat som inte är med i tidningen. Kolla bara väskan, toppen, kjolen, strumporna och inte minst Oki!

Omstart

Jag börjar om. No more frukostmacka. Hur trevligt det än är. Hej havregrynsgröt. (Hua.)

So long and thanks for all the fish

Det var väl fint att Steve Jobs i alla fall hann uppleva lanseringen av den nya telefonen. Synd bara att det blev lite antiklimax.

Min son: fashionistan

Jag tog på mig ett skärp/kedjor/remmar runt höften.

Karl: Varför tar du på dig det?
Jag: För att jag tycker det är fint.
Karl: Det tycker inte jag.


Tystnad. Karl pekade på Mi lajki-halsbandet jag tog på mig.

Karl: Har du en runt halsen med?
Jag: Jaaa...
Karl: Det tycker jag var fint.


Jaha ja. Tack för det. Jag kanske ska ha med mig Karl när jag shoppar kläder hädanefter med.

God morgon

En kall natt med mycket regn. Nej, det regnar inte in men delar man säng med nån som sover med fönstret öppet året runt så är det svårt att ignorera regn och utetemperatur.

Således; en kopp varmt te, en varmdusch, en het nakenkatt i knät, tre lager tröjor och en nytänd brasa. Så kanske rusket försvinner under huden. Behöver jag säga att det är extremt motigt att gå utanför dörren?

Fundering

Är man ung nog att kunna gå på lokal på självaste födelsedagen? En torsdag och allt som det ändå är.

Vill du ligga med mig?

Olivolja i håret, lermask i ansiktet och på med grisdräkten. Kan det bli bättre?

Måndag morgon

Behöver jag verkligen säga att jag är trött ända in i själen? Behöver jag verkligen säga att jag snoozade i en halvtimme och därmed endast hinner slänga i mig en kopp te till frukost? Nä, jag tänkte väl det. Men jag har varit ambitiös och packat ner både bröd och lunch i väskan i alla fall. Som ordningställdes i går förvisso.

Jag drömde i natt att jag vaknade till en halv dm snö på marken. Vi hoppas innerligt på att det dröjer. Min fasa i drömmen var dock att vinterdäcken ännu inte åkt på cykeln. Det hoppas vi inte behövs heller på ett bra tag. Jag tar hellre regn och rusk. Eller ja; jag tar hellre regn och rusk så fort jag skaffat mig ett vettigt galonställ.

Inställd

Jag säger det redan nu; förvänta dig inget 30-årskalas. Jag hade högtflygande planer på ett rosa party. Med ballonger, drinkar och cupcakes. Att få ett tillfälle att träffa alla de där man alltför sällan träffar. Som det känns nu vill jag helst bosätta mig under täcket hela den dagen. Eller alla dagar fram tills dess med.

Så det här är enda stället du kommer få se den fina tårtan jag tänkte göra.

Hemlis

Det är skönt att jag inte har någon dotter. Den här infon vill jag behålla för mig själv.

Följ mig hem

Jag vet. Jag har sen start ansett att smarta telefoner är onödiga och fåniga. Att de skapar ett behov jag inte vill ha. Men nu har jag hittat en app som faktiskt gör det "legitimt" att ha en smart telefon. Nej, det är inte Wordfeud jag talar om utan Walkmehome.

Jag kom, jag såg, jag fyndade

I helgen var det dags för barnloppis i Sätila. Jag kunde inte gå i går utan det fick bli en tur i dag. Och bra var väl det; halva priset plus en tiondel av folket. Gå direkt till kassan utan att stå i kö.

Jag hade två saker att finna: en regnoverall till Karl och ett par stövlar till Tyko. Någon overall fanns inte men ett par rosa Tretorn i storlek 21! Sen blev det ett par böcker och byxor till Karl. Och det där med söndagsshopping är nog min grej; jag våndas och ångrar mig ofta när jag kommer till barnloppisar i vanliga fall. Men att faktiskt kunna röra sig fritt och titta igenom plaggen på borden gör det helt klart bättre. Sen kanske man går miste om de "bästa" sakerna men å andra sidan kanske det inte var nåt som skulle lockat mig ändå.

Nu rullar tvättmaskinen med mjukisbyxor, ugnen bakar lax och yngste sonen sover. Den äldre väntas komma hem från sin mormor om ett par timmar. Fram tills dess kanske man kan vila lite.