Till Päivi

Det var trots allt ett bra tag sedan jag hittade devons (eller de hittade mig). När man räknar så inser man att Olle fyller åtta år och redan något år innan han kom till världen dregglade jag över Päivis fina katter. Tyvärr har ännu en av mina favoritkatter (både från Päivi och totalt räknat) lämnat jordelivet och jag vet helt enkelt inte vad jag ska säga till henne. Ett Beklagar låter så fånigt. Betänk att det här är den största crazy cat lady jag känner.

Konstpaus

Äntligen hemma! Efter jobbet åkte jag och Maria till stan. Det var dels marknad på Södra Larmgatan och dels var det sista chansen för utförsäljningen på Bolagret.

Låt oss säga så här; jag köpte inget onödigt alls. På Bolagret blev det en slickepott. Det behövs alltid. Dessutom fyndade vi presentpapper till jobbet. Maria fyndade desto mer.

På väg tillbaka till bilen (jodå, bilburna var vi!) passerade vi Safari. Som av en händelse var det öppet och jag kunde äntligen fått köpt mitt vax. Nu ska det bli ordning på dreadsen.

Jag köpte med mig en fryspizza på vägen hem. Nu ska jag äta och titta på senaste avsnittet av Revenge. Jag missade ju det när jag körde Peter till Säve. Sen vid åtta ska jag iväg till Säve igen.

Smakprov

Jag lyckades (så klart) fixa kortläsaren. Jag orkar dock inte fixa bilderna så ni får hålla tillgodo med en av de första (och mindre bra).


Jo tack, klänningen har jag gjort själv. Visst är den fin!

En annan dag

Ungefär här var det tänkt att en fint inlägg innehållande alla de roliga och fina bilderna vi tog i dag skulle finnas. Efter två timmar i studion kan man tycka att i alla fall en borde visas. Men icke. När jag skulle sätta i minneskortet i läsaren mindes jag; stiften är böjda och den läser således inte CF. Vi får se om vi får kontakt eller om jag sover i stället.

I väntan på vad?

Vi väntar lite med att sova. Just nu måste naglarna torka och ansiktsmasken verka.

Färdig - på fler än ett sätt

Vad fick vi gjort till slut då?
 • Besiktigat bilen (tre fel som måste åtgärdas)
 • Jobbat
 • Fått ungarna till min mor
 • Sytt klart kavaj
 • Klippt hår (inte mitt, aldrig mer mitt)
 • Kört mannen till Säve (eller; han körde sig själv och jag körde hem mig igen)

Min förhoppning var att komma hem innan 21 så att jag ändå skulle hinna med Revenge. Men nej. Lika bra är det; jag ska packa rekvisita inför morgondagens fotografering. Borde orka fixa håret men inte det heller.

 

Jag mottog meddelande om att Peter klarat sig igenom säkerhetskontrollen i alla fall så nu är han på väg till Polen och allt vad det innebär. Och jag kom inte ens på nåt som jag vill att han ska köpa med sig hem. Laxkabanoss håller sig nog inte i handbagaget.


Mycket på gång

Just nu går jag i stressläge. Det är lite mycket just nu och jag känner att jag inte riktigt kan hantera allt. Peter åker till Polen i kväll och blir borta ett par dagar vilket innebär en del förberedelser och ändrade planer. Inget The Zone, kosläpp eller hemmamatch (för Peter).

I morgon kväll ska jag försöka klämma in modellande med. Som min fotograf inte ens är inbokad på ännu.

Vagnbegär

Jag har egentligen inget (större) behov av en ny barnvagn. I går var det dock inne en kund som hade en vettig sak. Jag kunde inte med att fråga vad det var för en (och då det var herre med barnbarn är risken att han inte hade vetat). Så: den såg ut som en Brio Go fast med full size framhjul. Dock svängbara. Lite vettigare (men konstigare) handtag. Just denna var gröngrå men jag hoppas på andra färger.

Kom igen nu; Camilla och Karin vet väl precis vilken sort jag pratar om.

God natt

I dag har varit en inte så bra-dag. Den kunde slutat bättre dessutom. Nu går vi och lägger oss.

Mot sommaren

Jag är redo för beach 2012, det bevisade jag redan för ett par veckor sen när jag var på Hagabadet. Det innebär att min baddräkt fortfarande passar. Så för att fira detta måste jag ju ha lite nya kläder. Det är en sak jag kör i år; detaljer. Dragkedjor, knappar, whatever.

Exempel ett: shorts från Gina Tricot. Jag kan dock inte bestämma mig om de ska vara svarta eller röda. Kanske både och.
Exempel två: kjol från samma kedja. Med dragkedja.
Exempel tre: linne från Lager 157. Dragkedja igen, på samma ställe som kjolen. Fast på ryggen och inte på rumpan. Ja, ni fattar.
Exempel fyra: samma byxor som jag har. I fler färger dock. Mina är inköpta på Vero Moda men Mandel duger gott. Nu blev jag dessutom sugen på ett par andra byxor som jag hittade hos Mandel.

Träkärlek

Många olika saker finns det som man kan ägna sig åt; det är en sak som är säker. Att måla trädockor är en. Det kanske inte låter så upphetsande men när det är Agent Lover som avbildats blir till och med jag imponerad.

Min humor

Jag tycker i alla fall att det är humor med ansiktsbok.

Sann glädje

Sann glädje är när man städar och hittar ett påskägg under soffan. När det dessutom innehåller det man är mest sugen på (choklad) är lyckan gjord. Jag ska äta den alldeles ensam när barnen sover och Peter tittar på fotboll.

Tävlingen hos Miss Retro

Glöm nu inte bort att tävla om presentkortet på 250:- hos MissRetro!

För att vara med att tävla:
1. Gilla MissRetro's Facebooksida
2. Skriv ett inlägg på deras vägg med denna bloggens adress http://marzipanart.blogg.se
3. FÄRDIG!

Läs mer om tävlingen här. Kom igen så vinner vi 250 spänn var. Mama needs a new dress.

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

Foto: © UNICEF/Asselin

(woho)

Jag vill inte ropa hurra än men låt oss säga så här: statistiken talar till min fördel.

Hen

För den som ännu är negativ till ordet hen rekommenderar jag Linneas språkblogg och detta inlägg.

Väderstatus

Den som kramar molnen där uppe får ta och bestämma sig; när vi gick upp var det snö som snabbt smälte i solskenet. Sen mulnade det på och nu när snön är borta faller det nya flingor.

Tack för det NTI

Då var jag klar med Näthandel A. Och kan konstatera att jag fortfarande kan plugga.

Jag har nu haft betygssamtal med min lärare i en halvtimma. Under tiden har barnen tittat på Nalle Puh. Sån mamma är jag. Trots telefonfobi tycker jag nog att det gick bra. Dialekten var inte så bred på läraren heller så det gick att förstå honom dessutom, Umebo som han var.

Slutbetyg: MVG. No more VG+ här inte.

Tyskland?

Oroa er inte; det finns ju helt klart fler band som lockar till WGT. Är följande värda att ta sig till Tyskland för?

C
ombichrist (N) - Douglas J McCarthy (GB) - Funker Vogt (D) - Haujobb (D) - Mad Sin (D) - Melotron (D) - Mesh (GB) - Project Pitchfork (D)

Tokigt

I dag kom ett mail om nya bandsläpp till WGT. Både jag och Peter kände att man trots allt borde åka. Av helt olika skäl dock. För min del Mad Sin och för Peters del Sigue Sigue Sputnik. Men nä; vi är nog för gamla (läs bekväma).

Professionell klottrare

Är det du? Har du en examen (BFA) från en konst- eller designhögskola, alternativt minst 4 års erfarenhet i branschen? Då borde du söka jobbet hos Google.

Hitta dator

Att det ska vara så svårt att hitta en vettig dator. Ge mig en med följande:
 • Bärbar
 • 15"-ish skärm
 • SSD
 • Intel i5
 • Under 10 000:-

Jag har hittat en, eller två egentligen. Dock borde jag vara realist och ha Windows. Eller ge mig fördelarna med Ubuntu.


Ikea family

Mail från Ikea: Sovrumsveckor på Ikea. Betyder det att jag kan åka dit och sova i stället? Slippa snarkande man och nattvakna barn? Det kanske vore nåt; när familjen storshoppat på Ikea så stannar mamman kvar medan resten av familjen åker hem. Dagen efter kommer en glad och utvilad mamma hem igen.

Längre ner i mailet står det dessutom att de har säng- och sovrumstips 24 april. Är det en ny form av parterapi?

Hur många kycklingar

Hur många marsipankycklingar får Tyko in i munnen? Jag stängde lådan när han tryckt in sex stycken utan att ens börja tugga. Jag anar en förmåga...

Uppdaterat: En minut senare spottades en gul klump ut. Otacksamt.

Den här dagen som började så bra

Bittrare än mandel. Jag försöker kompensera det med att äta sött. När Peter kommer hem från fotbollen ska jag låsa in mig i badrummet och dränka mig i badkaret. Om jag hade haft nagellacksborttagningsmedel (sjukt långt ord) kanske jag till och med hade fått fina naglar. På plussidan; den fina hårfärgen håller i sig.

Må som du ser ut; se inte ut som du mår.

Keep walking

Som av en händelse råkade jag snubbla över ett par skor. Jag lovar; dem sökte upp mig och inte tvärtom. Nu måste jag ju se hur de ser ut i verkligheten. För inte kan väl bilder ljuga?

Jag skaffade ett par backup i fall de nu inte skulle passa. Vad sägs om dessa och dessa?

Moment 22

Det går göra mycket lite med vår dator just nu. Varannan minut säger den att diskutrymmet är alldeles för litet. Den vägrar visa sig i nätverket och den accepterar inte heller min externa hårddisk. Så hur ska jag kunna hjälpa den (tömma den)?

Av frustration låter jag helt enkelt bli den. Oroa er inte; det kommer bilder på valpklämmandet i går. Nu ska jag klämma på ny dator i stället.

Jag är VG+

Nu har jag bekräftat att jag är jag på antagning.se och kan bekräfta min ansökan. Desutom får jag även tillgång till mina betyg. Ja, jag kan ju läsa dem på pappret jag fick på avslutningen med men det är inte lika intressant. Jag konstaterar i alla fall att jag är mycket nöjd med mina gymnasieår. Trots att jag gled rätt mycket. 10 MVG, 14 VG och ett IG. Ett IG som jag faktiskt är stolt över. Och de MVG jag fick är i de kurser som räknas mest; den inriktning jag valde.

Jag saknar bekräftelsen som betygssättningen gav.

En sån dag

I dag var en dag då jag önskade att jag hade jobbat i en klädbutik i stället. Eller vad som egentligen. Att kladda med kemi är inte det allra roligaste alla gånger. Som om det inte vore nog verkade det mesta gå fel. Så jag går och lägger mig nu.

Hämnd

Snart är fulbollen slut och det är dags för veckans Revenge. Kvällens snacks: kanderade popcorn. Tänk vad lite (mycket) smör och socker kan göra med majs.

Dukat bord

Annelie var ju inte så förtjust i idén med muttmuffins. Hade hon föredragit dukningen tro? Man ser vad man vill se, tänk på det.

Den enes död...

Bolagret är försatt i konkurs. Trist. Det positiva är dock att i helgen har de total utförsäljning i alla butiker. Så jag tror nog att jag ska ta mig till stan på söndag. På lördag är jag ytterst upptagen med att klappa valpar.

Laka

Det är när man upptäcker ställen som Laka man önskar att man bodde någon annanstans. Jag lovar; hade en nagelbar funnit i närheten hade mina naglar sett bra mycket snyggare ut. Oftare. För vem skulle orka måla själv?

Vinn presentkort hos MissRetro.se


Jag är med och tävlar på MissRetro.se som säljer snygga Rockabillykläder, 50-talsklänningar och snygga vidda tyllkjolar.

Du som läsare är självklart inbjuden till tävlingen också.

För att vara med att tävla:
1. Gilla MissRetro's Facebooksida
2. Skriv ett inlägg på deras vägg med denna bloggens adress http://marzipanart.blogg.se
3. FÄRDIG!

Priset är totalt 1000kr i presentkort i pris. 250kr till två besökare gillat MissRetro och kommenterat. Och 250kr till de två bloggar som har skickat flest deltagande besökare.

Tävlingen avslutas den 31e April.
Vinnaren kommer annonseras på MissRetros Facebooksida, och direkt till dem bloggarna som besökarna kom från.


Morgon

Egentligen borde jag väcka det lilla barnet och göra honom redo för dagen. Egentligen borde jag se till att det större barnet som faktiskt är självgående gör sig redo för dagen. Egentligen borde jag äta en stadig frukost och förbereda en vettig lunch.

Fördel: jag vet i alla fall vad jag borde.

Tystnad

Nej, förresten. Glöm det. Jag kommer ändå bara låta bitter.

Min - din - vår

Det ligger någon form av hollywood-dimma över det där med att ha en "egen" låt/film/plats. Det har inte riktigt kommit mig för att lägga till med den typen av attiraljer men visst; på bio går just nu en film som jag lovade att jag skulle se med en viss person och när det inte hände undvek jag den. Tills jag satt där på lektionen i filmvetenskap och var den enda som inte sett denna storfilm. Då var det bara fånigt och romantiserat så hem for jag efteråt och såg hela filmen i min ensamhet.

Det finns dessutom en låt som får mig att tänka på saker som skedde för så länge sedan. En text som sa allt och lite till om mig. En text som skulle förklara varför hen gjorde saker som hen inte menade, innerst inne. Men klarar hen inte av att säga rätt ut vad som egentligen menas är det inget värt. Då kan Dido sjunga hur mycket hon vill.

Och om det nu vore så att jag faktiskt hade hängt upp mig på egen låt/film/plats så hade Lady Stardust varit "vår" låt och så kan vi inte ha det.

Just did it

Jag skickade ansökan. Nu finns ingen återvändo. Eller ja; det går ju alltid att tacka nej om man skulle ångra sig men varför skulle jag det?

Borta

Jag lovar; jag hade jättesmarta och insiktsfulla saker att skriva om. De behandlades länge och väl när jag körde hem från jobbet. Så pass att jag är trött och överväger att sova middag.

Retro

Jag har fastnat för en symaskin. Singer fyllde 160 år och gjorde givetvis en retromaskin. Hos Symaskinskungen.se hittade jag den för endast 2995 spänn. Jag känner mer och mer att min Bernette kan flytta till min mor och ersättas av en Singer. Visst behöver jag en ny maskin?

När vi ändå är inne på retro; behöver jag inte en ny cykel med? Då får du gärna ge mig en Lotta. Jag kan inte riktigt bestämma vilken färg jag helst önskar; alla tre funkar förvånansvärt bra.

Twittrat

Jag twittrar inte och har inte heller sett tjusningen i det. Tills nu. För vem vill inte ha Shitter?