Som om julen inte fanns

 Äntligen är (nästan) all julmat slut. Vi har levt på olika varianter av julmat i en vecka. Julpyntet börjar kännas blassé och granen ser väldigt ensam ut utan alla klapparna.
 
I dag orkade jag i alla fall bege mig till DHLs utlämningsställe och hämta katternas julklapp. Mest för att den annars hade returnerats i morgon. Den är nu ihopmonterad och alla tre katterna har provat och godkänt den. Så vad var det då? En Lucky Kitty. Vit får jag väl tillägga. Tidigare har vi haft en Drinkwell och den har väl varit bra. Förutom att vårt vatten är så järnrikt och gjort plasten alldeles brun och tråkig. Den här är i porslin och utan filter. Inget porlande heller vilket katterna var lite skeptiska till. Vi får väl se. Nu hoppas vi att det inte blir några fler urinvägsinfektioner och annat dumt.
 
I dag har Karl sovit utan blöja i en vecka utan missöden. Detta firades, enligt den karta vi ritat innan, med ett besök i en leksaksaffär. Han fick en peng och fick köpa (nästan) vad han ville. Han hade dessutom pengar sedan tidigare och kom ut med inte mindre än två Ninjagokartonger. Tyko fick en peng som han köpte en bok och Carsbilar för. Mycket nöjd han med.
 
Besöket i Borås avslutades med att Peter gick till Hobbia. Några delar till bilbanan och sen var även han nöjd. Men jag då? Jo, vi gjorde ett stopp på Citygross och jag kom ut med två kilo pyttipanna. Det är de små tingen i livet som gör det, jag får trösta mig med det.

Kärlek går att köpa

Vad du än säger så är det inte sant; kärlek har ett pris. Jag älskar min man lite extra mycket i dag. På en av mina klappar stod det Pentax. Då känner jag extra kärlek. Lite mindre kärlek till tomten som var praktisk och gav mig en kupévärmare. Vilket stod på min önskelista men egentligen vill man väl inte ha de där praktiska sakerna?
 
Karl har för övrigt förstått det där med smycken och kvinnor. Varje år får jag ett halsband. Ibland dessutom i en egendesignad ask. Årets modell av halsband var definitivt det finaste - ett som jag faktiskt kan ha på mig utan att det ser ut som mitt barn har gjort det och enbart därför bär jag det. Jag bär det för att mitt barn har gjort det plus att jag tycker att det är fint. Klart det bästa.

God jul

Julefriden sänker sig. Pojkarna bygger bilbana medan jag äter fudge och ägnar mig åt handarbete. Svenssonlivet i en ask.
 
Tomten uteblev i år. Barnen orkade inte skotta en stig åt tomten så han dumpade sonika säcken vid gårdsplanen. Men barnen är glada ändå. Jag blir ännu gladare när barnen gått och lagt sig. Då är nog spriten kall nog och disken och allt annat är överstökat.

Köksredskap

När vi fick traktörpannan för några år sedan i julklapp tänkte jag Eh, tack. Eller nåt. Då började vi göra lite asiatiska grytor och sånt i den. Nu är den bästa grejen när socker ska smältas.
 
Just nu görs fudge i den till exempel. Med hjälp av stektermometern som Peter vann i förra årets julklappsspel. Så i år kanske vi kan bjuda på ätbart godis för en gångs skull.

Jobbat klart för i år

Se där! Jag överlevde ett par dagar på jobbet. Trots Åkeskämt och ond rygg. Jag insåg hur soft det verkligen är att plugga dessutom.
 
I dag tänkte jag fixa de sista sakerna inför julen. Så innan jobbet var jag på Jula och efter jobbet Allum. Hur tänkte jag där?! Alltså; det var inte hysteriskt i affärerna men det där lallandet folk ägnar sig åt... Vandrar runt utan mening eller mål, utan att inse att det är folk som ska förbi och fram.
 
Nu intagas det en stor kopp glögg och diverse nötter och julgodis. Det är jag värd.

Working girl

I morgon ska barnen lämnas hos mor. Sedan ska jag till jobbet. För första gången på evigheter (om man inte räknar tillfälliga besök). Jag hoppas att eventuella kunder har överseende med tankspriddhet eller okunskap.
 
Tur i oturen så har mikrovågsugnen på jobbet lagt av så det blir kall mat. Så det lutar åt sushi till lunch. För nog är jag värd det efter ett VG i textkursen? Efter tre avslutade kurser kan jag nu konstatera högsta möjliga betyg i alla. Så ett G i nuvarande kursen skulle inte få mig att gråta blod heller; html är inte intressant nog.

För jag längtar efter dig

Det är ju trevligt att mitt paket verkar trivas i Los Angeles. Nu har det dock spenderat tio dagar där; dags att komma hem nu.

Fett med fett

I dag har jag varit så där extra moderlig och gjort ischoklad med barnen. Vit sådan. Det är nog bland det bästa jag ätit. Tänk er den lite hårda konsistensen hos ischoklad med slätheten från vit choklad. Fett med fett. Bättre kan det inte bli.
 
Vi skippade dekorationen dock.

Mer tåg

I dag blir det studier hemma. Det känns inte berättigat att åka till Borås 11:00 och hem igen 16:00 när föreläsningen är 13:00-14:30. Japp, så dåliga är tågförbindelserna. Man borde kanske skaffa sig en hobby i Borås.

Du vill bara ha mig för mitt efternamn

I dag fick jag en ny följare på Twitter. Inget särskilt med det kan tyckas. Om det inte vore för att det är ett tyskt EBM-band. Sa jag att det var tyskt? Från Tyskland. Jag skriver på svenska. Om sånt som troligtvis nätt och jämnt intresserar närmast sörjande. 
 
Men det är väl kul för dem. Även om jag tror att de följer mig för att jag följer Combichrist. Och att jag heter Pantzar.
 
 
 

Få det gjort

Ska bara. En annan dag. Tro det eller ej men en annan dag är i dag. Så i dag har den stationära datorn sparkats igång efter att ha stått undanskuffad sedan september. Alla bilder läggs över till externa hårddisken och sorteras. Jag hoppas att de har mycket papper på jobbet för här ska framkallas. Och kanske kommer något nytt (mao ovisat) upp på bloggen. Jag hittade till exempel bilderna vi tog i studion; jag visade väl aldrig alla ordentligt? Mer än i headern alltså.
 
Jag måste därmed gå igenom hur många tomma album jag har kvar. Ska jag framkalla ett par tusen bilder går det åt. Lönen för december lär ju gå tillbaka till Krister.

Fredag igen

Flitens (s)lampa fortsätter att lysa. I dag var jag i Mölnlycke och lämnade tillbaka en bok. Jag har sett fjärrlånets baksida; tio kronor i förseningsavgift.
 
Efter biblioteket blev det en annan statlig inrättning; systembolaget. Årets julcider är införskaffad och ska avsmakas till kvällens film. Vad för film som bjuds på vet jag dock inte än; det måste vara bättre än gårdagens Mindhunters.
 
Måtte inte Peter komma ihåg att det är På spåret i kväll bara.

Rätt så effektiv ändå

I går rotade jag fram barnens tomtekläder; de skulle ju på tomtefest i dag (dagmammornas variant av lussefirande). Peter var i väg och köpte sista julklapparna till barnen. När barnen somnat packades således dessa in. Inget onödigt filmtittande blev det heller utan direkt i säng.
 
På morgonen vaknade jag av en ledsen Tyko. Han har sovit lite halvdant på sistone. Klockan var ändå halv sju så vi gick upp och tittade på diverse luciatåg på tv.
 
Barnen lämnades på festen och hem for jag igen. För att bråka med diverse inställningar i Eclipse. Nu har jag nog fått ordning på det så nu blir det html och css resten av dagen. Så duktig och kontruktiv ska jag vara. Om jag mot förmodan tröttnar kan jag alltid gå ut och hämta in ved. Alternativt städa i garaget. Vilket inte lär inträffa.

12-12-12

För femton år sedan gjorde jag det för första gången. Hade penetrerande/omslutande sex, om någon nu tycker att jag är lite luddig. Det vore att ljuga att säga att jag "minns det som i går" för jag minns det knappt. Mer än att det var tafatt och fumligt. Min kommentar efteråt var dock "Det går bättre nästa gång". Och det gör det. För att bli bra på något måste man ju öva.
 
// nöjd sexuell människa med femton års erfarenhet.

Repetition

Man kan försöka säga det på hur många olika sätt som helst. Man kommer ändå inte ifrån det faktum att Thåström sa det bäst - Fanfanfan.

Reder sig själv

Om man inte litar fullt ut på att man får vad man faktiskt vill ha i julklapp, eller helt enkelt inte varit snäll nog, får man ta itu med saken själv. Ja, för två år sedan var jag tydligen stygg; ingen klapp från tomten. Så nu kompenserar jag med att ha handlat fina presenter till mig själv. Och nej; övriga julshoppandet är ännu inte klart.

Nördhumor

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/282407_10152347423645377_1631974646_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/533910_468062213232288_1057069608_n.jpg
 
http://www.cleanfunnypics.com/wp-content/uploads/2012/09/310429_10151282599433465_1516595123_n.jpg
 
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/151087_10151612831595200_1740487918_n.jpg
 
 

FYI

Jag får nog säga att jag kan det där. Det där syftar till nedan inlägg och XHTML. I alla fall när det gäller de övningar vi hade i dag.

Ny kurs, nya möjligheter

I fredags avslutades kursen Textproduktion 1 med tentan som hade deadline 23:59. I helgen har jag tänkt mycket lite på skolarbete öht. Mest för att försöka förneka kursen som börjar i dag; Tekniker för webbdesign. På dagens föreläsning blir det XHTML med tillhörande övningstid. Den här gången får jag nog sitta utan Kim på labben; hon kan ju redan sånt här. Tänk om man kunde säga så. Å andra sidan satt jag på labbarna under Photoshopkursen med; man lär sig alltid något. När man väl tagit sig till skolan kan man lika gärna vara kvar.
 
Så dagens lektion börjar klockan 13 och fram tills dess ska jag se om jag förstår något av kurslitteraturen. Med tanke på hur halvdan javascriptboken var har jag inga höga förhoppningar.

Femtio nyanser av rosa

När jag är trött på mina nagellack brukar jag blanda en egen nyans. Så i dag blev det en rosa variant. När jag betraktade naglarna i korrekt belysning - det omilda ljuset på toaletten - insåg jag att det var troligtvis samma nyans som Barbie har på sina underkläder. Sen tittade jag ner där jag satt och såg mina egna trosor runt anklarna; gissa färgen?
 
För övrigt har just mina trosor varit objekt för stor humor i dag; när jag kom ner från sovrummet, halvklädd, skrattade Tyko högt. För att han kunde ju se igenom trosorna. Och tydligen var stjärtskåran extra rolig när han upptäckte att jag inte uppskattade att han försökte peta in trosorna mellan skinkorna. Fina barn jag uppfostrat...

Fetish?

När jag kom in i sovrummet möttes jag av en aningen märklig syn. På sängen låg ett basebollträ och ett nystan av rep. I dag är det med andra ord städdag och man vet aldrig vad man hittar under sängen med dammråttorna.

Det bara råkade hända

Jag ska aldrig mer klaga på att Peter tar med sig sin telefon in på telefonen. I dag när jag gick upp tog jag med mig datorn. Och så skulle jag ju bara gå på toaletten. Datorn höll jag fortfarande i handen.
 
Vet ni hur mycket bättre det är att surfa på toaletten?! Att slippa förlita sig på att Ny teknik eller Härrydaposten skriver något spännande? För det är ju den vanliga lektyren på toaletten.
 
Nej, jag sitter inte längre på toaletten.

Tentatexten för kattanternas skull

 

Att ställa ut katt

Så du vill ställa ut din katt? Kul! Kattutställning är ett trevligt sätt att träffa andra kattintresserade människor och att lära sig mer om katter.

Det finns olika anledningar till att man vill ställa ut en katt. Kanske vill du veta om din katt följer rasstandarden eller så kanske du behöver ett avelsgodkännande. Oavsett anledning är du lika välkommen.

Det kan vara mycket att ta in första gången man ska på en kattutställning men var inte rädd för att fråga om du undrar över något. Vi har här samlat svaren på de vanligaste frågorna om kattutställningar. Vi rekommenderar dig även att läsa vårt kompendium Att ha katt. Där hittar du bland annat mer information om utställningar.

 

Gå med i en kattklubb

Till att börja med rekommenderar vi dig att gå med i en av alla de kattklubbar som är anslutna till Sveriges Kattklubbars Riksförbund (SVERAK). Där får du hjälp med allt från hur du anmäler dig till hur du bäst förbereder din katt inför utställningen. För att få ställa ut din katt är det dessutom ett krav på att du är medlem i en kattklubb.

 

Inbjudan till kattutställning

I vår förbundstidning Våra Katter hittar du inbjudningar till utställningar runt om i landet. Inbjudningarna läggs dessutom ut på vår utställningslista. I inbjudan står det var och när utställningen är samt vilken typ av utställning det är. Ibland kan det anordnas särskilda rasspecialer och då nämns det även i inbjudan. Vid en rasspecial bedöms alla katter som vanligt, och alla raser är givetvis välkomna. Sedan hålls en särskild bedömning för den aktuella rasen. 

Dessutom står det vilka domare som ska bedöma, vad det kostar att ställa ut och hur man betalar in. Ibland kan det även stå information om närliggande hotell som accepterar katter på rummen.

 

Skicka in anmälan

Blankett för utställningsanmälan hittar du på vår webbplats. Texta tydligt och glöm inte att underteckna blanketten. Du hittar all information om utställningen på inbjudan. Ha den som underlag när du fyller i anmälningsblanketten. Tänk på att den som står som utställare även ska vara registrerad som ägare till katten.

Skicka anmälningsblanketten till din egen klubbs utställningssekreterare. Hen undertecknar den och skickar den vidare till den arrangerande klubben. I samband med att du skickar blanketten betalar du in utställningsavgiften till den arrangerande klubbens konto. Uppge samma namn på inbetalningen som på anmälningsblanketten. Det är även bra att ange kattens registreringsnummer och EMS-kod (färgkod), vilket du hittar i kattens stamtavla.

 

Utställningsregler

Tänk på att det finns vissa regler för att din katt ska få ställas ut. Vissa regler gäller specifikt för raskatter medan andra regler gäller för huskatter. Oavsett vilket typ av katt du har gäller dock för alla att den ska vara frisk och välvårdad. Dessutom ska katten vara ID-märkt, med tatuering eller chip, om den är tio månader eller äldre. Din katt ska även vara vaccinerad mot kattsnuva och kattpest. För att veta mer – läs våra vaccinationsregler. Vita katter med EMS-kod w ska dessutom ha ett intyg om att de är hörande.

I tabellen nedan ser du vad som gäller för raskatt respektive huskatt.

Gäller raskatt

Gäller huskatt

Stamtavla utfärdad av SVERAK*

Huskattbevis utfärdat av SVERAK

Du kan läsa mer om huskattbevis på vår webbplats.

Vara minst tre månader gammal

Vara uppskattningsvis minst sex månader gammal

Ha intyg om normal testikelstatus om det är en okastrerad hane över tio månader

Katt över tio månader ska vara kastrerad och ha kastreringsintyg

Kastrerad hane eller hona ska ha kastreringsintyg

 

 

 

 

 

*Om du inte fått kattens stamtavla när din katt levererades, ska din uppfödare ordna ett ”Under registreringsintyg”. Du tar med dig intyget till utställningen. Om du får stamtavlan före utställningen meddelar du arrangerande klubb registreringsnumret.

 

För att din katt ska få ställas ut gäller dessutom:

 • Katten får inte vara digivande. Om den har kattungar som är yngre än tolv veckor får den inte ställas ut.
 • Katten får inte vara dräktig. Om din honkatt har löpt nyligen och varit tillsammans med en fertil hankatt under tiden förutsätter man att hon är dräktig och får inte ställas ut.
 • Katten måste vara hörande (ej döv).
 • Katten får inte ha bortopererade klor. Detta gäller oavsett vilket skäl det finns till att klon/klorna är bortopererade.
 • Kuperad svans och/eller öron är förbjudet.
 • En sjuk katt eller en som kommer från ett hem där någon katt bär på en smittsam sjukdom får inte ställas ut.
 • Katten får inte ha diskvalificerats tre gånger på grund av temperament. Om detta har skett när katten var fertil makuleras diskvalifikationerna när katten kastrerats.

När du anmäler dig till en utställning accepterar du att följa våra regler. De gäller för alla utställningar som arrangeras av en SVERAK-ansluten kattklubb. Vill du läsa mer om vilka specifika regler som gäller kan du läsa vår information om FIFes och SVERAKs regler för utställning.

 

Utställarbekräftelse

Om katten har kommit med på utställningen får du en bekräftelse ett par veckor innan utställningsdagen. I den står det bland annat vilken av domarna som ska bedöma just din katt. Kontrollera att dina uppgifter stämmer; kattens färg eller vilken klass den ska tävla i till exempel. Om något inte stämmer, kontakta snarast den arrangerande klubben.

 

Förberedelser - Skönhetsvård

En utställning är en skönhetstävling och katten måste förberedas inför den. Om katten är smutsig eller i dålig kondition får den sämre bedömning och i värsta fall kan den uteslutas från tävlan.

Vilka förberedelser som gäller beror på vilken ras din katt är. En långhårig norsk skogkatt har helt andra förberedelser än en naken sphynx. Är du osäker på hur du ska förbereda din katt på bästa sätt kan du vända dig till kattens uppfödare eller din kattklubb.

Den väl förberedda sphynxen S*Mumsikoff Lukeria Love Actually hos domare Glenn Sjöbom. Foto: Cathrine Järlefalk

 

Förberedelser – Burinredning

På en kattutställning placeras katterna i burar medan de väntar på bedömning. Till en sådan bur behöver du ett burskynke, ett underlägg och en takduk. När du ställer ut din katt på en SVERAK-utställning är måtten på buren 75 x 60 x 60 cm. Välj ett burskynke som passar till din katt. Tänk på att det ska framhäva snarare än kamouflera katten. En vit katt syns bättre mot en mörkare bakgrund medan en röd katt framhävs av ett grönt burskynke. 

På webben hittar du instruktioner på hur du syr ett eget burskynke. Det finns även flertalet som säljer färdiga burskynken. En liten puff eller filt är ofta uppskattat av katten, ibland vill den vara i fred och kunna gömma sig.

Vissa utställningar erbjuder kattsand. För säkerhets skull är det bra att du tar med egen kattsand, spade och plastpåse för begagnad kattsand. Tänk på att kattlådan inte får vara för stor. Katten har trots allt inte så stor yta att vistas på i buren.

Ta med skålar till mat och vatten. Vissa fodertillverkare sponsrar ibland kattutställningar med provpåsar men en del katter föredrar ”sin” mat.

Devon rex-hanen SP S*Tiddlywinks Mr. Grinch I sin utställningsbur. Foto: Maria Åmell

 

Veterinärbesiktning

När du och din katt anländer till utställningslokalen ska katten genomgå en veterinärbesiktning för att få tillträde till utställningen. Tiden för denna står på bekräftelsen. Kommer du för sent släpps inte katten in i utställningslokalen.

Vid besiktningen visar du upp kattens stamtavla eller huskattbevis och vaccinationsintyg. Ibland kontrollerar man även kattens ID-nummer. Kattens klor ska vara klippta innan veterinärbesiktningen.

Tips: Fäst ID-remsan eller be din veterinär att notera tatueringsnumret i kattens stamtavla så håller du enkelt reda på ID-nummer och övriga intyg. Praktiskt sedan när du ska visa upp dokument som identifierar din katt.

 

Burplacering

Efter besiktningen fortsätter du till incheckningen. Där visar du upp utställarsbekräftelsen och får det nummer som står på kattens bur. Det är samma nummer som katten har i utställningskatalogen. På burplaceringslistan ser du i vilken rad din katts bur finns. På vissa utställningar kan helt eller delvis fri burplacering förekomma. Fråga gärna burgrannen i så fall om det är en fertil katt i buren bredvid; vissa fertila katter kan uppleva det stressande att placeras bredvid en annan fertil. Du får inte byta en tilldelad bur utan att fråga utställningsledningen.

 

Chans till titel

Ta med bedömningssedlarna från de utställningar där din katt fått sina tidigare certifikat om katten kan ta titel. Fråga i informationsdisken vem som ska ha dessa uppgifter. Detta ska ske innan bedömningarna börjar.  

Den 13 veckor gamla Cornish rexen IDP*Golden´s Ave-Ave är lika nyfiken som besökarna. Foto: Anna Lydig

 

Under utställningen

Ha gärna med dig en stol att sitta på men barrikadera dig inte framför kattens bur och blockera inte heller gången mellan burraderna. Besökarna på kattutställningar kommer dit för att kunna se katterna.

En utställd katt får aldrig lämna utställningen innan den stänger såvida du inte har ett skriftligt tillstånd från utställningsledningen.

 

Checklista

För att säkerställa att du inte glömt att packa ner något så har vi sammanställt en checklista. Ta med dig

 • stamtavla (kopia går bra), huskattbevis eller Under registreringsintyg
 • intyg om vaccination och ID-märkning samt eventuella intyg om kastrering, normal testikelstatus och hörsel
 • utställarbekräftelse
 • burskynke, tak och underlägg, kattlåda och kattsand, eventuella pälsvårdsartiklar, mat samt mat- och vattenskålar
 • en hopfällbar stol, mat till dig själv och kontanter om inte möjlighet till kortbetalning finns.

Till sist; en kattutställning ska vara en trevlig upplevelse för både dig och din katt. Vissa katter trivs inte på kattutställning, precis som vi människor inte trivs i vissa miljöer. Din katt är först och främst en familjemedlem; se till att den mår bra. En kattutställning kan man gå på även utan katt, om din katt mot förmodan hellre vill vara hemma.


Nöjd nu


 
 Jag och katterna tackar för att tentan är klar.

Genus går inte hem

Jag har närt en... Ja, jag vet inte vad. I dag sa Karl att killar gillar saker som är coola medan tjejer gillar saker som är fina. Jag gråter lite inombords. I morgon ska vi ta ett ordentligt snack, han och jag.

Sociala medier vs studenter

Is Social Media Ruining Students?
Via: OnlineEducation.net

Inköpslistan

 • Rekordelig julecider - vem kan motstå äpple och kanel?
 • Good ol´ Sailor Gin - passar bra med övriga sjömännen i skåpet
 • Dictador - för många sorters rom kan man aldrig ha
Sen klarar jag mig över julen?

Det där med Twitter

Först vill jag bara säga: en av frågorna på hemtentan handlar om sociala medier så det här blogginlägget är berättigat på mer än ett sätt.
 
Jag har en rätt skön blandning av folk jag följer på Twitter. Anarkafeministen inom mig (jo, jag var lite sån en gång) brusar upp när jag läser vissa inlägg från Lady Dahmer och hennes gelikar. Sen lugnas jag snabbt ner av Minhue som kastar ur sig såna där fåniga kommentarer som gör att jag sitter i min ensamhet och skrockar. Inte alls tokigt. Det enda negativa med Minhue är att vissa inlägg är på finska och jag är övertygad om att jag missar något ännu roligare (eller bara en halvdan översättning av tidigare inlägg). Som översättningen på Ekströms blåbärssoppa; jag ser ju att de inte nämner Vasaloppet någonstans i den finska texten. (Ja, nu har ju Päivi varit snäll och översatt åt mig men kan man verkligen lita på finländare?)
 
Vill man ha något mellanting av de ovan nämnda twittrarna är Katten bra. Varken rabiat eller tokig. Bara bra. Igenkänningsfaktorn är nog störst där med.
 
Vad rekommenderar du?

Finbilen hel igen

Peter fick ihop bilen. Jäj! Det innebär att jag slipper köra fulbilen mer. Inget ont om Helmut; fulbil är bättre än att gå. Särskilt i dag. Men det är ännu bättre att ha en bil man faktiskt kan, och får, köra hela vägen till Borås om man så skulle vilja. Nu ska jag ju inte det; jag har ju hemtentan att fokusera på. Och varför vill man till Borås?

Nu slog det mig dock att jag borde åkt till Mölnlycke. Jag har en bok som skulle lämnats tillbaka i dag. Attans. Hets med tentan i morgon så att jag inte behöver den mer i alla fall.

Vuxen?

Här tjatar man på att ungarna ska dra på sig overaller och varma kängor med goretex. Men själv får man slita av sig byxorna och hänga dem på tork så fort man kommer hem. Den där ska bara-mentaliteten... Det är ok; jag tar på min mjukisoverall och myser i den resten av dagen i stället. Tills klockan blir fyra och pluggandet är över och barnen ska hämtas igen.

Kroppsmodifikation

Jag vet att jag sa att jag skulle göra dermal anchors om/när jag kom in på HB. Ännu inte gjort. Jag vet även att jag sa att jag skulle pierca mig som belöning för varje godkänd kurs. Men hur vore det om jag slog ihop alla belöningarna till en större? Då kan jag och några tusenlappar åka till Trollhättan och fixa de där fåglarna. De retar ju mig dagligen när de flyger runt utanför.
 
Eller så lägger jag pengar på min (återuppväckta) hobby; tight lacing. Men vem orkar sy (klart) korsetterna själv? Så ger du mig en träningskorsett lovar jag att posera vackert.

Skruttibangbang

Jag firade att jag haft körkort i ett år genom att köra en bil med körförbud. En bil som jag älskade i många år. För att det var min första. För att jag slapp köra den själv. Kanske var det den som gjorde att jag sköt upp övningskörandet; den var så dryg att köra så jag trodde att det var så det var att köra bil.
 
När jag skulle starta lyste instrumentpanelen upp med diverse gula och röda lampor. Ok att det snart är jul men den typen av pynt vill jag inte se. Sen tog det ett tag innan han öht startade och han låter och känns som en gammal traktor. Men han rullar. Även om det inte är optimalt med en bil som inte justerar för halkan. Vad bekväm man blivit av Kungen; hur ska jag ens kunna acceptera en Bubbla? Sommarbil finns inte i min värld, än mindre nån veteranbil som man bara åker på träffar med.
 
Det slog mig på vägen hem; Helmut (bilen alltså) är nästan lika gammal som några i min klass. Några av de yngsta förvisso men ändock.
 
Lite cred ska Helmut ha; han är bättre än att gå i -10 grader med två ungar i overall. Barn går förundrande långsamt i overall...

Känslan som stör

Det har inte med gårdagskvällen att göra. Det har inte med omeprazolen att göra. Gårdagens vin påverkade inte alls. Inte heller thaimaten som jag åt både i går och i dag. Det är ett problem som byggdes upp för minst en vecka sedan.
 
Det river i magen. Det klöser, sparkar och slåss. På det där diffusa sättet, inte det gravida sättet. Så ja, det är den tiden igen. Då jag blir tokig om jag stannar upp och känner efter. Då jag allra helst borde sysselsätta mig konstant, distraheras hela tiden.
 
Jag borde inte:
 • Svepa alkoholhaltiga drycker
 • Inmundiga välkryddad mat
 • Trycka i mig sockerbomber
 • Hoppa över frukost och nyttiga grönsaker
Trots att jag vet detta så väl slarvar jag. Särskilt nu när vi ska komma i stämning med choklad, glögg, lussebullar och annat ohälsosamt som trots allt mättar ganska bra.
 
Samtidigt är jag rastlös. Jag vill dra på mig de där välvadderade kläderna, gå långt ut i skogen med kamera, kniv och kakor. För att göra det jag är bäst på. Tokerier och galenskap. Som trots allt mynnar ut i något vettigt. Jag får ur mig känslan. Känslor må vara bra men känslan ska helst bara kräkas upp i en grop och grävas över.

Natten med Maria

I dag kom jag hem strax innan åtta. Ja, på morgonen. Ja, det var mörkt när jag gick.
 
Jag åkte ju till Maria i går kväll och blev kvar lite längre än planerat. Det slog mig: har man problem med kollektivtrafiken så beror det inte på att man bor på landet - det beror på att man bor i förorten. Bussarna till Hindås går hela natten utan några större tidsintervaller. Men att ta sig från Partille och till Landvetter, däri ligger det svåra. För att slippa sitta på nån ödslig busshållplats i en timma sov jag helt enkelt den timman hos Maria och tog första morgonbussen i stället. Det var drygt när jag 05:30 gick till hållplatsen men Combichrist och Gossip höll mig sällskap hela vägen hem. Har jag berättat om min nya kärlek Gossip? För det är verkligen ren kärlek.
 
Men kvällen då, undrar du. Hur var den? Kvinnor och vin i överflöd? Sex, droger och industri? Självklart. Jag är fortfarande så ung att jag klarar av sånt. Jätteung och jättepigg. Natten avslutades med en kopp örtte på soffan.

Första december

När jag i morse gick in på min mail blev jag ganska glad. Enligt mailen är det födelsedagsfirande, sjötunga walewska och Combichrist som står på agendan för helgen. Och en massa lucköppnande.