Äntligen hemma

Nu börjar jag komma till sans efter en heldag i Tygriket. Förvånansvärt lite tyger följde med mig hem men desto mer inspiration. Kanske tar man bilen själv nån dag och plockar ut godbitarna.

Så i morgon; Borås djurpark eller tvätta altangolvet?

Massa mässande

För att återkomma till förra inlägget: det verkar som ett par besök på tatuerarmässor bokas i år. Först är det som nämndes GothInkFest. I slutet av oktober är det dessutom dags för Female Tattoo & Art Exhibition. Det är väl egentligen inte tatuerarna som lockar utan mer showen; Souci Jaws. Jag drömmer våta drömmar om suspensions sen jag tittade i hennes fotoalbum... Suget blir inte mindre när man tittar in på Scar.fi heller. Nog är finländarna lite tokiga.

Deutschland über alles

Det här kommer låta så typiskt Mari. Det bryr jag mig inte om. Men som ni alla vet är Tyskland bra på många sätt och vis. Musiken, språket, mentaliteten. (Nej, jag syftar inte på det du tror.) Hur glad blir man inte då när man snubblar över en tatuerarstudio som gör just det som jag älskar allra mest; grafiska mönster i svart och rött?
 
Jag uppmärksammades om dess existens när GothInkFest la upp lite nya bilder på sin Facebooksida (+1 Facebook!). Och jag dog lite för varje ny bild. Med andra ord kommer dessa underverk kunna ses i Göteborg i slutet av augusti. Det kommer dock aningen olämpligt. Jag har ju planerat in de där fåglarna, sötsakerna, PPG och Tankgirl först. Och hur var det nu; skulle inte jag börja studera? Kan en nu tatuering vara anledning till merkostnadslån från CSN?

Mari vs Rosorna: 3-1

Jag skiter i att det är juli och tokvarmt. I går regnade det tillräckligt för att de inte ska torka ut. Inbillar jag mig. Dessutom får de lite ny jord. Jag pratar om rosorna. Nu har jag tröttnat på den vildvuxna rabatten och grävt upp tre av... sju buskar. En var stendöd och behövde inte ens grävas upp. Tre av dem står nu fint på rad på framsidan i stället. På den där platsen som ska vara vildvuxen. Stengången är lagd så nu är det "bara" växtligheten kvar. Kanske har vi flyttat alla växterna lagom till semesterns slut. Pionerna, som jag faktiskt är rädd om, väntar vi lite med dock. Vi får se om rosorna tar sig först. Det är ändå mest dem och deras förbannade rötter som jag inte vill ha längs husväggen.
 
Ett annat plus med att flytta växterna nu: huset ska ju under semestern tvättas och Peter lär väl stå mitt i rabatten med sin ställning. Så rädda det som räddas kan och ska.

Present till mig själv?

Jag var helt inne på att göra ett par dermal anchors om jag blev antagen till skolan. Och det blev jag ju. Efter att ha läst lite om det är jag tveksam. Och till en början kände jag inte att jag ville pierca mig heller. Så jag har letat fina saker att unna mig i stället. Bland annat en och annan klänning, en playsuit, en tröja eller två och en piffig topp (som vore fin till den där kjolen jag tänkt skaffa vilken dag som helst).
 
När jag nu satt och surfade strunt funderade jag om jag inte ångrat mig. För visst vore den här staven fin i vänster öra, ovanför alla ringarna? Då binds det svarta och metallen fint ihop. Eller så svamlar jag för att ursäkta en ny piercing i örat. Och suget efter bröstpiercingar och en triangel vaknade igen. Attans, jag som trodde att det försvunnit.
 
Så frågan är; privat skönhet eller publik skönhet?

Ändrade planer

Det trevliga vädret hindrar mig från att göra det som egentligen stod på listan för dagen. Visst; man kan säkert tvätta altangolv, staket eller utemöbler när det regnar men det känns inte lika inspirerande. Det lär ändå inte torka så att jag kan måla och olja in.
 
I stället gör jag saker som är mycket viktigare. Jag städar bland smink och nagellack, färgar ögonbrynen och sorterar ut kläder ur garderoben. Dessutom har jag smort in mitt grisskära skinn med den fina aloe vera-oljan min mor köpte i Egypten (för okänt många år sedan). Tänk vilka fynd man gör i sina skåp!

Resultat

Jag påbörjade tvättandet av altangolvet iklädd linne och shorts. Man blev både smutsig och blöt. Efter en paus återtog jag arbetet i världens bästa klädsel; bikini. När det var varmt och man orkade minsta möjliga var det en bra lösning; inga kläder som blev smutsiga, solbrännan belv något sånär jämn och när jag tröttnade kunde jag lägga mig i poolen "för att bli ren". Nerkyld och avsköljd satt jag i en solstol med en drink i handen.
 
Helt klart en bra semesterdag. Trots att jag fick en del gjort. På morgonens agenda står:
  • Tvätta mer golv
  • Tvätta utemöbler
  • Inhandla vit färg
  • Måla staket och utemöbler (om de torkat)
Inget avancerat med andra ord.

Vätskepaus

Mina axlar harklar sig lite diskret och tycker att jag borde smörja in mig. Peter sticker ut näsan och säger att han sticker och köper rån med gossebarnet. Så att vi kan äta glass. Lekdejten som var inplanerad till i dag uteblev.
 
Ok. Jag sliter mig från högtryckstvätten, inser när jag stänger av att jag kanske borde ha hörselskydd och nog kommer de där axlarna göra ont i kväll. Men altangolvet blir hur fint som helst.

Ännu en dag till ända

För en gångs skull hade vi sovmorgon. Tyko är kvar i Vara och när Karl går upp på morgonen sitter han mest och leker för sig själv. Så vi gick inte upp förrän strax innan tio. Vilket var skönt med tanke på hur lång onsdagen var.
 
Familjen Larsson kom hit nån gång efter tolv och åkte hem vid sjutiden. Vi har hunnit med fika, grillning, bad i pool (för barnens del) och en massa chill. Nu är jag lite matt och funderar på att antingen klämma lite på högtryckstvätten eller läsa lite. Det ges alldeles för lite tid till läsning när man har barn/hus/semester.
 
I dag var det dessutom West coast riot och sittning i Borås. Jag dissade båda dock. För vem orkar egentligen göra något när det är så hiskeligt varmt? Det där jag sa tidigare om shorts har i alla fall slagit in; jag lär inte klä mig i något annat om det ska fortsätta så här. Kanske baddräkt.

Skaffa sig jobb

I tisdags åkte vi till Vara för att hinna (orka) åka till Nossebro marknad på onsdag morgon. Det är klart bättre att åka hemifrån halv sju än halv sex.
 
Vi lyckades beta av marknaden ganska smärtfritt. Framåt tio var det fullt med folk och alldeles för varm. Då åkte vi och fikade hos moster och sen tillbaka till Vara. För min del blev det chill och häng på gräsmattan. För Peters del blev det avloppsrens. Avloppet fungerar inte riktigt som det ska vilket innebär att man borstar tänderna utomhus och låter bli att söla ner sig alltför mycket.
 
VI fick ta en sväng förbi Jula (i Skara) för lite komplettering av avloppsprylar. Då passade jag på att köpa en röjsele. Om jag vaknar tillräckligt tidigt i morgon (innan det är för varmt mao) ska det röjas i slänten. Bort med sly, brännässlor och hallonsnår. Som om det inte vore nog har Peter sparkat liv i högtryckstvätten så altangolvet ska köras över med. Nu är det ingen risk att jag är sysslolös.
 
Undrar du hur många valpar det är kvar hos min moster? Bara två. Den ena flyttar i augusti och den andra inte alls. Så sen blir det tre lurviga saker som springer runt där. Frånsett de lurviga katterna.

Försats och efterbörd

Så blev jag en sån där mamma ändå. Som plockar egna bär och gör egen saft. Och som om det inte vore nog gör jag eftersaft. Allt enligt Ica. Jag har ännu inte hunnit testa men vi hoppas att saften innehåller mycket järn och c-vitaminer. För det är väl därför man äter svarta vinbär.
 
Om det här blir bra önskar jag fler svarta vinbärsbuskar. De två buskar jag har gav totalt en liter bär. Det innebär en knapp halvliter saft och lika mycket (lite) eftersaft.

Bär frukt

Som det ser ut nu så är det morötter och svarta vinbär som funkar i vår trädgård. Dels att de trivs och dels att sniglarna inte äter dem. Synd bara att jag inte äter svarta vinbär och troligtvis får för lite för att göra saft.

Baka med barn

När jag har pustat ut och slappnat av ska jag och Tyko baka paj. Vi begav oss ut på en cykeltur och letade blåbär. För att kunna cykla hem med dem igen så plockades inte så mycket (vill ju inte riskera att tappa ut allt på skogsstigen). Det räcker förhoppningsvis till en paj. Annars blir det kanske en tartlett.
 
När vi lämnat blåbären hemma cyklade vi vidare till centrum. Lagom mål: Ica. Tanken var att unna oss en glass eller två när vi kom dit. Men då behöver man ju ha plånbok. Så vi cyklade hem igen. Tur att Tyko inte riktigt förstår att han blev snuvad på en glass.
 
Resten av familjen då? Karl åkte till Vara i fredags och Peter leker bilmekaniker. Välkommen semester!

Snart höst?

Är det bara jag som tycker att det är rätt tragiskt att få nyhetsbrev om höstmode och höststämning? Vi har ju knappt kommit i gång med sommaren! Hur många av er har sett mig i shorts ännu? Nä, precis. Och de där sommarslingorna i håret har vi knappt hunnit fundera på. Men viktigast av allt: jag har inte ens plaskat i barnpoolen.

Rätt ok ändå

Det där med semester är kanske inte så dumt ändå. Just nu sitter vi på en solvarm altan och fikar. Tänk vad lugna och fina barnen blir bara det utlovas bullar.
 
Man kan ju tycka att sötsuget hos dem borde avta; Tykos födelsedag har firats sedan i torsdags vilket har medfört briocher, tårtor och ballerinakex (Tykos favoritkaka av nån anledning) i långa banor. Nu är det "rester" som tuggas. Inte så dåliga rester förvisso.
 
Utan att göra för mycket så har jag i dag tvättat två mattor (trasmattorna var klart drygare att tvätta än plastmattorna) och friserat två busungar. Nu hoppas vi slippa det på ett par veckor i alla fall. Tyko har kommit in i fasen då man får hålla fast huvudet för att få det något sånär jämnt.
 
Nu: vagga lilla rumptrollet som springer runt och gnäller. Efter en liten tupplur blir vi alla nog lite gladare.

Våga säga nej

Plötsligt kommer den där känslan över mig. Känslan av att vilja blondera håret. Kanske lite slingor bara... Somebody stop me!

Note to self

När jag är nykter i morgon måste jag ändra teckenstorleken på rubriken. Det ser ju inte klokt ut. Eller så får jag se till att skriva allt längre, och smartare, inlägg. Och det vore att kräva mycket.

Verkligheten slog till

Det tog tydligen en dag för mig innan det sjönk in. Innan beskedet satt jag och drömde; om jag kommer in ska jag pierca mig/tatuera mig/piffa garderoben som belöning. Nu inser jag hur lite pengar man faktiskt får från CSN. Det är ju sämre än att vara föräldraledig!
 
Så vi går all in och skaffar den där datorn, telefonen och frisyren innan skolan börjar. Sen lär jag leva på nudlar och handla second hand (för att jag måste och inte för att jag vill).

Inte bara ben

Jag är inte alls någon leggingsmänniska men när jag får syn på de här på Etsy blir jag lite sugen. Om inte annat borde leggingsgalningen Karin hotta upp sin garderod inför skolstarten. ;) (Misstolka mig rätt; människan har ju en egen kategori för sina leggings!)

Det här är ingen förlossningsberättelse - nu med bildbevis

För två år sen tyckte en liten kille att det var perfekt tid att komma till världen. Precis när storebror kommit hem från barnvakten, när det var den varmaste och klibbigaste dagen på hela sommaren och dessutom med mindre än en minut mellan värkarna.
 
I dagsläget känns det som vi lyckades ganska bra ändå. Han är troligvis den busigaste ungen jag känner och väl medveten om det. Men han är nöjd med sin nystädade och välfyllda lekrum. Mindre nöjd är äldre brodern som slåss om leksakerna.
 
Tänk er här en bild på en kortklippt, rund tvååring. Iklädd en grön tröja med cupcakes på (Camilla: den passar än!) och blåa byxor. Det var i alla fall de kalaskläder jag tog på honom i morse. Sen hostade sjuklingen så han spydde, bokstavligen. Men det är ok; i dag vara bara övningskalas. I morgon är Peter hemma och vi kan fira på riktigt (i dag tyckte han det var bra att åka till Liseberg). Tårtan står redo i frysen.
 
 
Edit: 2012-09-21 Bättre sent än aldrig.

En presentation

Hej! Jag heter Mari och ska bli webbredaktör när jag blir stor.

Dagens lunch

I dag serveras kokosfett, hemlagad pizzasås, ajvar, hallonsås och senap. Till maskarna som bor i komposten alltså. I går städades kylskåpet och åter igen förundras jag över att vi försöker så ofta. Försöker äta saker som vi ändå inte gillar. Och så slutar det med att det står burkar undangömda längst in i kylen. Så länge att endast etiketten på utsidan talar om vad det en gång varit.
 
Vi får hoppas att jorden myllas extra fint av limeextrakt, dressing och midsommarsill.

Webbis oavsett

I morgon klockan 13 vet jag. Om jag åter igen ska bli student eller ej. Om det inte blir så är det dock inte så illa; jag har ju nya webbshopen* att fixa med på jobbet. Som jag har svårt att hålla mig helt ifrån.
 
*Korrigering: Peter gillade inte användningen av ordet webshop så jag ändrar till webbshop. Nån webshopp tänker jag däremot inte använda mig av. Såvida det inte är flera webshoppar.

Första dagen på resten av semestern - nu med bildbevis

I dag är officiellt dag ett på semestern. Vi firar extra mycket med att jag och barnen är ensamma hela dagen. Peter stannar kvar på jobbet och går direkt på matchen i kväll. Men det går säkert bra. Just nu tittas det på sommarlovsprogram och sen ska vi gå ut och rulla på gräsmattan.
Edit: 2012-09-21 Bättre sent än aldrig.

No more

Jag är ledsen men jag är så trött på blogginlägg om mjölkstinna bröst, sömnlösa nätter och blöjeksem. Nu har jag passerat det där och vill inte höra om andras bekymmer och åkommor. Ge mig lite glamour i stället.

Färgstarkt

När jag ser det här funderar jag på att färga håret. Bara för att kunna ha så snygg fläta.

Låt regnet komma

Tvätten har torkat, en kvadratmeter påskliljelökar är satta, gräskanter är trimmade, skåpet står under tak och nya fröerna är sådda. Nu fattas bara regnet som gjort att denna dag har varit lite halvklibbig.

Dagens fail

Att dra åt sina dreads när man har spänningar i huvudet är inte en bra idé.

Bytes: fotboll mot cykel

Så kom den dagen jag väntat på. Det är sista dagen för fotbolls-EM. Tillbaka blir mysiga filmkvällar. Trodde jag. För i dag började Tour de France. Så gissa vad som visas på vår tv nu...

Söndagsbarn

I dag blir det en piffig dag. Altså en sådan när man fixar hår, målar naglar och helst inte går ut. Peter ville dock åka och köpa en ny trimmer. Vilket han säger varje gång jag klipper honom. Jag förstår inte alls. Nu är i alla fall alla pojkar friserade, somliga mer än andra.
 
I går var Danilla här med så hemmet ser skapligt ut i alla fall. Att bjuda hem folk är bästa ursäkten till att städa. Nu ska vi bara se om vi orkar fortsätta. Sortera ut gamla kläder och sånt där man aldrig ids.
 
Min plan när jag vaknade var att klippa det höga gräset bakom huset och runt lekstugan. Regnet satte stopp dock. Inte heller kände jag för att plantera det där jag tänkt heller. Allra helst; lägga sig i soffan och tittar på film med de nytvättade barnen.