Barn av sin tid

Första gången jag såg den där videon med en unge som blir helt frustrerad när hen försöker bläddra i en tidning på surfplattesätt (hittar inte videon nu om nån missat den) skrattade jag och tänkte stackars barn.
 
Nu sitter mitt egna barn och försöker göra en liknande grej. När jag surfar med bärbara datorn klättrar han upp i soffan bredvid mig och trycker, zoomar och bläddrar på skärmen. Han tror dessutom att det funkar för jag surfar ju vidare och således byts sidor, bilder förstoras och filmer startas.
 
Hur tryckkänslig är en skärm?

Bind mig, älska mig

Jag snubblade över något och föll. Likt Alice ner i kaninhålet. I alla fall kan man tro det när man ser vad jag fallit för.
 
Kort sagt; jag sitter och bläddrar igenom massor av sidor på Etsy med korsetter i alla färger och former. Och blir allt mer sugen på att snöra in kroppen i läder och valben. Eller i alla fall tweed och stålfjädrar. Nu är då frågan om man orkar sy en själv eller om man köper sig en (eller tre).
 
I natt kommer jag i alla fall drömma om den med revben, den militärinspirerade och sailorkorsetten.

Tävling hos Retrolover!

Jag tävlar om ett linne från Daisy Mae. Om du vill vara med och tävla så gå till Retrolovers blogg och var med!
 
 
Min favorit är klart det röda!

Kvällens fundering

Om nu reklamen ska vara lite riktad på Facebook; hur kommer det sig att jag får reklam om rakhyvlar och tuttkräm? Vet de inte att mina ben inte sett en hyvel sen jag vet inte när och mina tuttar blir inte fastare av lite kräm; endast en kniv och oorganisk polymer kan forma dem.

Schh

Efter lite drygt ett halvt glas vin vill jag säga en massa fåniga, bittra kommentarer om både fotbollsspelare, deras namn, kommentatorernas kommentarer och deras namn. Till mitt försvar är mina vinglas ganska stora och dessutom hade jag varit bitter även utan vin. Jag är dock bättre på att hålla tyst utan vin.

Midsommar

Kära blogg! Nu har vi överlevt midsommar, på alla sätt det innebär.
 
Det är inte så farligt som det låter; vi stoppade katterna fulla med mat och lämnade hemmet i går förmiddag för besök i Vara. Vi har gått igenom regn, sill, vapen, stopp i avlopp och allt annat som hör midsommar till. Förutom nubbe och små grodor. Kanske provar vi det nästa år i stället.
 
Nu; bib-rester och choklad medan Peter tittar på fotboll. Så klart. I går somnade han i alla fall innan matchen var slut och hade förstånd nog att gå och lägga sig då. Hur blir det i dag tro? Jag surfar för mycket strunt och dricker för många drinkar (det är i alla fall förhoppningen).

Jag är en tandborste

När man tittar i vårt badrumsskåp kan man tro att vår familj har någon form av tandkrämsfetish. Inte mindre än sju tuber står där. Tilläggas bör att endast två av dem är vuxentandkräm. Det äldre barnet har dessutom tre tandborstar men är rädd för att borsta. Ekvationen går inte riktigt ihop... 

Slottsfest

Om en vecka är det dags. Då fylls Bolkówslottet av svartklädda människor med neonslangar i håret och fjädrar i ansiktet. Jag pratar givetvis om Castle Party. Och givetvis skulle jag vilja vara där. Vem vill inte vara på en festival där Combichrist avslutar? Lite Hocico, Alien sex fiend och Leæther Strip som förströelse innan dess vore heller inte fel.

Ha den äran

På tal om katter; häromdagen fick jag ett sms från Agria. De hade noterat att Oskar fyllde år och hoppades att han hade en fin födelsedag. Ett likandant fick jag när Otto fyllde år i maj. Troligtvis ligger det förinmatat i deras system men jag tycker ändå att det är lite fint att de tagit sig tiden att knappa in en sån funktion. Annars brukar man ju bara klaga på försäkringsbolagen...

Designers revolt

Gamla nyheter, jag vet. Och om jag inte minns fel har jag säkert nämnt det tidigare. Men det fascinerar mig ändock. För den som inget vet; läs här. För den som accepterat en kinaklon (nåja - brittisk klon); köp här.

Statistiken

Stånk och stön. När jag, glad i hågen, bytte till min nya design glömde jag något. Jag glömde statistiken. Just nu säger Google Analytics till mig att jag den senaste månaden har haft åtta unika besökare. Ok, att jag inte har varit så aktiv men... Felet upptäcktes dessutom av en slump. Jag anmälde mig och min blogg till en grej där man skulle uppge hur många besökare man har i månaden. Med mina åtta kommer jag ju inte särskilt långt.
 
Nu är koden inlagd igen och ordningen är återställd. Lite surt är det att jag får ett stort hål i statistiken under maj/juni men det får man leva med.

Avslut

Sedärja. Då var även säsong ett av New Girl slut. Likaså Alcatraz. Som tur är hade Falling skies premiär i går så vi kanske kan börja med den igen så fort fotbollen är över.
 
Om ni ursäktar mig så ska jag gå och torka lite spya; Oskar behagade lägga kvällsmaten i soffan. Och på golvpusslet.

Sakletare

Allt som oftast går jag in på diverse auktionssidor och förundras över all skit de hoppas på att sälja. Men den enes skräp en annans guld. Eller nåt.
 
Så i dag hittade jag guld. Nu ska jag bara få Peter att inse att dess värde med. Det är ett par omklädningsskåp som jag tror skulle bli riktigt fina, ommålade, i hallen. Sen är det nog ganska praktiskt.
 
När vi bodde i lägenheten i Majorna var vi inne (och överens) på att ha gamla biostolar i hallen. Med den inredning jag tänkt i nuvarande hallen passar det sig inte alls. Även om jag fortfarande tycker att det är en smart plan.

Sov gott

För en tid sedan var jag med i en tävling hos Livskick och vann ett bäddset från Sov-Gott. Efter lite bekymmer (som snarare har med Posten att göra än något annat) hämtade jag i alla fall ut mitt paket i dag. Just nu åker bäddsetet runt i tvättmaskinen och jag sitter och dregglar över By Nords katalog som skickades med. Jag har sagt det förr men det tål att sägas igen; är det någon som kan design så är det danskarna! Allt från deras julgranspynt till deras kläder är to die for! Och givetvis sängkläderna. Jag har nog en ny favorit.

Hur gör djur?

I dag är det alltså dags för fotboll igen. Nej nej; inte för min del. Men Peter ockuperar tvn och soffan med andra ord. Då är frågan; lägga sig i sängen och läsa med chipspåsen eller gå ut och påta i trädgården? Jag ska vara ärlig och säga att alternativ två lockar mest. Då kanske jag slipper höra gapandet över fotbollen dessutom.

Man vet att man är småbarnsförälder när...

...man ger upp sitt datorrum till fördel för sonens nya sovrum. Dessutom orkar man inte koppla ihop datorn i vardagsrummet tills man hittat en vettig plats för den. I stället klämmer man ner sig i en barnfåtölj som är aningen för smal för ens mammarumpa och surfar strunt på en dator som är tänkt användas av sonen.

Uppåt väggarna

Det börjar klia i fingrarna igen. Det närmaste projektet är lekrummet. Med andra ord ska skolbänken målas om och stolarna likaså. Jag blev sugen på att göra något liknande det Bambula gjort med sina stolar. Den här gången ska jag dock testa sprayfärg; jag och vanlig snickerifärg kommer inte så bra överens; det såg vi förra gången på skolbänken.

Sen är jag på jakt efter plancher till väggarna. Jag försöker hitta något med flygplan (surprise!). Det verkar dock vara svårare än jag trodde. Om man vill ha fina flygplan alltså. Så jag ser mig om efter andra motiv. Då är det plötsligt mycket lättare. Jag sitter t ex och dregglar (bokstavligt talat) över Knåådas fina bilder. Sen är ju Signerat fullt av talangfulla människor som spottar ur sig vackra ting.

Hittills funderar jag över följande motiv:

Givetvis hittade jag ett par som hade passat i syrummet. Eller vad sägs om I belive in och Clothes? Det blir nog en Cirkus till hallen i alla fall. Det där med show känns väldigt passande.

Kompensation

Efter en hård dag på jobbet åkte jag till K-rauta och inhandlade frånluftsdon. Efter beställning från mannen, tro inget annat. Som kompensation åkte jag därefter och hämtade ut mina paket innehållande vackra underkläder. Vågskålen är justerad.

Lopp

När jag själv inte är med i nåt sportevent får jag glädjas åt min brors i stället. Just nu cyklar han runt Vättern. Varför man gör något sådant är en helt annan diskussion men han startade strax efter tre i natt och när nånstans efter Bankeryd.

Bra så?

När jag ligger i sängen och snoozar tänker jag alltid på en massa smarta saker att blogga om. Men så går jag upp, äter frukost och... det är borta.

Så i stället för att verka smart skriver jag att jag i går fyndade två nya nagellack på Kicks. Och en dagcreme. Så just nu skimrar mina naglar i Funky pink från Isadora.

Vad gör du?

Inom loppet av ett par minuter lyckades två personer oberoende varandra ge mig känslan av att man inte gör allt man kan. Person ett länkade till TCFF och person två berättade att hen har anmält sig till Tobiasregistret.

Att donera bemärg ska jag vara ärlig och säga att jag inte vågar. Jag är övertygad om att det gör förbannat ont. Jag ska i alla fall gå halvvägs och lova att jag ska lämna blod i sommar. Jag skjuter ofta upp det där med halvlama ursäkter. Innan den 13 juli ska det göras i alla fall; sen sätts troligtvis ankarna in.

En sådan dag

I dag har varit en sån där dag då jag funderar om man inte skulle ta och jobba sex dagar i veckan i stället. Den ena ungen börjar sura och det smittar av sig på både den andre och en själv.

Så nej; varken städande, bakande eller trädgårdspyssel har gjorts i dag. Dock har äldre ungen fått ett mindre sovrum och det gamla rummet byggs om till lekrum i stället. Vi får se hur länge vi står ut med det.

But why?

Fula, fula människa som hämtat ut mitt paket. Hoppas det inte alls passade och att det sticks när du sover.

Kiss i sängen och ha det bra

Att gå upp en måndagmorgon efter att ha snoozat i en halvtimma är inte optimalt. Att sen hitta barn ett i sin säng med blöjan bredvid sig och envist muttrande att han vill sova naken är inte heller optimalt. Givetvis hare sängskyddet korvat till sig och missat madrassen. God morgon tvättmaskin.

När nästa barn väcks har han sovit i byxblöja som inte riktigt hanterar mängden kiss denne lille man får ur sig vilket innebär ännu en blöt madrass.

I det här läget är det skönt att jag inte kommer hem först utan Peter ska komma ihåg att fixa allt detta. (Det måste hinna torka.) Annars sover vi fyra pers i vår säng i natt och det är inte helt optimalt heller.

Om en månad

Det verkar som jag får besked om skolan den 12 juli. Med andra ord ska jag behöva vänta en månad innan jag vet om jag blir student eller ej. Jag har redan surfat studentliv och pubar dock. Som om jag kommer att ha tid med sånt.

Semester

Jag smider semesterplaner. Hur blandar man smidigast sånt som är roligt för barnen med sånt som stimulerar mitt sinne?

Man åker till Glasriket! (Och med det menar jag allt man passerar på vägen ner.) Vad gör man där undrar ni. Man handlar lampor i Herråkra, leksaker i Gemla och stekpannor i Skeppshult. För man måste inte enbart köpa munblåst glas och konstiga prydnadssaker, även om Kosta Boda och Orrefors har fabriksförsäljning med. I just Kosta finns en stor outlet dessutom.

I går när jag surfade glassföretag insåg jag även hur mycket Gränna lockar. Inte så mycket för sina polkagrisar utan just glassen. Gå in och och läs om Mormor Magdas och Grenna Glass så förstår ni.
Dagens boktips

Jag har hittat perfekta lektyren till mina framtida tågresor. En bok som gör att folk dömer ut en precis så mycket man önskar.

Vilket som

Ska man skratta eller gråta när reklambilder sammanställs på det här tragiska sättet? För den som inte har läst rekommenderar jag Genusfotografens inlägg om fenomenet.

Nyföding

Jag har hittat absolut smartaste presenten till en nyföding. Synd att inget är på g bara.

Glassjakt

Peter kom med med Mix Megapols glass. Så värst imponerad var jag inte; den smakar som chokladdelfiner. Men det fick mig att fundera; hur många olika glassar missar jag när jag köper vaniljglass och blandar smaker själv? Sommarens provglass är med andra ord:

Årets glasstårta blir definitivt den här.

 

Och nej; försök inte övertala mig om att Ben&Jerry har en massa goda glassar som jag helt missat. Jag väljer medvetet bort deras. Helt och hållet på grund av fåniga namn och fula förpackningar.


Form före funktion?

Jag vet att jag tjatar. Men jag är nästan framme vid ett beslut. Ett par frågor bara.
  • Är Zenbook värd 3000:- mer än 13-1000eo?
  • Är design vilktigare än hårddisksstorlek?
  • Är USB 3 ett måste? Och likaså nätverksanslutning?
  • Måste jag fastna för den illrosa som inte verkar finnas på de "vanliga" ställena?

Alltså; jag trodde att jag bestämt mig för Zenbook. Men just den illrosa verkar lite svår att få tag i. För inte betalar jag mer för att det är en annan färg. viktigt är det inte. Däremot är det den stora prisskillnaden som får mig att tveka (tänk vad många dermal anchors jag kan göra). Alternativet till Zenbook är en HP som är motsvarande eller en Acer som har dubbelt så stor hårddisk men ingen USB 3 eller nätverksanslutning. Jag vill inte förlita mig till trådlöst. Jag har å andra sidan sett att det finns nån adapter men funkar det på alla datorer?

 

Jag börjar mer och mer förstå de veliga kunderna vi har på jobbet.


Kasta ankar

Jag har funderat länge och väl över de dermal anchors jag vill göra. Först ville jag ha dem på ryggen. Ska jag täcka den med tatueringar blir det dock inte så snyggt. Så då var alternativet benen. Vilket skulle innebära 20 stycken per ben. Då blev det med en gång en ekonomisk fråga. Dessutom skulle det nog krångla till det den dagen jag vill raka benen.

Nu har jag löst det. Jag såg en sjukt snygg variant på armarna. Som jag dock tänkt tatuera. Men varför inte flytta ner dem ett par decimeter? Smyckena, inte armarna. Så det blir troligtvis en liten blygsam variant.

Mammahjärtat

En så vardaglig sak som att ta fram en tepåse kan vara hur vackert som helst när en tvååring gör det. Stillsamt väljer han vilken tepåse han ska ha, packar upp och snurrar med snöret några gånger innan tepåsen sänks ner i muggen. Kärlek.

Jag borde

Hänga tvätt, sortera densamma, fixa kläder till i morgon, packa dagmammeväskan ovs osv. I stället lägger jag mig och sover. Lite till.

Få det gjort!

Det finns två ord som börjar bli riktigt sura just nu; handläggning pågår. Hur länge ska de pilla på min ansökan?

Fiskägg

Jag är så pass svensson att jag prenumererar på IKEAs nyhetsbrev. Tack vare att jag bejakar den sidan hos mig såg jag att man kan köpa tångkorn hos dem. Inte för att jag behöver det; jag äter ju rom. Men bara för att. Nån som testat?

När vi ändå är inne på fiskägg blev jag liten sugen på Caviar Manicure. Det borde förvisso funka med mer än bara just deras kulor.

Linköping och tillbaka - nu med bildbevis

Alla förhållanden innebär vissa uppoffringar. I min och Peters innebär det att jag måste bejaka hans flygintresse och således släpa hela familjen till Linköping för att titta på diverse flygande maskiner.

Halv sex väcktes jag för att vid halv sju lyckats samla ihop alla pinaler och barn. Resan upp tog, inklusive paus, bara två och en halv timma. Väl däg började det regna. Tack. Trots övervakning av väderprognoser både från YR och SMHI.

Vi överlevde dock. Lite frusna, våta och trötta. Men mätta av både mat och flyg i alla fall. Tyko var nog den som uppskattade det hela mest. Varenda gång ett plan, eller helikoter för den delen, vände och flög tillbaka över oss så oh:ades och ah:ades det.

När jag gallrat och granskat fotona kanske det kommer bildbevis på både Gripen, Tunnan och Viggen. Och Tummelisa för Tykos skull.

Nu; en stor kopp örtte och sen kasta sig i säng. Äntligen måndag i morgon; då kan man slappa igen. ;)
 
Edit: 2012-09-21 Bättre sent än aldrig.

Plane spotting

Att gå upp tidigt en söndagmorgon påminner alltför mycket om att åka på kattutställning. Den här gången slipper jag bråka med morgontrötta katter dock. Nu är det i stället barn. Jag hoppas innerligt att flygplanen är värda det.

Det lossnar

Galla. Fula ord. Hemska ord. Jag har rabblat dem så många gånger så jag kan dem utantill. Om och om igen snurrar de i huvudet. En ramsa som jag önskar att jag glömt. Ord jag önskar att jag aldrig hört.

Jag får väl se herr Ågren som min musa. Fast då vill jag helst sitta ensam i ett mörkt hörn. Betydelselös och olycklig. Hur ofta sker det som småbarnsförälder?

Öm(sa)

Jag har mått bättre. Jag har varit starkare. Men jag kryper inte ur mitt skinn i alla fall.

Hilfe

Peter dricker drinkar och lyssnar på Pontiak.


Titta på bajs

Om man inte har nåt vettigt för sig, eller för den delen har nåt vettigt man borde göra men hellre gör något ovettigt, så har Gryaab öppet hus i dag. Gryaab? säger ni. Ja, de som tar hand om ditt bajs. Så vill ni se ert bajs simma i bassäng rekommenderar jag en utflykt dit.

Ge mig skor!

Nu är det bara tre dagar kvar på tävlingen; kom igen och låt mig vinna skor för 10 papp. Jag lovar att visa upp vartenda par för dig.

Direktlänk.

Studenttider

Man skrattar lite fånigt och frågar sina kollegor halvironiskt om de saknar studenttiden när bilarna kör förbi. Inte saknar man väl sånt skrän? Jo; innerst inne sitter ett litet partydjur som nog skulle vilja skaka och hoppa till taskig musik. Och hångla upp varenda klasskamrat. För sånt gjorde väl alla på studentfesten? Eller hur?