Mors lilla Olle

Olle har varit sjuk i ungefär en vecka och spytt upp allt han försökt stoppa i sig. Så i dag ringde jag veterinären. Till ett lyckades vi samla ihop familjen och befinna oss på Mölnlycke djurklinik. Där fick Olle stanna ett par timmar för att vätskas upp.

Väl hemma ringde veterinären om provsvaren. Kort sagt; levern mår inte riktigt bra och det kan bero på allt från leverinfektion till tumör. Vi får se hur väl han svarar på fodret jag fick med hem. Som om jag kommer på i honom burkmat frivilligt. På plussidan: han har fått behålla både maten han fick hos veterinären och vattnet han drack när han kom hem.

Säg hej till våren

Nu måste det officiellt vara vår; jag har hittat en fästing. För inte kan den ha övervintrat under mina kläder.

Pluggtröttma

Jag borde inte ens skriva det här inlägget. Hjärnan är lätt överhettad och jag ska nu kasta mig i säng. Men inlämningsuppgift ett och två är skickade i alla fall. I värsta fall får jag tillbaka dem med ett Gör om, gör rätt.

Men bortsett från tröttheten så är jag ändå rätt nöjd. Det är trots allt rätt kul att plugga igen.

Hello Henna!

Nu har Operation Rödluva inletts. Tydligen ska jag behandla håret med bajsluktande gegga en gång i veckan den närmaste tiden. Sen räcker det med varannan månad. Beroende på hur fort håret växer.

Tanken var att jag skulle gå till Lush (eller skicka Peter) och köpa deras hennakaka men av olika anledningar har det inte blivit av. I går tröttnade jag och åkte till Allum där jag köpte sedvanliga Herbique. Vi får väl se hur rött det blir. Det blir ju intensivare för varje omgång. Kanske kör jag på hennakakan när den här färgen tar slut.

Bra att ha

För ett tag sen var jag ute efter ett sätt att göra bilder lite retro. Nu rensar jag lite bland mina länkar och hittade dessa, som jag vid förra tillfället inte använde men som kan vara bra att spara. I fall att. För ett senare tillfälle. Jag rekommenderar verkligen sista länken om man har tråkigt.Underbart

Är det allt rosa och taturerat som förvirrar eller är det faktiskt fina saker de har på Purrfect Pineapples? Jag filar i alla fall redan på min önskelista.

Ny dag, nya möjligheter

Gått upp i tid: Check
Fixat frukost i lugn och ro: Check
Packat ryggsäcken: Check
Kontrollerat cykeln: Check

Tillbaks till gamla rutiner. Peter bil, jag cykel. Skillnaden är att barnen är hos mormor och det bara är för i dag.

Dagens humor

Skaffa hängslen.

Halvvägs

Jag är rätt nöjd med mina studier i dag ändå; tre timmar i sträck satt jag och mekade på hemsidan. Närvaroprovet för den här veckan är gjort med. Nästa vecka blir det projektinlämning och examineringsprov. Och sen då?

Glass

Jag tror definitivt att jag saknar sommaren; jag blev sjukt sugen på Alex Garnetts Cone lamp.

13 eller 30?

Är det 30-årskris som spökar när man blir sugen på att göra färgglada dreads? Här hittade jag ju dessutom ett ställe som visar hur praktiskt och enkelt det är.

Eller är jag bara trött på grått och trist och längtar efter sommar?

Missat finska timmen

Det där med dagstidning är inget för mig. Inte ens när den kommer varannan dag. Nu sitter jag återigen och läser Göteborgs Fria tidning och grämer mig över att jag missat en massa kul kultur. Ja, det är kulturdelen som intresserar mig. Endast. I övrigt är tidningen lite väl röd.

Så var vad det den här gången? En liten annons från Angereds bio om The sixpack-movie (Pussikaljaelokuva). Som turnerar runt och endast visades i torsdags. För det är ju förra veckans tidning jag läser.

Jag kan trösta mig med att Laurie Simmons fotoutställning på Göteborgs konstmuseum pågår till 20 maj så den hinner jag i alla fall med.

Studiepaus

Just nu pluggas det för fullt. Jag känner mig nästan knäpp i huvudet. Är det rosten som börjar skavas bort tro?

Jag blev i alla fall lätt distraherad av den fina ekorren som kom skuttande på altanräcket. Fin tills han började skvätta på stolpen. Fula ekorre.

Nota

När jag läste vad IDG skriver om Note minskade inte suget direkt. Attans. Jag som nästan övervägde att tatuera mig i stället.

Musiksverige - obefintligt

Det verkar som jag kommer få turnera runt Europa i sommar. Många bra band som är ute på turné men ingen kommer till Sverige. Eller ja; nästan ingen.

19 juni - Garbage, Nederländerna
26-29 juli - Combichrist, Polen
1 september - Green Day, Tyskland

Garbage spelar ju faktiskt i Sverige men jag vill se dem på en "riktig" spelning och inte på festival. Festival i all ära men jag har nog vuxit ur det konceptet. Tacka vet jag vettig merch, lätt mat och sittplats. Ge mig ett stor konsert sittandes i ett VIP-bås på Scandinavium så blir jag nog nöjd.

Typiskt

När jag väl hittat en telefon jag faktiskt vill ha ligger den givetvis i det högre prissegmentet. Jag som till och med hittat kläder till den.

Och ja; jag funderar även över hur mycket jag faktiskt behöver en ny dator, ritplatta, surfplatta och så klart väska till dito. Mycket piff blir det.

14 maj

Nu är det nära. Eller ja; allt är relativt men har man väntat i sex år är det nära. Garbage släpper sitt femte studioalbum. Givetvis ska jag ha det. Givetvis ska jag ha Deluxe-varianten. Dilemmat: cd eller vinyl? Fast eller kanske ska bytas mot och?

Första skoldagen

Jag har loggat in och tittat runt. Jag har fått bekräftelse på att min köpta bok är skickad. Jag har fått bekräftelse på att min (tänkta) lånade bok finns inne. Mycket snart kan jag faktiskt kalla mig studerande igen. Kursen började officiellt i går.

Dagens humor

Lågt. Men lika kul för det. Lady and the tramp.

Trädgårdsdag

Nu kommer jag låta präktig men det skiter jag i.

Jag gick i dag upp kvart över sju, gav mig själv och barnen frukost. Sen tvättade jag och hängde ut den på altanen. Totalt har jag nog kört fem tvättar. Jag har sorterat lite böcker i biblioteket så några fler får plats i hyllorna. Ska man köpa nya måste man ju göra plats för dem.

Runt tio kom min mor hit. Vi inledde med fika. Sen har vi städat i trädgården hela dagen. Ett tröd har dragit upp, en kompost har tömts och spritts på rhododendronbuskarna (stavfel?) och tre odlingsplatser har förberetts för säsongens grönsaker.

Karl har även varit på skattjakt under altanen. Han hittade en trisslott (bäst före nov -11), en kam och en kapsylöppnare från BS-Foto. Annat skräp med men detta var väl det mest värdefulla.

Vi räknar inte med mer snö nu så rutchkanan har tagits fram och det har rensats upp runt lekstugan. Eventuellt ska det fällas lite träd där med. Vi får väl se när och hur många.

Jag påbörjade städning i garaget men gav ganska fort upp. Jag hittade ändå varken lim eller cykelpump.

Inredning

I GP tipsade de om diverse inredningsprylar med fåglar och insekter. Inköpsställena var Inreda, H&M och andra som jag redan känner till. Förutom ett. Prints.se Och minsann om jag inte hittade fina saker där! Inte old school-affischerna med djur även om de är fina. Nej; Knaada. Jag dog en smula. Särskilt när jag såg receptaffischerna.

Billiga katter

Vårt hem har en ljuvlig doft av katt. Kattkiss. Det är oklart om det bara är den pöl jag torkade upp förut eller om de har behagat sprida det över hela huset. Tack för det. För jag tyckte att det var roligt att vädra och moppa huset i går så jag gör gärna om det i morgon.

Men nu har de fått mat och rena lådor i alla fall. Så de små odjuren är lugna ett tag till.

Länkkärlek

Mycket kärlek i dag men så är det ju vår i luften med. I heart baking måste vara det bästa på länge. Jag får lust att baka igen. Mer än bara kladdkakor.

Rufuskärlek igen

Jag bara längtar till den dagen Rufus börjar blogga. För jag får nog erkänna att jag snabbt ögnar igenom Lisas inlägg tills jag hittar nåt kul som Rufus sagt. Det älskade lilla barnet är fullt av visdom. Läs bara vad han anser om sin ömma moders kroppshydda.

PS: Lisa är rätt rolig hon med.

Kanderat och klart

Jag trodde inte att jag skulle lyckas men det smakar riktigt bra! Kanderade popcorn är mitt nya fredagsmys. Så länge man har popcorn, socker och smör är man safe.

  1. Poppa ca 1 dl popcorn och salta.
  2. Smält 2 dl socker i en vid kastrull och låt det bli ljusbrunt.
  3. Lägg 100 g smör i det smälta sockret och låt det koka ihop till en slät karamellsmet under omrörning.
  4. Rör ner popcornen och se till att alla blir täckta med karamell.
  5. Häll upp popcornen på en plåt med bakplåtspapper. Sära försiktigt på dem och låt dem kallna innan de serveras.
Orkar vi kandera valnötter med tro? På samma sätt fast utan smör och med rörsocker i stället.
ca 1 dl popcorn, opoppade
några msk olja
lite salt
2 dl strösocker
100 g smör, i tärningar
  1. Poppa popcornen och salta.
  2. Smält sockret i en vid kastrull och låt det bli ljusbrunt. Var försiktig för det blir väldigt varmt.
  3. Lägg i smöret i det smälta sockret och låt det koka ihop till en slät karamellsmet under omrörning.
  4. Rör ner popcornen och se till att alla blir täckta med karamell.
  5. Häll upp popcornen på en plåt med bakplåtspapper. Sära försiktigt på dem och låt dem kallna innan de serveras.

Hurra!

Jag firar att jag äntligen hittat min kam med att baka kladdkaka. (Oklart om meningsuppbyggnaden blev riktigt rätt där.) Stålkammen har ju varit borta ett par veckor och håret ser ut därefter. Men jag lovar; så fort pengarna rullar in ska jag färga och förlänga. För så här vintergrå kan man inte vara längre.

Valpkalas, valpkalas!

Jag erkänner; när man får ett sms om att inte mindre än tio valpar föddes i natt blir man lite sugen. På att klappa, gosa och stoppa i handväskan.

Söt sak

Och om det vore att man köpte datorer på grund av dess namn hade jag lätt köpt en Cotton candy.

Röda skor?

Ibland önskar jag att jag inte var så obstinat när det gäller färgen på skor. Då kanske det hade funnits en chans att jag kunde ha ett par såna här.

Kalas

Jag planerar barnkalas redan nu. För att slippa stå där och undra hur jag egentligen skulle gjort. Karl vill ha Bamsekalas. Hur man nu lyckas. Jag som är inne på cupcakes mer än tårta funderar på wraps. Eller kanske tårtbilder i miniformat. Då är Bamse lite lättare. Och så funderar jag på att testa cake pops.

Givetvis hittar jag alltför mycket som jag själv vill ha. Wraps som ser ut som staket (två varianter dessutom), med text, med pokermönster (som varit fint till det där tepartyt Camilla tänkte ha men aldrig blev av) och klassiska.

Bekräftad

I dag fick jag bekräftelsen från NTI. Nu ska jag bara skaffa kurslitteratur. Förhoppningsvis hinner jag fixa den på biblioteket innan nästa måndag. Då börjar kursen.

Tisdag

Tack vare det fina vädret har vi spenderat mer än halva dagen utomhus. Tvättat bil, rensat i trädgården och blåstsåpbubblor. Tyko är förvånandsvärt duktig på bubbelblåsande. Fast han suger först in och sen blåser han ut. Men bubblor blir det; både i luften och i munnen.

Kattdrömmar

Nu när Olle börjar bli i form igen (viktmässigt) är jag lite sugen på att ställa ut. Förvisso är våren den värsta tiden för honom; när han tappar vinterpälsen ser han riktigt skabbig ut.

När jag gick förbi djuraffären häromdagen satt en lapp om tillgängliga devonungar. Nog blir man lite sugen. Som "tur" var fanns det bara en kvar och inte kan jag ha en katt som heter Zlatan. Dessutom har han ju "fel" färg.

Och ja; innerst inne hoppas jag fortfarande på en svart hane med Olles linjer. Eller i alla fall en släkting. Så Devenlys katter ligger mig varmt om hjärtat. Den dagen Polly får en svart hane kan jag nog inte längre hålla mig, krull eller ej (för den som inte orkar klicka sig vidare så är Polly en hybrid/utkorsning vilket i kombination med färg och släkt gör henne extra intressant).

Så vi låtsas inte alls om att man suckar och svär över katterna mesta tiden. För just nu ligger köttbullen i knät och benranglet på datorskärmen. Tysta och lugna. Ja just ja; dietfodret faller ju inte katterna i smaken direkt så Otto utför matstrejk och äter hellre potatisskal ur komposthinken. Därav benrangel. Nästa vecka får jag förhoppningsvis nytt foder och då blir det bättre.

Sätila har en guldgruva

Jag har en inre strid varje gång jag tänker på barnmarknader. Men när det gäller Sätilas finns ett stort plus; de kör i två dagar och andra dagen är det förvisso utplockat men det gäller även folket. Det går utan problem att gå igenom de ändå rätt stora klädhögarna och fyndar gör man ändå. I dag köptes ett par stövlar till Tyko. Igen. Ett par lila fodrade Tretorn för tio spänn. Då får de se ut hur de vill.

Vuxenpoäng eller bara dålig ursäkt?

För ett år sen var jag i Trollhättan och tatuerade mig. I stället för att vara där i dag igen väljer jag melodifestival med tillbehör. Inte alls lika dyrt (svullandet är desto mer märkbart).

Morgonmys med katter

Att mötas av en skrikande sphynx på morgonen är inte det roligaste sättet att vakna på. Att dessutom samme sphynx gnider rumpan mot ens ben och smetar bajs gör det inte bättre. Att duscha sur sphynx när man inte riktigt vaknat är inget jag rekommenderar. Att torka diarré på golvet utanför kattlådan gör inte att matlusten ökar. Och man går skeptiskt och letar mer bajs.

God morgon!