Morsa på stan

Mina småfeta småbarnsföräldrafötter är inte längre gjorda för platåstövlar. Fötterna är i dag ömma och jag tittar ideligen efter blåsor. Jag tvivlar på att jag förde mig särskilt graciöst i dem heller. Det är ok, det bjuder jag på. Desto större anledning att sitta och hälla i sig drinkar i stället. Dansa kan jag göra en annan dag. 
 
Två tips så här dagen efter till vad man ska och inte ska göra: 
Don´t: städa kattlådor. Det vänder sig alltför lätt i magen.
Do: ta en omeprazol. Det stillar en kräkvillig mage, en stund. 
 
Nu ska jag ta min trötta lekamen och lägga mig och sova. Eller; jag ligger ju redan. Men jag ska dessutom sova. Trött och seg och dessutom är det ändå fotboll på tv. 

Var det Murphys fel eller hur var det?

Efter en del omflyttande och planerade är det ordnat så att jag och Peter ska på lokal i kväll. Vem tror ni då vaknar halv fem på morgonen och har så ont i örat att man vill kräkas? Så här efter nässpray och inre och yttre smärtlindring känns det mest som lock. Vi får hoppas att det går över inom ett par timmar. För vem orkar dra sig till vårdcentralen och få kontaterat att högläge och smärtlindrande är det bästa i det här läget? Antibiotika hinner inte hjälpa mig innan kvällen ändå. 

Ständigt dessa skor

I går tog jag en promenad på stan (ja, Borås benämns så ibland med). Tanken var att jag skulle hitta ett par nya skor. Ida fyndade på Lindex, Mia hittade saker på Åhléns och Frida föll för ett par skor på Scorett. Alla hittade saker utom jag. Så i dag tog jag en långlunch och gick till Knalleland med Deichmann som mål. Jag hade spanat in både det ena och det andra på deras webbplats. 
 
Väl där hittade jag inte några av de skor jag spanat in. Eller så fanns de inte i min storlek. Däremot hittade jag ett par tygskor. Med matchande väska. Inte riktigt det jag var ute efter, eller behövde. Så jag gick vidare, utan nya skor. Jag smet in en snabbis på Gina Tricot. Och blev kär. För ni har väl inte sett finare skor? Lite små i storleken och de hade inte större än 39 så det blev inget köp där. Men troligtvis klickar jag hem dem redan i kväll. 
 
Nu kan jag dessutom säga att det troligtvis var lite knapert utbud på Scorett i Borås; på webbplatsen hittar jag massor av fina skor, bland annat de där Rieker-skorna jag klämde på för ett par månader sedan. På rea dessutom!

Vuxenpoäng

Det tog bara en så där tjugo år. Nu har jag inte längre kontantkort till mobilen. Enligt Peter är det bara barn och kriminella som har kontantkort. 

Så var det fredag

Sjuk. Mensvärk. Fotboll. Behöver jag säga att jag somnar tidigt i dag? 

Upptäckt

Jag skickade in tentan den 14 februari. Jag fick svar den 8 mars. Väl valda dagar? 

Instruktioner för att få det gjort

Starta. Skriv klart. Kontrollera stavfel. Skicka in. Tveka inte. Tvivla inte. Blunda. Förträng det som just hände. Gå vidare.
 
Råden går att implementera på allt i livet. Jag lovar.

Tentavecka var det ja

Sedan i måndags har jag suttit isolerad med sista inlämningsuppgiften. Att Tyko blev sjuk innebar dessutom att jag inte ens behövde gå utanför dörren; Peter vabbade och skötte således hämtning och lämning av Karl. Så jag erkänner; jag har inte duschat på evigheter (känns det som) och gått iklädd grisdräkt. Inget samliv på ett tag med andra ord. 
 
Och bara för att jag äntligen skickat in uppgiften innebär inte det att jag kan återgå till vardagen; jag har förhoppningen att bli klar med kompletteringen i förra kursen i morgon så jag slipper tänka på den när nästa kurs börjar på måndag. Ingen vila, ingen ro. 
 
När jag känner mig nöjd ska jag dock unna mig både sushi- och tårtbuffé. Inte i kombination.

Drömbilen

Wheeler dealers fungerar på ungefär samma sätt som Arga snickaren för mig. Skulle man inte ta och skaffa sig den där bilen man i hemlighet drömmer om? Rusta upp den så den passar precis mig? Egentligen är det en ganska dålig idé då jag egentligen inte ha intresse eller tid. Ändå sitter jag och tittar på Blocket. Jag hittade den finaste bilen i Borgholm. Det är mest ögonlocken som gjorde att jag fastnade. Egentligen är det bilen från Höör jag borde satsa på; verkar vara att tuta och köra direkt. Den ekonomiska delen säger att jag borde ha en sån som finns i Falköping men då måste man göra desto mer. Bilen i Gävle är annars piffig.  

Söndagssummering

Jag var naiv och trodde på riktigt att våren var på väg. Trots att det varit kallt så har solen värmt i alla fall. 
 
I går var det barnloppis i Hindås. Det vore onödigt att ta bilen den lilla biten så min plan var att cykla. Sommarcykelns bromsar är lite si och så men vintercykelns däck är utan luft. Då är det lättare att åtgärda däcken. Trodde jag. Laglapp hade vi men inget lim. Så cyklarna står fortfarande oanvända. Det blev en promenad i stället. 
 
Jag kom dit när de öppnade. Ingen kö in och efter tjugo minuter var jag nöjd. Eller hade tröttnat. Men. Då hade de kösystem med lappar. Eller snabbkassa med max sju varor. Jag hade tio. Så jag tog en kölapp och fick vänta en timma på min tur. När jag tog min lapp hade de inte ens börjat ropa upp nummer men det satt funktionärer och väntade i kassorna. Varför inte låta folk betala och gå därifrån när de är nöjda? 
 
Så nu är barnloppissuget mättat för ett tag. Fast den 23 mars är det dags för Sätilas. Det får man väl gå på i alla fall. Om man inte har något viktigare (roligare) för sig. 
 
Jag köpte några tidningar på loppisen så nu har Projekt barnbord påbörjats. Gammal bänkskiva kläs i seriestrippar och blir pysselbord för ungarna. Kanske blir det till och med klart i dag. Om inte annat ska Projekt skrivbord fortsättas i dag. Nu har jag äntligen orkat slipa klart så nu ska det grundas. När det väl är klart ska Projekt skolstolar färdigställas. Tre av fyra delar är omklädda. Sen ska benen slipas, igen. Det rann ju när jag försökte spraymåla dem så jag får ge det ett nytt försök. Sen är jag nog klar med de där halvfärdiga sakerna som står överallt. Då kan jag börja ta tag i mina UFOn i syrummet. Och laga lite smycken. Och renovera sommarcykeln. Och ta tag i fotograferandet igen. Och börja planera årets odlingar. Och beskära äppleträdet. Och... Ja, nånstans där ska jag även ha tid med skolarbeten och andra projekt jag snubblar över däremellan. 
 

Kvällens fundering

Om man bleker håret hemma och sedan sitter ner i badkaret när man sköljer ur medlet; får man en analblekning på köpet då? 

Katttanten i farten

I dag har varit en dag då jag kelat lite extra med katterna. Otto som i vanliga fall inte alls har tid att gosa stillsamt lugnade även han ner sig efter de första intensiva tjugo minuterna. Sen sussade han i stället sött i famnen. Ett sådant privilegium straffar sig dock; resten av dagen har han, och de övriga katterna, gått och skrikit extra efter mig. "Vi var ju vääänner!"

Prokrastinera mera

Det är ingen idé att man andas ut för att man lyckats skicka in första inlämningsuppgiften; både andra och tredje är publicerade och det knyter sig i magen innan jag knappt tittat på dem. Jag tittade som hastigast och såg en massa ord jag inte kände igen. Då stängde jag ner och ägnade mig åt att leta ny vårjacka i stället. 

Det går bra nu

Dagen inleddes med en sovmorgon till strax efter sju. Sen var det bara att gå upp och städa, ungen ville ju inte alls ligga kvar i sängen. 
 
Jag och Camilla hade en dejt i stan på agendan. Först smet vi in på Bokia för ett par av Per Gustavssons kungliga böcker. De är just nu med på bokrean - 49 spänn stycket! Sen blev det en lunch på en av långgatorna. Och ja, det var ett tag sen jag var i stan (den Riktiga staden). Det kändes lite hysteriskt med en massa folk och spårvagnar överallt. 
 
Tanken med dejten var att vi skulle på Think big-loppisen. Jag var väl inte på loppishumör egentligen och orkade således inte rota bland sakerna. Annars kunde jag nog fyndat något. Camilla hittade en klänning ganska omgående. 
 
Efteråt hämtade Daniel och Julia upp oss och körde mot Hindås. Camilla övergav försök till att hjälpa mig med JavaScripten och överlät det åt Daniel direkt. Lika bäst. Och det gick över förväntan vill jag nog säga. Evig tacksamhet och allt sånt där. Lovar att baka något riktigt gott till nästa gång (för en nästa gång lär det bli). 
 
Nu: melodifestival. Andra chansen är tyvärr rätt trist. Inga nyheter och bara halvdana bidrag. Peter röstar på den som har mest genomskinlig klädsel. 
 
Instagram
 
Bildbevis snott rakt av från Camilla