Vinn lyxiga delikatesser från OliOli

Nu kan du vinna lyxiga delikatesser från OliOli! Hos Fru P lottas det ut hela tre stycken kit värda 600 kronor styck!!

OLIOLIpaketMaj


Svart fågel

tävla om en print, tävling, bloggtävling, artprint i svart och vitt, poster i svart och vitt, tavla i svart och vitt, tavla svart fågel, black bird print,

Vinn ett valfritt smycke!

Hos Sophie Wiking kan du vinna ett valfritt smycke från Orup design. Tävla nu!
 
page

Ensligt och ensamt

Det är alldeles tyst hemma. Peter jobbar och barnen är med sin mormor. Jag borde göra en massa saker men har ingen ro, ingen lust. Det är rastlöst och oroligt. Jag är lättretlig men ändå nöjd. 
 
Jag må ha en del hinder att ta mig över men det tar vi sen. En annan dag. Just nu är nu. Nöjd så. 

Pepp

Av diverse orsaker är jag inte nöjd med den jag ser i spegeln. Så vi peppar oss lite och hittar kläder som hade gjort sig ypperligt på den här kroppen om bara... 
 
 
Klänning från Indiska, leggings från Missguided, lederhosen från Ebay
 
Och ok, under surfandet hittade jag givetvis saker som hade passat ändå. Som egentligen inte är så mycket pepp. Men värt att komma ihåg att köpa ändå. Allt måste inte göra mig vackrare. 
 
 
Byxor från Asos, byxdress även den från Asos.

Udda syskonkärlek

- Det där är min Elsa. 
- Och min. 
- Näe, bara min. Iris är din. 
 
Tyko och Karl tittar på bilder tagna hos dagmamman. Elsa och Iris är två systrar som går där med. 

Vinn varor för 300kr hos Biggishop!

Hos Sophie Wiking kan du just nu vinna varor för 300 kronor hos Biggishop. Biggishops utbud består av bland annat smycken, väskor och mobil väskor. Dessutom har de utvalda smycken som säljs till förmån av Barncancerfonden. Tävla du med! 
 
2257-6-cooltext730407554_sZIZts - kopia

Status

Det barnet som orkade sig igenom hela ESC sover fortfarande. Det barnet som däckade långt innan alla bidrag gåtts igenom vaknade extra tidigt och hade bajsat extra mycket och extra äckligt. När han då ställer sig bredvid sängen och säger mamma om och om igen är det svårt att ignorera. 
 
Mannen är på jobbet. Japp, bara fördelar med det där jobbet. Tänk att få jobba tidigt en söndag efter ESC! 
 
Själv ska jag... Nä just, jag ska ingenting.Däremot vore det trevligt om jag tvättade lite, diskade lite mer och packade barnens väskor. Borde, än så länge inget måste.  
 
Se där! En gnisslande dörr, en zombieliknande unge släpar sig till toaletten. Tänk vilka fina stunder framtiden och tonåren har att erbjuda. 

Livet på landet

Påskliljorna har äntligen kommit upp och gräsmattan lyser gul. Hästarna är ystra i hagen och galopperar fram och tillbaka. En rödstjärt (fågel, inte apa) letar efter pinnar till sitt bo. Behöver jag verkligen förklara närmare varför jag bor på landet? 

Maskinerna är våra vänner

Må vara att det väsnas lite väl mycket när jag försöker titta på den inspelade föreläsningen (via en maskin). Det gör dock inget för jag vet att det är oväsen eller diska för hand som gäller. Oväsen eller knåda degen för hand. Oväsen eller passa en kastrull med vatten på spisen. Då använder jag gladeligen maskinerna. Det är för en kort stund och än har jag inte nått taget på datorns ljudinställning. 
 
I ett fall föredrar jag det manuella däremot. Nu är det äntligen så varmt (eller soligt i alla fall) att tvätten kan hängas ut och torkas där i stället för i torktumlare. Jag älskar tiden på året då handdukarna nästan sandpapprar huden på grund av sin strävhet. Inga mer kläder som känns begagnade (tumlade). 

Måndag!

Trots att det är måndag och trots att det regnar är jag nöjd med dagen. Jag har fått så många saker gjorda; godkänd på projektarbetet (som jag skickade in i går!), fått skorstenen sotad, fixat uv-filter till kameran, nästan bokat sommarjobb, mailat både hit och dit och lyckats bli av med den blå hårfärgen. Jaja, jag har pluggat en del med. Men tänk; jag kan bocka av saker på min lista innan jag ens hunnit skriva upp dem. 

Mina manliga influenser

Helmut hetsar mig. Jag far fram lite fortare än jag kanske borde. Kungen ger mig en känsla av lyx, komfort och semester. Som bara en adelsman kan. Vad mer kan man begära med en färg som Mauritiusblå?  Philip hjälper mig med det mesta i köket. Allt från att göra drinkar till kakor. 
 
Är det inte lite märkligt att de flesta (alla?) maskiner får ett mansnamn? Vissa mer eller mindre självklara. Cykeln är enda undantaget; den är och förblir gamla Bettan. Mest på grund av sin skruttighet.

Hur gammal är jag?

Jag har pratat med ett flertal av mina klasskamrater och de verkar ganska överens; jag ser ut och ter mig yngre än jag är. Att jag har barn och lever Svensson-liv verkar förvåna de flesta.
 
Hur gammal uppfattar du att jag är? (Jaja, de flesta av er vet ju men hur gammal uppfattar ni mig?) 

Söndag igen

I går hade jag ju Frida och Annica över på besök. Besöket gick officiellt under namnet Bartömning, vilket vi var ganska dåliga på. I dag känns det som ett bra val; halva dagen har ägnats åt första tentan i PHP. Sen blev det paus för kvällsmat. Nu har jag gjort klart kompletteringen för projektarbetet i layoutkursen. En enkel sak att komplettera men givetvis var jag tvungen att gå in och pilla lite extra. I tre timmar. 
 
Nu: stoppa i mig omeprazol och hoppas att magen bara bråkar tillfälligt. Pizza, chips och godis tyckte den inte om efter gårdagen. I morgon är det nya tag med tenta två i PHP. Lika bra att ta tag i det direkt. 

Trött sjöjungfru

Peter skulle på baluns i dag och stanna borta till i morgon. Då passade jag på att bjuda över ett par vänner på bartömning. Säga vad man vill om Frida och Annica men tömma barer är de nog dåliga på. Det är knappt fem flaskor vi lyckats tömma i kväll innan de begav sig hem. Kanske lika bra; jag fattade nog tycke för Goldwasser. 
 
Detta var vad som finns kvar efter de begett sig mot stationen. Så man kan räkna med minst en omgång till. 

Dagens form

Limpa. I diverse varianter. Egentligen bara två men det känns som om jag inte gjort annat än limpor i dag. Brödet som skulle göras skulle först jäsa 90 min, stötas, jäsa 90 min till, stötas och formas och sen jäsa ytterligare 90 min. Sen 45 min i ugn. Gånger två plåtar. Däremellan gjordes köttfärslimpa. Ja, jag besudlade mina händer med köttfärs och bacon. Kladdigt och äckligt vilket gjorde mig påmind om hur skönt det är att slippa det. Till mig själv gjorde jag en variant med sojafärs och fetaost. Kunde varit lite mer kryddad men helt ok för att vara första gången någonsin. 

På Ebay hittar man allt man inte visste att man måste ha

Jag var helt inne på att jag skulle ha ett par Palladium Pampa Parade. I skinn. Snyggt och praktiskt. Nu visar det sig att det är en utgående modell. Hur lyckas jag? 
 
Jag har hittat ett par på Ebay. Finns i både svart och brunt. Det är ju svart jag vill ha men då är alternativet en storlek större än normalt. Eller bruna i rätt storlek. Men egentligen är det inte den typen av skor jag borde köpa nu. Med tanke på hur fötterna svettades i mina vanliga sneakers häromdagen då det var runt 18 grader. Så jag hittade (så klart) ett alternativ. Ett par låga Palladium. Inte de vanliga utan ett par Game Cash. Annars får det bli ett par Baggy i skinn. Plus ett par svalare när det är riktig sommar. Kanske ett par grålila Oxford? 

Photoshop CC

Sedan jag började på högskolan har jag mer och mer känt mig berättigad till hela Adobe-sviten. Innan har det känts som ett för stort företag att bara "piffa" bilder litegrann. 
 
I dag läste jag Proffsfotos nyhetsbrev. Photoshop CC är på väg. Till Adobes prenumeranter. Inte mig emot; det är den lösningen jag överväger. Så nu känner jag mig ännu mer berättigad

Barn av sin tid

I måndags kom Karl hem och var mycket butter. Han hade minsann fått vara ute hela dagen för att det var så fint väder. De fick inte leka med inomhusleksakerna alls. Stackars barn... Han såg dock fram emot onsdagen; då skulle det regna hade dagmamman meddelat. Och mycket riktigt; det har vräkt ner. Så nu sitter nog en nöjd Karl och spelar på dagmammans iPad, som utlovat. 

Tävla om ögonskugga och ögonskuggspensel från Bellápierre

Hos Larsens liv kan man vinna valfri ögonskullga från Bellápierre. Tävlingen avslutas 14 maj. 
 
Bellápierre mineral powders är gjorda på naturliga ingridienser så som mica, zinc oxides, iron oxies och titanium dioxide och tillåter din hud att andas. Bellápierre mineral powders har inga kemiska tillsatser eller syntetiska konserveringsmedel, har naturligt SPF 15, verkar lugnade och anti-inflammatoriskt, är mycket koncentrerat och räcker länge, täpper inte till porerna, minimerar fina linjer och förminskar synliga porer. Är ej testat på djur.
 
 
Vinst: Valfri ögonskugga från Bellápierre med ögonskuggspensel (värde ca 300kr)
 

Sjöjungfruhår

Jag vet inte hur många som minns den dagen då jag var 15 år och nyblekt. Jag var så missnöjd med det orangegula håret att jag hade mössa på mig hela dagen. Inomhus! Just nu skulle jag gladeligen bära det håret igen.
 
För ett tag sedan bunkrade jag upp med billig hårfärg på Klädkällaren. Blekning och grå färg. Den ljusgråa var knappt så den syntes. I dag var jag så missnöjd med senaste (gula) blekningen att jag slängde i färgen som hette Blue blond. På bilden var en gråblå dam. Låt oss säga att jag inte är särskilt gråblå i håret... 
 
 
Kanske borde jag sluta färga hemma. Eller sluta köpa billig, bulgarisk färg. Lite försynt frågade jag Peter, innan han sett resultatet, om han älskade mig oavsett hur jag såg ut. När du säger sådär vet jag inte, var svaret jag fick. När han såg mig la han till att det är inga problem; sätter du dig i bilen nu hinner du till Ica Focus för de stänger inte förrän 23

Ett steg fram och allt det där

Jag har en komplettering på sista JavaScript-uppgiften att göra. För att kunna få VG måste jag visa att jag kan AJAX. Vilket innebär att jag behöver ladda upp mina filer på en server för att se så att allt fungerar som det ska. Är man fattig student nyttjar man då skolans server. Som för tillfället inte släpper in mig. När jag mailade it-avdelningen blev jag mer eller mindre dumförklarad. Jag som hade hoppats på att få ordning på det här i torsdags, senast fredags så jag kunde släppa den kursen och gå vidare. Deadline måndag 0900. It-avdelningen stängde 1500 i fredags. Så. Jag avskyr att behöva säga det. Jag ger upp. Jag nöjer mig med ett G. Ni må tro att det svider. Men i bland måste man släppa taget och gå vidare.
 
I morgon är det en ny vecka och start på en ny kurs: Dynamiska webbapplikationer 2. Med andra ord PHP. I ännu en månad ska jag leka med arrayer och annat skojigt. Ja, meningen dryper av ironi. Smtidigt har jag fått för mig att det kommer bli bättre med den här kursen än den andra. För att man har bättre insyn och förståelse?
 
Man kan säga att jag blivit än mer säker på min inriktning sedan jag började på Högskolan i Borås. JavaScript- och Layout-kurserna var båda jobbiga. Men på helt olika sätt. Layout var jobbigt på ett bra sätt. Jag pressade mig. Inte för att kräkas ur mig något halvdant utan något jag kunde stå för. Samtidigt är det givetvis givande att förstå programmeringen. Jag kan inte påstå att jag kan men i mitt läge känner jag inte att det heller är viktigt. 

Söndag - vilodag?

Säga vad man vill om Gud; han hade i alla fall inte hus. Om han hade haft det hade han inte haft tid med en vilodag. 
 
Jag har i alla fall hunnit med ganska mycket i dag. Staketet har skrapats och grundats, stolsbenen har slipats och sprayats (förhoppningsvis sista lagret), rabatterna har grävts ur och pallkragarna har tagits bort. Listerna på toaletten har fått ett första lager färg, de behöver troligtvis tre. När Peter vaknar ska han och barnen klippas och jag ska färga håret. Dessutom tog vi tidgare på dagen en tur till stora staden för att handla och klippa Patrik. 
 
Om jag orkar ska jag slipa barnens trädgårdsbänk innan kvällen. Och så ska det bakas (mer) bröd till kvällsmaten. Radiokakan som gjordes i går har nog stelnat nu och ska dessutom provsmakas. Som om det inte vore nog så är det fotboll för Peters del. Det innebär att jag kommer tända levande ljus och tappa upp ett varmt bad. Efteråt kommer naglarna målas i piffiga färger. Eller så lägger jag mig i sängen direkt efter kvällsmaten och läser lite om PHP. 

Tävling pågår

Hos Sophie kan man just nu tävla om kuddfodral från Desenio. Vem vill inte piffa sin soffa med lite nya kuddfodral? Särskilt om man som jag har sphynxfläckar på nuvarande kuddarna. 

Prova

I dag har jag visat min mutta för en annan människa än Peter. Det var dags för det där som jag ständigt bävar för; cellprovstagning. Förra gången bävade jag så mycket att jag helt enkelt avbokade tiden. Men de hittar dig alltid.
 
Jag hade absolut inga problem att gå till barnmorskan under graviditeten, än mindre att ligga ett par timmar med en annan barnmorska stirrandes och pillandes på muttan under förlossningen. Så vad är det som är så illa med cellprovstagning? Ja, till att börja med stoppas det ytterst sällan in något under förlossning.  Inga spatlar, plastskrapor eller penslar. Under förlossning fokuserar man på att få ut något (någon). Sen är jag innerst inne rädd för att de faktiskt ska hitta en cellförändring. Igen. För inte vill jag vara med om skrapning igen. Det var olidligt; jag fick ligga en hel dag och vänta på operation, på fastande mage. Fatta: magen var helt tom en hel dag

Den första av många majdagar

Om maj fortsätter som i dag kan det bli en bra månad. Det känns som jag gjort mycket lite men ändå fått en del gjort. En del av sakerna innefattar förvisso gårdagen med. 
 
Gårdagen börjde (för Peters del) med besiktning av bilen 0600 i Kungsbacka. Sista dagen innan körförbud och då är det bättre att åka till Kungsbacka än Ulricehamn som förra året. 
 
Någon gång mitt på dagen for vi till stora staden Göteborg. Snabbvisit på Biltema och Naturnära. Så nu kan bil och gräsmatta få sitt. Karl var lovad restaurangbesök sedan tidigare så det bockades av. Efter det blev det kulglass och cortége. Hem igen där det 2030 tändes eld vid campingen i Hindås. Tyko sov gott i bilen men Karl och Peter gick och tittade en stund. Förhoppningen efter allt detta var sovmorgon i dag. 
 
Sovmorgonen uteblev. Tyko, utvilad och glad, vaknade alltför tidigt och tyckte att det var bra att väcka sina föräldrar samtidigt. Förvisso skulle vi på skojakt så det var bara att gå upp. 
 
Först var planen att ta sig till Göteborg igen men jag övertalade Peter till ett besök i Gällstad i stället. På Lager157 hittade jag jacka, mössa och skogshuggartröja åt Karl. Själv unnade jag mig ett par toppar och en klänning. Som vanligt gick jag till Fabriken och dregglade över Jumperfabrikens fina kläder. Som vanligt fanns de finaste kläderna bara i S eller XS. Drömma går ju. 
 
Några skor blev det inte. Vare sig hos Vagabond eller Scorett. Så Karltex står fortfarande på besökslistan. Så fort jag är klar med sista kompletteringen ska jag ta mig dit. Full fokus på javascipt först.