Hej vår!

Det sades att det skulle vara fint väder i helgen. Att våren faktiskt skulle vara kommen. Jodå, 20 grader visade termometern så det stämde kanske. Min mor hämtade barnen i fredags så nu skulle vi passa på att göra en massa saker, vara ambitiösa.
 
Lördagen spenderades på resande fot. Ner till Kungsbacka där vi avverkade Freeport, med obligatoriskt besök i Lindts butik. Sedan snickerifärg på Flügger, så att Tykos säng äntligen kan målas. Låda från hans byrå var med som prov så vi fick samma nyans.Sedan till Erikshjälpen, där både och och sambo fyndade, i helt olika kategorier. Hos Hamstern fyndade vi dock böcker båda två. Sedan blev det mat i Landvetter. Om man ska vettig sushi, är det dit man far.
 
Väl hemma åts det och sedan slipade jag lite på sängen. Slipmaskinen är inte min vän riktigt och dammar när man använder den så jag orkade inte köra färdigt i går. I stället blev det film in på natten och upp tidigt i dag i stället. För att åka till Kvibergs marknad. Tanken var att besöka Kvibergs överskottslager men de har tydligen flyttat till Säve av alla ställen. Sen skulle jag ha delar till cykeln men det var jobbigt mycket folk överallt så vi hämtade barnen och for hem. Sambon lagade mat ur sin "nya" kokbok, jag slipade klart sängdelarna. Nu har första lagret grundfärg kommit på dessutom. På sängen, inte sambon. Sedan for sambon till jobbet. Japp, så spenderar han söndagarna ibland.
 
Men så värst ambitiösa har vi ändå inte varit. För vad har vi gjort; egentligen?

Kundmöte

I fredags fick jag och Camilla till ett möte. Vi stämde träff på Le pain Francais, då vi båda var ärliga och erkände att vi slarvar med frukost.
 
På sätt och vis känns det lite märkligt att göra en webbplats för någon som Camilla. Dels för att hon är en vän och det är svårt att ha en professionell relation och dels för att jag är rädd att hon ställer alltför höga krav på jobbet. Tack och lov skickade jag brevet från skolan till henne, där det uttryckligen står att företagen inte kan räkna med att arbetet blir klart eller användbart.
 
Jag gick från mötet med lite fler idéer än tidigare. Och med en klarare bild på vad jag ska fokusera på, vilka krav Camilla ställer. Vilket gör att jag har lättare att formulera min projektplan som ska lämnas in i morgon. Nu ska jag skumma igenom ytterligare fyra böcker för att se om jag hittar någon information jag kan ta till mig i första skedet.

Nu är det allvar

Det har varit löjligt tyst här, jag vet. Förra kursen tog mer tid än vad jag trodde. Kanske berodde det på grupparbete, kanske berodde det på att när jag väl hade fritid, ville jag inte spendera den vid en dator.
 
Jag kan inte lova att jag blir aktivare på att skriva här nu, snarare tvärtom. I måndags började den avslutande kursen. Så nu är det examensarbete fram till juni som gäller. Vi inleder med kräkigt barn, man som jobbar över och feber för egen del. Dessutom vabbar min kund. Visst låter det fint att benämna Camilla som kund! Vi löser det genom att använda Internet som kommunikationsmedel. Närmare bestämt Hangout. Fast jag är lite besviken som på så sätt missar alla godsaker som Camilla lovade att vi skulle stoppa i oss på första officiella mötet. Jag får väl baka något gott och trycka i mig hemma i min ensamhet. Och lägga upp resultatet i varenda socialt media; annars har det ju inte hänt.
 
Examensarbetet då? Jo, jag ska bygga en webbplats. Som jag ska fylla med innehåll. Så det blir grafisk profil, textproduktion, fotografering med tillhörande redigering, kodning och eventuella grafiska element om det blir tid över. Moahaha. Som om det blir tid över!? Ja just ja; det ska skrivas en rapport om det hela med. Som säkert går att hitta i BADA efteråt.
 
Kort sagt: jag har absolut inte tid för bloggen nu. Jag ska dela på barn som bråkar, dela på katter som bråkar och skriva en projektplan som ska vara inne på måndag. Hej magkatarr!