En lördag på stan

I dag passade jag på att vara ensam. Ensam med Camilla. Inga barn, inga män. Bara tur på stan med tillhörande shopping. 
 
Det hela inleddes med à la Londons vårmarknad i Konserthuset. Många fina saker fanns där, men jag har varken plats eller pengar till dem just nu. En ring från Eyeseei hade varit nice. Eller varför inte storm trooper-affischerna från Cisternas? Jag är extra förtjust i pinup-varianterna. 
 
Efter detta blev det en allmän tur. Nästa mål var Andra långdagen men det startade inte förrän tolv så vi dödade en timme i Haga. Basar GBG hanns också med. Och sushi, icke att förglömma. Mycket mer kunde säkert hittats på då det var både West pride, Summerburst och Hammarkullekarneval i dag. Detta jippo räckte alldeles ypperligt åt oss. 
 
Så nu har jag inhandlat läggningsvätska, hårklämmor och annat som ska göra mig fin inför examensmiddagen. Nu ska jag bara lära mig att göra pin curls innan onsdag. 

Jag skulle ju bara

Jag satt och gjorde några småjusteringar i min css i WordPress-redigeraren. Lite större typsnitt, lite mindre radavstånd. Och råkade lite snabbt skriva en ] i stället för }. Snabbt försökte jag ändra detta men sidan uppdaterade (den gör ju det direkt) och allt försvann. Allt som syntes varr ett fint litet "error" i vänstra hörnet. Suck. Skulle jag kunna uppdatera sidan och hoppas att felet självläkte? Icke. Jag bet i det sura äpplet och tänkte gå in på servern och ladda upp back up-filerna i stället. Då kom jag inte ut! TIll saken hör att Peter installerade en ny router i går. Jättefin på alla sätt och vis. Förutom nu. Den bytte ip-adress och vem vet vad mer. 
 
Men ok. Efter att ha varit utloggad nån timme från WordPress verkar det som felet mot all förmodan har självläkt trots allt. Saker och ting finns kvar. Som de ska vara. 
 
Sa jag att jag har deadline om knappt en vecka och har minst tio saker på listan över sånt som inte är klart?

En bal på slottet

I går anmälde jag mig till examensfesten. Det var lite svalt intresse men efter lite pushande verkar det som vi blir ett gäng trots allt. 
 
För att jag ska vara helt nöjd med klädseln den kvällen, tänkte jag vara ute i tid och beställa något fint. Jag lär inte hinna få min beställning från US of A innan dess, så den räknar jag inte med. Den följer i stället med till Köln. 
 
Jag har i alla fall hittat en klänning. Den beställs i dag och förhoppningen är att den sitter som en dröm. Både till utseende och komfort. Nu till mitt stora dilemma: vilket nagellack ska jag ha? Liten detalj kan tyckas, men det är just de små detaljerna som gör skillnaden. Sedan kommer skor, hår, övrigt smink och kläder. I den ordningen. 
 
För visst är det viktigt att webbredaktörerna är snyggare än bibliotekarierna? 

Total oinspiration

Efter att ha varit hemma med sjukt barn i en vecka, har jag mycket att ta igen med examensarbetet. Så min plan var att gå all in och bara köra på. Måndag morgon. Te, dator, fokus. Hur såg verkligheten ut? I går kunde jag konstatera att Tyko delat med sig av sin sjukdom (ska väl vara tacksam att det var feber och inte vattkoppor) och således låg jag nerbäddad ett par timmar under gårdagen. Med förhoppning att febern skulle försvinna och jag skulle vara tipp topp i dag. 
 
Nu sitter jag här; stinker pepparmint och har proppat mig full med nässpray i olika varianter och febernedsättande piller. Inspirationen är noll. Jag tänker inte ens logga in på WordPress och peta i kod i dag. Jag gjorde ett försök tidigare men det slutade i att jag stirrade på skärmen utan att veta vad koden som jag själv skrivit betydde, än mindre vad den gjorde där. 
 
I stället gräver jag ner mig i forskning. Om typografi, användbarhet och annat som i normala fall vore intressant. I dag är det bara intressant vilken tesort jag ska dricka. Om man intar en kopp i timmen, vill man gärna variera sig. Jag försöker även strukturera upp rapporten. I morgon är det deadline. Med handledning som följd på fredag. Opepp så det skriker om det.

Dela inte allt

Bara för att jag just nu gräver ner mig i informationssökning, forskningsmaterial och källkritik. 
Läs hela inlägget The Pocket Guide to Bullshit Precention, där bilden kommer från, om källkritik. Allt är inte sant på webben. 

Min arbetsplats.

I dag har jag rensat på mitt skrivbord. Jag har tagit tag i alla noteringar och anteckningar jag gjort om mitt examensarbete och strukturerat upp allt. Just nu går jag genom en del av litteraturen och skriver ner det som kan vara relevant för rapporten. Sedan läggs böckerna i en hög som ska tillbaka till biblioteket. 
 
Det är rätt skönt att bara rensa undan en massa saker. Att göra som figuren i Anslagstavlan, om någon minns den. Det är trots allt ett par saker som jag är helt klar med. Visitkort är beställda, då finns det ingen anledning till att ha pappersprover liggande på skrivbordet. Ner med dem i en mapp. Helst hade jag velat ha ett skrivbord med hängmappslådor. Eller ännu hellre; ett arkivskåp. Snyggt och praktiskt. 
 
Tyko är fortfarande hemma. Just nu sysselsätts han med Nalle Puh och hans vänner. Det känns inte helt hundra men något måste jag få gjort. Annars stressar jag sönder mig. Och kanske hjälper det lite med ett städat skrivbord. 
 
 
Önskar att jag kunde säga att mitt skrivbord såg ut så här. Det är så långt ifrån man kan komma. Tänk snarare stooor temugg, gammalt godispapper, kurslitteratur lite överallt och pappershögar som ska tas itu med sen
 

Sjuk situation

Att vara hemma med sjukt barn två dagar förra veckan, gjorde mig inget. Då. Att sedan ha två dagar extra med hela familjen ledig gjorde heller inget. Jag kunde faktiskt koppla bort examensarbetet och umgås. Och allt var så där bra
 
Det är mindre bra i dag. Natten till måndag tyckte Tyko att det var bra att ha feber igen. Och han har fortsatt med det. Inget annat, bara feber. Jag hade ju hoppats på de där vattkopporna men icke. Jag känner mig själv lite matt. Om det är feber, väljer jag att ignorera det. Magkatarren motar vi med omeprazol. Huvudvärken får paracetamol. Som om inte det vore nog, är det schlagervecka. Semifinal ett i går, vilket gjorde mig aptrött. Semifinal två i morgon, kommer inte göra mig piggare. Final på lördag, jag lär somna innan alla bidrag visats. 
 
Jag behöver väl inte påpeka att examensarbetet har blivit lidande. Rejält. Samtidigt börjar jag få ordning på saker. Det är bara det att när jag väl sitter och kodar och kommit in i det ordentligt, ska barnet byta film, ha nya batterier i spelkontrollen, hjälp att ta ner ett nytt pussel eller annat som distraherar. Jag förstår honom, fullt ut. Och jag vill gärna kunna fokusera på en sak. Vill ta hand om min febriga unge. Men jag kan inte släppa arbetet när jag närmar mig deadline. Jag är inte av eller på. Livet är inte digitalt. 
 
Sjuk unge däckade i soffan, lagom bekvämt. 

Trädgårdsdag

I dag var det trädgårdsdag på Råda säteri i Mölnlycke. Jag var egentligen inte ute efter något särskilt men jag har aldrig varit på säteriet tidigare så vi passade på. Vi var där när de öppnade men redan då var det kaos med parkering. Vi ville inte ens tänka på hur det skulle bli när vi åkte därifrån. 
 
Barnen verkade uppskatta de stora ytorna att springa på. Jag var mest irriterad över att inte kunna fokusera på vad som såldes. Ok; det där med att jag inte var ute efter något var väl sanning med modifikation. Om jag hade hittat just de växter jag drömmer om, hade jag väl slagit till. Den praktiska delen av mig hindrade köp av både magnolia, ängsblomster och gullvivor. För än vet jag inte var jag ska sätta det. Allt känns så tillfälligt än så länge. Fast kanske får jag Peter till att skaffa fler fruktträd; vi brukar titta på Hundra procent bonde och Peter inspireras till att odla allt mer saker själv. Inte att bli helt självförsörjande men att man under sommarhalvåret kan leva mer på trädgården. De hade en sån fin äppellund med bikupor under på säteriet. Så önskar jag ha det. Om någon annan sköter bikuporna. 
 
Men ok. Jag gick i alla fall från säteriet med tre liter äppelmust från HW musteri. Himmelskt god och smakade precis som nyplockade äpplen. Växterna får vi vänta lite till med. 
 
Det fanns en sak jag letade aktivt efter; sättpotatis. Det är kanske i senaste laget men nu är pallkragarna redo. Vi köpte på oss en massa jord häromdagen så nu är det bara att plantera, sätta och så. Solrosor, dill, morötter, rädisor och persilja är satt. Potatisen saknades. Den hittade vi i stället på Mölnlycke Garden Center. De hade inte Blå congo som jag helst velat ha men Early puritan får duga i år. Den är åtminstone tidig. 
 
 
Jag hade även kommit fram till att rabatten vid garaget ska innehålla kryddväxter. Det är torrt, så långt ifrån allt växer där. Jag hittade en timjan i Mölnlycke, som enligt informationen ska vara härdig. Jag hittade även en chokladmynta. Jag vet inte alls vad jag ska ha den men enligt dess information ska den smaka After Eight. Det går bara inte att motstå. Kanske kan man torka den och ha i te. Den ska i alla fall bo på ett fuktigt ställe så den får vara i kruka på altanen. Nära kranen så den är lätt att vattna och fullt synlig så man kommer ihåg den. 
 
Väl hemma var jag med andra ord fullt upptagen. Men nu ligger potatisen i jorden. timjan är på plats och med den även lavendeln som flyttades. Lavendeln trivdes aldrig på det gamla stället; tre av åtta plantor hade dött. Peter köpte fröer i dag med, men de petas ner någon annan dag. Så kanske växer både mangold och kålrabbi här i sommar.