Även lång lördag

Tempura roll. Bild från Wasabi sushibar.
 
I går var det tänkt att vi skulle ut och åka en sväng. Bara ett par ställen och sen hem och göra så lite som möjligt. 
Vi började med lite kompletteringshandling på Citygross i Borås. "Lite småsaker" för en sådär 1000 spänn. Efter det for vi vidare till Knalleland och Unibrands utförsäljning. Och visst hittade vi jacka till både Karl och mig! Vi är ungefär lika svåra att hitta kläder till, av olika anledningar men smak ligger nog till grund för oss båda.
Sedan trodde jag att vi skulle till Eko och lämna staden efter det. Men Peter ville till Hobbex för lite delar till radiostyrda bilen och till MediaMarkt för ett nytt tangentbord (som inte alls funkade när vi kom hem). Vi passerade Surplusbuy ett par gånger och till slut stannade vi till och gick så klart inte därifrån tomhänta. 
När vi väl var klara i Borås for vi mot Skene. Skene järn, Visko och Erikshjälpen. Efter det var vi alla lite kinkiga och hungriga. Vi for till Kinna och Wasabi sushibar med troligtvis bästa sushin jag ätit i Sverige. Om du är där: ät rainbow roll och förbered dig på total njutning. Eller tempura roll om du rullar åt det hållet.
Mätta och glada gjorde vi ett sista stopp på Netto och for sedan hem. Behöver jag säga att vi gjorde nästan ingenting alls när vi väl kommit hem? Och inte blev det någon påskmat heller. Om man inte räknar godisäggen som barnen letade reda på i trädgården efter skymning. Lagom påsk helt enkelt.

Den långa fredagen

 
I fredags gjorde vi troligtvis allt man enligt kristen tradition inte ska göra. Vi monterade belysning, sydde saker, tvättade ... Kort sagt fick vi saker gjorda. Det var en produktiv dag och det kändes skönt när man kastade sig i säng. Och nej, det gjordes inga påskiga saker alls. Om man inte räknar de skivade äggen på smörgåsarna som åts till kvällsmat. 

Grekisk yoghurt

yoghurt_packshot
Bild från Buzzador.
 
För ett par veckor sedan var Karl hos tandläkaren och drog ut en tand. Ungen kom hem och kunde inte äta någon fast föda alls. Normalt har vi både yoghurt, fil och kvarg i olika varianter. Inte den här gången. Så han fick mannagrynsvälling. 
 
Dagen efter var jag på ICA och hämtade ett paket Arla Ko Grekisk yoghurt med passionsfrukt som jag fått på kupong från Buzzador. Fick jag smaka? Tveksamt Hann jag? Knappt. Båda barnen kastade sig över den och gjorde slut på paketet innan jag hann få en portion. Så jag får helt enkelt köpa mig ett eget paket och äta på jobbet om jag ska få ha den i fred. Med tanke på barnens betyg lär den vara god.

Lokalpatriot

Jag har alltid varit för det där med att handla på hemmaplan. I mindre, oberoende butiker med ett handplockat utbud. Kanske beror det på mitt tidigare arbete i fotoaffären. Jag tittar dessutom mer efter när/lokalproducerat än ekologiskt/miljövänligt. Jag väljer hellre en ickeekologisk ansiktskräm tillverkad i Sverige, av svenska råvaror än en ekologisk från USA. 
 
Med det sagt har jag insett att jag senaste veckorna plötsligt nyttjat lokala företagare mer än jag gjort sedan vi flyttade hit för flera år sedan. Om man bortser från lokala ICA-butiken. Det började med en tid hos massören Helenas Händer. Jag vill tro att det är lokalpatrioten inom mig som avgjorde men nog hade latmasken en del med det att göra; Helena hade kvällstider som jag inte behövde stressa till och det är nära och bra. Dessutom bokning på webben. Jag kör ju förbi varje dag när jag ska lämna Tyko hos dagmamman så jag lär bli påmind om att boka ny tid inom en snar framtid. 
 
För en vecka sedan fyllde min mor år. Så klart att man ska ha med sig en blomsterkvast. Jag följer sedan tidigare Fröjd och fägring på Instagram och jag gillar de annorlunda buketterna hon gjort. När det dessutom visades bilder på körsbärskvistar häromveckan var det ganska givet. Nästa gång någon ska få blommor lär de komma därifrån med; jag var mycket nöjd med både blomsterkvasten och bemötandet.
 
Och i torsdags gjorde jag något som borde gjorts mycket tidigare. Jag gick till Salong Veronica och klippte mig. Jag har tänkt göra det så länge men inte fått tummen ur. Mycket på grund av motståndet att ringa och boka tid. Detta motstånd som fått mig att hacka själv i håret i ett par år och haft "frisyr" därefter. (Snälla, skaffa bokning på webben!) Men jag samlade mod och ringde förra veckan. En kvällstid som passade fint. En decimeter åkte av, även om mer hade behövts. Men jag vill kunna sätta upp håret så vi får vänta lite innan vi tar mer. 
 
Det har helt klart gett mersmak nu när jag insett att lilla Hindås har det mesta att erbjuda. Ja, Gyllene Hinden brukar jag besöka strax innan jul och hitta en julklapp eller två och de vanliga serviceställena nyttjar man ju som bensinmack, paketutlämning och mataffär. Men nästa gång Lilla hönan har tapetserarkurs ska jag dra med min fåtölj och till loppissommarens fynd lär jag behöva kalkfärg från Helis hem. Och nog borde jag unna mig en spastund på Hindåsgården eller nya naglar på Salong Hindås?