Händelserikt

I dag på lediga dagen har vi lyckats hinna med förvånansvärt mycket.

Efter välbehövlig sovmorgon till åtta gick vi upp, slappade lite och åkte sen till Hornbach för att beställa min tapet. Men det behövdes inte; den fanns i lager! Yes! Sen en sväng till Shurgard för att köpa fler kartonger. Hem igen och packa om alla flyttkartonger vi hyrt och ner i de vi köpte. Sen hyrde vi släp och slängde på alla 160 flyttkartongerna och åkte till Guldhedens flyttexpress och lämnade tillbaks dem. Allt medan mor min passade Karl.

Och medan vi hade släpet passade vi på att köpa gipsskivor. För det behövs till syrummet. Befintliga väggarna är av masonitliknande material och det är mao lättantändligt. Och vem satt i kassan på K-Rauta om inte Mimmi. Minsann!

Efter ett samtal till Olofstorps glasmästeri för att kolla när de stängde åkte vi dit och hämtade inramningarna. Upp med dem på gipsskivorna och snabbt hem igen. För Peter skulle iväg på fotboll.

Nu har mor åkt hem, Peter åkt på fotboll och Karl nattats. Det fattas bara att steka upp kantarellerna mor hade med sig. Sen ska jag nog sova. Ledig dag, eller hur... Och ändå hann jag inte peta ner lökarna som jag tänkt.

Childhood

"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

Så jag tycker att alla med en blogg ska länka till http://www.uppdragbarn.se/

Tårtkalas

För den som missade Karls kalas av en eller två anledningar kommer receptet på en av tårtorna. Den är dessutom glutenfri.

Pavlovarulle

Botten
4 st äggvitor, rumsvarma
1 tsk ättika
2,5 dl finkornigt strösocker
2 tsk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
3 dl vispgrädde
2 msk socker
0,5 liter jordgubbar

Garnering
2 st kiwifrukter

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Vik upp kanterna på papperet så att det bildar en form. Klipp jack i hörnen så går de lättare att forma.
3. Vispa 4-5 rumsvarma äggvitor med ättikan i en torr skål tills konsistensen blir fast skum.
4. Tillsätt lite socker i taget medan du fortsätter att vispa. När hälften av sockret är nervispat balndas resten av sockret med majsstärkelsen och vaniljsocker.
5. Fortsätt vispa ner lite sockerblandning i taget. När allt socker är nervispat och det är ett hårt skum, bred smeten ut på bakplåtspapperet.
6. Grädda mitt i ugn, ca. 15 minuter, tills ytan fått lite färg.
7. Sockra på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Ta bort papperet den bakats på. Låt svalna.
8. Vispa grädden hårt, blanda ner socker och bred ut grädden över den avsvalnade kakan.
9. Dela jordgubbarna i mindre bitar och fördela dem på kakan.
10. Rulla samman kakan från långsidan. Rulla ganska löst. Lägg över rullen på ett serveringsfat och dekorera med 2-3 st kiwifrukter.
11. Servera gärna jordgubbar och blåbär vid sidan om.
TIPS! Du bör inte blanda kiwifrukt med grädde eftersom kiwin innehåller ett enzym som bryter ner proteinerna (äggviteämnen) i grädden, vilket ganska snabbt ger en obehaglig smak. Kiwifrukterna går däremot bra att dekorera tårtan med.

Då Peter är allergisk mot kiwi garnerade vi dock tårtan med jordgubbar och följde receptet i övrigt till första tårtan. Tårtan till dag två tog vi blåbär i istället och det blev nog ännu godare; lite syrligare och inte lika mäktigt.

Bildbevis kommer när jag samlat energi.

Nästa barn

Bara i dag har jag fått frågan om vi ska skaffa fler barn två gånger. Så jag säger det igen; det är inget planerat inom det allra närmaste. Karl får vara ensambarn en tid framöver.

Doc Hillcroft

Jag vet inte om jag nämnt det men en av våra stammisar på jobbet skapar egen musik och håller konserter ibland. Han får till och med ut låtarna på WWW, med hjälp av en bekant. Så njut.


Kattutställningen

Utställningen gick riktigt bra i går. Olle och Otto visade båda upp sina bästa sidor, både utseendemässigt och i temperament. Tyvärr hade Otto bestämt sig för att det kliade lite extra på halsen så ett par rivsår hade han skaffat. Och jag tror det var lite dem som gjorde att domaren inte nominerade honom. I övrigt. Olles domare hade 10 katter innan honom medan Ottos hade 24. Bra, ingen risk att de krockar. Eller hur. Olles domare var långsam (men noggrann) medan Ottos var riktigt snabb. Så givetvis skulle de fram precis samtidigt. Peter tog Otto och jag Olle. Och vad som stod på Ottos bedömningssedel går inte ens att avgöra. Men jag bar fram honom inför nomineringen så jag fick höra lite grann i alla fall. Det var inga problem för någon av dem att få sina cert men inget mer. Men jag är nöjd. Olle har verkligen lugnat ner sig efter kastreringen. Nu är det bara att hoppas att det går bättre i Svenljunga om två veckor.

Titta katt

I morgon är det dags för utställning igen. Olle badades förra helgen och lockarna ligger riktigt fint. Jag skippade Goop och jag tror jag gör det i fortsättningen med. I dag tvättades öron och klor på både Olle och Otto, den ena motsträvigare än den andre. Otto badades i dag. Hoppas han håller sig ren till i morgon kväll; ju mer han svettas desto lortigare verkar han bli. Och givetvis har han börjat klia sig igen. Beror det på maten kanske? Jag har i alla fall smort in honom med aloe vera i några dagar, vi får hoppas att domaren har överseende. Min mor ska passa Karl i morgon i alla fall. Men den 28 september när vi åker till Svenljunga på utställning ska han med. Första kattutställningen.

Syrummet 1.1

Jag började för flera veckor sen att riva ner tapeterna i syrummet. Det gick sådär. Lagom trist. Först fick jag loss ena lagret. Sen fick jag loss andra. Men en del av tapeten satt ändå fast. Men jag gick till färgaffären och köpte färg ändå. Och där sa de att det bara är att spraya vatten på och sen skrapa loss den. Och visst var det så! Nu är en kortsida gjord. Egentligen borde jag börjat på motsatta sidan så jag kunnat börja måla. Kortsidan ska ju tapetseras och jag har inte beställt tapeten än. Kanske ska ta och göra det i dag; ledig dag och Peter vägrar åka till Hornbach på helgen. Peter har dock ett eget projekt; bredband åt alla. Alltså; överallt ska det vara kontakt för bredband. Fråga inte mig, fråga honom varför. Men visst; tanken är att jag ska ha dator i syrummet så det går väl bra. Men då måste han ta bort en del av väggen och dra rör. Innan jag målar. Ska jag alltså behöva vänta på det?! Hans projekt som tar evigheter. Nåja. Nu ska jag fukta mina tapeter och kanske slita loss lite lister. Snart kan jag sy igen.

Jag ser dig

Just ja, i fredags visade Karl varför han varit gnällig och febrig; tand nummer sju har tittat fram!

Full koll

Följ min blogg med bloggkoll

Syrummet

Äntligen! Jag har hittat precis vad jag vill ha! Den! Jag har letat ett tag men det lönade sig. Det kommer att bli jättefint! 

Smakprov. 


Jag tänkte först haft Svärmor, sen kanske en svart med körsbärsblommor. Eller kanske magnolior. Men den här var klockren! På kortsidan. Och sen vit sandfärg i resten av rummet. Och skjutdörrar på garderoberna. Och nattsvart golv. Och så mina foton på långsidan. Sen kan jag skapa fritt! 

Back back

I dag är första dagen på resten av mitt liv. Efter ett års hemmavarande ska man tillbaks till jobbet. Nu får Peter ta över barnskötandet. Fast han tror mest att de ska sparka boll och gå i skogen. Eller hur.

Av alla de där planerna förra veckan då? Jo, på fredagen var det gratis snittar och vin på Backyard som gällde. Lite för intensivt för mig tror jag. Dessutom skulle vi inte gått vidare till Uppåt framåt utan åkt direkt hem. Men trevligt var det.

På lördagen var det kräftskiva. Två flaskor vin var alldeles lagom (varav en var alkoholfri). Förra året var det lite trist; sitta höggravid och nykter och sjunga snapsvisor... Nej tack.

I går var det Peters kusinbarns dop. En underlig tillställning det där med dop. Nog första och sista gången. Som Peter sa; det känns lite som hyckleri att sitta i kyrka och sjunga när man inte är troende. Men det var en intressant präst och sjöng vackert gjorde han. Och bekant var han; då visade det sig att han kommer från Sävedalen. Jaha ja, ännu en kund på jobbet.

Alldeles strax ska jag cykla iväg till jobbet. Eller till bussen och sen åka över en timma med den för att sen landa på jobbet. Men jag läser ju PS Jag älskar dig så det är helt ok med lite restid.