Te, piercing och förlossningsjournal

I dag ringde jag Arkivet på Östra för att be om min förlossningsjournal. Jodå, sånt kan man tydligen få. Bara att skicka in ett papper på vad man vill ha och underskrift. Så jag ska be mor skriva på ett papper så jag får se hennes med, när jag föddes. Jag trodde att allt man fick var journalen från MVC.

Jag har även fyllt i nya utställningspapper. Till Elfsborgskatten och Spinneriet. Båda dagarna på båda ställena. Förutsatt att vi plockar alla cert måste vi därefter till Norge. Så då blir väl Peter lugn; Norge åker jag inte till i första taget. Nästa söndag är det dock dags för GRK:s utställning, dit både Olle och Otto är anmälda. Som det verkar nu är de ensamma i sina raser; har inte hört vare sig nån devon eller sphynx som ska dit.

Olles bebisar växer för övrigt så det knakar. De vägde 102 resp 111 gr när de föddes och är uppe i 227 resp 221 gr. Två vita gossar är det. Och i Ellas mage växer det med. Jag är sååå nyfiken på vad det kan vara. Kattungar förhoppningsvis. Jag väntar med spänning på att Stina ska lägga upp bilder.

Jag köpte för nån vecka sen en ny ring till örat. Ska töja till 7 mm i det största hålet. Givetvis var tången jag hade för liten. *morr* Och från Barbarella fick jag nåt vagt svar om att jo, det går att öppna så stora ringar med tången de säljer, trots att det står max 2,4 mm på hemsidan. Men jag hittade ett annat ställe som säljer en kraftig tång, och där står det att den ska fungera till kraftigare ringar; upp till 0 gauge.

Jag beställde provpåsar med te häromdan och fick det bara ett par dagar senare. Så i går provades det första: Spring Melody. Det var riktigt gott! Jag är lite skeptisk till påste annars, det känns inte lika genuint. I dag blir det nog Festive Grape.

Nu har jag hittat en ypperlig sida för inspiration. http://www.joann.com/joann/ Har jag tid till allt bara?

I går föll Karls lockar. Han har ju en tid haft lätt att få tovor i nacken men nu hade han början till en dread och då tyckte jag att det var dags att klippa honom. Dessutom är hårväxten ganska ojämn så det såg lite lustigt ut. Det ser fortfarande inte riktigt bra ut men försök få en fyra månaders bebis att sitta still så du kan klippa fint... Jag blev dessutom inspirerad att klippa mig själv. Så vid tolv i natt stod jag och toppade håret. Blev väl mindre lyckat men vad gör det, får boka tid hos frisör nån dag för färgning ändå.

När jag får för mig att skaffa ny dator blir det en bärbar. Då ska jag sy ett fodral till den.

Total inspiration!

Allas vår prettotant har gjort det igen. Skapat nåt man eg behöver men inte vill erkänna att man vill ha. Se bara på den här korgen. Fast för min egen del placerar jag nog katter i istället för garn.

För övrigt har jag nog surfat alldeles för mycket i dag. Jag har ju hittat en massa saker som jag vill göra/köpa/ha. En sån här väska t ex. Och ytterligare en, mer vardagsväska. Och när man har en så fin väska måste man ju ha en ny plånbok till.

Och när jag får riktigt tråkigt och skaffar bläck till skrivaren ska jag göra egna pappersdockor. Kanske en till Camilla med. Hon ville ju inte ha fulmonstret jag gjorde.

Nu när jag har surfat runt ångrade jag lite att jag köpte tråkiga svarta skötväskan. Titta här!

Alldeles stax börjar Gossip Girls. Ännu en serie som jag kommer att missa när sykursen börjar. Så typiskt.

Arn, Masala och Martha Stewart

I lördags när jag städade tröttnade jag på att babygymmet bara stod och skräpade så jag tänkte packa ihop det igen. Karl har ju inte lekt i det öht. Men jag tänkte ge honom en chans till. Ut med gymmet i vardagsrummet och i med Karl. Och oj, så glad han blev! Så nu har jag inte hjärta att packa ner det, nu när han har upptäckt hur kul spökena är.

I söndags var jag och Peter på bio och såg Arn. Alltså; jag gillar historia och det var många fina hästar att titta på men uppföljaren väntar jag nog med att se tills den kommer på dvd. Ingen biofilm helt enkelt.

Karl då? Jo, han var hos mormor. Snäll och fin var han med tydligen.

Efter filmen var vi och hämtade mat på Masala, en ny (för oss iaf) indisk restaurang. Men jag föredrar nog Jaipur, iaf om man bedömer utefter en maträtt. Ska ge dem en chans till, de hade nån fisk som jag gärna vill prova. Men naan-brödet är klart godare hos Jaipur.

I går var en skön dag. Karl vaknade, lekte en stund, fick mat och somnade. Han sov i tre timmar. Det var skönt, men samtidigt lite oroande. Jag kikade in i sovrummet flera ggr för att se att han fortfarande levde. Men jag hann att sy dynorna till kattställningen iaf. Nu ska bara skumgummit på plats. Bilder kommer när det är helt klart. Jag blev dessutom inspirerad att sy mer. Så jag ska nog beställa lite velour och sy nåt fint till Karl. Sykursen börjar igen den 12 februari så då kan jag sy nåt till mig själv. Nån som har nåt förslag? Jag har lite idétorka. Kanske man skulle försöka sig på en dirndl till slut. Och ett par lederhosen till Karl.

Nämnde jag att jag har hittat ett nytt hus? Visningen är den 10 februari och då är ju vi på kattutställning hela dagen. Typiskt. Hoppas att det går att ordna en till visning. För det här huset har vi nog en större chans på.

Tips på ny kattkorg har Martha Stewart, fast hon kallar det garnkorg.

Dagens tåstrumpor: svarta med neonfärgade ränder och glada gubbar på tårna. Ännu inte upptäckta av Karl då han sover.

Under kläder

image19

Damn! Jag önskar att jag inte hade mammatuttar utan kunde klä dem i nåt lyxigt och fint, där de fick plats. Som läckerheter från http://buttressandsnatch.co.uk/ Säljs i Sverige av http://www.branten.com/

Efter turen

En liten shoppingrunda blev det i dag. Men bordet som jag hade spanat in var alldeles för litet i verkligheten. Så det blev det inget. Däremot duken köptes. Två stycken; dels den svarta och sen en liknande röd med rosmönster. Dagens fynd.

Eventuellt har vi hittat köksstolar till vårt bord. De som egentligen hör till är inte särskilt snygga. Vi hittade de här:
image10
Exit heter den. Och säljs på Bratells. Har ännu inte hittat vem som tillverkar den. Men skam den som ger sig. Jag vill helst ha nåt annat tyg på den. Ett - det beige tyget passar inte det vita bordet, två - ljust tyg öht är dumt i kök med småbarn och tre - katterna älskar att klösa på den typen av tyg. Den finns med skåror i ryggen med, den är snäppet snyggare. Så det lutar åt den isf.

Sen har jag utökat min önskelista. Sakerna nedan finns på http://www.bluebox.se/ respektive http://www.favoritsaker.se/



Från vänster:
Glasunderlägg
Kökshandduk
Grytunderlägg
Väggdekor
Servettställ
Tallrik

Jag hittade precis ett lustigt bord! Kanske inte hundra hemma hos oss men kul var det.
image17
Finns hos http://www.mobelvarlden.se/ De har generellt sett annorlunda och inspirerande design på möblerna. En slags lekfullhet man inte ser så ofta.

När vi ändå är inne på bord:
image18

Jag kan dock inte riktigt bestämma mig för om det är stilrent eller bara blasé... Titta närmare på http://www.actona.dk/ Sen måste jag även tipsa om http://www.hansk.se/ Det är de som har gjort vårt köksbord som vi letar stolar till. Tyvärr verkar produktkatalogen ligga nere för tillfället.

Shoppingrunda

I morgon blir det shoppingrunda. Har hittat ett soffbord som eventuellt kan passa. Finns i både vitt, rött och svart. Svart blir det nog inte då vi har så mycket svarta möbler nu men kanske ett rött högblankt. Jag är rädd att det inte passar med vår matta bara. Och var ska vi annars ha mattan, den passar ju ingen annanstans... Bordet finns hos Bratells.

image9

En löpare ska jag i alla fall köpa på shoppingrundan. Den här borde passa ypperligt, oavsett vilken färg vi väljer på bordet, eller behåller det vi har ett tag till. Finns hos Biba.
image7
Sen tror jag nog att jag kommer att behöva lite stämplar till mitt scrapalbum. Det hittade jag ett par som verkar vettiga på Clas Ohlson. Sen är det bara att åka förbi jobbet och framkalla lite och sen kan jag börja scrappa ordentligt!

När jag och Camilla senast var på tur i stan gick vi förbi Marrakech och jag nämnde då att jag önskade mig ett rum i orientaliskt tema. Lite åt det hållet är det ju i sovrummet men mer går att göra. Sagt och gjort. Jag nämnde butiken för Peter och iväg vi for! Hem kom vi med en fin lykta. Detta var ett par veckor sen och lyktan har legat på golvet sen dess. En sladd ska ju skaffas till den och det har varit sååå jobbigt. Men i morgon! Då ska lyktan hängas upp och det ska lysa i den!

Till nyckeln

Jag var inne på http://kixkoll.blogg.se/ och såg några söta nyckelringar av Georg Jensen. Hon länkade vidare till Dansk design och där hittade vi ännu finare saker!

image6

Visst behöver jag en ny nyckelring?

Dagens tåstrumpor: turkosa med gröna grodor och vinröda blommor tryckt på. Minst lika uppskattade av Karl som de andra.

Potatismos

I går blev Karl fyra månader. Stora killen. Det firades i dag med att provsmaka potatis. Ojojoj! Det var smaskigt sa Karl! Efter att ha smakat lite kastade han sig över skeden. Han visste dock inte hur han skulle hantera geggan så det mesta rann ut igen. Och arg blev han när han fick återgå till nappflaskan för att äta sig mätt. Sötsak!


image5

Och jag har minsann hört att man får lov att skratta åt sitt barn när hela han är nerkladdad av potatismos!

Bygga bo

Ok. Jag ska inte ta ut nåt i förväg. Men jag har iaf hittat ett par saker som jag skulle vilja ha i nya fina hemmet. Visst vore det fint att ha i tvättstugan?
image4
Från http://www.vimsadekor.se/

Stolar till matsalsbordet hittade jag med. På http://www.bitc.se Fast jag kan inte riktigt välja vilka än.

Sen hittade jag en Mamma, baby yoga-dvd som verkar intressant. Kanske får man mer tid till sig själv då.

Det blir för övrigt ingen gård i Lindome; det var över 20 intressenter och senaste budet var alltför högt för vår del. Så vi letar fortfarande.

Sugen

Usch, vad dålig jag är. Borde jag inte ta hand om mitt barn? Ingen fara, han sussar sött för stunden (i fem min till eller så).

Iaf. Nu har jag hittat vem som ska få göra min bröllopstårta, om jag nånsin behöver en. http://www.holysweet.blogspot.com/ Tror du att jag dregglar? Och där slussades jag vidare till ännu fler sidor med cupcakes. Jag tror att jag kommer bli tjock under mammaledigheten...

Sen såg jag världens finaste väskor på http://www.tjinona.se/ Oj vad fattig jag kommer bli. Fast jag msåte nog gå utanför dörren lite oftare innan jag skaffar fler väskor eller skor. Måste ju kunna visa upp dem. Till våren, jag lovar. Då ska jag bli fashionmorsa ist för lattemorsa. Inget mer bebiskräk på mig inte.

Snart börjar Göteborgs filmfestival dessutom. Och jag vann filmpass och två biljetter. Frågan är bara vad man ska se och när man har tid.

Tbc och tåstrumpor

Ok, jag har fastnat, jag erkänner. Jag har en tendens att göra det. Äter en och samma rätt i ett halvår och sen inte alls. Har en typ av kläder flera månader tills de hänger malätna längst in i garderoben. Lyssnar på samma skiva om och om igen tills den ligger orörd.

Jag har fastnat i bloggträsket och sjunker djupare och djupare. Tidigare var det olika forum som gällde. Om katter, sömnad, föräldraskap, foto... Jag har skapat ett konto på www.bloggkoll.com och uppdaterar mig flera gånger om dan. Alltså; jag läste bloggar förut men inte regelbundet. Nu kan jag inte släppa det. Och funderar dagligen på hur jag kan förbättra min egen.

Nåja. Uppdatering på övriga livet: I dag var vi på Bvc. Karl väger nu nästan 6,9 kilo och är 66 cm lång. I övrigt fortfarande lite platt på höger sida men det är avsevärt bättre. Jag frågade sköterskan om Polen-resan med. Om vaccination och så. Det han ev behöver är mot tbc och hepatit B. Heptait B är väl ingen fara men när jag läste biverkningar gällande tbc-vaccinet, voine voine. Vill jag utsätta mitt barn för det? Hur stor är risken att få tbc? Men hur svår är behandligen om han skulle få tbc? Det är en del att fundera på.

I dag tog jag på mig tåstrumpor. Ett par i regnbågens färger. Karl blev som besatt när han såg dem. Gungade för fullt i babysittern och skrattade högt. Så det blir nog tåstrumpor hädanefter.

Jag har för övrigt funderar mångt och mycket över huset. Förmodligen är det angripet av svartmögel men vad jag kunde komma fram till så är det en mild form av mögel som inte heller är särskilt farlig för hälsan. Så vi lägger ett bud och så får vi se helt enkelt. Så kanske kan jag börja fundera vilket klinker jag vill ha och hur syateljén ska se ut.

Seg tisdag

Och hur har din dag varit? Jo tack, som de flesta andra. Förutom att Karl har varit mindre charmerande och Olle valde att kissa i hallen som tack för att han fick komma ut från köket. Men han och Otto verkar komma bra överens nu iaf; båda chillar i köket. Kanske inte allra bästa vänner men det kommer nog.

I morrn ska vi till Bvc för fyramånaderskontroll. Undrar hur mycket Karl har gått upp. Han börjar bli bra tung när man bär honom. Och det börjar bli dags för honom att sitta framåt i selen. Stora killen nästan.

I går fick jag en bok om barns utveckling. Och sidor till första fotoalbumet. Det påminde mig om att jag borde åka till jobbet och framkalla alla foton nån dag. De där 500 bilderna har nog vuxit till minst det dubbla sen sist. Man ska ju orka sätta in dem med. Och så måste jag börja med Karls album. Sakerna jag har sparat i en låda växer och växer.  

Omstart

Ja. Som vanligt tröttnade jag på den gamla bloggen eller vad det du var. Den gick inte att få som jag ville och då är det inte ultimat. Ännu är väl inte det här hundra heller men work in progress som med allt annat i livet.

Nåja. Måndag. Karl är glad i dag. Det betyder att jag är glad i dag. Karl har sovit lagom mycket så jag har hunnit med att göra saker. Inte särskilt mycket men satt upp lite tavlor och tvättat. Surfat en hel del. Just nu sitter Karl och pratar för fullt. Fast han har mycket lite vettigt att säga. Det har han ärvt av sin far. Det är även hans far som har lärt honom det senaste; pruttljud. Jo tack.

Bästa leksaken just nu; tygbok med pip. Gåva från Mike och Katarina. Innan var det nån knepig nalle med olikfärgade ben från Bambino. Gåva från Karin och Falun. Jag har försökt att få honom att uppskatta Thilde-kudden från Camilla men han är nog för liten ännu. Men en motsvarande filt funderar jag på om det inte skulle göra honom lycklig. För lycka kan ju köpas, om man har tillräckligt stor kredit på sitt VISA-kort. 

I går var vi på husvisning. En hästgård med drygt 7 hektar mark. Vad vi nu ska med det till. Huset är från -61 och egentligen är inget gjort med det. Tegelhus så utsidan ser bra ut. Men inuti... Och det värsta är att jag gillade det! Bäst av alla hus vi varit och tittat på. Till o med bättre än huset i Stenkullen som ändå hade poolhus och gäststuga (=syateljé till mig). Just för att det är så gammalt och allt behöver göras slipper man leva med taskig inredning "för att det nyss gjordes om". Och Peter vill ju så gärna leka handy man. Det ligger bra till mitt mellan Göteborg och Kungsbacka med. Och möjlighet till att sälja en tomt eller två finns med. Men just för att tomtmöjligheten finns riskerar det att sticka iväg i pris. Vi får se vad banken säger; på torsdag ska budet vara inne.