Långlördag

Det känns som om man har varit i full gång hela dagen. Men egentligen har vi bara varit i Vara.

I går var vi hemma ganska sent så vi tänkte ha sovmorgon i dag. Men Tyko ansåg att det var dags att vakna vid åtta. Typiskt. Några timmar senare packade vi våra saker och åkte mot Vara. Vi tog vägen förbi Barniallt för att kika på en väska. Och nog blir det en sådan. Nackdelen är att skötunderlaget inte får plats men jag får väl ha engångs i. För visst kan man ha den som vanlig väska sen efter skötandet? Och jag som vägrar låta bli handväska borde väl en sån här passa? Sy på ett par Combichristmärken så blir det fint.

För övrigt var jag glatt förvånad över butiken. Den huserar på övervåningen till en av favoriterna bland möbelaffärer och kändes inte lika skitnödig som andra barnbutiker. Och så har den sånt jag inte sett nån annanstans. Och även napparna med knottror.

Vi åkte därifrån med fyra dreggellappar i alla fall. Fyra för 100:- var klart överkomligt. De jag sytt själv har jag ännu inte satt i nån tryckknapp i och det lär väl inte ske inom det närmaste heller.

När vi kom till Vara blev Karl jättearg; han ville inte alls åka därifrån. Trots att min mor sa att han var uttråkad när hon ringde tidigare. Men efter middag och slappande åkte han gärna med oss hem igen. Efter en snabbis förbi Peters jobb. Tanken var att vi skulle äta sushi efteråt men av nån anledning tappade jag suget när vi väl var framme; stället såg ut som en sylta. Får höra med lokalbefolkningen (Karin och Falun) om det är ok att äta där. Så vi åkte hem och åt knäckemackor. Nu vill jag inget annat än sova.

Pink is the new blonde

En dag med vanligt bloggsurfande träffades jag hårt i magen. Jag följer en blogg full av prickiga klänningar och söta håraccessoarer: Agent Lover aka Marie.

Just i detta inlägg handlar det om en som gör och säljer just hårsaker på Etsy. En av bilderna fick mig på fall fullständigt. Inte på grund av det söta hårspännet (som jag måster erkänna är först nu i efterhand jag tittat på) utan på grund av den ursköna Jacquelyne Marie. (Ser ni tråden?) Just bilden hos Agent Lover är så klockren. I allt. Smink, ljus, blick. Tyvärr inte som reklambild för hårspännet men ändock.

Behöver jag säga vad min nya dröm är? Rosavita svallande lockar. Yes, just det där pastelliga dessutom. Så kan jag låta bli att färga mitt hår på ett tag så kanske, kanske lyckas jag.


Bild: Angela Marklew



När vi ändå är inne på rosa så finns ju givetvis även Audrey Kitching. Annan typ av flicka kanske men vacker hon med.




Inte vaken än

Nackdelen med att sitta vid datorn med te och barn? Man råkar ta nappflaskan och drick istället för temuggen. Sötman får en att kvickna till dock.

Amerikan kan

Säga vad man vill om US of A men det där med barnkläder kan de. Kolla bara GAP. Jag är dessutom fånigt förtjust i t-shirts med långärmat under, precis som de har på sina bodies.




Nån kanske vill göra ett gemensamt köp?

Och titta: vore inte det här fint till Karl?



More cheese

I går när vi städade som bäst tutade plötsligt en bil på utsidan. För er som inte vet så bor vi på landet och de enda bilar som kör förbi vårt hus ska till oss. Och jag väntade inte besök. Så glatt överraskad blev jag av postbilen som kom med mitt paket från Buzzador. En frigolitlåda med mitt namn på. Precis vad jag önskat mig. I lådan låg två parmesanostar från Zeta. Och en flaska balsamvinäger. Givetvis har jag sedan dess varit sjukt sugen på pasta pesto men har man ingen pesto är det svårt. Och har man ingen basilika kan man inte göra egen heller.

Min mor var inte särskilt imponerad. Å andra sidan äter hon nog bara hushållsost och grevé. Jag får njuta själv i helgen. Och försöka lura hit nån på middag. Annars kan jag åka förbi jobbet; Åke uppskattar alltid en bit god ost.

Så ja, just nu fantiserar jag om potatismos med parmesan, pasta pesto, ostbricka... Och då förs jag vidare till brie - briebaguette, panini... Mmmm, ost... Trots att jag precis åt en god pasta med räksås.

Objekt: varm dryck

Nu har Kaffebrus börjat sälja termosar med. De har sedan tidigare haft kaffemuggarna men nu även termos alltså. Fast jag är fortfarande nöjd med min direktimport av kaffemuggen; hos Kaffebrus är den tre gånger så dyr.

No more cheese for you

Veterinären tyckte inte att Olle var särskilt tjock. Överviktig, men inte tjock. Men för att hindra det från att gå så långt så ska han sättas på diet. När min mor kommer hem från Vara ska Olle få bo hos henne och äta dietfoder. Bara. Dels för att det blir svårt att sära på katterna om de ska ha olika mat och dels för att Peter är för frikostig med osten. Han delar gärna med sig till Olle. Visst; det är kul när katterna äter sånt de inte förväntas; Olle med sin ost, Otto med sin majs, Simon med sin gurka. Men jag ser hellre friska katter.

Så om ett par veckor har vi förhoppningsvis en Olle som väger ett kilo mindre. Med det priset på dietfoder är det säkrast för honom.

Choklad

Jag har försökt att stilla mitt godissug genom att äta mörk choklad. Det enda som det har resulterat i är att jag nu gillar mörk choklad. Särskilt den med salt i. Men så hittade jag för ett par veckor sedan en med 90% kakao. Och den har legat orörd tills i går då jag var sjukt sugen. Och nog hjälpte den. Den smakar verkligen bara kakao. Jag slickar hellre insidan av kakaoburken...

Spännande

I dag skulle Karl upp lite tidigare än vanligt för att han skulle på teater. Minsann. Kulturell i så unga år. Teaterapan inom mig hurrar.

Men givetvis regnade det. Massor. Min mor ringde och erbjöd sig att köra oss. Så i med frukosten i magen, packa väskan och åka. Vi kom precis i tid.

Efter att vi lämnat av Karl åkte vi hem och gjorde det vi brukar när min mor är här; städa. Med inslag av bråk med torktumlaren. Den säger att filtret är igensatt trots att det inte är det. Dumma maskin.

Men nu har jag i alla fall kört några maskiner tvätt, golven är dammsugna och moppade, kattlådorna rengjorda, glasflaskor är återvunna, Tyko har fått mormor-dos och vi har det allmänt rent och fint hemma.

När Peter kom hem packades katterna in i sina burar för de skulle till veterinären. Vaccination och en bedömning av Olles tjocka mage.

Det bästa av allt då? Att Karl fick följa med mormor hem och ska tidigt i morgon åka till Vara. Vi jublar allihop, av olika anledningar.


Änglabarn

Det är inte alltid rättvist, det har jag lärt mig. Håkan har alltid varit en snäll pojke som jag känt sen barnsben och att han och hans familj ska drabbas gör mig ledsen.

Knark

Kan någon förklara modet i att ha en liten konstig filur i sin tv-reklam? Berocca, Danio, Bromhexin... Räckte det inte med Ipren? Eller är det samma reklammakare som tror att folk inte märker likheten? Någon borde i alla fall dra ner på sin medicinering.

Kattkvinnor

Hur kommer det sig att pysselbloggare har katt och särskilt rexar? Nu känner jag i och för sig bara till två men det är fler än inga. Se Elsa och Tiger.

Matvanor

Det är i alla fall lätt att behaga Karl när det gäller mat; müsli eller pasta med kyckling. Jämt. Konstant. Alltid.

Fotodrömmar

Jag tror minsann jag ska modifiera en Kånken med. Till min framtida utrustning. Vilken dag som helst ska jag ju köpa det där teleobjektivet, blixten och batterigreppet.

Måndag morgon

Må så vara att det är svinkallt och drygt att gå till och från Hindås för att lämna Karl. Men naturupplevelserna kompenserar rejält; först ekorren som skuttade över vägen och sen de två rödhakarna som satt i träden.

Om en halvtimma ska vi gå och hämta honom. Egentligen har jag inte hunnit göra nånting den timman jag varit hemma men vad gör det?

Val

Ibland funderar man lite över sitt val med att skaffa barn; i går petade Karl upp en bjällra i näsan och i dag spydde Tyko ner mig, sig och kontorsstolen.

Men fina är de när de ler.

Bara lite

Jag föll till föga. Och bakade. Och lite till. Först skorpor som min mor hade med sig i går. Jag fick både skorpor och recept av henne så i dag testar jag egna, fast med jordnötter i istället. Och en Snickers-kladdkaka. Fast utan kola. Och utan smält choklad. Och så hackade jag ner nötterna direkt i smeten istället. Vi får se hur det smakar. Smeten var inte lika god som det vanliga receptet ur kladdkakeboken.

När jag är klar ska Peter ge sig på att baka munkar. Jag väntar...

Firandet

I går blev jag hela 29 år gammal. Och hur firade jag det? Jo, genom ett besök hos tant psykolog. Och i present fick jag två tider till. Vi får väl se om det hjälper.

Men ok, på kvällen kom min far och farbror med blommor och blad så det var ju inte helt trist. Det åts kaka och bulle och Karl kom i säng alldeles för sent. Han ville inte alls gå till dagmamman i morse; han ville sova. Men i dag var det ju fotografering så det skulle han inte slippa undan.

Lite klarare

Jag lyckades sno till mig en timmes sömn för en stund sen. Och nog känner jag mig lite klarare. Jag har börjat planera Karls rum (så att Tyko kan få eget). Med tanke på hur snabba vi är så är det nog bra att börja nu så vi är klara till sommaren.

Tydligen sov vi oss igenom ett ordentligt haglande. I värsta fall kommer det mer nu när jag ska gå och hämta Karl.

Testund

I dag var vi på bvc med Tyko. Jag och Karl alltså. Karl skulle hålla Tyko i handen för det var dags för tremånadersvaccination för Tyko. Allt gick bra och Tyko växer som han ska.

Efter bvc gick vi till Gyllene Hinden och köpte te. De har specialpris på te hela oktober. Vi kom hem med Red fruity hearts, Echinacea, Ginger & peach och Green tea mango. De två första är röda, det tredje svart och det fjärde grönt. Tidigare har jag köpt chai och julte från The colonial tea company, som gör dessa teer. Och senast vi var på Ica Maxi i Partille köpte jag Applepie & cream. Och de jag smakat har hittills varit hur bra som helst; särskilt äpplepajen.

Först ut blir Red fruity hearts.

Knubbig

Det är nästan så man skäms. I går tog jag in lådan märkt Barnkläder storlek 80. Jag tror att lilla skrutten är en tjock skrutt. I morgon ska vi på tremånaderskontroll och vaccination så vi får väl se vad tant Harriet säger om honom. Eller så är jag van vid Karl som legat högt på längdkurvan och medel på vikten.

I dag upptäckte jag även att Tyko har ett arv från Peter; näsan med två nästippar. Det polska arvet. Men han är fin ändå. ;)

Note to self

Den 28 oktober ska veterinären ge katterna spruta och (förhoppningsvis) sätta Olle på diet.

Planer

Då ska vi se. Vad var det nu som skulle göras?

Måndag - Mulleavslutning
Tisdag - BVC för Tyko
Onsdag - Fika, läkarbesök, ev veterinärbesök, fylla år
Torsdag - Fotografering för Karl, alternativ dag för veterinär
Fredag - Trädgårdsdag
Lördag - Chokladkalaset, Ljus i Alingsås, barnshopping
Söndag - Vilodag

Och så ska jag ringa och boka in lite annat i morgon förmodligen med.

Kedjereaktion

Jag upphör aldrig att förundras över hur man kommer från en sida till en annan. Och hittar så mycket vackra saker. Gissa hur...

Eko 2

Så med min "nyfunna" tanke tittar jag lite extra på miljövänliga webbutiker. Och snubblade över Ekokul. I och med att man har bebis igen så tittar jag givetvis på bebissaker. När det då finns saker som Chan, Gnon och Sophie kan man inte annat än le och önska sig.

Ekologi

Min tanke är att försöka bli lite mer ekologisk. För en tid sedan köpte jag ett chokladschampo från Faith in nature. Mitt annars så toviga hår behöver nu inte ens balsam. Enda "nackdelen" är att håret blir lite mörkare. Så mitt askblonda hår ser snarare ut som ljunghonung numera. Fast det visste jag innan så det är ok. Det var ändå dags att byta färg.

Jag köpte även en tvål men den har jag ännu inte testat. Jag tänkte att jag skulle unna mig den någon dag. En stund i badet med choklad i tvål, schampo och mun. Så jag köpte en påse chokladdoppade gojibär. Dem är nästan slut redan dock. Jag kunde inte vänta till badet.

Schampot kom även det från Bodystore för övrigt. Och ett par öronljus, hur konstiga Camilla än tycker att de är.

Utflykter

I går ville jag till en barnbutik i Floda. Peter ville ut i skogen. Så vi åkte ut och planterade granar. Eller; vi åkte ut och hittade en Falun mitt ute på ett kalhygge där han hjälpte sin farbror plantera skog. Tanken var att Peter skulle hjälpa till men efter kämpandet med att komma dit upp med två barn begav vi oss snabbt ner igen. Vi valde fika med Faluns farföräldrar i stället.

Efter det sa Peter att vi kanske skulle hinna till barnbutiken men klockan var tio minuter innan stängning så det var ju kört. Vi åkte i stället till stallarna på Kviberg och köpte polska varor. Japp, Peter har nu bakat en sernik. Jag ville inte vara sämre utan bakade en cheese cake i går med. Den åts upp i dag då min mor kom och gratulerade mig.

Nu har vi med andra ord ett renare hem (min mor gillar att städa när hon kommer hit). Och jag känner lite mer själslig ro.

Nytt boende?

Det är nästan så att jag vill flytta till Hässelby. Hade det varit i närheten av Göteborg så hade jag lätt anmält mig.

Imponerande

Jag har nog inte så pass mycket fritid att jag skulle klara att göra det själv men nog hade det varit intressant.

Du: Vad har du för hobby?
Jag: Bygga kameror.

Men vilken dag som helst ska jag bygga ett tilt shift-objektiv. Beskrivning finns här och här.

Misstag

Jag har gjort ett stort misstag!Jag lyckades snubbla över en samlingssida för Ebay. Gissa om jag kommer bli fattig... Annars brukar jag hålla mig ifrån Ebay just för att det är så jobbigt att söka på amerikanska, engelska, tyska osv. Å andra sidan kanske jag hittar nåt fint att trösta mig med.

Dagens stund

Det är för övrigt alldeles tyst hemma. Varför? Karl fick senaste numret av Bamse i dag.

Dagens lack

Jag nämnde ju att jag fick ett paket nagellack. I dag testade jag det första. Och bortsett från att jag var lite tidig med att pilla på det så är jag sjukt nöjd! Färgen är lite hallonröd och jag har tidigare varit skeptisk mot just röda för att fingrarna ser så konstiga ut, man behöver vara solbränd för att det ska se ok ut. Men inte med detta!

Just nu har säljaren en massa auktioner som slutar om ett par timmar. Så kika in!

Bebisstatus

Jag har gått i fyra dagar och oroat mig över att Tyko inte har bajsat. Men den oron är över nu; först bajsade han ner sig totalt så Peter fick rengöra. Sen bajsade han ner så jag fick rengöra. Efter det tog vi ett bad. Att bada efter bajs är safe; då är största överraskningen en kaskadspya.

För övrigt har jag försökt låta bli att amma och bara ge ersättning i ett par dagar. Tyko har ju knappt fått behålla nån mat utan bara spytt. Men med noggrann matning med uteslutande ersättning plus Minifom blir det bara nån rapspya då och då. Men så vill han ju gärna ha tutte... Så jag får väl återgå till strikt kost och se vad det är han inte gillar. För de senaste dagarna har det blivit mycket ost, fil och sånt. Så i värsta fall...?

Saknad katt

Jag hade inte sett Oskar på ett tag. Svaret kom i dag; någon gång under gårdagen (?) smet han ut och satt nu på altanen och skrek om att han ville in.

Gårdagen. Ja, jag vet inte. Han kan ha smitit med Peter ut i morse men likaväl långt tidigare. Jag, som är förvirrad som det är, kan inte komma på när jag såg honom senast. Trist. För vad händer den dagen han verkligen försvinner. När saknar vi honom? Men han var väldigt kelig och ville gosa, gosa, gosa. Och jag ska väl vara glad att han vet var han bor och försöker ta sig in förr eller senare.

Paketdag

I dag när vi lyfte på locket till brevlådan fick vi oss en glad överraskning; ett stort, svart paket till Karl och tre mindre till mig. Peter fick ett brev om sitt pensionsparande bara.

I ett av mina paket var en Tradera-vinst. Sju fina små nagellack. Och en extragåva i form av ett läppglans. Men vilken färg ska man börja med? Nu ska jag göra mig vacker.

Ordna upp saker

Jag har inte riktigt orkat göra något sedan begravningen. Och samtidigt känner jag mig oerhört stressad över allt som är inbokat. Men i dag ska jag försöka ta tag i det värsta; jag har börjat så smått i syrummet. Man får ta ett rum i taget och där inne är det minst risk att det blir stökigt igen snart.

Så ser ni mig i nya kläder beror det på att jag äntligen får plats vid symaskinen igen.

Bakverk

Jag vek mig. Trots att jag inte skulle baka mer kakor. Men min mor hade med sig vaniljvisp i fredags så jag måste ju baka något till den. Så kladdkakan står i ugnen och äpplekakan ska göras när Tyko somnat.

Positiv

Inget ont som inte har något gott med sig; nu när Kungen (vår C5 för den som inte vet) är på verkstaden har Peter börjat meka med Helmut (vår Laguna). Helmut har inte rullat på över två är utan bara stått med trasig växellåda och väntat på kärlek. Som han nu får då Peter inte vill åka kollektivt...

Inför vintern

Tyko har vuxit ur sin fina, fina overall (en som Karl fick av min mor när han var liten) så nu måste han ha nåt nytt som värmer. Den andra björnoverallen vi har är lite för stor ännu. Och i varmaste laget. Så nu är min plan att köpa en lite tunnare overall och sy en åkpåse. Jag ska testa att sy nåt liknande denna eller denna. Och det jag har kvar på provpåsen är benen. Den blir nog lite för stor bara. Ska testa när han vaknat.

Sötsaker

Agh! Campadre har kampanj på Cake Beauty just nu. Och jag som inte borde... Jag har ett par dagar kvar att bestämma mig för om jag verkligen behöver lukta vanilj, kokos eller hallon.

Dagens mat

Peter: Vad ska vi ha på kycklingen?
Karl: Strössel!

Jag tror att det blivit lite för mycket glass och kakbakande hemma med andra ord.

Napp på napp

På vägen hem från öppna förskolan tittade jag ner i vår brevlåda och där hade brevbäraren tryckt ner ett vitt paket med röd text på. Jodå, en liten låda från Buzzador. Denna gång ett gäng nappar från Bambino. Typiskt att de kom efter att vi träffat mammorna. Å andra sidan ska jag ju träffa Hindås-gruppen på torsdag så nog kommer en eller annan unge gå därifrån med en napp designad Karin Mannerstål.

Tyko fick inviga en av dem förut. Han är inte direkt nån nappkille men jag anser att man inte kan gå runt med mammas tutte i munnen hela tiden. Vilket han helst vill. För snuttandet. Så vi får väl se om molnet faller honom i smaken...

Barnmat

Jag ska nog testa att ge Karl välling igen.

Socialisering

Hemma från öppna förskolan. Jodå, i dag tog vi oss till Landvetter och hängde med mammorna i omföderskegruppen. Det är dock lite drygt att behöva åka så långt; det hade varit lagom om man gick och lämnade Karl hos dagmamman och sen gick till öppna förskolan i Hindås och hängde. Men jag får väl övertyga de andra mammorna att Hindås minsann är fint att vara i.

Tyko har i alla fall lyckats med samma som Karl; hittat en flicka som gärna drar av honom kläderna. Maja var väldigt sugen på både hans haklapp och strumpor. Och nog låg han snällt i babypölen så länge man satt bredvid och pratade men när jag satte mig på en stol ville han inte leka med de andra barnen längre.

Och vet ni vad; det ägnades knappt någon tid alls till prat om bajs, kräklappar och annat barnrelaterad. ;)

Tankspridd

Jag tror att Peter var lite disträ i dag; jag bad honom hämta droppar (Minifom). Tillbaks kom han med en sked, stoppade in den i munnen på Karl och tänkte inte riktigt på vad han gjorde. Jag tittade på honom och undrade om han ansåg att Karl spydde och hade ont i magen.

Det är som med strumporna.

Skev verklighetsuppfattning?

En motsvarande Citroen C5 är enligt AVIS en Toyota Yaris.

Stressad småbarnsförälder

Det är lite mycket i dag. Först skulle Karl till dagmamman, en halvtimme tidigare än vanligt. För sotaren bokade jag in klockan tio. Lite tight med tiden kom jag på så det var väl tur att Karl kunde komma tidigare till dagmamman för jag var ändå inte hemma förrän kvart i tio.

Innan vi skulle gå fick jag ett sms från Peter att han stod och väntade på bärgaren. Typiskt. I dag av alla dagar då vi ska åka till Brastad. Begravning är ju inte direkt nåt man kan skjuta upp. Men tack vare vår försäkring får vi hyrbil. Som rymmer fyra pers, två barnstolar och en barnvagn hoppas jag.

Så klockan tolv åker vi och hämtar Karl och far på begravning. Förhoppningsvis är barnen på sitt bästa humör och kan stå ut med kyrka och begravningskaffe.

Imorgon är det inte mycket lugnare; halv tio är det träff på öppna förskolan i Landvetter inbokat. Så jag och Tyko måste passa bussar igen. Och förhoppningsvis lämna Karl kvart i nio hos dagmamman. Halv två är det sedan föreläsning om säkerhet i hemmet men bvc-sköterskan menade på att jag inte behövde gå; det är mer för förstagångsföräldrar. Vi har ju redan petskydd. ;) Det lättade en börda att inte behöva stressa dit för i så fall hade det varit ännu fler bussar och tider som måste klaffa. Fördel med Göteborg: spårvagnar går var tionde minut. Fördel med körkort: stressen blir inte lika stor. Så antingen får vi flytta eller skaffa körkort (och laga Helmut) eller så får jag bara umgås med mammor i Hindås.

Jag kan tänka mig att det är så här pensionärer gör och känner...

Seg dag

I dag var det svårt att gå upp. Först gick vi och la oss sent (efter elva är jättesent för oss) och sen vägrade Tyko sova i egen säng. Som om det inte vore nog med att Tyko ansåg sig ha fri tillgång till baren så sov Karl oroligt och var inne ett par gånger på vårt rum.

Så Peter kom i väg sent, vilket så sett var till min fördel; han lämnade Karl på Mulle så jag och Tyko kunde förbereda promenad till BVC. Och där konstaterades en vikt på 6,1 kilo. Duktig kille.

Nu tar vi det lite lugnt; hade tänkt baka kanelbullar men vi får se vad som hinns med.

Bokat

Då så. Då var det definitivt. Nu är vi bokade till begravning och minnesstund. Och återigen blir jag arg på mig själv att vi inte åkte och hälsade på. Alla gånger vi tänkte gjort det, alla gånger vi sköt upp det. För småsakers skull.

Man får väl försöka se det här positivt i alla fall; man får träffa släktingar man alltför sällan ser.

Typiskt

När jag väl samlat mod för att ringa Fonus tutar det upptaget.

Bakar nytt

Jag har lugnat ner mig när det gäller cupcakes. Och istället upptäckt Baking Life på Facebook. Attans. Det är ett ännu värre gift. Fast fördelarna är att man inte blir lika tjock och det går bra att amma och baka samtidigt. Nackdelen är att man sitter och stirrar på små gubbar som går in och ut i bageriet och försöker analysera vilka smaker på kakorna som verkar godast. Och det är svårt att slita sig och gå och lägga sig.

Gymkort

Förra gången ett babygym införskaffades var det mer Otto än Karl som lekte med det. Nu tar Karl igen det; det är mer han än Tyko som leker med det nya.



Klippt och skuret

I dag har jag klippt Karl för första gången utan minsta klagomål. Senast vägrade han trimmer så då fick det bli lite ojämnt med sax. I dag satt vi på golvet och han fick läsa en tidning samtidigt. Inga problem. Fast efter en stund tröttnade han så det blev ju ingen frisyr direkt, bara 13 mm överallt. Tanken var väl att det ska vara kortare i nacken men vi har ett par veckor kvar innan han ska fotograferas hos dagmamman.

Ja, jag ger mitt barn belöning när han klippts; en glass. Vilket innebär att jag ger mig själv en med. För får han så får jag.

Syltat

Japp. Sylten stelnade. Definitivt. Och jag är mycket nöjd med valet av burk; en vällingburk från Semper. Med sked i locket. Bättre kan det inte bli.