Brandsäker

Nu har jag gjort årets goda. Med tanke på att året snart är slut så var det väl på tiden. Jag har nu beställt brandsläckare. Två stora och en liten, en brandfilt och två brandsläckare. Duktigt.

Pellets till PeeWee

Efter nåt års användande av PeeWee kan vi konstatera följande när det gäller träpellets:
  • PeeWees egna pellets är ett av de som luktar minst. Luktar enbart våt skog när man tömmer lådan. Dock lite dyr och lite för stora pellets.
  • Bränslepellets funkar rätt bra, förutsatt att det är av den mindre storleken. Tyvärr luktar det alldeles för mycket med det, annars är det billigt; 49 spänn för en stor säck. Har man tre katter så är priset ganska viktigt.
  • Natural strø har en bra storlek men luktar nästan värre än bränslepellets!
  • Felicia pellets är bra i storlek. Den dammade något fruktansvärt dock och det var mycket löst spån i påsen.
  • FelinePine är den andra av sorterna som luktar minst. Och bra storlek på pelletsen.
Nu har jag köpt hem en påse Amigo. Den finns i lagom liten påse till ett bra pris i djuraffären bredvid jobbet så jag hoppas att den är bra. Lite drygt att behöva åka antingen till Bollebygd eller Hisingen för att köpa FelinePine annars. I och för sig hade de nån mer sort i djuraffären i Partille centrum men jag misstänker att den är i klass med Felicia som jag köpte där sist.

Äkta jul

Nu har det mer klassiska julfirandet avslutats. Allt från sill till gröt med mandel. Och Karl är lite överaktiverad. Så en timmas sovstund gjorde honom gott. Nu ska det nog lekas med leksakerna; en traktor med tillhörande släp att trampa omkring med, Brio-leksak att banka skiten ur och massa massa mer saker. Själv ska jag tvätta kläderna han fick. Och alla verkar tro att vi gillar dödskallar. Jag föredrar ju bilar (helst bubblor), spöken och katter. Av mig fick Karl till exempel en mintgrön tröja med katter på. Den ska han ha när vi åker på kattutställningar. Fast det blir väl bara en till.

Nä. Nu ska jag låta maten och pralinerna sjunka till ro och titta på lite dumburk.

Hårresande

När jag var och julhandlade för några dagar sen smet jag in på Bellbox, mest för att se om det där kletet Peter har haft tidigare till sitt hår fanns där. Men se; de hade ju Osis Dust it som Marita talar sig så varm om! Det fanns tre kvar och precis när jag sträckt mig efter den ena kom en tjej och ryckte de kvarvarande. Hon stirrade länge på mig och min burk då jag förmodligen såg ut att tveka om jag skulle ha den eller ej. Till slut gav hon upp. Det ser jag som ett bra tecken och köpte den lilla, lilla burken.

Och jo, jag tror de hade kletet till Peter. De har bara bytt burk verkar det som. Joicos Molding putty. Nån som känner till?

Julefrid

Nu har det städats (jo, det blev en del sånt med), hängts upp gardiner, bakats pepparkakor och haft klassiskt julfirande med Kalle Anka, Karl-Bertil, glögg och julklappar. Ingen tomte och bara innersta kretsen. Jag, Peter, Karl och katterna mao. Katterna fick sig minsann ett skrovmål i form av kalvkött. Jag tittade först på ett par bitar oxfilé men när Peter började dreggla över dem valde jag kalven i stället. Men Otto verkar föredra Royal Canins nya sphynxfoder. Knäppkatt.

Äntligen helg!

I dag har jag jobbat sista dagen på länge. Eller ja; tre dagar i alla fall. Fast jag har ju jobbat varenda dag sen den 15:e så lite ledighet förtjänar jag. Och jag har varit duktig och bokat intensivkurs nu i alla fall. Så förhoppningsvis kommer jag ett bra steg närmare körkortet i januari.

Sista klapparna slogs in i dag med. Eller; jag har Karls pekbok kvar. Och Peter skulle köpa nåt mer i morgon. Men annars är vi klara. Och ska slappa hela julaftonen. Bara äta lax och dricka glögg. Och baka; saffranshjärtan och pepparkakor. Den som vill får gärna komma över och äta sen; mot att du stryker gardinerna och hänger upp dem.

Slingan i granen verkar ha gett upp. Typiskt. Får väl hitta nån i morgon. Och klä av granen igen. Karl som envisas att plocka ner kulorna så fort han ser att man hänger upp nån. En kula har hittills gått sönder. Fast det var själva hänget som gick sönder; det krävs nog en del för att en kula i plast ska gå sönder. Dessutom gör det inte så mycket, det är reklamkulor från Royal Canin. Katthuvuden är det på men inte en enda sphynx eller rex. Illa.

Julkort

Det är väl tänkt att julkort ska ge en luddig mysig känsla i magtrakten. Men när man får ett från någon man inte alls förväntar sig blir man nästan misstänksam. Och ska man då panikskicka ett tillbaks?

Fortsatt fundering

Camilla hade en bra djup tanke även hon.

Energiförbrukning?

Vilken är smartast; ta varmt vatten från kranen i tekokaren och därmed kokas vattnet kortare tid eller ta kallt vatten som inte värmts upp innan och värma igen i tekokaren? Förutsätt att det är direktverkande el så till båda uppvärmningssätten går det åt samma sorts el.

Det är såna här tankar som upptar min tid.

YouTube-utmaning

Från det här...


...kom jag till det här...Lista ut hur.

Glad Lucia på dig med

Så typiskt. I går hade vi massor med snö så jag tänkte dra Karl i pulka när jag kom hem från jobbet. Men jag missade min buss vid två och på lördagar går den tydligen bara en gång i timmen. Sen får man dessutom vänta en kvart på bytet i Landvetter. Så väl där stack jag in på Ica för att köpa pepparkaksdeg. Men inte hittade jag nån sån!

Min mobil var död så jag kunde inte ringa Peter och säga att jag var sen heller och han skulle ju hämta mig vid bussen. Så jag började gå hem när jag inte såg honom vid hållplatsen. Glashalt och mörkt. Jättekul. Så det var väl lika bra att man inte köpte nån deg för några kakor kände jag inte för att baka.

Och i dag när jag gick upp tittade jag ut, för jag drömde att all snö var borta. Och visst var den det... Inga fina foton med pulka och overall med andra ord. Så vi får väl fokusera oss på bakandet i stället. Och planera inför julfirandet.