Mot Sherwoodskogen (eller i alla fall Ulricehamn)

Nä. Ok. Nu har jag besudlat alltför mycket plats med tävlingar. Ska försöka göra lite vettigare inlägg med.

Egentligen borde jag gått och lagt mig för ett par timmar sen. I morgon är ju en stor dag. Då ska vi åka till Stina och gosa med kattungarna. Undrar om de är lika Olle. Hoppas de får större öron och inte fullt så runda ögon bara. Jag vill ju att han ska ha fört vidare de bra generna, att han tillfört något i drx-aveln. Å andra sidan är det inga av hans ungar som gått vidare i avel, än i alla fall. Det verkar dock som om Stina ska behålla någon av honorna i sista kullen.

Jag ska bara komma på några riktigt fina namn till dem. Hanarna är väl eg inte så svårt; de är ju bara två. Och i och med att Olle egentligen är Peters så får väl en av dem heta Skinny puppy (alternativt Nivek Ogre). Den andra killen får då bli Combichrist (alternativt Andy LaPlegua). Men honorna? Jag har ingen aning. Eller; Alice in videoland tror jag men det är nog för långt. Edit: från SVERAK: Har man stamnamn är man skyldig att använda det och kattens namn (inklusive stamnamn) får inte överstiga 35 tecken (positioner). Då är det ju inga problem! Två namn till. Förslag någon? Och nej Camilla; inga Carebears eller Lady Lovelylocks. Det är Stina vi pratar om. Musiker, och i det här fallet synth. Du får höra med Sarah; hon har ju en Tiddlywinkskatt som heter Lady Lovelylocks. ;)


Namngivelse

Nu känner jag mig plötsligt som Gud! Jag får döpa Olles bebisar!

Jag har en dröm

Vet ni vad jag drömmer om? Stora lådor. Alltså; jag går i nuvarande köket och svär över oordningen i lådorna. Sakerna har ingen given plats. Men sen... I nya fina huset (som givetvis är perfekt) är det stora kökslådor, med besticklådor som är flyttbara, så man inte måste leva med standardfacken.

Jag drömmer även om mitt pysselrum. Där jag ska ha Svärmor på väggen, höj- och sänkbart bord, hattaskar i långa rader och hattstockar och perukstockar, skolådor och väskor. Och tyger...

Det blir nog bra.

Lite sugen bara

image145
Foto: Saxhyttegubben

Här ska ni se. Snacka om vardagslyx! Och det värsta (?) är nog att jag skulle druckit det ur vinglas med. Ge mig!

image150
De här produkterna från Philosophy kommer att göra sig ypperligt i vårt nya badrum! Visst är de fina? Risken är väl att jag skulle stanna alldeles för länge i badrummet... Och ja, det är mest designen jag gillar.

Jag tror för övrigt att jag vill ha en ny säng.
image152


Men bara om jag får ha en matchande gardin.
image153

Om man inte gillar att klä sitt barn i samma kläder som gemene man kan man alltid pyssla själv. Hos Barnpresenter finns grafiska tryck att stryka på egna kläder.
image146

För den som gillar att scrappa (och riskerar att bli sittande flera timmar framför datorn) finns alltid Scraptoppen.


Utvärderar s´mores-cupcakes 1.1

Jag har totalt glömt bort mina cc! Men iaf; här kommer uppdateringen.

Jag testade standard frosting: 200 g färskost + 2½ dl Florsocker. Jag hade florsocker med jordgubbssmak. Den tenderar att bli i sötaste laget så det gick inte att göra cc med myyycket frosting. Det som är allra finast. Som dekoration blev det silverkulor och påskkyckling i marsipan.

Det blev sött. För sött. Tyvärr. Annars är det väldigt enkelt att göra den typen av frosting. Och den blir fin. Lätt att dekorera med om man har en vettig sprits (vilket jag inte har).

Just nu står dumlemousse på kylning. Återkommer i helgen om hur det blir.

Pojken i påsen

image144

Bildbevis på sovpåsen! Det trodde ni inte va? Ufot (ufærdige objekter) har landat. Det är i storlek 110 så ni får ha överseende med att barnet inte riktigt passar ännu.

Testat mig

Vilken bloggtyp är du?

Allt-i-allo-bloggare
Allt-i-allo-bloggare
Du skriver om det mesta och vill absolut inte nischa din blogg. Du recenserar skivor, knåpar ihop politiska kåserier, antar allsköns "utmaningar", skriver om vardagsbetraktelser, tjejkvällar, gillar att fylla i listor och postar något enstaka inlägg om ett klädesplagg du gärna skulle vilja lägga vantarna på. Du gör allt för att understryka att du är openminded och att den ena dagen inte är den andra lik. Men det är precis tvärtom.
How do you compare?
Take this test! | Tests from Testriffic

Jag har vunnit!

Tänk! Det lönar sig att bråka med blogg.se för att försöka göra inlägg och kunna tävla om en massa saker. Jag ska få ett ansiktslyft. Ni får se...

Gjort själv!

Först ut: sparkdräkt!


image138

Karl undrar vad sjutton han har fått på sig. Halsen blev lite stor; modellen är tänkt både med och utan krage men jag tror jag syr i en krage. Får hitta ett bättre mönster på sparkdräkt.

Sovpåsen kommer senare.


Små kläder

Det tog ett tag, men den är äntligen färdig! Sovpåsen till Karl. Det är nog enda sovpåsen jag syr dessutom. Eller ja; i alla fall med jersey som foder. Undrar om man kan sy en i det fina hjärttyget på Ikea?

Bild kommer på den. Jag ville nästan rycka upp sonen ur sängen när jag kom en från sykursen och stoppa ner honom i påsen. Men så får man väl inte göra?

Sparkdräkten är nästan klar den med. Den ska bara overlockas vid muddarna. Så en bild på den får ni i morgon, eller när nu sonen vaknar och vill vara modell.

Nu har jag börjat på ännu en sparkdräkt. En i frotté och med krage. Sen ska en med knappar i grenen göras med. Jag måste experimentera fram ett bra mönster. Och en body i samma tyg som första sparkdräkten ska göras med. Full fart!

Boken är min!

Äntligen äntligen! Hela min Tradera-besatthet har bestått i att jag har varit ute efter en bok. Sy till barnen av Gynther. Och till slut har jag vunnit en auktion. För obskyra 360 kronor. Men vi får väl hoppas att den är värd det. Om man ser till alla andra som syr barnkläder verkar detta vara Bibeln med stort B. Fast de flesta syr ju flickkläder. Så vi får väl se hur den passar våra behov.

Det är rätt tragiskt egentligen; boken är gammal och sliten (från 70-talet) och flera ex säljs på Tradera för minst 300 kronor. Men är den bra så är den.

Snö och spruta

Hemma från Bvc. Det råder "snökaos" ute. Mao en dm snö och ännu ingen som plogat. Det är intressant det där; så fort några flingor faller i Göteborgsområdet är det snökaos. Varken buss eller spårvagn kan ta sig fram. Nu är det t ex inga bussar som går här hos oss; ett par har kört av vägen nere i backen och då drar de in trafiken helt. Så det blir ingen förskola för vår del i dag; gå ner är uteslutet och om inte bussarna går heller så...

Det var dags för 6-månaderskontrollen för Karl och han gick igenom ua. Och fick vaccination två av tre med Hepatit B. Just nu sover han fint. Och jag borde göra mig lite frukost.

Inredningspengar

Hos Magdalena kan man vinna ett presentkort hos Hans Mikaels. De verkar dock inte ha någon webshop så man måste ta sig till Sthlm för att shoppa loss. Men vad gör det? En liten tur till hufvudstaden har väl aldrig skadat? Eller som far min säger; det bästa med Sthlm är tåget hem till Göteborg.

image130

LOB

Jag skrev tidigare om när vi skulle köpa soffbord. Dukarna som jag köpte då snubblade jag över igen i morse. Här. Då blev jag påmind om att jag skulle kolla upp designern. Och jag fann! Då insåg jag att ljuslyktorna jag köpte i samband med dukarna är gjorda av dem med! Lustigt.

image129

Tran(s)dans

Så. Nu har jag sålt mig själv. Reat ut totalt. Men jag är färdig nu. Jag lovar. Tror jag.

I morgon blir det utflykt. Tranorna har börjat dansa.


Nümph

Hur många webshopar jag än ramlar in i som säljer modekläder kommer jag fram till samma sak: Nümph tilltalar mig. Det hela började när jag köpte ett par toppar på Prickig katt. Hur skönt material som helst. Och söta tryck. Exempel?

image118

Se mer: http://www.numph.dk/

Roliga prylar

För en gångs skull ett företag som är (något sånär) ärliga. Butiken med allt du inte behöver. Så lyder Roliga prylars slogan. Och titta bara! Samtidigt uppstår ett ofrivilligt ha-begär efter dessa saker. Så anse att de finns på min önskelista. Flyttpresent kanske?

Stooor miss.

Nu ska jag bara klaga. Spy tråk.

Jag missar Arvikafestivalen i år då det för en gångs skull är en bra line up.

Alice in videoland
And one
Assemblage 23
Combichrist
Suicide commando

Och en massa annat som man skulle sett ändå. Alltså: Combichrist är en av husgudarna!

Jag får väl trösta mig med att jag i alla fall ska gå på West Coast Riot. NOFX, Bad Religion, Millencolin och No fun at all duger gott. Plus de andra som man nog kommer se ändå.

Samma dag som West Coast får vi dessutom nyckeln till vårt hus. Inte så illa det heller.

Uppåt väggarna

Hur mycket modefluga det än är (för min del får det vara en örn) så tycker jag om väggdekor. Om det görs rätt. Och om man väljer något annat än vad gemene man har.Bild 1: Barnlycka - dessa går att flytta och dekorera hur man vill med.
Bild 2: Bluebox
Bild 3: Harmonie interiure
Bild 4 & 5: My first room - allas vår älskade Ernst säger så kloka saker. Nu finns t ex citat av honom att sätta på väggen. 
Bild 6-10: Form & Function - det måste ju inte vara väggen man sätter dekoren på.

Och om man mot förmodan inte hittar någon färdig väggdekor som man tycker om kan man alltid designa en egen. Företag som gör sånt är t ex Agerups och Reklamteam.

Hos Wallconcept hittar man riktigt snygga väggdekorer! De snyggaste jag sett. Och dessutom kan man välja vilken färg man vill ha dekoren i. Först kan man beställa färgprov så man vet att den röda är riktigt röd. Läckert!

Allmän name dropping: Barnpresenter, Ferm living, Sensen, vimsadekor.se, Wonderful Graffiti, ApplePie Design, Rouge De Garance


Rosa toner

Nu är jag en sucker för rosa, och även snygga foton. Så det är väl inte så konstigt att jag gillar Blixmans fotoblogg. Här är en människa som inte räds att använda rosa bakgrund som egentligen hör hemma nån gång på 80-talet. Bubbelgumrosa dessutom. 

Just nu är det tävling som gäller. Vinsten? Rosa den med givetvis. 

Nörd


Inredning

Vi har tittat på hus. Så just nu står inredningsshoppande still.  

Annars finns ju de här fina rullgardinerna.
image99
Foto: http://www.fiaskodesign.com/ http://www.saumadesign.net/EAalto.htm

I dag var jag och hämtade ut ännu fler paket på posten; en hattask och nya visitkort. Ni anar inte vad jag smider för planer... *moahaha*

Nya tyger

Nu har jag beställt kanintyget! Benvitt med lila kaniner och benvitt med bruna kaniner. Jag fantiserar redan om hur Karl kommer att se ut i det.

Dessutom har Jofotex tryckt upp ett tyg som gjordes på 70-talet med ugglor, liknande kaninerna. Där tvekar jag dock vilka färger jag ska köpa. Marina, röda eller bruna ugglor? På naturfärgad bas.

Jag beställde tygprover från MG häromdan, de fick jag i dag. Och jag var glatt överraskad! Så det blir nog lite tyg därifrån nån dag. Medan jag fortfarande har pengar... .

Golvet fullt med skräp

Efter en sväng förbi jobbet för att skaffa papper, och framkalla fler foton, har jag nu scrappat i ett par timmar. Och det går framåt. Riktigt bra faktiskt. Jag försökte ju börja tidigare i dag men Karl har inte visat sin bästa sida i dag direkt. Så det fick bli efter att han hade somnat.

Frågan är bara hur man ska få plats med alla bilderna i albumet. En hög, ca 1 dm hög, foton ska sättas in. Och med bara ett par bilder på varje sida blir det en hel del. Sen hade jag tänkt sätta in journalerna från mvc och bb och även födelsedagskort och liknande men det får vi se om det inte sätts i ett separat album i stället.

Nu behöver jag bara fler plastfickor till albumet. Det var lite snålt antal i.

Söndagstur

Nej, jag har ännu inte riktigt kunnat slita mig. Men jag är på god väg. Men så länge Traderas adress ligger i minnet på datorn blir det alltför lätt att snubbla dit. Så fort jag har fått boken jag vill ha lägger jag ner dock, jag lovar. I alla fall köpdelen. Nu har jag köpt både hattask, sidenband och My Little Pony-tyg. Vad jag nu ska med det till.

I dag var vi på bilpromenad med Danilla. Visade huset och var på Ikea. Vi talade om att vi skulle till Ikea förra helgen och köpa Antonius. Då säger direkt Daniel Jaha, ska ni ha trådbackar? Eh... Är det inte lite tragik i att veta vad Ikeas saker heter. Jag menar; klassiska Klippan är väl en sak men förvaringsmöbler?!

Nåja. Jag fick köpt mitt svarta lakan så nu ska det sys påslakan med Barbaskön till Karl. Och spjälskydd när jag skaffat vadd. Dessutom köpte vi ett par plastbackar som ska göras om till kattlåda. Ska testa PeeWee-systemet. De går på strö redan så jag tror inte det blir några större problem.

Färska katter!

Titta! Söta, söta, söta! Olle har gjort det igen! Och jag är så nöjd över att tredje och sista kullen blev så stor och färgglad, trots att det inte blev nån svart.

image98
Foto: http://www.soundrx.nu/

Konstig konst

På kulturnatta 2002 var det en utställning på Göteborgs Konsthall som nog aldrig kommer att försvinna ur mitt minne. The Rhinoceros - Xavier Veilhan.

image95
Foto: http://www.veilhan.net/

Magiskt var det. Som om man hamnat i en stor dammsugarpåse. Jag gick igenom och ut. Och sen in igen efter en timma eller så. Allt efter det är blassé.

Enligt hemsidan verkar dock skogen och hoshörningen vara två skilda saker. Men på kulturnatta stod noshörningen mitt inne i skogen. Så oväntad. Så stor!

image96
Foto: http://www.veilhan.net/

Nu undrar du kanske varför jag började tänka på det där sex år senare. Jag fick ett mail från Konstbolaget. Där uppmärksammade de en konstnär vid namnet William Sweetlove. Jag visste inte namnet på konstnären som ställde ut på kulturnatta men när jag såg Sweetloves verk funderade jag om det inte var samme man. Men icke. Men Sweetlove är inte dålig han heller.

image97
Foto: http://www.gkm.se/sweetlove/

Se så fint han kan! Och det är inte alla skulpturer som är så stora. Men visst vore det fint med en rosa krokodil i trädgården?

Pension nästa?

Nu har vi samlat på oss bra med vuxenpoäng! Mer än så säger jag inte. Men gissar ni rätt får ni komma på kalaset.

Bok till mamma och pappa

Ännu ett paket från Bokus är nu uppackat. En av böckerna var Bebisbekännelser av Lotta Sjöberg. Redan utläst. Och riktigt, riktigt bra! Man känner igen sig i mycket. Så är du gravid/nyss fått barn så rekommenderar jag den starkt. Annars tror jag inte att man finner den fullt så underhållande.

Dagens önskeböcker

Vegan Cupcakes Take Over the World: 75 Dairy-Free Recipes for Cupcakes That Rule
Hello, Cupcake!: Irresistibly Playful Creations Anyone Can Make

Risken är väl att jag hade bakat alldeles för mycket. Och för ofta.

Dagens visdom

Läs vad Krimskrams säger om bloggar och konsumtion.

Utvärderar s´mores-cupcakes 1.0

Det här receptet hittade jag hos Masha. Titta in för bilder och kommentarer. Hon ändrade något i sitt recept men jag tycker nog det blev bra som nedan. Och kakmonster som jag är hade jag 4 dl kex i stället för 3,5. Och för att mosa? I med kakorna i en påse, banka med valfritt föremål, eller kavla hårt. Och jag använde smör i stället för margarin, det gör nog en del med. Tänka på diet? Vad är det?

4 dl mosade digestivekex
1 dl smält margarin (ca 100 gram)
150 gram rumstempererat margarin
2 dl brun farin
2 ägg
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker

175 grader
20 min

Rör samman det smälta margarinet med 2,5 dl av de mosade digestivekexen och lägg en tesked av smeten i botten av cupcakeformarna.

Vispa det rumstempererade margarinet mjukt och tillsätt farinsockret. Vispa tills smeten är ljus och luftig Tillsätt äggen. Blanda mjöl, resten av digestivekexen, bakpulver, vaniljsocker och salt. Varva mjölmix  och mjölk ner i smeten. Fyll 2/3 av formen med smet. Gräddas i ca 20 minuter., beroende storlek på formarna.


Jag har ännu inte gjort nån frosting på mina, vet inte vad jag ska ha. Men fluffigt och toppigt och färgglatt vill jag ha det. I natt drömde jag att jag tog cream cheese och tonfisk på. *skadad*

Hus och hatt

Vi var på husvisning igen i dag. Och den här gången var väl allt med huset bra. Förutom priset. Och att det ligger lite väl långt ifrån mitt jobb. Så jag måste ta tag i det där med att skaffa körkort. Orka... Vi får väl se hur budgivningen går i morgon. Annars har vi ett par andra hus på g men efter att ha sett det här vet jag inte... Det kommer alltid vara nåt fel på de andra. Som det som ligger i samma område men halva priset; ruckel plus att de ska bygga villaområde mitt emot.

Efter husvisningen hämtade jag ut alla paket som låg och väntade på mig. En massa skojiga vinster från Tradera. Och nu har jag vunnit ännu ett par. Bl a tyg med My little pony. Kanske en korsett till Camilla? ; ) Och en hattask. Så hattarna jag har gjort ska bo bättre. Kanske kan göra flera våningar i asken och ha pillerburkarna i. Och jag måste verkligen köpa tråd i rätt nyans så att jag kan sy färdigt Willy wonka-hatten. Och hitta ett tyg i liknande nyans och göra en kappa. Och även göra en marinblå dräkt till marinblå miltärhatten. Lovar att visa upp när det är klart.

Mari goes chic.


En vinnare!

Yes! Jag ser mig som en klar vinnare! Jag har vunnit en goodiebag (smaka på ordet!) från Mellmine. Så fort den kommer blir det lilla julafton. Jag har inte full koll på vad den innehåller ju.

Lycka är...

...när posten kommer. Inte nog med att kanintyget ska göras nytt; i dag kom dessutom mina namnband! Beställda från http://www.minanamnband.se/ Så Camilla; jag kanske kan göra dig en korsett ändå. Om jag får sätta mitt namn på. ;)

Kaniner på ingång

Den som läser alla bloggar där folk syr barnkläder vet precis vad jag menar när jag säger kanintyg. För den mindre insatta; http://jnydesign.blogspot.com/ Nyheten är nu att det gamla orange/bruna tog slut (inte gråter jag för det, lagom uttjatat och 70-tal var det) men att det ska göras nytt i andra färger. Det lutar starkt åt benvitt med lila kaniner för Karls del. Och kanske benvitt med bruna kaniner. För kaniner ska man ju ha, i alla fall om man läser bloggar.

Kommentatorer

Jag har skaffat nya vänner. http://bloggkommentatorerna.blogg.se/ Så nu slipper jag läsa alla kändisbloggar; de refererar åt mig.

P3 nästa?

Jag tror att jag ska byta radiokanal. Alltså; jag har radion på i sovrummet när Karl sover för att han inte ska vakna av småljud från övriga lägenheten. Och den är just nu inställd på Mix Megapol. De har ett önskeprogram och häromdan när vi låg i sängen önskades en slemlåt av ett slemband av en person jag känner (men en sån man inte vill kännas vid).

Fler kattungar!

Nu har Ellas kattungar fötts! Olle är numera stolt fader till en solid blå tjej, en blåspotted tjej, två "creme"-färgade killar och en svarttigré kille. Nu vill jag bara att de ska bli tillräckligt stora så vi kan åka och hälsa på dem.

Jaktsäsong

Nu jagar jag nya villebråd.

  • Doktorsväska, helst svart
  • Hattaskar, antika
  • Tyg med John Blund

Så någon dag i helgen ska jag nog bege mig ut på lite second hand-shopping.


Helgnytt

I fredags åkte vi till landet. Peter skulle meka bil. Landet är alltså släktgården där min moster bor. Och hon håller på med nån storrensning av huset och hade hittat en gul overall som jag och min bror hade haft när vi var små. Min farmors syster har gjort den. Den skulle sparas givetvis sa jag till henne för en vecka sen när hon nämnde detta. När vi nu kom upp stod en säck full med barnkläder! Jättesöta små kläder med kaniner och katter på. Och det mesta tyvärr för litet för Karl. Men det vore ju synd att slänga så jag tog hem det och har nu tvättat det mesta. Just nu kravlar Karl runt i ett par rosa hängslebyxor i velour. Hur nöjd som helst. Så pojkar kan minsann ha rosa utan att ta skada.

I går var Danilla här och tittade på Melodifestivalen, som vanligt. Jag försökte vara nyttig och bjöd på grönsaker och dip. Men Camilla hade gjort kladdkaka, Peter ville ha varm choklad och min mor hade köpt kycklingar på konditori Nordpolen. All denna mix straffade sig i dag; har riktigt ont i magen och sitter och väntar på att kräkas när som helst. Så jag har morgonrock på och ska krypa tillbaks ner i sängen. Peter mår ju lite bättre så han får ansvara för Karl.

Prickig katt

Jag var inne på Prickig katts sida och dregglade lite över tavlorna (se tidigare inlägg) Dum som jag var klickade jag även på nyheter. Och så mycket fina skor de fått in! Och väskorna är ursöta, som alltid.

Har Camilla sett portmonän med cupcake på?

Tavlor som vill pryda mitt hem

Nu har jag hittat fina saker att pryda mitt hem med!

Jag har sedan tidigare gillat Malin Leijonbergs tavlor (kan ses och köpas på http://www.prickigkatt.se/ ) men nu skrev Linda om Lisa Rinnevuo och jag har insett att jag bara måste ha en tavla av henne! Leiijonbergs tavlor har jag nog ansett att de är lite väl glada och rosa, de passar inte riktigt in hos oss. Rinnevuos däremot är desto mörkare. Men ändå söta. Gothsöta!

I veckans Partille-tidning stod det om fd trummisen i Freak Kitchen. Jocke, numera Envind, målar tavlor även han. Och de är bara sååå söta! Jag har ett halsband av honom som min mor köpte för evigheter sen. Hon jobbade tillsammans med honom nån gång i min ungdom.

Peter är väl fortfarande inne på att ha nåt av den där polske mannen jag alltid glömmer av vad han heter. Tadeusz nånting. Jag tror dock aldrig att han kommer göra nån lika fin som den med vättarna eller vad det nu var som jag såg på första visningen vi var på. (Min och Peters första dejt f ö.)

Fröken Hurtig

I dag har jag minsann varit duktig! Vaknade lagom tidigt och gjorde i ordning mig och barn. Ut på tur. Först gick vi till Lindex för att hämta ut paketet från Liberoklubben. Tragiskt nog var Karl mer intresserad av blöjpaketet än den lilla bollen man fick med.

Vi var på biblioteket och lånade sömnadsböcker, lämnade tillbaks böcker och hämtade ut boken som Karl hade fått. Barnens första bok, den får de tydligen av biblioteken i regionen. Dessutom hade yoga-dvdn kommit in nu så idag (om jag orkar) eller imorrn ska vi yoga jag och Karl.

Sen gick vi till apoteket men givetvis mindes jag inte vad salvan hette som syster Kerstin rekommenderade. Så därifrån gick vi tomhänta. Nu när jag tittade på lappen insåg jag att de ändå inte hade den. Det var väl tur det; jag stod och tittade på en som jag nästan var övertygad att det var, dock var det vatten i och det skulle det inte vara.

Efter det gick vi till Rusta för att köpa vaxduk att göra haklappar av och muffinsformar. Men dukarna var fula och muffinsformar hittade jag inga. Varken i silikon eller papper.

Jag tänkte att vi skulle ta bussen upp igen och hämta ut paketet som väntar på mig. Men givetvis låg mobilen hemma på laddning och det var avi via sms så det gick ju inte. Så vi var hurtiga och gick heeela vägen hem.

Jag har ännu inte helt släppt Tradera. Jag hittade ett ex av Sy till barnen, men det gick för 370 spänn. Sen ett ex till men det gick för 390 spänn. Riktigt så mycket tror jag inte den är värd. Jag har iofs aldrig tittat i den men alla säger att den är så himla bra. Jag får väl vänta på en nyutgåva ist.

Vintage

Hemska, hemska Camilla skickade en länk. Och givetvis blev jag sugen. Titta bara!Länken då? http://www.unique-vintage.com/

Sömnadskurs är sprättkurs

I dag startade sykursen för terminen. Jag återupptog jobbet med sovpåsen till Karl. *många svordomar* En sovpåse; hur svårt kan det vara?! Tydligen jätte om man inte tänker. Jag sydde, sprättade, sydde igen och sprättade. Sydde en sista gång, fick sprätta igen. Och tyget räta mot räta??? Jag stod som ett fån och undrade vad syfröken menade. Alltså; jag vet ju vad det är men det stod totalt still. Ska sprätta det sista imorrn om jag får tid när Karl sover och kanske sy dit dragkedjan. Annars ritar jag nog bara ut ett mönster till velourbyxorna jag ska sy till Karl. Kom dessutom på att jag har rosa velourliknande tyg som nog blir jättefint på honom, med svart mudd till.

På sykursen har vi varje gång med oss fika. I dag bjöd Kicki på semlor. Jag har ännu inte bestämt när jag ska ta med fika, men jag har i alla fall bestämt att det blir cupcakes. Frågan är bara vad för sort. Och så vill jag gärna dekorera med nåt passande. Nån som har nåt förslag?

Scrapkurs

I dag höll jag äntligen en scrapkurs. Det har ju blivit uppskjutet pga både det ena och det andra. Men nu så! Det är nåt visst med att se folk tveka till att klippa i första bilden och sen sitter de med saxen i högsta hugg och papper flyger omkring dem.

Inför kvällen surfade jag runt lite och fastnade hos Pysselgumman och oj, vad fint allt var! Jag var till o med tvungen att låna lite bilder som inspiration till inspirationskvällen. Efter att ha frågat om lov givetvis. Det roliga är att hon inte bara scrappar i album, utan även på saker. Och jag blir sååå inspirerad att göra en massa fina saker. Om man bara hade tiden till det.

image86

Se så fint!

Nu har jag i alla fall framkallat alla foton fram till Karls födelse. Så imorrn ska jag sätta in de vanliga fotona i album och sen kan jag börja scrappa med Karls bilder. Förmodligen ska jag ju förbi jobbet i veckan igen. Peter ville ha bilder på Karl till släkten. Och mor är på mig om att få en bild på Karl i lammtröjan han fick för några månader sen. Hon som gjort tröjan vill se, vilket är förklarligt.

Science fiction

I helgen hölls den årliga Science fiction-mässan i Göteborg. Jodå, vi var där. Karls första. Han var inte särskilt imponerad dock. Jag menar; vuxna människor som klär ut sig till robotar.

I år var det ingen särskild rekvisitautställning heller. Det känns som om det var bättre förr. När det var på Svenska mässan dessutom. Peter fick sina autografer i alla fall. Så nu återstår mitt jobb; hitta bra ramar och rama in dem. Vi har ju fått in en del nya till jobbet, eller ja, de kom i somras. Kanske finns något som passar där. De är rätt storlek iaf. Vilka som skrev? Linda Blair och Lawrence Makoare.


Utvärderar muffins

Jag har nog hittat ett recept på muffins som jag är nöjd med. Om det ska vara chokladmuffins vill säga. Jag brukar annars bli lite missnöjd med dem, på ett eller annat sätt.

Engelska chokladmuffins

150 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
100 g grovhackad mörk choklad

200 grader
15-20 min