Det är på tåget man hör sanningen

Ibland undrar jag om folk är medvetna om hur de uppfattas i sin yrkesroll. Som tågvärdarna som satt i grupp på tåget och talade illa om vissa kollegor, högt och tydligt så att övriga resenärer kunde höra. Det är inga problem för mig att så här i efterhand googla fram de nämnda kollegorna, som uppgavs med både för- och efternamn. Eller advokaten som satt på tåget och talade högt med sin bekant om vilken rättegång hen skulle närvara vid. Hen beskrev flertalet fall hen arbetat med utan att tänka på vem som satt och lyssnade. Ja, som privatperson får man säga och tycka det mesta. Men i yrkesrollen får man, enligt mig, tänka både två och tre gånger innan man talar. Har man arbetskläderna på sig representerar man sitt yrke och sin arbetsplats. Vad du sitter och skrålar om i baren iklädd jeans och t-shirt bryr jag mig inte om.

Den tiden på året

Jag kan inte längre sova naken med öppet fönster. Inga problem med grannar eller så. Bara att det börjar bli för kallt. När man sedan dragit det tjocka täcket över sig blir det extra svårt att faktiskt kliva upp på morgonen. Hej höst!

Gå på mässa

Snart är det dags för bokmässan i Göteborg. För den som inte varit där rekommenderar jag det starkt, det är väl värt ett besök.
Just nu kan man dessutom vinna en biljett till bokmässan hos Boktjuven! Biljetten ger inte bara inträde till mässhallarna utan även till alla spännande seminarier som hålls. 

Andas ut

Kanske har jag lagt till med en lätt skelning men jag är i alla fall klar. Klar med höstterrminens första inlämningsuppgift. Grafisk produktion är kul (och nog blir jag lite nostalgisk och saknar gymnasiet) men det lär leda till att jag behöver starkare glasögon om jag ska fortsätta stirra på banor på det här sättet. Kanske borde jag investera i den där större skärmen jag funderat på i över ett år. 

Pausbild tack

Jag dör lite inombords. Varje fras du säger till mig får mig att krympa och tycka mindre om mig själv. Oavsett om det är med avsikt eller ej. I dag är en dag då jag vill gråta om du så säger att färgen på grisdräkten inte är riktigt gris. Så hur känns det då när hårfärgning misslyckas, lister vägrar målas ordentligt, barn trotsar, middagsplaner faller och det i största allmänhet känns som dålig stämning? 
 
Jag kommer troligtvis hitta på undanflykter för det mesta en tid framöver. Mest för att mitt inre förmultnar likt de bruna löven på marken. Jag återkommer med nya krafter lagom till första snön. Eller första krokusen, beroende på vad som kommer först. 

Lär mig

Den första tenterande labbuppgiften är utlagd och ska vara inlämnad om tio dagar. En bit kaka, tänkte jag när jag började läsa. Sen insåg jag att det var mer som skulle göras än bara en stjärna och en måne. Kanske är det så att jag faktiskt måste börja fokusera nu. Äntligen!

Hej hej skola!

Det kändes som jag hade något kladd i ansiktet. Då insåg jag att det var smink. Sen var det som om något hängde från näsan. Det var septumringen. Då gjorde det lite ont i magen. Så blir det efter en Ipren och en kopp te till frukost.

Med andra ord är ordningen återställd. Inget mer sommarlov.