När du bestämt dig

Just det. Jag bestämde mig i dag. Så nån dag kanske ni får se resultatet. Kalla det åldersnoja eller vad ni vill. Jag kallar det Reaclaim!

...

Bara lite gnäll. Inget att bry sig om. Men jag trodde att det var över nu. Dum som jag var trodde jag att det hade lagt sig. Men det är som om någon knackat mig på axel och... Ja, vaddå? Inget alls. Bara påpekat att denne finns kvar. Och på så sätt rört runt i sörjan som jag helst vill låta vara.

På sätt och vis känns det som om jag vill hävda mig, som om jag måste bekräfta något. Visa hur bra jag är, hur duktig jag har varit. Men varför ska jag släpa mitt fina bling i marken för en sån sak? Så jag låter bli. Försöker att inte låtsas om. Det som var då är inte nu. Det som är nu var aldrig då. Vad kommer det att bli?

Polski

Hela dagen efter jobbet i går städade vi. Min mor var till och med här och hjälpte till. I dag fortsatte vi med det vi inte orkade i går. Plus att Peter bakade bullar. Allt för storfrämmat. En del av hans släktingar från Polen var och hälsade på i dag nämligen. Jag kan inte ett ord polska och de kunde inte heller nån svenska eller engelska så det var inte mycket jag förstod. Men jag förstår att Peter är glad över att träffa dem; senast de var i Sverige var -98 och senast Peter var i Polen var -04.

Cykla i motvind? Tss.

Jo, det gick att cykla i en decimeter snö. Men det var tungt. Och halt. Men Karl kom till dagmamma och jag kom till jobbet. Peter hämtade mig sen så jag slapp cykla hem i slasket. För nu har det nästan regnat bort och börjar så smått frysa på. Tack för det.

Trädgård

Det var ju bra att jag fick ork och grävde ner de där lökarna i går. Mindre bra var att jag krattade bort alla döda blad och sånt som täckte rabatterna i övrigt. Nu ligger det en decimeter snö överallt. Vi får hoppas att blommorna klarar sig.

Superbuzzy

Nu är jag sugen på att beställa en massa tyger och sy saker! Jag har åter igen fastnat på Superbuzzys hemsida med andra ord. Och se vad jag hittat!Och då är det ändå inte allt! Jag lovar; köper du något av dem här tygerna ska jag sy nåt riktigt fint till dig! De har dessutom fina småprylar under Zakka & Gifts.

Note to self

Kaprifolen ska flyttas på våren. Först klippas ner i mars (dvs vilken dag som helst) och sen flyttas. Måste hitta sekatören.

Längs garageväggen, där inget verkar planterat, ska det bli solrosor. Se till att Peter går med på det.

I stället för de halvdöda äppleträden blir det körsbärsträd. Vanliga? Japanska? Blomsterlandet hade ännu inte fått in några träd, för tidigt?

Bambu sägs vara lättodlat. Men var ska man ha det?


Varför? Borde.

Varför sitter jag inne när det för en gångs skull är lite vårväder ute? Borde gå ut och gräva lite i trädgården.

Svålhål

Jag fastnade precis i det fula hålet. Usch och fy. Jag som skulle gå och lägga mig. Ledig dag i morgon. Tanken var att jag skulle sy lite hemma innan kursen i morgon men det hinner jag ju inte. Jag vill ju köra coversöm på axelbanden till klänningen.

Men men. För att bli lite vardag; i dag på jobbet gjorde jag en 50x70-canvas på Karl. Han pryder nu skyltfönstret. Åk och skåda mitt vackra barn, ni som vet var jag jobbar.

Stolt mor

Karl är allt en liten härmapa. När jag tog en tub och smorde in mina händer skulle han göra detsamma. Han tog tuben från bordet, tryckte den mot handen (med locket på dock) och ställde sen tillbaks tuben. Sen gnuggades händerna mot varann. Och en blick på mor för att få godkänt! Mammas pojk!

Häromdan visade han minsann att han lärt sig pussas med. Troligtvis Viggo som lärt honom det; den ungen älskar att klappa och kramas.

Fisk

Jag är dålig på att orka göra mat ordentligt. Men nu har jag hittat nåt simpelt. Och som var riktigt gott!

Tacofisk
Ingredienser 4 port
600 g fiskfilé, t ex sej
1 tsk salt
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1/2 dl tacosås, medium eller hot
2 dl riven ost
15-20 tortillachips

Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Tina fisken om den är fryst. Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda grädde, tacosås och ost. Häll över fisken. Krossa chipsen och strö över. Stek fisken i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med kokt potatis eller ris. Tips Servera med en extra klick hot tacosås.


Jag gjorde lite justeringar dock. Vi hade ingen tacosås (den hade möglat) så jag tog lite tacokrydda och thaisås istället. Och för lite extra smak tog jag jalapenochips. Sallad blev det till istället för ris eller potatis med. Men det funkade bra det med.

Kick off...

Och hur var det på Hooks då? Som väntat. Kort sagt; alla mina fördomar om julfest bekräftades. Om nån behöver en längre utläggning till vad det innebär kan vi ta det privat.

Kanske kommer en och annan bild läggas ut när jag väl fått se dem. Åke säger att det är censur på de flesta.

Beroende

Hur nyttigt är det med avokado egentligen? Jag har snöat in totalt och äter gärna en till efterrätt. En avokado med salt. That´s it.

Teambuilding

Då sticker jag! Först till jobbet och arbeta ett par timmar. Direkt efter det blir det en dryg resa till Hooks herrgård. Tänk; ett par timmar i bil med Åke och Maria... Voine. ;)

Väskan är i alla fall packad till slut. En lagom liten väska med kläder för både teambuildning och middag. På söndan blir det sex Powerpointpresentationer på en timme vardera från varje leverantör så då kanske man helst skulle haft mjukisbyxor och extra kudde med sig?

Köksutrustning

Jag glömde att nämna att jag minsann sydde klart köksgardinerna. Och en av dynorna är fixad med. Bara tre kvar. Och en kökshandduk syddes det med. Fler ska göras. Alltid bra att ha som bakdukar.

Skapa apa

Nu har pysseltanten vaknat igen. Jag har nog hunnit smälta scrapmässan nu mao. Och snart, snart är alla lister skrapade. Då ska de bara slipas och målas.

Således är det följande som ska göras:
 • Camo-kjol - fållas och sys i knapp
 •  Kattväst (som Camilla hoppas aldrig blir klar) - mellanlägg på infodring, sys ihop, skaffa något att knäppa den med
 • Vit korsett - sy fast axlarna
 • Vinröd korsett - bandkanta
 • Spetstop - tvätta och se hur sömmarna ter sig, annars klar
 • Neonkjol - sy fast spännen
 • Svart vårjacka - köpa spännen och sy fast dem
 • Kraftwerktröja - sy mudd i nederkant
 • Jeans - slå i ny knapp
 • Vargakappa - ändra fodret
 • Rutig veckad kjol - någon form av spänne/knäppning ska ordnas
Fortfarande. Ja. Och i går klippte jag ut en top i samma mönster som spetstopen och samma tyg som veckade kjolen. Det var precis så att tyget räckte så jag hoppas att den inte blir för liten eller så. Mellanlägg till västen har jag införskaffat med så förhoppningen är att stryka på det innan kursen på torsdag. Då hoppas jag även bli klar med en "one seam dress" som jag inte ens börjat på. Men tyg är i alla fall införskaffat. Jag hoppas den blir bra för det verkar löjligt enkelt att göra den.Förhoppningen är att ha den på lördag när jag åker till Hooks herrgård.

Till mitt försvar måste jag säga att jag letade efter spännen o dylikt när jag handlade tyg men det var ingen som hade. Så på torsdag kanske jag får åka in till KnappCarlsson ändå. Trots att det är så drygt.

Söndag innebär sysslodag

När jag träffade mor senast sa hon att det skulle bli inneväder i dag. Alltså snöblandat regn. Så tanken var att det skulle slipas lister. Men här i Hindås behagar det minsann vara ren snö. Som lägger sig alldeles för mycket för min smak. Men Karl har fått åka pulka i alla fall. Och Peter har skottat den här gången så vi hoppas att det inte fryser på och blir isgata som sist på gårdsplanen.

Efter ett tag gick vi in i garaget och spacklade ett par av listerna som redan var skrapade. Sen blev det kladdigt och trist så jag gav upp. Nu är det köksgardinerna jag ska ge mig på. Både overlock och symaskin står redo med beige tråd på köksbordet. Efter det ska jag nog försöka fixa stolsdynorna som katterna förstörde för ett par år sen och bara har blivit liggande sen dess.

Nordiska stämpel och scrapmässan

Ja, nu har man varit där. Och jag säger en sak; scrappare är hysteriska! Det var ju lugnare på fotomässan och där tyckte jag att det var mycket folk som var precis överallt!

Alltså: utställarna har samma, eller liknande, stämplar och pennor och färger osv osv. Det som skiljer är pappersutbudet. Och vem orkar stå och titta igenom alla 100 olika mönstrade papper varje utställare har? Jag orkade titta på ett par hos några av uställarna, i övrigt blev jag mest matt. De jag shoppade hos hade inte heller så mycket folk.

Peter då? Honom fick jag att gå på scifi-mässan och träffa Mads Mikkelsen. Med Karl.

En sak upptäckte jag på mässan. Jag önskar mig en Sizzix Big Shot Hello Kitty. Jo tack. Inte för att jag alls vet vad jag skulle göra med den... Ja, förutom stansa då. Men vad skulle jag göra med allt jag stansade ut?

Jag fick lite idéer till hur vi ska göra på jobbet med. Vad för sortiment och vilka leverantörer vi ska ha. För nu vet jag lite mer vad som skiljer (och inte skiljer) de olika butikernas utbud åt.

No means no

Ja, jag säger då det. Folk får så konstiga idéer för sig när de är onyktra.


Massa mässa

Så vad ska man göra i helgen? Det är både scrapmässa och scifi-mässa. Jag går på den ena och Peter på den andra? Och Karl följer med Peter? Han var ju med förra året. Inte för att han fick ut nåt av det men det fick inte jag heller förra året. Dessutom har jag hittat ett alternativ till min Hellraiser-box. Kolla in den här!

Sen är det utställning på lördag. Nej, jag ska inte ställa ut. Stina ska dock. Och det är alltid kul att titta på katter. Fast jag jobbar ju och efter tre är det inte så intressant med utställning. Då är bedömningarna oftast klara.

Familjedag

I dag var det stängningsdag hos dagmamman så Peter och jag passade på att få en familjedag. Tanken var att vi skulle åka till Slottskogen och titta på eventuella djur som vistades ute. Men vädret var emot oss. Och Karl har knappt sovit i natt heller. Således var han inte en happy camper på morgonen.

Men en tur blev det ändå. En sån där göra-vettiga-saker-tur. Kattpellets införskaffades, jag var på Myrins utan att hitta vare sig tyg eller tillbehör som jag behövde, Peter var på elbutik och hittade saker han behövde. Cykelkorgen jag tänkt köpa var i minsta laget när jag såg den i verkligheten så nån sån blev det tyvärr inte. Det är lite drygt att ha Karls väska på cykelstyret på väg till dagmamman.

Efter flängandet i stan åkte vi hem och åt mat. Men jag behövde ju ändå få tag i tyg. Vad ska jag annars sy på torsdag? Så det blev en tur till Tygriket. Och nog hittade jag tyg. Skroten är mycket bättre än Myrins måste jag säga. Men jag köpte inte alls allt jag tittade på. Först måste jag göra mig av med lite av de tyger jag har. Så några velourbyxor till Karl är inplanerade. Och gardintyg till syrummet hittade jag i Fritsla. Perfekt. Så när listerna är på plats ska gardiner sys och hängas upp. På Blomterlandet börjar de i morgon med en orkidéutställning med så man ska nog ta sig dit och införskaffa lite blommor till syrummet. Fast det blir nog hoyor. De verkar i alla fall trivas i biblioteket; syrummet har ju samma temperatur.

Karl då? Jo, gnällandet beror på feber. Igen. Och kanske, kanske har han ett par utslag i ansiktet. Jag vet ju inte riktigt vad jag ska leta efter. Dagmamman berättade att det är en i barngruppen som har vattkoppor nämligen. Och det bryter inte ut förrän efter nån vecka eller två. Jag hoppas nästan på att det är det han fått; så är man av med det sen.

I förmiddags levererades kattmaten till oss. Ja, jag får den hemkörd. Jag är speciell och beställer en sort som inte finns i vanlig affär. Fint ska det vara. Och vid varje beställning får man en present om man betalat med kort. I alla fall; Karl var duktig och hjälpte till att utfodra katterna.

 

Fettis

En semla kommer med posten! En rosa virkad variant har jag vunnit i utlottningen hos Nilla. Tack tack!

Pinsamma annonser

Ja, det tog ett tag för mig att komma på felet. Men när man ser det är det hur kul som helst. Och läser man vidare i kommentarerna rekommenderas även denna. Det är min typ av humor.