Vill du vara med i min klubb?

När jag läser Lisas inlägg om tisdagsklubb blir jag grymt avundsjuk. Det låter dessutom lite daaamigt och hemligt. Hur många känner jag som skulle vara på för en sån idé? 

Hyndan sitter snart

Allt det där jag skrev, tänkte eller bara höll inom mig häromdagen kanske inte gäller fullt ut. Så vi tar tillbaka det. Jag vill inte gå så långt at säga att jag kanske kan det där med JavaScript trots allt men när man faktiskt tar sig tiden och funderar en stund över det så ser man en ljusning. 
 
Just nu är det inlämningsuppgift ett som jag håller på med. Den är uppdelad i a och b. a är i sin tur uppdelad i nio delar. En av dessa är jag nu klar med. Och nöjd med. Bara resten kvar. Deadline om en knapp vecka. 
 
Jag hade ju bokat in experthjälp på ämnet. Den var inbokat till 13 på lördag. Nu slog det mig att just då är det loppis som jag lovat bort mig själv till. Till samma experthjälp förvisso. Kan man shoppa samtidigt som man lär sig JavaScript? 

Not a doer

Jag satt i ett par timmar och bara stirrade på de märkliga symbolerna på skärmen. Jag förstod det som stod där men jag hade ingen aning om vad som skulle läggas till. Så jag la ner och återgick till teorin. I teorin är jag en jäkel på JavaScript. I teorin förstår jag allt och lite till. Så hur kommer det sig att det är så svårt att utföra det i praktiken? 

Måndag

Tre ting har jag förlorat i dag; ett par byxor, ett smycke och mitt förstånd. En helt vanlig måndag med andra ord.


Koll på läget

Tyko: - Kolla vilken häftig tröja jag har! *mummelmutter* har gjort den.
Jag: - Har dagmamman gjort den?
Tyko: - Näe. 
Jag: - Har jag gjort den? 
Tyko: - Näe
Jag: - Har thailänska små barn gjort den? 
Tyko: - Jaaa
 
Ja, dagmamman köpte den i Thailand så svaret är ju inte helt omöjligt. 

Ändrade planer

Ursäkta mig men jag hade faktiskt planer för den här dagen. De innefattade boklån, föreläsning, tentafest, teköp och hårblekning. I stället blir det ta hand om spyor och sysselsätta barn hela dagen. Som om det inte vore nog ska Peter jobba i kväll. Vilket innebär att festen uteblir. Barnen lägger ju sig halv åtta men vad ska jag göra sen? Gå igenom dagens föreläsning som förhoppningsvis läggs upp på PingPong eller Stephen King-filmatiseringar? 
 
Och nej, ändrade planer är inte så bra som Tomas Ledin säger. 

In love with my Manglaze

Jag har väntat på den här dagen. I alla fall sen i helgen. Då meddelade Norway Nails att jag vunnit deras utlottning av tre nagellack från Manglaze. Bland annat Lesbihonest som jag dregglat en del över. 
 
Så i dag låg ett fint paket i brevlådan. Inlslaget i gult silkespapper och blått sidenband låg mina älsklingar. Härligt glittriga och underbart rosa och röda. Lesbihonest klär numera mina naglar. Härligt rosalila, en nyans som jag av någon anledning associerar med 80-talet. Ett lager räckte, heltäckande och fint blev det. Jag var dock sugen på lite glans och ett glansigt topplack förhöjde glittrigheten. Jag borde verkligen införskaffa en sån där penna man fyller med nagellacksborttagningsmedel bara. Jag kan (orkar) aldrig hålla mig på enbart naglarna när jag målar. Funkar pennorna så bra som jag hoppas?
 
  

Spark på liten boll

Och så ligger jag i säng innan tio igen. För att jag är uttråkad. Fotboll i dag med andra ord. Jag borde verkligen skaffa mig en hobby. En som tvingar mig till två timmars livesändingar minst en gång i veckan. Något som Peter är totalt ointresserad av. 
 
Tävlas det i knyppling?

En tiger i klassen

Av anledningar jag inte vill eller behöver gå in närmare på, gick jag in på kommande kursens deltagarlista. Vet ni vem jag hittade där? Tiger! Ja, hon går distansutbildningen men just den här kursen läser campus och distans ihop. 
 
Nu följer jag ju mest DIY or DIE och dessutom genom Google Reader men kika gärna in på alla bloggar den ambitiösa människan lyckas hålla igång. From Scandinavia with loveHellokiddo och ovan nämnda. 
 
Och som om inte bloggarna vore skäl nog; människan har dessutom en devon! Bara det är ju värt att följa henne för. 

Rund och kort, liten sort

På plussidan: barnen distraheras lätt av Nalle Puh-musik. 
På minussidan: barnen blir arga om jag sjunger eller dansar med. 

Kan vi inte vara överens?


 Hen är ett ypperligt ord i följade lägen:

1. I stället för att behöva skriva/säga "han eller hon" när man pratar om en allmän person.
2. När man inte VET könet (nummer 1 faller in lite här med). Det är rent av elakt att förutsätta könet baserat på kläder, frisyr eller beteende. Då är det bättre att säga "titta på hen där borta i den röda mössan". 

3. Om könet är totalt irrelevant, t ex i en forskarrapport. Där är forskningen i sig det viktiga, inte om det är han eller hon som kommit fram till resultatet.
4. VILL man inte klassas som kvinna eller man är det upp till var och en. Ett neutrum ska givetvis respekteras och få vara hen.

Hen handlar inte om att ersätta han och hon; det handlar om att lägga till. Att folk är så rädda för att avkönas (mao avsexualiseras) av ett neutralt ord är befängt.

 
För den som inte sett debatten om hen i barnböcker rekommenderar jag den verkligen. Insiktsfullt, minst sagt. Den finns att se hos UR.

Andas ut

Nu är tredje och sista examinationsuppgiften inskickad och klar. Jag får nog erkänna att den här kursen har varit mer intensiv än någon annan. Kanske för att det handlar om något jag är riktigt intresserad av och vill förstå och lära mig mer om. Just nu kokar det dock över. I morgon ska jag jobba mer fysiskt och gå igenom de olika systemen mer praktiskt. För i teorin är jag numera expert på Joomla, WordPress och EPiServer. 

Studiekamraten Olle

Ett par stora gula ögon tittar bedjande upp på mig under skrivbordet. Synd att de tillhör den överviktiga köttbullen och inte en katt man faktiskt kan ha i knät nån timma eller så. I protest satte han sig på sängkanten i stället. Med rumpan vänd mot mig. 

Så gick en helg ifrån mitt liv och kommer aldrig åter

När min mor ringde i torsdags och undrade om hon skulle ta barnen i helgen sa jag ja och tänkte att jag kunde passa på att plugga extra då. Rastlösheten i mig tänkte annat. Det är rätt ok; jag fick gjort en del som jag annars inte hinner. Jag blev av med all tvätt i tvättstugan, inklusive nerspydda och nerkissade sängkläder. Jag packade om en del bebissaker. Vakumpåsar is the shit när det gäller bebistäcken och dylikt. Dessutom fick jag chansen att testa den nya snickerifärgen Peter köpte (på min inrådan) för ett tag sen. tänkte jag måla om Karls skrivbord. Det har fått vänta på grund av översvämningen i garaget. Det går helt enkelt inte att stå och slipa och måla på ett bekvämt sätt där inne. Nu passade jag i stället på att måla lister i köket. De som bott här innan har haft en förkärlek till fulfuru. Den är delvis försvunnen i köket nu. Nackdelen är bara att skåpsluckorna plötsligt ser sunkiga och inrökta ut. 
 
Pluggandet då? Jag har gjort några tafatta försök. I dag har huvudet varit fullt med värk och magen full med illamående. Om det beror på frosseriet till Melodifestivalen (ja, jag tröståt) eller något annat vet jag inte. Jag vet bara att jag verkligen inte har tid att vara sjuk. I morgon är planen att åka till skolan med åtta-tåget, avlägga snabb visit på biblioteket och sedan tillbaka med halv elva-tåget. Sen är det råplugg som gäller. Hela dagen. Jag ska fylla ett flertal sidor om allt jag vet om Joomla, WordPress och EPiServer. Det som stressar mig är att jag tycker att det är är intressant och vill således göra ett bra jobb. 
 
Nu tror jag bestämt att jag ska sova lite. Så kanske huvudvärken (migränen?) försvinner. 

Gossip i rörlig bild

Gossip släppte videon till Get a job i dag. Jag har dock en annan favorit - Move in the right direction. Bedöm själva. 
 
 
 
 
 
 
 

Hej magkatarr!

Ok. Det kanske är lite mycket i skolan nu. Jag har bara inte insett det. Jag stångade huvudet i väggen gång på gång innan jag lyckades få ur mig de 500 ord förra uppgiften krävde. Och jag som annars har problemet att jag skriver för mycket.
 
Nu är jag på uppgift tre. Den är i stället väldigt intressant. Och stor. Jag känner att jag svävar iväg åt fel håll ibland och får samla ihop mig då och då. Jag försöker dessutom köra 50 min plugg, 10 min rast men i det här fallet fungerar det inte så bra. Jag sitter gärna över tiden. Vilket resulterar i att jag blir trött i huvudet. 
 
Jag gör dessutom felet att jag dricker för mycket te. I kombination med kryddstark mat. I kväll blir det dessutom godisfrossa då jag under en av rasterna i dag rensade ur skåpen och hittade löjligt mycket godis. Sånt vi gömt så bra att vi själva inte hittat det. 
 
Nu är det dock fredag och skolan är slut för den här gången. Eller; deadline är på onsdag och med tanke på att jag inte hunnit med en tredjedel ännu så kanske jag blir tvungen att plugga i helgen med. 
 
Kroppslig status just nu: huvudvärk, hunger, magkatarr. Det är ok; två av tre kan man åtgärda med piller. 

Ord ur barnamun

Det finns ett barn som Tyko är extra fäst vid. Häromdagen hette det att hon minsann var Tykos syster. I går gick han hem med en av hennes skor på sig. I dag hoppades han att hans Elsa skulle vara hos dagmamman. Älskade lilla barn. 

Totalt ointresse just nu

Ska jag behöva börja dricka kaffe för att ens hålla mig vaken? Jag är sjukt trött på kategorisering som ämne just nu. Jag ska lyckas kräkas ur mig 500 ord och inte ens det lyckas jag med. Jag tappar tråden hela tiden. Intresset försvann för längesedan. 
 
I går var jag i skolan hela dagen, trots att det inte var någon föreläsning. Vi hade lab med Wordpress, något jag kunde göra hemma. Om jag ens hade behövt det egentligen. Ändå kände jag inte att jag fick något som helst gjort. Jo; jag lånade lite nya böcker. Information om kategorisering och organiseringssytem är dock knapphänt. Kurslitteraturen är inte särskilt upphetsande (för få bilder!) och inbjuder inte till läsning. 
 
Deadline på uppgift två är på söndag och uppgift tre är på onsdag. Helst hade jag klarat av båda i dag, senast i morgon. Uppgift tre tror (hoppas) jag är lättare i alla fall. Den handlar om något som är intressant i alla fall, även om kurslitteraturen drar ner en där med. 
 
Tillbaka till tekoppen och studierna. I dag får bröderna Winchester överleva utan mig. 

Inte nu igen

Ja, jag ligger redan i sängen. I grisdräkt, under tjockt täcke. Men nog fryser jag lite ändå. Trots att huvudet känns som att det är på väg att brinna upp. Det är ok; Ida tycker ändå att jag är mer ödmjuk när jag är sjuk. Inte fullt lika bitter och dryg. 

Ny information

Nu när jag sett TPB AFK funderar jag på att göra om hela min examinationsuppgift. Mest för att jag blev serverad en massa information på en gång. Å andra sidan har jag nästan skrivit klart om köttskatten så det vore egentligen dumt att ha det arbetet ogjort. 

Ursäkta eventuella stavfel

Jag får tänka extra mycket och extra långsamt för att jag ens ska kunna bli förstådd. Lite mycket vin blev det under  Melodifestivalen. Det är ok; just nu sover hela familjen förutom katter och jag. Katterna vågar jag inte svara för men jag själv tittar på gaygala och innerst inne har jag nog ett sug efter flatklubb och drag queen-show. Har jag tappat bort mig själv i mitt svensson-liv? Mitt i allt barnafödande glömde jag bort alla sexiga, starka kvinnor som jag tidigare vakade över.
 
Vem vill gå på Gretas med mig? För visst är det fortfarande Gretas som gäller?

9 feb

Hey! Is it ok that I´m more drunk than you? Happy B-day darling! 

Fel CMS?

Först kan man läsa på MKSE att Kistamässan och Malmömässan kastar ut Drupal. För att i nästa stund läsa att Tetrapak ska börja testa Drupal och KB till och med gjort sig av med EPiServer till fördel för Drupal. Hur känns det då att det är EPiServer vi lär oss i skolan? 

Check

Ett glas vin. Extra många kuddar. Soft belysning. Vit choklad. Brun choklad. Dator. Telefon. Nu är jag redo för egentid i sängen medan Peter skriker på herrarna som springer efter en boll.

Besvikelsen

Att lägga tid och pengar på en hårfärg som inte gör nån skillnad är surt. Kanske blev utväxten liiite ljusare än innan men det är fortfarande morotjosfärgat hår som gäller. Så jag får skaffa mig ett silverschampo och hoppas att det hjälper. För jag får nog vänta en stund innan jag blonderar det igen. 

Passa på

Jag och Peter har definitivt olika sätt att se på det här med barnledighet; jag passar på att städa i garaget och han passar på att spela krigsspel. 

Älskade Frida!

Det finns en kvinna i min klass som utökat mitt ordförråd. Om man nu kan säga så när det gäller uttryck. Men både leverpastejsfärgat hår och den onde och den gode är plötsligt uttryck som jag känner att jag saknat hela livet, utan att veta om det. Tack Frida! Och allt jag gav dig var vitkissa och tjejmage. Jag hoppas du inte finner användning för dem orden.