Mer gummi

Det blev varken Vans eller Ilse Jacobsen från Footways kampanj. Däremot klickade jag hem ett par Dr Martens. I gummi givetvis. Enligt Posten befinner de sig just nu i Göteborg dessutom så har jag tur kommer de i dag. Hoppas innerligt att de passar för då är jag redo för midsommarfirande!

Rub me

Varje dag lär jag mig något nytt om mig själv. I dag upptäckte jag sensualitet i gummistövlar. Är det bra eller dåligt? Bra är i alla fall att Footway just i dag har 20% rabatt på gummistövlar just i dag. Använd koden ”Summer”. Jag dregglar över både ett par Vans och ett par Ilse Jacobsen. Vilken "tur" att mina gummistövlar gick sönder för nån vecka sen. 

Fotbollsmorsa

Jag har överlevt första dagen som fotbollsmorsa. Det var egentligen inte så svårt; gå till fotbollsplanen, klippa bandet om äldsta sonen, gå hem och njuta av egentid med yngsta sonen. På eftermiddagen åkte vi och hämtade hem Karl igen. Han verkade nöjd med dagen. Dagen slutade dock inte där. När Peter kom hem åts det glass och jordgubbar, sen åkte Peter till stan med Karl. Blåvitt mot Djurgården stod på agendan. Karls första riktiga match med Blåvitt. Innan har han ju bara sett Sverigematch.
 
 
Om nu Karl fastnar för det där med fotboll är det rätt ok, klubben ligger nära hemmet så jag slipper sitta i ur och skur och glo på fotboll på helgerna. Jag kan sträcka mig till att baka cupcakes när det ska samlas in pengar till kassan. Tyko förklarade att han mycket hellre ville gå i ridskola än fotbollsskola. Dyrare, inte samma laganda men helt i min stil. 

Onödig bussresa

Hur många gånger ska jag behöva göra om samma misstag innan jag lär mig? Jag missade mitt tåg i Borås med ett par minuter och tog i stället bussen till Delsjömotet. För inte ville jag sitta i Borås i en och en halv timma. Den tiden spenderade jag i stället på buss. För slutgiltiga bussen var framme ett par minuter innan det senare tåget. 
 
Jag har provat detta innan och kom fram till samma sak; stanna kvar i Borås och spendera väntetiden effektivare. Försök inte, jag repeterar: inte, åka med bussen och byta i Göteborg. Det är inte värt det. Någonsin. 

Göteborgs Aero Show 2013

Jag tyckte att nationaldagen var intensiv. Det var ingenting mot vad den här dagen var. Trots att den inte var så hektisk. Den var bara välfylld. 
 
På morgonen packade vi barn och bil för att först fara till Rusta för att skaffa nya campingstolar, till både barn och vuxna. Sedan en snabbis till Willys för proviant. Efter det mot Säve och Aeroseum
 
Jag är inte särskilt intresserad (imponerad) av flygplan och hade gärna sett ett alternativ till de där som dras med och egentligen hade stannat hemma. Kanske veteranbilar? Fler krigsfordon? Uppvisning av Lottakår (finns de fortfarande?) eller motsvarande på mark? Allt behöver inte ske i luften. Hoppborg och Legobygge får det inte att pirra i min kropp i alla fall. 
 
Men men. Allt från Tummelisa till Gripen blev avklarat. Egentligen var det väl inget jag inte sett innan men jag vet inte om det säger mer om flygintresset hos min man än om fattigt utbud på showen. 
 
Den som inte har något för sig i morgon så rekommenderar jag nog ett besök dit. Bergrummet är dessutom öppet så har man inte varit där innan är det ett ypperligt tillfälle. Det lär vara svalt nere i berget om man behöver svalka sig dessutom (av en eller annan orsak). Barn under sju år går gratis så vad väntar du på? 
 
  
Från vänster: Tummelisa och Fokker D VII, Gripen och familjen Pantzar. 

Helgsysslor

Det märks att det börjar bli sommar. Fler och fler evenemang annonserar både här och där. Jag var själv inställd på att låta bli att åka på Tatueringskalaset i morgon då ekonomin sa nej. Sen fick jag plötsligt skatteåterbäring lite tidigare än väntat och suget är stort, minst sagt. Jag vill ju ha något gjort av både Fru Duva och Kari (igen). 
 
Tur i oturen så krockar kalaset med GöteborgsAero Show. Det smäller högre för både barn och man så jag får väl vika mig den här gången. Dessutom får jag chansen att testa nya objektivet ordentligt. 
 
För den lite hurtigare människan finns Göteborgs cykelfestival som börjar i morgon med. Verkar lite härligt tokigt, med cykelparad och allt. När man har både bror och kursare som är cykelfantaster tenderar man att notera såna här händelser. Som Nationaldagsloppet som de båda tydligen var med i igår. Hade jag vetat det kanske jag till och med hade stått nere i Hindås och skrikit åt dem. 

Lugn stund

Klockan är halv nio och barnen sover fortfarande. Till och med Peter sov extra länge innan han åkte till jobbet. Tydligen så blir man matt av att hänga hos familjen Larsson en hel dag, inklusive besök på Picknickfestivalen. Själv känner jag mig solbränd, trots skyddande kläder och kräm. Huden luktar så där somrigt och hårbotten känns öm. 
 
I dag verkar det inte bli lika stekande sol så kanske kan vi passa på att röja gräs och sånt i djungeln aka runt lekstugan. Annars chillar vi nog mest hela dagen. 

Sitta i solen

Det känns rätt soft att sitta i solen och slappa och ändå få saker gjorda. Nu är möten bokade, sommarjobb ordnat och annat som man lätt skjuter upp löst. Nu är frågan om man ska titta på förra inlämningsuppgiften i php, justera de fel man hade och lära sig något av det. Eller bara acceptera att felen finns och glömma allt vad php heter när det ändå mer eller mindre är sommarlov. 

Samma samma

I dag när barnen kom hem tänkte jag piffa till mellanmålet lite. Hurtbullen Ida hade i går med sig fruktsallad till skolan så det tänkte jag slänga ihop till barnen. Allt som hurtbullen gör måste ju bara bra. 
 
Banan, nektarin och äpple hackades och lades i skålar. Peter ansåg att man skulle ha grädde till fruktsallad så det vispade jag, trots att hurtbullen inte hade någon grädde till sin. När frukten nästan var slut ville barnen ha mer så då åkte mangosorbet fram. Till slut kändes inte fruktsalladen så fräsch och nyttig längre. 
 
Det hela avslutades med att Tyko fick ett hostanfall så kraftigt att han spydde upp allt. Och tro mig; det får plats mycket i den lilla magen. Mitt i allt droppade det plötsligt blod, då blev det kallt inombords. Tack och lov var det bara den känsliga näsan som börjat blöda.
 
På plussidan: vi åt på altanen så det var bara att ta fram trädgårdsslangen och spola bort det. På minussidan: Peter jobbar lägligt nog i kväll så jag får ta hand om nerspydda kläder ensam.