Jag säger bara Facebook...


Smala Mari

Nu är det officiellt; nu har jag blivit av med alla mamma-kilona. Nu väger jag lika mycket som innan jag blev gravid.

Alltså; jag gick ju inte upp av graviditeten utan av mammaledigheten. Så ska jag göra om det där så vet jag vad jag inte ska göra om.

Kolla kolla!

Såna här vill jag ha i min gran! Trots att de är lite guldiga. Fast vi får nog vänta några år tills vi varken har klåfingriga barn eller nyfikna katter i granen. Fast på Rusta finns det en del med. Och billigare (både till pris och utseende). Kolla här, här och här.

Även Åhléns och Urban Outfitters sägs ha fina julkulor.

Att det ska vara så svårt

Mellan elva och tolv var det telefontid. Det fanns tre nummer att ringa. De första två var upptagna och på det tredje hänvisades jag till ett av de första mellan elva och tolv. Tut tut tut. Hela tiden. Till slut gav jag upp. Tur att man inte är sjukare än så.

Jippie!

Prickig katt har börjat sälja Lola Ramona! För dig som inte minns.

Karl kan han!

Moahaha! Vi har lyckats!

Karl har ett fotoalbum med bilder på familj och vänner. I stället för en pekbok. Mamma och pappa har han kunnat peka ut ett tag och likaså katterna. Nu kan han även peka ut Daniel. Det allra roligaste är att han sätter händerna till huvudet och säger "Danel". Se bild nedan för exempel.


Pension nästa

Det är nåt som inte stämmer. Alla är plötsligt så väldigt gamla! Eller är det på det sättet man upptäcker att tiden verkligen går, trots att man ibland tycker att den inte rör sig alls?

Borde ta och äta frukost innan jag blir alltför filosofisk...

Mysfarbrorn

Det finns många saker jag gillar med Ernst Kirchsteiger. Tyvärr är det ett par saker som får mig att rysa av obehag dock. Hans ljusstakar är en sak. Och nu har jag hittat var man kan köpa såna. Hua.

Bortkastad tid

Nu har jag slängt bort ett par timmar av mitt liv genom att titta på Public enemies. Ok att de flesta hade fina frisyrer och så men det var väl allt. Dock var den bättre än Ultra violet som jag kastade bort ett par timmar på häromdagen.

Lågupplöst

Kanske nåt för nästa maskerad?


Minnen

Jag och Karl har nu gått igenom en av alla de lådor jag har haft förvarade i min mors källare. Så nu har jag hittat min My little ponies, en del Barbiedockor och troll. Lady Lovely Locks hund hittade jag med men inga pixies.

Det var även en del dockor, transformers och bilar. Det Karl tyckte om allra bäst var dock en stor plastbåt. Den satt han och lastade alla bilar i och sen tutade de omkring på vardagsrumsgolvet.

Vård av barn

I går ringde dagmamman och sa att Karl var sjuk. Så jag fick åka från jobbet vid elva och hämta honom. I går låg han väl mest och chillade och gjorde inte särskilt mycket. Annat är det i dag. Han har dammsugit, tryckt i sig både ett äpple och ett tiotal små morötter. Nu äter han druvor. Förhoppningen är att han ska inse att han är trött och vilja sova en stund. Och under tiden ska jag göra klart pajen vi ska äta. Det blir matjespaj så jag hoppas att Karl gillar sill. Annars får han äta laxlasagne.

Var kom morötterna ifrån? Jo, det är de jag satte i blomlåda på altanen. Jag har ännu inte skördat alla och de klarar sig bättre där än uppryckta, avsköljda och liggande i kylskåpet. De växer inte mer men goda är de.

Nu kommer Karl med en klementin han vill ha skalad. Han kanske ska bli fruktian?

Söndag

I dag har vi fått lagom mycket gjort. Jag är nöjd, helt klart.

Det började med att vi gick upp strax efter sju och gjorde i ordning oss för en tur. Först lämnade vi Olle hos min mor och sen for vi till stan (ja, det är göteborg, inte Borås). Vi var precis framme när villamässan öppnade och det var inte alls mycket folk. Det var perfekt. Vi var nymatade och utvilade så vi kunde gå i ett par timmar utan problem. Dock var inte mässan särskilt intressant så efter en timma var vi därifrån. Utan att ha köpt minsta pryl.

Vi gick istället till Ica Focus och handlade mat, åkte hem till mor och Olle och käkade. Efter nån timma där åkte vi till apoteket för att hämta ut Olles medicin och sen till veterinären för en spruta. Han ska tillbaks igen på onsdag för en spruta till.

Sen åkte vi hem. Nu görs det inte mycket mer än chillas. Olle tog sin medicin utan prut. Eller ja; jag blandade ner dropparna i lite filmjölk som han älskar mest av allt.

Nu lite surf och sen lite soffhäng. Precis som en söndag ska vara.

Foki

Nu är ju inte jag den som följer alla modebloggar och sånt där men jag har (tyvärr) fastnat för Foki. Hon har trots allt en hel del saker att visa upp som även jag gillar. Ett par exempel:

Tvålar i form av glassar
Hundhalsduk
Droppande bord
Streckkodslampa
Tuttpudding
Nageldekorationer

Just nu

Peter är på baluns så jag går och lägger mig nu. Efter att ha ätit popcorn och tittat på tredje säsongen av Weeds.

Olle ligger och chillar på en kudde i soffan. Det går ingen nöd på honom med andra ord.

Fina bloggar

Cap&Design har ett bildspel med kreativa bloggar. Jag kände ganska omgående att min blogg var hur trist som helst. Men vem orkar fixa? Jag fastnade dock för denna och och givetvis även denna. Men många fina finns det. Kolla hela listan här.

Sjuklingen Olle

I torsdags hade jag ledig dag och var således hemma utan minsta planer. På förmiddagen kräktes Olle en hög strax efter frukost. Ingen fara; visst att det är ovanligt att just han spyr men han kanske hade fått i sig lite mycket hår eller nåt.

När jag satte mig i soffan för att titta på tv kände jag nåt blött på filten. Nån kattf*n hade kissat på den! Och även på fårskinnet som vi har i soffan. Så jag schasade ut katterna på sitt rum. Då trampade jag i ytterligare en pöl i hallen, fortfarande utan att veta vem som var den skyldige.

Efter skurande av hall, grovkök, kök och vardagsrum släppte jag ut katterna igen. Och skulle sätta mig i soffan. Precis innan jag satte mig upptäckte jag den; pölen. Agh! Då var det bara Olle som hade hunnit ut i vardagsrummet. Och jodå, efter iaktagande så jag att han satt misstänksamt på flera ställen i huset. Och lämnade en liten, liten pöl.

Jag storstädade båda kattlådorna och tog dessutom fram utställningslådorna som har lägre kant. Men inte ens dessa kunde han ta sig upp i. När jag väl satte honom i en satt han i flera minuter och ändå blev det bara en liten, liten pöl.

När Peter kom hem berättade han att han sett spyor tidigare på morgonen och att Olle hade verkat frånvarande när Peter försökt prata med honom kvällen innan med.

Jag ringde djursjukhuset och de tyckte att vi skulle komma in med honom. Tur att det finns veterinärer som har öppet till nio. Väl där konstaterades att blåsan var stor som en golfboll men han hade ingen feber och kelade ändå med veterinären. Han fick lämnas kvar över natten för att tömmas och eventuellt sköljas.

I dag efter ronden ringde de och sa att han inte behövde sköljas då de inte kände några kristaller eller stenar som satt i vägen. Däremot hade han ännu inte kissat och de ville se att han kunde det själv innan de släppte iväg honom. Jag sosm var inställd på att hämta hem honom efter jobbet får vänta till i morgon. Nu skulle de ge honom mer vätska för att fylla upp honom.

Och trots att man har två katter till hemma så känns det ändå tomt. Även Oskar och Otto är lugnare än vanligt och det är lite kallt när man sitter i soffan utan Olle som ska tränga sig in under filten...

Ingen Olle

Nu har vi lämnat lille Olle hos veterinären. Vi åkte dit för två timmar sen och det konstaterades att han skulle hållas över natten och tömmas och eventuellt spolas. Han har lite problem med att kissa och har spytt och varit hängig hela dagen. Jag vet inte hur många kisspölar jag torkat upp/trampat i/satt mig i. Men vi får hoppas att veterinären får ordning på honom och att det inte är nåt allvarligt.

Innan vi åkte satt jag och surfade upp alla möjliga sjukdomar; allt från urinsten till PKD. Men det är nog "bara" lite kristaller som satt sig i vägen. Tur att Västra djursjukhuset finns. Annars hade vi fått vänta till i morgon och åka till den vanliga veterinären och vem vet om de haft tid innan helgen.

Queen of hearts

Jag vet inte riktigt hur jag kom in på det och nu verkar det inte som Camilla ska ha nåt Alice i underlandet-bröllop. Men jag har trots det hittat kläderna till det. Ifall hon skulle ångra sig.

Skorna är det viktigaste. Och jag har hittat ett par som jag lätt skulle kunna ha var som helst, när som helst. Tänk nästa WGT t ex (om det nu blir nån). Titta på de här och dreggla. De säljs även hos Pleaserusa och de har för övrigt många riktigt fina skor. Om ni vill kan jag skicka hela min önskelista till er. ;)

Till dessa har jag hittat fina strumpor. Kanske inte så häftigt med strumpor tänker ni. Men titta på dessa så förstår ni. Om det är nån som vill gå på Casino Cosmopol med mig kan jag även tänka mig att ha på mig dem där.

Klänningen har jag inte riktigt bestämt än men det skulle vara nån svartröd rockabilly. Kanske nåt i stil med den här.
Cykla i snö

Nu är det vitt, vitt ute. Och det fortsätter att falla utan minsta tecken på att smälta undan.

Jag som inte har satt på dubbdäcken på cykeln än startade extra tidigt. Dock kom de och hämtade containern med stenmjölet från borrhålet samtidigt som jag och Karl skulle iväg. Givetvis var det alldeles för distraherande för att bara kunna cykla ifrån. Så jag kände extra stress på väg till dagmamman. Men när vi väl kom fram var det ingen som öppnade när vi ringde på. Nån minut senare kom hon med bilen dock. Varit i stallet på morgonen. Och vi var (för en gångs skull, som dagmamman sa) tidiga. Jodå, en blick på klockan sa att vi var hela fem minuter tidiga. Så ingen stress när skor och ytterkläder skulle plockas av inte.

De där dubbdäcken åker nog på i dag.

Hål

Just nu står det en man och gör ett stort hål i vår trädgård. Egentligen skulle han komma halv åtta men halv sju, när vi fortfarande låg och snoozade i sängen, startade maskinerna på utsidan. Maskiner som de var här i går kväll och kopplade in för övrigt.

Så nästa vecka har vi värme från berget.

Kaka

Nu bakas det äpplekaka. Tänk; Karls favoritsaker i en - äpple och kaka. Han kommer bli så nöjd när han vaknar. Och det blev ju vaniljvisp kvar från gårdagens fika. Så synd för Peter att han missar godsakerna.

Sista matchen

Nu är Peter på fotboll. Sista för säsongen. Och det är väl det jag ser som det bästa med den här matchen. Inte att IFK kan vinna guld. Det är lite trist att sitta hemma ensam på söndageftermiddagar. Eller ännu värre; sitta när man kommit hem efter jobbet i ett tyst och öde hus. Ja, Karl är ju hemma men han sover ju då. Som nu. Nu sussar han sött efter att ha varit överenergisk hela dan.

Anyhow

Jag hittade en ny webshop i dag. anyhow.se heter den och har dels sånt där standard shabby chic som jag inte alls gillar. Men sen är det en del kitsch med. Och det älskar jag. Så jag rangordnar här en lista på mina favoriter:

  1. Fågelhängare - jag har länge suktat efter dessa och ett par rosa/vita hade varit hur fina som helst i syrummet. Annars hade Karl kunnat ha en vit/vit i hallen för sin jacka.
  2. Fågelbo - den bara måste vara släkt med hängaren.
  3. Halsband - bara tjusigt.
  4. Skohorn - design är allt, funktion mindre viktigt.
  5. Snöglob med kanin - bara för att jag är fånigt förtjust i snöglober. Den fina med prinsessan som jag fick av Camilla välte nån katt ner i golvet om jag inte minns fel. Eller var det Peter?