Andra dagen på sommarlovet

Ingen större skillnad mot gårdagen nej. Förutom att vi nu skurat klart på altanen och bara har staketet kvar. Vi har dessutom planterat lite blommor och börjat röja i kallförrådet. Alla tomkartonger som stått där är borta och en hylla är på plats. Den ska bara skruvas fast i väggen så Karl inte får för sig att klättra i den och den välter. Sen ska vi skaffa krokar till alla trädgårdsredskap. Sen ska det nog bli fint. Och då blir det även fint i carporten för där står just nu alla krukor som egentligen borde in i förrådet.

Mer då? Min mor har tömt komposten så nu har syrenhäcken fått en massa näring. Den har sett väldigt hängig ut. Till hösten ska vi nog sätta ner fler skott men det är då.

Det var ännu varmare i dag än i går så jag har förvisso suttit ännu mer i skuggan och klagat. Och när jag väl gjort nåt har jag gjort det lite intensivt så fogarna värker aningen nu. Men ännu är det mer att göra så jag har verkligen inte tid för att föda för tidigt. Lördag den 10 juli har jag blivit lovad och det är den tiden jag bokat in.

Första dagen på sommarlovet

Jag får nog säga att jag sover bättre i bäddsoffan på landet än vad jag gör hemma. Är det så simpelt som Feng shui? Jag känner mig inte det minsta utvilad. Å andra sidan slappnar man av på ett helt annat sätt på landet än man gör hemma. Här hemma är det en massa måste, borde och skulle. På landet finns inget sånt. Eller i alla fall mycket lite.

Således vaknade jag tidigt i dag. Förutom alla gånger jag vaknade i natt. Jag försökte ligga kvar och dra mig men det fungerade dåligt. Så jag gick upp, väntade med frukost tills Karl var vaken och sen åt vi gröt. Vid halv tio kom min mor och satte igång med att skura huset. På utsidan då. Karl var mycket hjälpsam, jag satt mest i skuggan och suckade över hur varmt och jobbigt allt var. Så har vi spenderat nästan hela dagen. Förmodligen blir morgondagen något liknande.

Leksak

Det är för saker som dessa jag önskade att jag hade hund.

Toalettproblem

Jag får nog (snart) erkänna mig besegrad. Katterna har varit med i Vara över helgen och där är det vanlig kattsand som gäller. Och de har skött sig hur fint som helst; alla tre katterna har gått på låda med huv och inte en enda gång kissat eller bajsat utanför. Trots att vi inte städade den förrän fjärde dagen. Här hemma bajsar de utanför nån halvtimme efter jag städat. Trots att vi har två lådor dessutom; en med huv och en öppen. Det verkar inte funka med träkross heller; den är inte skön att krafsa i. Jag tänkte testa papperspellets men jag tror det är formen på själva pelletsen de inte gillar. Och lukten kanske.

Mitt stora problem är var jag ska göra av avfallet. Jag vill ju helst kompostera och bentonitlera är bara att glömma i det fallet. Peter vill dumpa det i skogen. Han menar på att det är ju ändå lera. Alltså naturligt. Men det bryts i gruvor och fraktas långt - inte nåt mitt samvete tycker om.

Nästa alternativ är sand gjord på majs. Jag vet inte alls hur den ser ut i form eller hur den luktar men jag tänkte beställa en påse nästa gång jag ska beställa mat. Den är inga problem att kompostera nämligen. Sen finns det en kristallsand som sägs funka i komposten med. Men läser man på tillverkarens hemsida innehåller den antibatkteriella medel. Dvs det tar förvisso död på bakterier från kattbajset men även de nyttiga bakterierna som behövs i en kompost. Annars verkar det smidigt att den omvandlas till sand efter nån månad. Jag fyller hellre rabatten med sand än skogen med lera. Fast så tillverkas den i Kina - papperspelletsen görs av restavfall hos Stora Enso (Sverige).

Suck. Inte nog med att Karl pottränas; man kanske ska återuppta toaletträningen med katterna igen. Så länge jag slipper fiska upp nån katt ur toan så...

Kattungar!

Nu har hon gjort det igen. Olles flickvän har fått ytterligare en kull. Fast vad kan han räkna med när han inte längre kan prestera nåt? Hon håller sig i alla fall till samma kille som sist. Som tur är (för mig) så blev det ingen svart hane. I så fall hade jag övervägt en katt till.

Moahaha

Det är nu jag är glad att jag inte har en iPhone. Familjeliv lanserar en app. Som om det inte är svårt nog att slita sig från skiten ändå.

Inför midsommar

Nu ska jag börja förbereda inför midsommar. Det innebär att jag ska köpa ingredienser till sill. Just nu lutar det åt följande sorter:

Jag måste dock begränsa mig. För alla sorter kan jag inte göra, hur gott det än är med sill. Dessutom har min mor redan köpt några burkar Abbas.

Snart kan jag sy

Jag har kommit ett steg närmare att färdigställa Karls album nu i alla fall. I går kväll slipades och spacklades bordsskivan. Så i dag har den slipats och målats. Vill man ha nånting gjort får man göra det själv, det går inte att vänta på att Peter ska få lust/ork/energi till det. Så förhoppningsvis kan jag måla ett andra och sista lager i dag. För jag hoppas att det räcker med ett lager till. Det slipades ju inte trärent.

Sen ska det städas i ordning i syrummet. Jag tänkte passa på att smörja in stolen med, när hinner jag det annars? Jag tror i alla fall att jag har läderbalsam kvar. Sen går det i alla fall att scrappa, även om inte allt är klart där inne. För att vara exakt ska följande göras:

  • Fönstret ska målas en gång till
  • Gardinstång ska skruvas upp
  • Gardiner ska sys
  • Dörrkarmen ska målas och sättas upp
  • Tavlor och spegel ska sättas upp
  • Dörrstopp ska på plats
Sen vill jag ju byta garderobsdörrar och lägga in nytt golv men det väntar vi med. Så några golvlister blir det inte än heller.

Bagar-Berta

Nu har det bakats. Det blev en överraskningslimpa. Ungefär som skåpsgryta alltså; man tar det mjöl/flingor man har i skåpet och Överraskning!

Receptet hittas här. Och får jag säga det själv blev det helt ok. Fast nån timme på eftervärme blev det inte, snarare fem minuter bara. Och jag hade nog delat degen i två delar istället och gjort dem i brödformar. Nu blev det en jäääättelimpa.

Sugen

Jag är grymt sugen på att köpa en massa fina smycken. Särskilt efter att ha sett ringarna från Smyckesbageriet.

Bilderbok

Äntligen fick jag tummen ur. Det tog mig bara några år. Jag har skaffat en extern hårddisk! Till alla mina bilder. Just nu tankas de över. 2007-2009. Nu är det bara 2004-2006 kvar. Sen blir några GB lediga på datorn. Och det behövs ju sen den ena hårddisken kraschade och den kvarvarande bara är på 60 GB.

När jag fått ordning på det digitala ska jag ta tag i Karls album. Först ska bordsskivan till syrummet slipas och målas om. För att sitta på golvet är inget alternativ och jag vill inte behöva plocka ihop alla sakerna så fort jag ska gå därifrån. Klåfingriga katter och barn tillåter inte att sånt skulle ligga framme på köksbordet. Min förhoppning är att få klart albumet innan Ada föds. För då ska jag ju börja på hennes. Fast jag har inte hittat nåt fint album än.

Duktig flicka

Enligt Peter har jag varit riktigt produktiv i dag. Först fick jag Karl att kissa på pottan. Alltså på riktigt och inte bara en skvätt som tidigare. Knepet? Man sätter sig själv och kissar. Inte på pottan dock. Vår son vill helt enkelt ha sällskap när han kissar.

Sen fick jag vår son att acceptera att han skulle klippas. Men jag fick bara klippa hälften, sen ansåg sig Karl klar. Så det sista fick klippas under tvång av Peter. Men han är riktigt fin och nöjd så här efteråt. För vi tvättade håret med Bamse-schampot. Och det har ju mormor köpt. Allt som Karl har fått av mormor är bra saker i Karls värld. Rätt så tacksamt i vissa fall. När han inte vill ta på sig skorna: Men mormor har ju köpt dem.

I övrigt har håret slingats igen. Röda slingor denna gång. De syns lite mer än de blonda så håret ser nästan helrött ut. Får nog skaffa lite blekmedel och göra fler blonda slingor. Eller kanske gråa. Jag gillade det gråa. Sen vet jag iofs inte hur bra den röda färgen håller.

Blöjor i jorden

Kanske, kanske kan jag få Peter att börja använda komposten. Nu har Änglamark kommit med komposterbara blöjor! Hoppas bara att de är lika bra som Libero i övrigt. Det är ju så svårt att få Peter att acceptera nåt annat märke; Huggies har ju fått följa med hem enbart för att Karl såg att det var Nalle Puh på. Och vem säger emot en 2,5-åring? ;)

Städmani

Jag vet inte om det är en del av boandet men jag har en oerhörd städlust. Eller; jag är inte så sugen på själva städandet, däremot blir jag tokig av allt stök som ligger överallt. Så jag har städat hallen och grovköket helt och hållet och moppat golvet i köket en gång. Jo, det behövs en gång till. Minst. Och det vore skönt att få bort alla leksaker som är framdragna i vardagsrummet. Men nu ska jag städa kattlådorna. Och moppa golvet i kattrummet. Sen sätter jag mig med en kall drink ute. För det är jag väl värd?

Spjälsängen invigd

När jag packade fram barnsakerna häromdagen kom bland annat Babybjörn-selen fram. Karl var väldigt intresserad av att prova den så han fick den på sig och i satte jag en dock som är nästan lika stor som honom själv. Han var nöjd.

I går kväll när vi skulle gå och lägga sig var han inne på vårt rum, pekade på spjälsängen och sa att bebisen också skulle sova. Han sprang in på sitt rum och hämtade den stora dockan och la den i sängen. Täcke var även viktigt att hon hade på sig. Så nu sover en docka i vår spjälsäng. Hon har sovit hela natten kan jag även meddela. ;)

Sötsug

Jag har en ny besatthet; honung med vanilj. Varm mjölk med denna honung är gudagott! Jag är lite nyfiken på den med äpple med. Chokladvarianten skippar jag nog dock.

Packa pappas kappsäck

Det verkar som det ska bli hyggligt väder i morgon. Så då blir det en utflykt trots allt. Och jag har lovat Peter att fotografera mycket så jag får väl se till att batteriet är laddat. Kanske kommer bildbevis här sen...

Magstatus

Jag vet inte om det är barnmorskans klämmande som gjort det men i dag gör det ruskigt ont i magen. På MVC i morse skulle det ju kollas hur barnet låg. Jag tyckte inte alls hon klämde lika hårt som den tidigare bm gjorde med Karl men likt förbannat gör det ont. Vadan detta? Och barnet har ännu inte fixerat sig vilket jag antog att jag kunde ta som ett tecken på att det inte är nån risk att det kommer nu nu i alla fall. Då säger käcka bm att hos omföderskor räcker det om barnet fixeras nån timma innan det kommer ut. Tack för den...

För den som vill veta växer magen för övrigt som den ska, mitt blodtryck var klart bättre än för två veckor sen och Adas hjärtslag låg i dag på 125. Gångerna innan har det varit 127 respektive 128. En lugn och fin unge som behagar ta sovstund vid varje bm-besök med andra ord.

Boa

Det tog tid. Men äntligen, äntligen är spjälsängen klar! Den står mörk och fin bredvid min säng nu och bara väntar på ett litet barn. Karl var lite sugen på att sova i den när vi bäddade i går men så fort han fick sitt nya Barbapapa-påslakan glömde han dem tankarna. För vem nöjer sig med en vit gallerfilt när man har Barbapapa?

Dessutom är inredningen till barnvagnen tvättad och redo. Liggdelen ska i och sen är det bara att knuffa. Nu återstår nog bara att packa BB-väska. Fast barnmorskan skrämde Peter lite i dag genom att berätta historier om folk som fött på vägen till BB. Så nu ska han packa en låda med filt och skyddsplast att ha i bilen...

Lördag

Så hur var konserten? Jodå, jag överlevde.

Jag jobbade till två i lördags och Maria, som skulle med på konserten, skulle åka med hem. När vi skulle stänga och gå fastnade dock min nyckel i dörren på jobbet och den gick varken att vrida åt ena eller andra hållet. Mitt i allt kämpande att få loss den gick larmet dessutom. Typiskt. Tidigare på morgonen hade jag övningskört för första gången sen i december och givetvis blir man stoppad av en polis. Rutinkontroll där både jag och Peter fick blåsa bara i och för sig. Men det kändes som att dagen bara kunde bli värre; nån vakt som vägrade oss inträde till Ullevi eller vad som helst.

Efter många om och men kom vi iväg i alla fall och åt och gjorde oss i ordning. Vid sju åkte vi in vilket var lagom för då slapp vi se Johnossi. Vid visiteringen frågade jag om jag var tvungen att slänga min vattenflaska i och med att man inte får ta med flaskor in. Men vakten tittade på min mage och sa att det gick bra i dag när det var så varmt.

Utan att bli för långrandig; Joan Jett and the Blackhearts var helt ok men tyvärr var det lite för stor scen för dem. Green day var bättre än när jag såg dem på Lisebergshallen men jag har svårt för karaoke-stunderna. Jag förstår verkligen inte varför man drar upp fjortisar på scen som säger sig kunna sjunga en 16 år gammal låt. Det är väl givet att de bara kommer stå och vara hysteriska...

Men Billy Joe gjorde mig inte besviken; han avslutade med Good riddance precis som jag önskade.

Jag kan dock säga att det var sista gången jag gick på konsert i åttonde månaden. När man suttit ner i ett par timmar på en plaststol gjorde sig graviditeten påmind - kramp i ena låret och det vägrade släppa. Jag slapp däremot att gå på bajamajorna då jag har blivit riktigt duktig på att hålla mig.

Söndag

Egentligen hade vi inga planer för dagen. Jag kom inte i säng förrän två i natt så enda tanken var att sova ut. Och för en gångs skull höll Karl med - vi sov till nio. Men Peter hade en vän som skulle vara vid Oscar II:s fort och leka karolin eller liknande så vi åkte dit ut. Först en tur i fortet men Karl blev rädd för ekot och då var det inte så kul längre. Sen ner till hamnen och karolinerna. Där låg även en militärbåt som Peter och Karl var ombord på. GKSS fyllde 150 år så därav firandet. Vi skulle dock vara hemma till tre då Peter skulle se på tennis.

Kontent? Lagom ambitiös dag mao. Nu ska vi ut och klippa gräs och rensa ogräs.

Scones 1.1

I dag bakades nya scones. Den här gången körde jag på
  • vanligt vetemjöl
  • flytande smör
  • gammaldags mjölk
  • två kakor på plåt
Kontentan? De blev riktigt mjuka och fluffiga. Dock var degen väääldigt kletig att försöka göra kakor av. Så visar det sig att denna kombination är bäst ska jag testa i muffinsform. Då slipper man kladdet i alla fall.

Inför gröna dagen

Nu piffas det rejält. Jag har tvättat morgondagens kläder, peelat ansiktet, lagt en mask och målar just nu naglarna. Det irriterar mig grymt att jag glömde köpa hårgelé i dag dock, trots att jag var inne på Bellbox och köpte hårfärg. Och hårnålarna jag köpte för ett par veckor sen verkar helt väck. Men jag har i alla fall begränsat det till två alternativ av frisyr. Får se vilken jag lyckas med i morgon.

Nu borde jag försöka få lite skönhetssömn.

Lösaktigt

Titta! Jag behöver inte åka till Tyskland igen eller beställa med hutlös frakt från utlandet. Mina ögonfransar finns minsann numera på eleven.se.

Maria Soxbo

Jag är lite nördig när det gäller vilka bloggar jag följer. En av dem är Husligheter. Nu har Maria Soxbo, som har bloggen, gett ut en bok. Förvisso inte om inredning men om ett annat intressant fenomen - Dagens outfit. Så givetvis följer jag nu inte bara bloggen utan är även med i gruppen tillägnad den nya boken. Facebook är ju snart större än Google.

Hårlös

När jag fyllde 25 fick jag en peng av min mor för att "unna mig nåt". Jag har inte kommit iväg på nåt som jag kan anse att pengen ska gå till (massage eller liknande) så jag la pengarna på en epilator. Ja, jag som bara rakar benen två ggr per år, max.

Efter att ha testat på smalbenen ansåg jag att det kanske inte var så farligt. Så jag provade under armen. Den idén behöver jag vara fruktansvärt onykter eller distraherad för att fortsätta med! Efter det var det inga som helst problem att köra baksidan av låren, som jag innan ojade mig över. Men en dag, jag lovar... Kan man plocka med pincett borde man kunna vänja sig vid epilator.

Värva en vän?

Japp. Jag är definitivt gravid. I natt drömde jag att man fick välja premie efter förlossningen. Tyvärr minns jag inte alternativen...