Inte så illa ändå

Nu avslutar jag den här dagen. Jag vill nog påstå att det varit en ok dag. Camilla lärde mig Javascript (eller ja; hon skickade en länk som gjorde att jag förstår bättre). Således satt jag även med på dagens föreläsning. Även om jag inte förstod så värst mycket så löser det sig nog. Dessutom fick jag min första laborationsuppgift godkänd i dag. Även om jag är lite besviken; ett VG hade suttit bättre. När jag tittar på bilderna så här nån vecka senare förstår jag dock lärarens kommentarer om dem. Nu gäller bara att få VG på nästa laborationsuppgift plus inlämningsuppgiften så tordes jag landa på ett VG i alla fall. Om det nu är viktigt. 
 
Och tro det eller ej men jag har faktiskt fått en del gjort med inlämningsuppgiften i dag. Det känns som att det flyter på i alla fall. Målet är nu att fixa klart labben i morgon i skolan och sen bli klar med teorin hemma på kvällen. Peter ska ju på fotboll så vem behöver vara social?
 
Som om det här inte vore nog så har jag minsann lagat mat! Åh jo; först lagom avancerad lunch med varma mackor, sedan fixade jag laxsidan som låg i kylen och väntade på mig. 1,6 kilo var den på så det blev hela sju lunchlådor av den. Recept? Dessutom är jag så pass skitnödig att jag föredrar mathavre och dylikt så det blev rött råris till. Och "egenodlade" groddar. Heter det kanske egengroddade groddar? Whatever. Nu sova.
 

Av längtan till dig

Nu vaknade mitt sug efter Andy. Och må vara att jag hellre ser honom i Combichrist men jag är inte så petig att jag ratar Icon of Coil fullständigt. Men är det värt att åka till Malmö i december för att få uppleva honom? Tror ni inte att de kommer till Göteborg? Eller drar man till Belgien och upplever hela BIMfest i stället? Nog är jag lite nyfiken på att se vad diverse Front 242-personer kan göra var och en på sitt håll (och om de ändå ser ut som vägarbetare).

Pest eller kolera

Så var det dags igen. Om två dagar ska texten vara inskickad och jag orkar inte sitta och skriva. Men om jag inte skriver måste jag göra något annat. Som att titta på det där med programmeringen. Äntligen vet jag vad innebörden av pest eller kolera innebär. På riktigt. Det är en vetskap jag gärna hade varit utan.
 
Det är inte så illa som det låter. På något sätt har jag lyckats knåpa ihop över 1000 ord och det ska vara 700-900 ord. Och då har jag inte ens med någon diskussion ännu. Det är ju bara 2,5 poäng av kursens 7,5 som hänger på det här.
 
Nu blir det paus i alla fall. Det är ok; larmet har pipit och således har 45 minuter gått. Nu rast i en kvart. Jag misstänker dock att jag plötsligt måste plocka ur diskmaskinen, köra en maskin tvätt och städa kattlådor. Och den där artikeln i Ny Teknik kommer plötsligt vara oerhört intressant!

Nagellack för mansgrisar

Jag hittade i dag ett, för mig, nytt nagellack. Och nog tyckte jag att det var smart att det kommer i pennformat. Tills jag såg videon där det demonstreras och jag ville bara kräkas. Inte så mycket för funktionen eller nån konstig färg utan på grund av synen på kvinnor. Så ni män kan behålla ert Alphanail. Uäck!
 

Fredagssamtalet

Av någon anledning inleddes ett samtal i går kväll om vad som utmärker ett däggdjur. Enligt Wikipedia är det inte att de föder levande ungar utan att de diar ungarna. Bland annat. På Wikipedia kan man dessutom läsa om däggdjur som lägger ägg - kloakdjur. Yes, true story! Det mest fascinerande med dessa djur, tycker jag, är att de saknar spenar och således slickar ungarna på väl valt ställe i stället. Detta måste ju leda till oerhört frustrerade ungar!

För mycket skit

Det är livsfarligt att skaffa barn. Ni som inte har kommit dit; skaffa inga. Det finns alldeles för mycket skit de kan drabbas av och minsta lilla hugger i hjärtat. Jag vill då inte veta hur det skulle kännas om det vore något allvarligt.
 
Jag står allt som oftast i utkanten och tittar på. Utan att ha en aning om hur det känns eller fungerar. Jag ser att det gör ont men samtidigt imponeras jag över att man kan vara så stark. För att man måste helt enkelt.
 
Den som inte berörs av den här filmen är stark nog att skaffa barn. Men inte empatisk nog att förtjäna det.
 

Fredagsmys a la catlady


Katter fungerar ungefär som barn; gamla leksaker som varit undanstoppade ett tag blir plötsligt väldigt intressanta. Ok, jag sprayar dem med kattmynta dessutom. Fusk? Kanske det, men det ser vansinnigt roligt ut.

No more

Som om det inte var illa nog att de la ner tillverkningen av Bubblan; nu stoppar brasilianska lagar produktionen av VW-bussen. Vem behöver krockkuddar och låsningsfria bromsar?

Tack för det

För ett par månader sedan när jag hade talat med min chef i telefon beklagade jag mig för mina kollegor för att han tackat mig. Alltså ni vet så där som man gör när man ringer ett "jobbsamtal";  Ok, då vet jag. Ha det bra. Tack, hej. Visst att det är fint att man tackar och så men det är en sån typisk grej när man talar med någon "utomstående".
 
Till saken. Peter ringde nyss och undrade om jag kunde hämta barnen en viss dag. Och avslutade samtalet med Tack, hej. Hur ska jag tolka det? Visserligen slängde han in ett puss men det var efter jag hade sagt det.
 

På med vinterdäcken - jag är full

I dag bondade jag med mina klasskamrater. När dagens föreläsning var slut lunchade vi och sen träffades ett tiotal av oss på Alléterassen. Japp, strax efter ett en torsdag intog vi första ölen/vinet/cidern. Under tiden vi satt där föll snön dessutom. När vi ett par timmar senare gick vidare till Bränneriet var det dock ingen snö kvar. Tyvärr har jag dilemmat med de alltför få tågen från Borås så efter endast en drink var jag tvungen att gå mot stationen. Övriga kamrater satt kvar och skulle till Harrys på quiz.
 
Kort sagt; jag kan nog överleva en after school igen.

Inget Jönköping

Jag behöver nog inte gråta blod över att inte åka på Female Tattoo and Art; Souci Jaws kommer inte. Och det kanske är lika bra; som det verkar nu suger Javascript så jag lär inte kunna unna mig någon kroppsmodifikation inom det närmaste. Ja, om jag inte nämnt det så är det min belöning efter avklarad kurs. Jag får helt enkelt ställa mitt hopp till webbkommunikation- och foto-kurserna.

Check

Nu har jag skickat in första labbuppgiften. Jag lovar; mitt ego får en rejäl törn om jag får något annat än Väl Godkänt (alltså högsta möjliga betyg). Vi får helt enkelt hoppas att läraren har samma färgseende som jag.

Simpel kemi

Varje gång jag ska rengöra mina smycken förundras jag över att det är så enkelt. Lite aluminiumfolie i botten på en glasform, på med smyckena och bordssalt och till sist vatten. Sen får de ligga och bara släppa all ful oxidering. Tilläggas bör kanske att jag bara har silversmycken. Och kanske borde man ha handskar på sig när man gnuggar smyckena, annars får man en mindre smickrande grådassig färg på handflatorna.

Fira födelsedag

Jag hade gärna firat min födelsedag med en mai tai och sushi. Tyvärr finns närmaste sushin på Landvetter flygplats och jag tvivlar starkt på att nån på Bykrogen (japp, så heter det) kan blanda till en mai tai.

Kappat och klart

Nu får väl till och med jag erkänna att det åtminstone är höst. Vinter har jag förnekat; må vara att jag fått skrapa rutorna på bilen ett par gånger men jag vägrar befatta mig med vantar, is och slask. Glögg och brasor är ok dock.
 
Så jag ser mig om efter en jacka/kappa/värmande tyg. Jag är kräsen och har en viss smak när det gäller jackor. Tyvärr passar inte min smak och min kropp ihop. Kort liv och rundhet går inte ihop med de dubbelknäppta med volang som jag alltid fastnar för. Jag vägrar befatta mig med dun, quilt och annat som säkerligen är varmt och skönt. Titta på den här jackan så förstår du vad jag söker. Och önskar att min kropp fick plats i på ett bra sätt. För den gör mig sjuk, helt ärligt.

Youngblood

I sista minuten men; till på lördag kan man tävla om mineralsmink från Youngblood - ett glittrande Mighty Shiny Lip Gel i färgen "Revealed" och ett matt Pressed Mineral Blush i färgen "Blossom". Det vore väl en perfekt födelsedagspresent till mig?
 

Mari pekar

Som jag förmodar att alla känner till så fyller jag ju år på lördag. Lägligt nog så har OPI släppt sin Skyfall-kollektion. Nej, jag säger inte att jag vill ha The man with the golden gun - jag gillar helt enkelt inte guld. The world is not enough är jag däremot sugen på (enbart pga soundtracket till filmen). Sen tilltalas jag som alltid av silvermetallic så jag säger inte heller neg till Moonraker. Och FYI; Grands parfymeri säljer The man with the golden gun så de tordes ha övriga i kollektionen med. För inte hinner ni beställa från Eleven och få leverans innan lördag?

Inför programmeringen

För första gången på riktigt länge (någonsin?) lyckades jag passa in så att både riset och vårrullarna var klara samtidigt. Jag är skitdålig på det där; allt som oftast står jag med kallt potatismos, överstekt lax eller vad det nu är. I dag passade jag dessutom på att koka risgrynsgröt samtidigt. Japp; jag valde ju att ha rött råris till vårrullarna. Koktid: 40 minuter. Då kan man lika gärna stå kvar vid spisen och göra något annat.
 
Om en halvtimma börjar min föreläsning om programmering. Jag hoppas innerligt att det är på en sån basic nivå att jag redan kan det. Det är introduktion till programmering så vem vet vad det innebär.
 
I går gjorde jag nästan klart min första labuppgift i alla fall. Fyra bilder som skulle redigeras. Jag tvivlade en aning på skolans skärm så jag tänkte dubbelkolla hemma. Och jo, skärmen jag jobbade vid i går kanske inte var optimalt kalibrerad men rätt nöjd med resultatet är jag i alla fall. Så i morgon ska det finjusteras och skrivas ner hur jag kommit fram till resultatet. Sen ska jag lära mig hur kurvor fungerar (igen). Surt att man tappat så mycket kunskap när man inte använt det på så länge.

Vinn vinn!

 
 
Joanna har passerat 15 000 besökare och firar detta med en utlottning! Hipp hipp!

Bygga bling

Precis när jag höll på att ge upp och i stället fråga hästfolket om hjälp kom jag på det. Om nu träffar på engelska ledde mig till en hästbutik söker vi givetvis hos Hööks. Och så klart - där hittade jag det till slut. När jag väl visste vad hitch ring heter på svenska fann jag det till och med på Biltema till en lagom peng. Nu ska vi bara ha lite kedjor och ringar.
 
Nu när jag blivit lite inspirerad till att bygga smycken är det plötsligt mycket som ska inhandlas. Så ska det göras broscher, armband och kanske ett och annat halsband. Skärpet som påbörjades för sju år sedan kanske blir klart med. Jag lovar inget dock.

Lördagkväll

Vi kör lite retro och tittar på Lara Croft - Tombraider ett och två. Till detta: ost- och lökchips och Dooleys med mjölk och nöttopping. Det kunde helt klart varit värre.

Vi tar det sen

Jag är hemskt ledsen men jag kan göra mycket lite just nu. Nagellacket väntar på att torka. Och när det har gjort det ska ett lager till målas. Så tyvärr; inget blöjbytande, diskande eller bakande just nu.

Vad spelar färgen för roll?

Jag blir helt enkelt ledsen. Jag rekommenderar er verkligen att läsa inlägget om lille Charles och eventuellt ta ett snack med era barn huruvida färger har kön eller ej.

Säg den lycka som varar

Den lilla glädjedansen över godkänd tenta varade ytterst kort stund. Tillbaks till verkligheten med bajsblöjor, kladdig disk och kattoaletter. Men det är ok; så fort jag är klar med det ska jag moffa småkakor. Jaja, baka dem först och sen moffa.

14:25

I dag faller den första domen. I går var det någon som tyckte att vi borde samlas i en bar och 14:25 bestämma om det var gravöl eller champagne vi skulle skåla i. I dag vet vi hur det gick på första tentan.

Nu spelas

Om det är någon som undrar över hur min musiksmak ter sig kan jag lätt sammanfatta den med två ord; Sky Ferreira. Man ska dock akta sig för att gå in på hennes webbplats, risken är stor att man känner sig gammal och inte förstår någonting. Men musiken förstår jag. Till fullo.
 

Sovmorgon

I dag är jag studiefri. Alltså inga föreläsningar och inte heller några uppgifter att lösa eller böcker att läsa. Således är jag och barnen hemma och vi har haft sovmorgon. Jag vaknade halv åtta av ett larmande och kände mig rätt så utvilad. Vi bortser från Peters larm ett par timmar innan det; ett larmande som Maaaaamma, maaammma är klart bättre än någon som gapar nyheter och väder. Jag försökte övertyga Tyko om att han skulle somna om bredvid mig men efter en halvtimma gav jag upp.
 
På dagens agenda:
  • Baka småkakor
  • Måla med fingerfärg
  • Vinterstäda trädgården
Vilket tror ni att barnen kommer vilja göra först?

Indiska

I dag tog jag en sväng runt Borås i väntan på mitt tåg. Jag gick bland annat in på Indiska. Inget speciellt kan tyckas. Då har man inte varit på Indiska i Borås. Det ligger på Lilla Brogatan vilket bara det gör det pittoreskt och småstadsaktigt. Lokalen har lågt i tak (i jämförelse med alla köpcenter där Indiska ofta huserar). Dessutom var det Hej hej från personalen direkt när man klev in. Kläderna hängde snyggt färgkoordinerat och ordentligt (motsatsen till rörigt alltså). Kort sagt en riktigt mysig butik som råkar vara en del av en större kedja.

Den stolta modern

Ytterligare ett snäpp upp på utvecklingsstegen för Tyko; han kan numera säga bajs. Och inte bara det, han kan specificera det - kattbajs.

Sista tävlingsdagen!

Jag tävlar om ett presentkort från RetroRocket. Om du vill tävla så gå till Retrolovers blogg.

Kursstart

I dag började en ny period i skolan och med den en ny kurs; fotografisk bild i webb och tryck. Gissa om det är lite för låg nivå på introduktionsövningarna. Labben som var schemalagd på tre timmar avklarades på en, inklusive föreläsning på en halvtimma. Så här långt kan jag i alla fall konstatera att det jag lärde mig för över tio år sedan fortfarande verkar stämma.

Lackat ur

I går åkte jag till Allum enbart för att konstatera att om man ska ha vettiga plastbyxor får man lägga mer än 300 spänn på dem. Jag som tycket att det verkade så bra att Gina Tricot hade ett par. Som dessutom passade. Tyvärr kändes materialet som att man hade dragit en sopsäck över benen. Så jag får väl hålla mig till bomull från Vero Moda en stund till.

Hon, han, hen

För den som ännu inte sett seminariet kan jag verkligen rekommendera det! Jag gillar särskilt delen där argumenten emot hen radas upp. Nu ska jag bara se om jag hittar alla andra seminarier som jag missade på årets bokmässa.

Lugnt och fint

Tänk att jag inte kommit på det här tidigare; tvspel stillar det vildaste barn. Just nu sitter Karl och spelar MarioKart medan Tyko tittar på och tjoar och tjimmar. Jag? Jag skriver lite på projektarbetet och äter Godiva-choklad. Inte helt fel. Så det gör kanske inte så mycket att Peter åkte iväg på fotboll (igen).