Fina pojken

I lördags var Peter på partaj. Således var jag och Karl ensamma till söndag eftermiddag. Eller ja; Camilla var här en stund på lördag kväll. Mycket trevligt. En liten promenad på två timmar inkluderat lek på lekplats fick Karl att sova till halv nio dan efter. Tack tack!

Men men. Det var mest Karls lek på söndagen jag tänkte nämna. Jag packade upp en kartong med saker jag fått från mor. Saker som tills nu förvarats i hennes källare. Där i låg bland annat min favoritdocka från förr. Och ja, Karl gillar dockor. Mest att peta dem i ögonen. Men den här dockan ville han göra mer med... Och märk den fina rosa blusen (japp: blus, inte skjorta). Den är från tidigt 80-tal. Inte bara dockor går att ärva av mamma.


Vuxenpoäng

Damn, jag känner mig smått omkörd. Eller; egentligen inte. Jag har ju villa, volvo, vovve - vad har du? Ett fånigt bröllop med Facebook-invite.

Mitt barn är bättre än ditt

Nyss kom Karl med en sko i handen och ville att jag skulle ta på honom den. Sen gick han i väg och hämtade maken och ville ha på den likaså. Och gick iväg och hämtade sen sin ryggsäck. Den tog jag på honom med. Sen gick han ut mot hallen, vände sig och och vinkade och sa hej då. Sen att ytterdörren var låst och han inte kom ut hör ju inte hit; det värmer i mammahjärtat ändå.

Let´s play

Play måste vara världens bästa uppfinning. Alltså; inte playknappen som man startar saker med. Utan funktionen Play som de flesta tv-kanaler har. SVT ger oss Från trädgård till tallrik och TV6 ger oss Weeds. Jättepraktiskt när man ligger hemma sjuk och inte har annat än taskig dag-tv att glo på annars.

Back to normal

Till slut. Äntligen. Magen har bestämt sig för att må bra igen. Och för det har jag nog Resorb och gröna bananer att tacka. Görna bananer är stoppande, bruna lösande. Så vet ni det.

I dag har jag kunnat äta mannagrynsgröt (dock utan honung ifall att), stekt quornfilé med sallad och till och med pizza utan problem. Så jag har nog gått upp de där kilona redan...

Smart!

Jag hoppas att Karl blir som Theo när han blir så gammal. Så smarta saker ur en sån liten barnamun.

Rikare och smalare

Jag är nu, om än ofrivilligt, en erfarenhet rikare. Det tar ungefär ett och ett halvt dygn att tömma kroppen helt om man inte dricker annat än vatten med lite, lite salt och socker. Och är dålig i magen eller tar laxermedel. Detta gör även att man går ner tre kilo.

Så nästa gång jag säger att det vore intressant att testa tarmsköljning; påminn mig om detta tillfället.

Kräks

Den där åksjukan Karl hade i helgen var nog inte bara åksjuka. Nu sitter man själv här hemma och mår hur dåligt som helst. Och inte har man sovit nånting i natt heller; frusit och svettats om vartannat. Blä för att vara sjuk...

Skuttande kor

Den 10 maj rusar kossorna. I alla fall i Sätila. För i år skippar vi Kåhög och tar det på landet, på landet. För visst blev vi lite besvikna på det uteblivna skuttandet förra året?


Kaffebrus

Det finns ett företag som har ett av de lustigaste namnen jag vet: Kaffebrus. Och inte nog med att de har ett lustigt namn; de har ganska lustiga saker med. Titta närmare under Lomo så förstår ni vad jag menar. Mina favoriter är givetvis kameran som mjauar och byggsatsen. De ryska dockorna och t-shirten med de ryska kamerorna är något som står på önskelistan med.




Sen har de givetvis seriösa saker som blixtar och sånt med. Men det finns ju många som har så det utbudet orkar jag inte gå in på. Men att det står Observera att eventuella modeller ej ingår i priset. när man går in under bakgrunder visar ju vilken skön humor man ändå måste ha. Så när väl min studio blir klar kan ni gissa varifrån min utrustning kommer... Och är du riktigt snäll kanske jag fotar med kattkameran.

Barnbajs och spya

I dag var nog ingen bra dag att heta Karl. Allt var frid och fröjd när han vaknade och även när vi ätit frukost och satt oss i bilen. Vi startade 40 minuter innan jag skulle börja jobba så jag hade gott om tid att köra, utan att stressa. Men lagom innan Landvetter började Karl att kräkas. Stanna till vid vägen, torka av, byta kläder. Fint. Köra igen. Lite försenade, ingen fara. Strax efter Landvetter C hördes kräkljud igen. Inget mer ombyte så det fick bli att torka av det värsta bara. Nu fanns ingen mat kvar i magen så man tyckte ju att det borde vara bra. Peter ringde jobbet och förklarade att vi var på väg, lite sena efter Karls kaskader bara.

Nästan framme (en sådär tio minuter ifrån) lät det som om Karl inte fick luft. Stanna snabbt, titta till. Ännu mer kräks. Hur mycket ryms det i magen på ett barn egentligen? Väl framme vid parkeringen utanför jobbet torkades det av och Peter och Karl for hem igen och jag gick till jobbet och kände mig lagom fräsch.

Tydligen hade Karl spytt ytterligare en gång på vägen hem. Och Peter skulle på fotboll så tanken var att Camilla skulle passa honom (Karl alltså) från ett. Således tvättades barnet och fick nya kläder och nytt ombyte i sin väska. Men på vägen till Camilla valde Karl att spy ytterligare. Det lustiga är dock att väl hos Camilla mådde han hur fint som helst. Det är väl tur det så hon inte blev avskräckt.

När jag slutat jobba åkte jag och mötte upp Karl och Camilla i stan och strax därefter var fotbollen slut så Peter kom och hämtade oss så vi kunde åka hem. Ett stopp på Allum och sen hem. Byta blöja då Karl givetvis valde att bajsa riktigt ruttet på vägen hem. Dessutom skulle han duscha så han fick springa runt naken. Men man borde ju fattat att det var en dålig plan när han spytt och bajsat en massa. För visst bajsade han på golvet... In i duschen direkt och på med pyjamas. Men som om vi inte var klara där; då skulle han spy upp josen som Peter gett honom. En massa spya på mig, sig och diskbänken. Ny pyjamas igen. Kort lekstund, hänga tvätt osv. Men visst står gossebarnet och pruttar! Och inte var det bara prutt. Ny blöja var tanken men den gamla hade läckt så det blev även ny pyjamas... Marsch upp i säng och sova länge, länge förhoppningsvis. Ska bara titta till honom strax så han varken spytt eller bajsat. Igen.

Nån som fortfarande känner sig manad att bli småbarnsförälder?

Strunt

Idag blir det ingen Chuck för min del; Peter ska minsann titta på fotboll. Suck. Å andra sidan har jag suttit och struntsurfat de senaste 45 minuterna. Jag kanske ska se över symaskinen och den där klänningen så den blir klar. Det är bara fållen och kanterna på axelbanden kvar. Sen lovar jag att det kommer upp en bild på resultatet.

Eller ska jag gå och lägga mig med Stephen King? Boken är just nu ryyysligt spännande! Just nu är det Magiker och glas jag läser. Sen har jag del fem kvar. Efter det får jag köpa ny bok. Och hoppas på att de snart översätter sjunde delen. För det är drygt att gå och vänta på att en bok ska ges ut.

Passfodral

Jag vet inte om jag nämnt det innan men jag önskar mig ett passfodral. Eller; jag tycker att hela familjen ska ha varsitt. Jag hittar dock inget bra till Karl. Antingen är de rosa eller blå med bebismotiv eller så är det Disney. Men till Peter hittade jag en fin! Den första av bilderna. Resten är till mig. Synd att man inte har dubbelt medborgarskap eller liknande så man kunde ha mer än ett pass... Och nej, jag är inte så pass jetsetter att jag eg behöver ett fodral men visst vore det fint?


Bild 1 - Väskan
Bild 2-5 - Systrarna Sockervadd
Bild 6-8 - Pink cat shop
Bild 9 - Itsinthebaguk
Bild 10 - Spoiled brat

Så ni förstår att jag har beslutsångest!

Mari är...

Jag vet att jag inte blivit utmanad men jag läste en så kul variant hos Päivi som jag inte kunde låta bli.

Instruktioner: Googla ditt namn plus "är" inom citationstecken. Exempel "Mari är". Kopiera de fem första träffarna där meningarna innehåller "Mari är..." och lägg in dem på din blogg. Så här blev det med mitt namn:

Mari är snart i mål.
Mari är högskoleutbildad teknikinformatör och jobbar sen tre år tillbaka som teknikredaktör på marknadsavdelningen.
Mari är nu tillbaks på fastlandet, hemma efter årets Almedalsvecka.
Mari är peppad.
Mari är en ambitiös, engagerad och personlig lärare som kan konsten att motivera!

Men visst hade Päivi roligare meningar...

Ett steg på vägen

I dag har vi handlat fröer. Så nu står det en låda med majs och tomater och gror. Tyvärr tog jorden slut, annars hade även ärtorna petats ner i dag. De ska dock blötas i ett par timmar först så det gör kanske inte så mycket.

Vi gick runt i trädgården och funderade över var vårt trädgårdsland ska vara. Det verkar svårt att hitta nåt bra; överallt är det antingen sten eller rötter.

Solrosfrön köpte jag med. Två meter höga hoppas jag att de blir och pryder garageväggen om nån månad eller två. Jag spanade även in bambu på plantskolan; de hade dels den vanliga buskiga varianten. Men riktigt snygg var ju den som baravar tre tjocka stammar med en krona av blad. Dock är 2000 spänn lite saftigt för en växt som inte ens ger frukt.