Testa!Jag vet inte hur det är med er; mitt habegär väcks av bara förpackningen. Ansök om att bli testpilot här.

Kvällsgöra

I kväll blir det fotboll. Nej nej, inte för min del! För Peter och Karl alltså. De ska se Sverige-Island. Medan jag går på utvecklingssamtal. Det gäller Karl men Tyko får följa med. Så vi hoppas att det i alla fall är uppehåll då vi ska cykla.

Tajt kärlek

Inte nog med att jag föll häromveckan; nu hände det igen. Den här gången i ett plagg jag alltför sällan hade haft möjlighet att använda. Men tjusig är den.


Det är den vänstra jag föll för. Men den högra är bra fin den med. En hel klänning är det dessutom så troligtvis hade jag använt den oftare. Dreggla mer hos Viola Lahger.

Allum före altan

I dag hade jag tänkt slipa altangolvet. Jo, jag lovar. Jag tänkte lägga mig på alla fyra och slipa. Med maskin dock.

När jag gick upp insåg jag dock att regnet hängde i luften. Dumt att börja slipa om det regnar. Jag vill ju helst olja det innan det blir vått.

I stället? Jag åkte till optikern i Allum och fick ett par nya linser. Så nu kan jag inte gömma mig bakom bågarna. Med andra ord ska fransar och bryn färgas i dag. Förhoppningsvis även håret. Kanske rött alltihop? Fast henna på fransarna är nog inget att rekommendera.

I Allum träffade jag Johanna. Lägligt satte hon sig precis för en fika hos fransosen. Det vore ju dumt att missa ett sådant tillfälle. Även om jag kände mig ytterst onyttig där jag satt med chokladmuffins när övriga i sällskapet åt sallad. Det är ok; jag kompenserade med en grönsallad när jag kom hem i stället.

Nu: tvätta lite till och sy lite på mina byxor. Snart är de förhoppningsvis klara.

Vettiga skor

Jag vill inleda med att säga att det här är ett seriöst inlägg. Jag behöver faktiskt nya skor. Mina befintliga är utslitna och läcker in vatten om det regnar.


Ja, ni förstår kanske vad jag är ute efter.

Vardag igen

Normalt brukar jag vara nöjd med helgen. Den här gången var den för kort. Jag har en del som jag inte hann med. Altangolvet och slackandet. Vi tar det i morgon. Efter jag har varit hos optikern och efter jag har hämtat mitt paket.

Nu: tillbaks till morgonhetsen.

Dagen

Ok, ok. Jag slipade inget golv. Ursäkten? Jag skulle hänga ut tvätt. Det vore ju synd om den blev dammig. Ogjort arbete så att säga.

Jag har i stället rensat förrådet som ska bli hall. Det är ett sånt där rum som man bara slänger in all skit man inte längre vill titta på. Ett par datorer, gamla lister, pantflaskor... Nu står där "bara" åtta flyttkartonger med saker som inte har nån riktig plats.

Karl kom hem i dag igen. Med sig hade han blommor och choklad. Eller ja; egenplockade liljekonvaljer och en påse godisbilar. Minst lika bra.

Multimediatasking

Vi är ju ett barn kort vilket innebär att man faktiskt kan åka och storhandla utan större ångest. Det mindre barnet sitter i alla fall i kundvagn.

Innan mathandlande gick vi in på Mediamarkt. För att konstatera
 1. Det blir en Zenbook.
 2. Det blir inte en Note.

Hur kom vi fram till detta då? Jo; jag har länge funderat över hur stor skärm jag behöver. Jag låste mig ett tag på att det måste vara 15" vilket gjorde att fina Zenbook föll bort. Nu har jag övervägt, funderat och tänkt en del. Och 13" är nog bättre. Så Mari kan snart ses med en rosa dator. Självklart. Jag ska försöka hitta Hot Pink, annars får det bli en Rose Gold. Eller ska det vara diskret? Jag är ju inte diskret.

Telefonen då? Tyvärr är Note alldeles för stor. Den är snygg och bra på alla sätt men den är för stor. Allt är jättestort i framtiden. Den är som min hand och då överdriver jag inte. Så nej, där får jag tänka om. Och leta efter ett ställe där jag i stället kan klämma på Lumia 800. För till skillnad mot alla andra gillar jag tanken att det är Windows Phone.

 

Ja, och sen köpte vi det vanliga, åkte hem och nu slackar vi. Alldeles innan vi går och slipar altangolvet.


Skotävling


Rösta på mitt bidrag i tävlingen Style your shoe på shoestyle.se!

På grönbete

Peter och Tyko åkte mycket riktigt till Kungälv. Att försöka klättra ner i en fängelsehåla med en tvååring är dock ganska svårt så att köa i över en timma för detta event var inget för dem. Så de fikade, tittade, pausade och fikade. För att sedan hämta mig på jobbet.

Väl hemma har det klippts gräs och vattnats blommor och grönsaker. Lagom Svenssonliv mao. En av katterna fick komma med ut. Det är lite svårt att välja vilken så det får helt enkelt bli den som är först till dörren. Och så fort man lyfter ner selen är Oskar snabb. Så det är alltid han som får komma ut och beta gräs. För att sedan spy. Det är ok; han har mest päls och således störst behov av det. Det känns bara fånigt när Otto gör det.

Nu: lite inomhusaktivitet innan vi friserar oss och glor på ESC. (Vilket får mig att undra vad Danilla gör; vad hände med våra mellokvällar? Är det barnen som är bovarna?)

Hemliga rum

Om man inte har något för sig och är intresserad av statshemligheter/historia/politik/kungligheter tycker jag att man ska kolla in Hemliga rum i dag. Statens fastighetsverk öppnar vart fjärde år upp ett antal rum som normalt är stängda för allmänheten. Och nog finns det hemliga rum i din närhet - just de som öppnas i dag finns från Boden till Landskrona.

I Västra Götaland är det Oscar II fort och Fars hatt som är närmast oss. Tyvärr måste en del av oss (jag) jobba. De har öppet 11-16 och då är frågan om man hinner till Fars hatt efter jobbet. Oscar II fort var vi ju i för ett par år sedan så det lockar inte lika mycket. (Om någon sett De drabbade så är det bland annat hos Oscar de spelat in serien.)

Jag ångrar ingenting (oftast)

I bland önskar jag att jag inte hade dreads. När det är riktigt varmt är det som att ha mössa på sig. Och när man hittar beskrivningar på fina frisyrer ångrar man sig lite med. För hur snyggt vore flätan med dreads?

Som magnet

Nej, jag använder inte Instagram. Hade jag gjort det hade mitt kylskåp varit fullt av fina magneter från Stickygram dock.

Smyckesrea

För den som vill passa på att köpa sjukt snygga smycken rekommenderar jag Oye modern. De ska omstrukturera lite och säljer således ut merparten av sina smycken. Bland annat den fina ringen från Jungyun Yoon. Sen är jag ju barnsligt förtjust i halsbanden från Victoria Mason.

Oye modern ska helt enkelt fokusera på sina egna smycken, som Re:vision och Jeni Oye. Vilket jag tror kan vara bra för ärligt talat så är det nog dessa som är de snyggaste och mest unika i deras shop. Jag menar; vem vill inte klä sin kropp med delar från en kamera eller en cykel?

Äta ute med barn

När Zandra skriver om hur de blev bemötta på Fjäderholmarnas krog önskar jag nästan att jag hade ett barn som åt burkmat. Bara för att testa bemötandet själv.

Mari ser dig

Det känns lite märkligt att jag får ett mail varje gång Peter tankar bilen. Alltså; det är inte han själv som skickar ett och säger "Hej, nu har jag tankat igen." utan jag får ett kvitto från Pump/Qstar varje gång vi använder våra kort. Men ändå.

Hej på dig

Strax innan klockan sex vaknade jag av att någon mycket högt och bestämt ropade mamma. Jag hämtade gaphalsen med förhoppning att han skulle somna om bredvid mig. Icke. Jag blundade för en kort stund och kände plötsligt att någon sög mig på näsroten.

Efter en timma av viftande med böcker, knockande av huvud och allmänt tjoande och gapande gav jag upp. Hej lediga dagen! Fördel: vi är igång tidigt och fixar frukost. Karl dukar just nu fram medan Tyko gör saker han inte ska.

Om ett par timmar är det prinsessdop. Om ännu fler timmar är det ESC semifinal 1. Vilket lockar mest tror du?

<3

I dag blev jag kär. Helt oväntat och spontant var det. En vanlig dag på jobbet, precis som alla andra. Förutom en sak. En söt sak som plötsligt skulle fotograferas.

Kärleken har dock ett pris; 1100:- för att vara exakt. Men fina var dem. Och bara ett par i storlek 39 finns kvar.

Hittat hem

Egentligen är jag inte intresserad av att flytta. Men jag saknar två saker; balkong och närhet till vatten. Med det härxd kan jag få både och. Utan att lämna Hindås.

Vill man mot förmodan lämna Hindås finns ju alltid Bollebygd. Vad jag nu ska med det till

Att göra - nu med bildbevis

Så här ser min lista ut så här långt:
 • Duscha/klä på sig (grisdräkt räknas tydligen inte)
 • Hämta hem man
 • Lyssna på man oja sig över hur dåligt han mår
 • Vaxa dreads
 • Övertyga man om att hjälpa till med dreadsen (baaara de i nacken...)
 • Klippa gräskanter
 • Ladda batteriet till trimmern
 • Laga regnbyxor/jeans/skor/mugg
 • Vattna blommor
 • Klippa mer gräskanter
 • Röra runt i komposten/gödsla rabatten/rensa ogräs

Det blir mycket utomhusaktivitet i dag med andra ord. Alternativt sånt som innefattar att jag sitter ensam i syrummet. För vem vill lyssna på en vuxen man som på eget bevåg hällt i sig för mycket öl dagen innan? Till hans fördel häver han i alla fall inte (längre).

Utelek it is.
 
Edit: 2012-09-21 Bättre sent än aldrig.

Det rör på sig

Jag omger mig med lite väl hurtiga personer. Min bror cyklade Dalslandsrundan och tränar inför Vätternrundan. Arbetskamraten Åke sprang Göteborgsvarvet. Min mor missade Vårruset pga skada och tjatar således om varenda runda hon hittar i Göteborg. Nu senast I Form-loppet. Givetvis vill hon ha med fler så det blir ett lag.

Camilla kanske antar utmaningen tillsammans med sin mor? Eller varför inte Karin? Ju fler mammor desto bättre. ;)

Sen går det ju fortfarande att anmäla sig till Blodomloppet. Och icke att förglömma Rosa steget.

Rösträtt

Rösta på min vårbild!

Pausbild

Nu sitter Peter troligtvis och dricker öl. Efter jobbet körde han sig själv till partaj och sen fick jag överta bil och barn och åka hem. Tyko sov i bilen så jag och Karl klippte gräs och krattade. När vi skulle gå in kom jag på; Peter fick mina nycklar i går. Utan att lämna tillbaka dem. Tack och lov för extranycklar.

Just nu sitter gossarna och leker med trolldeg. Förhoppningsvis länge. Själv har jag magkatarr och önskar mig en mai tai.

Bytt bytt

Den 25 maj är det dags att byta böcker. Stora bokbytardagen arrangerar byten runt om i hela Sverige så du hittar säkert något ställe i närheten. Till och med i Tyskland går det att byta till sig något bra. Läs allt om 'et.

Byt böcker 25 maj 2012

Bild från SBBD.


Trevlig helg på dig med

Inte nog med att jag ska vara gräsänka till i morgon; jag ska dessutom agera fyllechaffis. Ingen fara; jag tar igen det när du minst anar det.

Så om nån gärna vill komma ut till Hindås och hänga så är ni välkomna. Jag tar mig nog ingenstans ensam med två vildingar.

Den konstiga fittan

Det är väl ingen hemlighet att jag läser Fitt for fight. En bra blandning av bilder på saker som ser ut som fittor och vettiga artiklar om kvinnovåld, genitala åkommor och sextips. Häromdagen gjordes där en efterlysning och lite olika tips kom in.

Det finns allt från de som målar med mensblod till avgjutningar. Dessutom fanns de som erbjöd sig att teckna av muttor. Och det är där jag fastnade. Inte för att jag vill ha min mutta avtecknad. Men kolla porträtten som Fia gör! Jag är grymt avundsjuk. Dessutom skulle jag vilja att Sanna kom hem och målade mina väggar! Om nu inte Karl vill ha en häst på sin vägg så kan jag ta den i hallen eller var som. För när jag ser den här kan jag nästan känna hästlukten och blåsten. (Nej; det är inte lukten från grannens stall jag känner.) När jag ser hennes collage får jag en känsla av Jan Stenmark dessutom (och honom gillar vi ju).

Hemma igen - nu med bildbevis

En snabbvisit till Vara blev det i dag. Redan klockan åtta for vi hemifrån. Man och äldsta son mekade bil medan jag och yngsta sonen klappade valpar. Det var rätt bra fördelat tycker jag.
 


Nu; bad för min del medan mannen tittar på fotboll. Sänker man huvudet under vattenytan slipper man höra oljudet från tv (och man).
 
Edit: 2012-09-21 Bättre sent än aldrig.

Till mig

 1. Bli medlem på Campadre.
 2. Klicka dig in på Lola Ramona.
 3. Välj Angie black i storlek 39.
 4. Ge mig.

Jag är billig. Vi kan nog komma överens om en lösning.


Bilerotik

Bra känslor när man kör bil. Fråga inte varför, det bara pirrar lite extra när:
 • Jag lägger i fyrans växel
 • Bilens front sänks när jag släpper gasen
 • Ljudet som uppstår i gaspedalen när den trycks hela vägen ner

Såg det här och tänkte på dig

Av någon underlig anledning tänkte jag på Camilla när jag hittade dessa klänningarna (fråga inte varför):Hittade hos Asos allihop.

Det närmar sig

Det är alltid trevligt att få mail. När man får det från VHS är det extra trevligt dock. Om de har något bra att säga. Och jag tolkar deras mail som något bra. Nu väntar vi bara en liten stund till...

Ordningen är återställd

Barnen sitter i badet, Peter tittar på fotboll och jag surfar strunt. Allt är som det ska.

I förebyggande syfte

Jag blev åter igen påmind om den underbara affischen om våldtäkt. Fitt for fight uppmärksammade den första gången och nu är den aktuell igen (tyvärr får man kanske säga). Där länkas dessutom till en lista med tips om hur man förebygger sexuella övergrepp. Fantastiskt!


Ordning och reda

Man kan tycka att sortera barnkläder är en syssla man ägnar sig åt när det regnar och inte när solen steker. Ingen fara; jag sitter med mina kartonger och upptar hela altangolvet i stället.

Så vad gör jag då? Jag sorterar urvuxna kläder efter storlek och sedan stoppar jag dem i vakuumpåsar. I påsen läggs en lapp med vilken storlek det gäller. När luften är ursugen stoppar jag ner påsarna i en kartong och märker upp den med vilka storlekar den innehåller. Praktiskt och bra. Sedan ställs kartongerna in i förrådet igen. Min förhoppning är att minska sju lådor till i alla fall fem. Skor och sånt är lite svåra att suga ut luften ur.

Behöver jag säga att känslostormarna är stora när man håller upp små pyjamasar och strumpor och minns hur stora man ändå tyckte att pojkarna var när de hade dem?

Självkärlek

Jag gjorde nog ett misstag när jag la till funktionen Kanske gillar du. Det slutar ju med att jag surfar runt i min blogg och känner att ha-begäret vaknar. Jag har glömt bort så mycket saker som jag skrivit om. Och ibland (ok; oftast) förundras jag över hur smarta inlägg jag gör.

Status: andas lättare

För att matcha min nya design måste jag ju nu göra längre inlägg. Korta, simpla rader passar sig helt enkelt inte. Fast det är ju sånt jag är bäst på. Så kanske kommer det fler bilder, för att fylla ut lite tomrum så att säga.

Jag var tillbaka på jobbet i dag. Egentligen är jag inte helt frisk men efter Panodil, Ipren, Nezeril och Acetylcystein stod jag upp och fungerade något sånär som en normal människa. Vi får hoppas att denna natt inte blir lika illa som senaste; jag vaknade flertalet gånger och tänkte att jag borde gå upp och ta nån medicin men vem orkar? Så i stället låg jag och vaknade ett par gånger i timman av att inte kunna andas. Det är skönt att Peter och jag känner varann så pass väl att det är ok att snörvla, slemma och snora.

Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig. Efter flertalet avsnitt av New girl och Mad love kan jag konstatera att den första är klart mycket roligare än den senare. Snyggare och roligare tjej. Om det nu är det viktigaste när man ser komediserier. (Allra helst hade jag tittat på Alcatraz men Tyko somnade först för en halvtimme sen så det var ju inte att tänka på. Karl är i alla fall i Vara med min mor.)

Blev det långt nog?

Uppdatera

Gå in på marzipanart.blogg.se och tryck Ctrl+R. Eller kringla eller vad för dator ni nu använder.

Dricksvattnad

Jag önskar (nästan) att någon hade tagit en bild när jag badade. På var sin sida om mig satt Olle och Otto och drack vatten. Oskar satt längre ner och slickade på badkarskanten. Det kändes som jag besudlade deras dricksvatten och inte tvärtom.

Se det positivt

Det är i alla fall inte febern som gör att jag inte förstår vad det står på Vicksburken. Det är däremot febern som gör att jag försöker läsa finska.

Ont här, här och här

För några dagar sen gick jag och suckade över att det kändes som om jag hade foglossningar. Ingen fara; det var bara lite sjukdom som ville pocka på min uppmärksamhet. Så halsen känns som om jag slukat en rasp, bihålorna är svullna och på toppen av det har jag feber och allmän tröttma. Sa vi tippa på att det var detta Karl kände förra veckan?

Polen hägrar

Nu har jag hittat ännu en anledning* att åka till Polen. Orange Warsaw Festival där både Garbage, Linkin Park och The Prodigy lockar. Jaja; det är bara att läsa Garbage´s turnélista så vill jag åka till de flesta länder. Men vi kan väl hålla oss till de jag har erfarenhet av.

Undrar om man hinner skaffa sig ett pass tills dess?

*För nog har jag nämnt att jag vill dit för Castle Party? Combichrist vore inte fel (eller Alien sex fiend och Hocico för den delen).

Fin lösning

För ett par dagar sedan kunde man läsa att Premalex numera ingår i högkostnadsskyddet. Kul för den som väljer att knapra SSRI mot PMDD. Anar ni bitterhet hos mig? Inte då; vem vill inte vara beroende av antidepp pga lite mensbesvär?

Ett plus i kanten ska de ha för den fina reklamen dock. Gå in på alltompms.se och se mer.

Bild från Relevans.

Varför jajt?

När jag ska till att göra något vettigt (läs hitta ny dator) så slutar det alltid med att jag surfar strunt. Eller jag hittar en massa andra saker som jag hellre vill ha. Som inte alls är prioriterat. Hur kommer det sig?

Eller; man hittar exempelvis en dator som verkar bra på alla sätt och vis. Tills man läser vad andra tycker. Ok att folk inte gillar ljudet från tangenterna eller liknande men när det är hårddiskar som kraschat efter nån månad, dvdbrännare som inte funkar trots att de blivit bytta osv känns det inte lika aktuellt. För det är inte bara en eller två som har problem. (Såvida det inte är nån som utger sig för att vara flera personer och spyr kräk över produkten i brist på annat.)

Så sökandet efter dator, telefon (och konsertbiljetter, kläder, väskor och kamertillbehör) fortsätter.

Dagens skvallertips

Senast jag tipsade om ett boende var det en bekants. Nu är det en kändis. Jessica Folckers sommarstuga för att vara exakt. Det ni!

God morgon

Att ha sovmorgon innebär för Tyko att man vaknar strax innan sju och sjunger. När man inte får uppmärksamhet väntar man en timma och sjunger sedan lite till. Alltihop ackompanjerat av två katter som bråkar och fräser.

Kamera från Ikea

Nog blir jag lite sugen på en Knäppa. Mest för att ha den på hyllan och stoltsera med.

Apa önskas

Jag ställer inga stora krav. Det enda du ska kunna är att tupera, tvinna och vaxa hår. Enbart det som befinner sig på huvudet så det är inte direkt obehagligt.

Jag har själv försökt hålla efter men mina armar orkar inte mer.

Natalie Dee är mor hon med

Jag skriver under på hennes brev.

Jag vill, jag vill, jag vill!

Jag har aldrig velat något så här mycket (förutom när man var höggravid med förvärkar kanske)! Smartson skickade precis ett mail om att de söker testpiloter till Samsung Galaxy Note. Gissa om jag anmälde mig! Och jag tycker nog att jag är värd den. Jag är inte särskilt intresserad av espressomaskinen eller bilen de söker testpiloter till; det kan de som gillar kaffe och sportbilar ta. Men en Note...

Lite ok i alla fall

Jag börjar tycka att det är lite synd att man inte väntar sitt första barn. Nej; jag väntar inget tredje. Jag menar bara att jag är sugen på att shoppa loss barnsaker (mao nyföddsaker). I senaste reklambladet från Allum fanns ett par leggings från Lindex. Inte ens om jag verkligen, verkligen vill så får jag på Tyko ett par i största storleken (alltså 68). Är det ok att köpa filten i stället?

Bamarang

För den som mot förmodan inte har ett konto hos Bamarang kan du skaffa det här. När du sedan skaffat ett konto kan du beställa en chokladask till mig. Jag nöjer mig med MOR.

Duktig

Sådärja! Nu har jag skickat in ett par av bilderna som jag och Maria tog i studion. Vi får se vad det resulterar i.

Hej VAB!

Maj började inte så bra trots allt. I går låg Karl och kved på soffan om att han hade ont i örat. Så i dag till vårdcentral och kontaterat öroninflammation. Det kunde varit värre dock; det går streptokocker hos dagmammorna (inte hos barnskötarna själva utan barnen givetvis) vilket har gjort att både det ena och andra barnet skickats hem med halsfluss, svinkoppor och annat mysigt.

Sköna maj; välkommen!

Första maj måste det väl ändå officiellt vara vår? Så jag har grävt bort lite ogräs i häcken, trimmat gräskanter och klippt rosenbuskarna. Med andra ord kliar det av gräsklipp, törne och solbränna. Nu planeras inköp av jord och växter. Dessutom ska jag försöka ordna en kompostkvarn så vi blir av med diverse ris och dessutom kan fylla upp runt syrenhäcken. Ja, den ska nog få lite tillskott av fler buskar med. Sen ska det till lite pallkragar och stenplattor på diverse ställen. I sommar är vi hemma på semestern och då vill jag utnyttja den till fullo. Drömmen är en pallkrage full med basilika så jag kan göra egen pesto.

Ja, deklarerat har jag gjort i dag med. Och dregglat lite över telefoner. Tanken var att jag skulle göra det i verkliga livet med men vissa aktiviteter har gjort att energin tagit slut. Så vi tar det en annan dag.