Hänger lite på stranden

Första veckan av fyra är avklarad. Av Karls simskola alltså. Oavsett väder har den lilla pojken kastat kläderna och plaskat i vattnet. Enligt skylt på det lilla uthuset har det varit runt 20 grader varenda dag men jag tror de varit lite opimistiska ibland. 
 
Så sommarlovet har hittills varit rätt soft. En timmes häng på stranden, som jag knappt visste existerade i Hindås, är det mesta som planerats om dagarna. Och det är ändå rätt skönt att något är inplanerat så man måste ta sig ut på något. Om en vecka börjar Peter sin semester och då blir det väl mer "på riktigt". 
 
 

Sommarlov

Jag skulle kunna skriva om så mycket. Men vem har tid att sitta vid en dator när det är sommarlov? Solen skiner och jag har, som vanligt när det sker, lyckats bränna mig.
 
För en vecka sedan var det skolavslutning för Karl. När blev jag så vuxen? Att jag har ett barn som har skolavslutning? Jag är väl bara barnet själv? (Eller hur...) Det var i alla fall fint på alla sätt. Barn som sjöng, rektor som höll tal och glass i klassrummet.
 
För min del slutade skolan den åttonde juni. I väntan på eventuell komplettering, har jag dock inte slappnat av. Förrän i dag. Sista kursen blev godkänd! Så nu är jag officiellt klar med utbildningen och Borås. Om jag inte ska ta kandidaten om ett år...

Världens farligaste möte 2014

Jag har ännu inte riktigt kunnat smälta mötet på Liseberg förra tisdagen. Hela dagen satt jag på Lisebergsteatern och lyssnade på olika talare från helt skilda branscher men som ändå hade något gemensamt; e-handel. Det var så oerhört givande och bekräftade var jag hör hemma. Oavsett om det pratades om Kicks omnikanaler eller iBeacons. Creunas femton minuter i rampljuset var grymt inspirerande och fick mig att vilja skicka en spontanansökan till dem.
 
I det stora hela var det en sak som talarna hade gemensamt, oavsett om de talade om SEO eller moms. Alla brann för det de sysslade med. En genuin kärlek till sitt arbete fanns överallt. De visade att jag inte slösat bort två år på högskola. Jag fann mig själv förvisso. Men det var den person jag räknade med att finna. 
 
Visst vore det elakt mot Star Republic att inte nämna allt kringarrangemang. För visst kunde man åka Helix och bada bastu; hur ofta får man chansen till det på Liseberg? Personligen hoppade jag över det. Och visst bjöds det på champagne och schnitzel. För min del avalkoholiserad och vegetarisk version. Det är väl det enda som kan förbättras till nästa år (för nästa år blir det!): torra halvfabrikat är inget som vegetarianer är så sugna på. 
 
Summering: tack som fan! 
 

Flygdag i Kallinge

I dag har jag kompenserat för om inte all, så åtminstone en hel del av den tid jag suttit inne framför en dator de senaste veckorna. Klockan 0600 begav vi oss hemifrån och föst nu, 2230, är vi hemma. Under hela den tiden har vi varit ute och utan dator. Nåja, några timmar i bil blev det ju men ändå inte uppkopplat. Ett foto delade jag med mig av på Instagram, det måste man ju. 
 
 
Sammanfattning: dagen var varm. Jag lär inte bli mer solbränd resten av sommaren. På ett flygfält finns mycket lite skugga. Dessutom är inga flygintresserade vegetarianer, överallt serverades kött. Jag överlevde på godis och pommes.