Trädgårdsdags

Nu blir jag inspirerad. Om möjligt ännu mer än tidigare. Tiger har lagt upp så fina bilder i sin blogg. Extra sugen är jag på stentrappan med taklök och bokstäverna på husväggen. Det är lite synd att man inte har särskilt lummig trädgård heller för annars hade schackmönstret lockat. Fast nu har vi ju fyllt ut syrenhäcken så vi får väl hoppas på att den tar sig och blir stor och lummig. Så man slipper titta på myrmark så fort man tittar ut genom köksfönstret. Hästhagarna åt andra hållet har jag inget emot.

Morgondagen

I morgon är det dags för besök på MVC igen. Det känns inte riktigt som på riktigt när man inte går dit lika ofta som förra gången. Å andra sidan är det inte så mycket att göra där; berätta hur man mår, ta blodprov och mäta magen.

I morgon är det dessutom dags för trollfest. De har haft trolltema sen i höstas hos dagmamman (trollsagor, målat troll osv) så nu avslutar de med fest. Som föräldrarna är bjudna på.

Hemma igen

Nu är vi hemma från skogen. Eller ja; vi har varit hemma sen nästan två timmar. Och Karl har sovit sen vi kom hem. Efter ett par timmar i skogen med fikapaus blir man tydligen trött. Så nu har jag passat på att måla ena bordsbenet till syrummet. Dessutom har jag skurat hela altanen. Nu väntar vi på att det ska torka så att jag kan olja det med. Jag oljade en tredjedel häromdagen så det är inte så mycket kvar. I år räcker det nog med ett lager dessutom.

Nu ska jag titta över deklarationen och skicka in den. Sen ordna middag. Avancerat med fiskpinnar och potatismos. Fråga: vad äter man till det? Själv äter jag lingonsylt men anses vara ett ufo pga det.

Ut i skogen skall vi gå...

Nu är vi på väg ut i skogen. En liten promenad i naturreservat. Givetvis med matsäck nerpackad. Och kamera.

Suck

Återigen tröttnade jag på Familjeliv...

Dagens filmtips


Dagens bravader

Karl är på bättringsvägen. Nu låter han mest som en astmatiker som sprungit ikapp bussen. Snabba, grunda andetag. Just nu sover han. Vilket han gjort från och till i ett par timmar. Han sover väldigt lätt och vaknar för minsta lilla.

När Peter kom hem gick vi ut på altanen för att få lite sol på oss. Jag och Karl skurade altangolvet, Peter högg ved. I alla fall tills Peter kom och sa att han högg sig i benet. Då fick vi leta fram sjukhuskitet. Inte för att det är så välförsett men nån form av tejp hade vi i alla fall. Peters kommentar var Tur att det inte är grönt, då hade det varit som i V. Jag har fått ett par frågor från honom om min graviditet när vi tittat på V så det var väl skönt att se att han inte var en ödla under huden i alla fall.

Det blev lite bodvite när jag skulle resa mig upp efter omplåstringen dessutom. Då lyckades jag slå i huvudet i skåpsdörren som stod öppen. Så det fattas väl bara att Karl lyckas skada sig nu med.

Jag har för övrigt målat ena sidan av ett av bordsbenen till syrummet nu. Jag slipade alla i förmiddags så vi får väl se hur det verkar. Peter blev lite till sig och tog lite väl mycket färg när han målade sista lagret färg på bordsskivan så det har givetvis runnit och blivit torkade droppar. Så han får snällt slipa och måla om ovansidan. Men sen kan jag sy... Och nu är jag sugen på att göra en massa tights och joggingbyxor till Karl. Han har valt det blommiga tyget och förmodligen blir det ett par kaninbyxor med.

Tjurrusning 1.2

Lite ändrade planer. Eller utökade. Allt beror på vädret.

Den 1 maj släpps korna ut i Kungsbacka.
Den 2 maj släpps korna ut i Sätila.
Den 8 maj släpps korna ut i Partille.

Så vill det sig riktigt väl kommer vi att se på skogsktokiga kor flera gånger om.

VAB

I dag har jag fått sova riktigt länge. Om man ser till när jag väl gick upp. Halv nio. Fast jag har ju vaknat flera gånger i natt och fått trösta ett sjukt barn. Och ge honom vatten. Han ligger ännu och sover. Så förhoppningen är att jag kan städa undan lite innan han går upp.

Tips på hur man får i ett barn vätska trots att han inte vill: servera vattnet med isbitar och roligt sugrör. Ett glas till honom och ett till dig själv. Jag och Karl satt hela dagen i går och drack vatten ur färgglada Tupperware-muggar och döskallesugrör från Lagerhaus till. Ibland toppade vi med att dricka saft med. Eller bubbelvatten.

Kras

Jag är på jakt efter en viss ljuslykta. En från Sia som Karl lyckades göra sönder. Nu verkar jag bara hitta den på ett ställe. Nån som vet nåt mer ställe? Jag har för mig att EM säljer mycket Sia...


I dag toppade han genom att riva ner en av våra bordslampor dessutom. Den är dock från Ikea och finns kvar i sortimentet så den ska väl inte vara så svår att ersätta.

Mumma

Peter har tjatat länge om att Karl ska lära sig att säga mumma i stället för gott om mat. Nu när han inte är hemma står Karl och dricker Festis, ler stort och säger "Mumma!". Det gäller att välja sina tillfällen.

Tjurrusning

Snart är det dags. Klövdjur som springer riktigt fort och som man verkligen inte vill vara i vägen för. Nej, jag ska inte åka till Spanien. Det räcker med att åka till Sätila. Det är dags för betessläpp med andra ord. Den 2 maj klockan tio öppnar gården och korna släpps ut halv tolv. Och i år ska vi nog åka hemifrån vid tio - förra året hann vi precis dit till släppet, det var kö i flera kilometer.

Dörrvakt

Karl är minsann duktig och kan öppna dörrar. Det har vi vetat ett tag. Men utvecklingen går framåt. För nån vecka sen när vi skulle gå och lägga oss stod ytterdörren på glänt. Just för att Karl gärna öppnar dörrar har vi alltid dörren låst. Men nu kan han tydligen låsa upp.

Jag hällde upp mat till katterna och räknade in dem. En Olle... En Otto... Men ingen Oskar. Så ut i svarta natten och leta efter en svart katt. Efter ett tag hittade Peter honom bakom vedboden. Det är en sak att hitta och en helt annan att fånga dock. Oskar jagades därifrån dock och sen fick jag locka och pocka. Han satte sig rädd i ett hörn vid ytterdörren. Så han vet i alla fall var han bor. Sen dess står han varenda dag vid ytterdörren och skriker. Friheten var läskig men inte tillräckligt...

Detta resulterade i att vi införskaffade säkerhetskedjor. En till vardera ytterdörr. Så nu hoppas vi på att slippa jaga vare sig förrymda katter eller barn.

Låna djur

Är det nån som har ett par getter/får/gäss att låna ut för en månad eller två? Jag skulle behöva nån som betar av gräs och sly i en del av trädgården. Husrum finns i form av lekstuga. Eller så får jag vänta tills Land nummer 22 kommer ut.

Gamer

Den här dök upp för ett tag sen på flera ställen. I dag såg jag den här varianten.

Nybadad

Det som var tänkt som ett lugnt spatillfälle med mask, peeling och hela kitet blev ett tvåmannaplask med liten Karl. För inte går det att tappa upp ett bad utan att Karl får bada. Men det var mysigt det med.

Baddags

Jag blev oerhört sugen på att bada när jag läste Agent lovers senaste inlägg. Fast jag skulle inte vara särskilt snygg i nån av de där baddräkterna just nu. Jag får satsa på nästa sommar i stället. Då ni...

Söndag

Jag är klart nöjd med förmiddagen. Jag gick ut en stund och grävde upp den sista kryddan. Förmodligen nån citronmeliss för det luktade när spaden for genom rötterna. Och rötter hade den. Ett spindelnät som sträckte sig långt under altanen. Så vi för se vad jag lyckades få upp. Jag låter det vara osått där en stund i alla fall om den nu har överlevt.

De övriga växterna är satta i hinkar och ska skänkas till Camilla. Jag tror annars att jag hade haft oregano växandes i hela komposten om jag slängt dem där.

Peter har nästan huggit ner hälften av stockarna vi köpte förra året. Men trots flera lass med skottkärran så syns det knappt att det är plockat ur högen med vedklabbar.

Karl ska göra som mamma gör så även han har grävt i rabatten i dag. På den sidan inget växer som tur är. Jag var orolig att han skulle gräva upp jordgubbsplantorna igen. När vi tröttnade gick vi och satte oss på altanen och hade fruktstund. Peter ligger nu i soffan och glor på fotboll. Vilket han ska göra igen om några timmar. Fast då live. Jag och Karl passar på att åka till Slottskogen och ta en promenad med Camilla. Kanske titta på lite djur. Vi har ju aldrig tagit oss energi för att åka dit med Karl innan.

Rabatt

Jag tror att jag börjar få ordning på rabatten nu. Jag flyttade över jordgubbarna och plockade även lite nya skott som spridit sig så totalt blev det nog ett dussin plantor på motsatt sida. Gräslöken ska vara kvar där den är och sen är frågan var jag ska flytta gurkörten. Den är stor och fin men sprider sig som bara den så det gäller att komma på nåt smart. Sen ska det kantskäras istället för att skaffa nåt staket eller så, tror det blir smidigast. Och så ska jag försöka rensa ogräs oftare.

Mässor

I dag var jag på fotomässan. Tyvärr gav den inte så mycket som jag hade hoppats. Men det var i alla fall inte lika mycket folk som sist. Och jag har nog bestämt mig för vilket objektiv jag ska köpa. Eller vilka. En fast 200 mm med bländare 2,8 för konserter och sen en "vanlig" telezoom 50-200 för vardagsfotograferandet.

Vi smet även in en snabbis på Baby & Barn. Biljetten gällde även dit. Men det var alldeles hysteriskt. Jag förstår verkligen inte varför man ska ha med sig barnen? Alltså; de som ligger i magen är väl ok. Men alla dessa spädbarn?!? Barnvagnar överallt. Och vad får barnen ut av det? Nä, kort sagt så var den mässan inget jag rekommenderar. Jag orkade inte ens titta på nåt när alla stod och knuffade sig fram till sakerna. Det jag gick därifrån med var en goodie bag från Libero.

Bära nära

Emma skapade ett oerhört habegär i mig. Hon har minsann fixat en bärsjal från staterna! Och fin är den med. Men det verkar som att tillverkaren skeppar utomlands så nog kan jag få tag i en. Men behöver jag det när jag har en röd bärsjal, en Ergo och en Babybjörn? Egentligen inte men nog är den här finare? Tattoo noir givetvis.

Växtlighet

Nu har jag grävt bort mina kryddväxter. De spred sig värre än smultronen. Dessutom var det lite oklart exakt vad det var och ingen åt de ändå. Så nu är det gödslat och planeras nya växter. Helst något flerårigt som inte behöver skötas. Och som är ätligt. För det är det som är grejen; allt runt altanen ska vara ätligt. Jag funderar på följande:

  • Björnbär
  • Amerikanska blåbär
  • Krusbär
  • Svarta eller vita vinbär
  • Rabarber
  • Persilja (tvåårig men det kanske räcker)
Jag har sedan tidigare jordgubbar och gräslök som ska sparas. Kanske ska man ha flerårigt på ena sidan och så om varje år på andra sidan? I så fall tordes följande fungera:

  • Dill
  • Potatis (fast vem orkar kupa?)
  • Tomater (ska iofs växa i krukor på altanen)
Nån som har nåt förslag? Eller kan säga att den eller den växten absolut inte rekommenderas då den sprids/är svårskött?

Så länge det varar...

Jag vaknade alldeles för tidigt i dag (innan sju) och gick upp och började städa. Så här vid nio känns det ganska skönt att titta på de rena rummen dock. Fast hur länge varar det? Karl lär väl riva ut alla leksaker igen och jag tänkte ju börja baka strax...

Bak, smak och tak

Marängerna fick mer än godkänt av Karl. Av mig med. Peter gillar ju inte mint men annars var de ok. Glassen måste man nog vara sugen på om man ska tycka om riktigt mycket. Såvida man inte heter Karl - då är allt sött gott.

I går målade Karl med vattenfärg. I dag tog vi kakformar och klippte ut figurer. Dessa hängdes sedan i påskriset som vi plockade. Vi får väl se hur länge det överlever; katterna har varit på och tuggat på det flera ggr.

I dag införskaffades resten av ingredienserna till påskbakelserna. Så i morgon blir det gott! Då ska förhoppningsvis bordsskivan målas en sista gång och benen ska få en strykning med. Tror ni att syrummet är klart efter påsk? Listerna är delvis slipade så det är mycket lite kvar...

Sötebröd

Som kompensation för konservgrytan bakas det en del. Just nu står maränger i ugnen och blir gyllene. Jag tog dock After Eight i istället för choklad. I frysen står kokosglass och stelnar. Äggskalen som blev över har vi målat och sått krasse i. Eventuellt har den kommit upp till måndag eller så.

Efter filmen ska jag baka mina påskbakelser. Kanske skicka Peter till affären för att köpa mer ägg så att vi kan göra ugnspannkaka.

Dagens lunch

I dag blev det konservgryta till lunch. Man letar igenom skafferiet efter lämpliga konserver som går att blanda och kryddar med curry. Till det serveras nudlar. Efterrätten blev även den en konserv; ananasringar.

Kanske ska tillägga att många av våra konserver är just asiatiska; kokosmjölk, bambuskott osv. Så de går väldigt bra att blanda. Värre är det med gulasch, fiskbullar och ravioli som förmodligen kommer stå där tills kriget kommer. Eller mammaledigheten, beroende på vilket som kommer först.

Rösta!

Jag medger att det är lite fånigt men vad gör man inte för en ny väska?

Xpress your style

Påskpyssel

I dag ska vi baka. Det blir fina påskbakelser. Titta bara!

Ha-begäret vaknar

Det är farligt att prenumerera på nyhetsbrev. Nu har jag fått ett som ökat suget totalt. För vem vill inte ha en Otto Animal bag? Och givetvis är det en sån där onödigt dyr designpryl. Nog verkar även en Frog pod nödvändig.