Barnbajs och spya

I dag var nog ingen bra dag att heta Karl. Allt var frid och fröjd när han vaknade och även när vi ätit frukost och satt oss i bilen. Vi startade 40 minuter innan jag skulle börja jobba så jag hade gott om tid att köra, utan att stressa. Men lagom innan Landvetter började Karl att kräkas. Stanna till vid vägen, torka av, byta kläder. Fint. Köra igen. Lite försenade, ingen fara. Strax efter Landvetter C hördes kräkljud igen. Inget mer ombyte så det fick bli att torka av det värsta bara. Nu fanns ingen mat kvar i magen så man tyckte ju att det borde vara bra. Peter ringde jobbet och förklarade att vi var på väg, lite sena efter Karls kaskader bara.

Nästan framme (en sådär tio minuter ifrån) lät det som om Karl inte fick luft. Stanna snabbt, titta till. Ännu mer kräks. Hur mycket ryms det i magen på ett barn egentligen? Väl framme vid parkeringen utanför jobbet torkades det av och Peter och Karl for hem igen och jag gick till jobbet och kände mig lagom fräsch.

Tydligen hade Karl spytt ytterligare en gång på vägen hem. Och Peter skulle på fotboll så tanken var att Camilla skulle passa honom (Karl alltså) från ett. Således tvättades barnet och fick nya kläder och nytt ombyte i sin väska. Men på vägen till Camilla valde Karl att spy ytterligare. Det lustiga är dock att väl hos Camilla mådde han hur fint som helst. Det är väl tur det så hon inte blev avskräckt.

När jag slutat jobba åkte jag och mötte upp Karl och Camilla i stan och strax därefter var fotbollen slut så Peter kom och hämtade oss så vi kunde åka hem. Ett stopp på Allum och sen hem. Byta blöja då Karl givetvis valde att bajsa riktigt ruttet på vägen hem. Dessutom skulle han duscha så han fick springa runt naken. Men man borde ju fattat att det var en dålig plan när han spytt och bajsat en massa. För visst bajsade han på golvet... In i duschen direkt och på med pyjamas. Men som om vi inte var klara där; då skulle han spy upp josen som Peter gett honom. En massa spya på mig, sig och diskbänken. Ny pyjamas igen. Kort lekstund, hänga tvätt osv. Men visst står gossebarnet och pruttar! Och inte var det bara prutt. Ny blöja var tanken men den gamla hade läckt så det blev även ny pyjamas... Marsch upp i säng och sova länge, länge förhoppningsvis. Ska bara titta till honom strax så han varken spytt eller bajsat. Igen.

Nån som fortfarande känner sig manad att bli småbarnsförälder?

Kommentarer

Har du något att tillägga?

Namn:
VIP

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...