Safari

Denna vecka är sista som Danilla har semester - mao sista veckan att hitta på utflykt på vardag. Så i dag var det dags. Väckarklockan väckte oss klockan sex och åtta for vi iväg mot första målet; Svarteborgs stencenter.

Vid Håby fick Karl för sig att han var åksjuk alternativt att magen inte gillade den nya gröten han fick till frukost. Så han kaskadkräktes. Igen. Så ett byte av kläder och vädring av bil, sen var vi på väg igen. Tänk så spännande man får det när man har barn!

Men ni må tro att jag blev inspirerad på stencentret. Av sten! Peter var besviken då det inte höggs nån sten. Sättandet av knott verkade inte bli något heller. Men fika med hallongrottor blev det. Och det blev godkänt. Jag lyckades dessutom hålla mig ifrån souvenirshoppen och kom inte hem med en endaste sten. I övrigt var det ett litet pittoreskt ställe med egen camping och grejer. Och som alltid när jag är i trakterna från förr får jag för mig att vilja åka runt på vägarna och se om det förändrats. Men memory lane väntar vi med tills vi är ensamma. Kanske inte lika kul att uppleva för första gången.

Det togs en del bilder men ännu har inte sladden till kameran behagat dyka upp sen flytten. Men nån dag... Om inte annat kanske jag tröttnar och skaffar kortläsare ist.

Efter stencentret åkte vi till Tanum och Bohusläns största loppis. Och stort var det. Tyvärr lite för stort för till slut såg man inte alla sakerna de hade. Jag köpte dock ett par vinylskivor.

Sen bar det av mot kusten. Grebbestad passerade vi flyktigt. Ingen Prickig katt på bryggan såg vi. Och då fanns ingen anledning att stanna kvar. Så vi fortsatte mot Fjällbacka. Där hade jag fått nys om ett litet ställe som hade fluffins och bryggkaffe. Dessutom var det en liten antikhandel. Duktiga Mari fyndade äntligen! Tre saker ur serien Sol i den av Gabriel (70-talskeramik) och ett par sillgafflar. En väska till vinflaskor köpte jag med. Perfekt till vinpicknick. Och vi kunde ju inte gå därifrån utan att ha fikat på bryggan. Tyvärr var jag lite besviken på fluffinsen; för lite kanel och lite obakt men den trevlige herrn (Allan?) och utsikten vid Gullaboden övervägde definitivt. Vi blev tipsade om att gå till en sjöbod lite längre ner på gatan och köpa kräftor med men när vi kom dit visste de ännu inte om det skulle bli några över; de höll på att sortera upp dagens beställningar först. Detta startade vår jakt på nykokta kräftor och när vi egentligen skulle åka hem for vi vidare.

Tydligen finns det en hel stenresa att göra. Och när vi var på väg mot Lysekil passerade vi ett kollektiv. Det var lite för konstnärligt för Peters smak så vi for vidare. Och då Peter var allsmäktig förare var det bara att le och se glad ut. ;)

Vi åkte mot Lysekil och i Brastad stannade vi och köpte pizza. Varför förstod jag inte; de slicade inte som vi bad om, de hade ingen dricka och inga bestick. Att ta med alltså. För vi åkte ju till Preemraff och åt på klipporna utanför. Och enligt Peter var det bästa utflyktsmålet på hela dagen. För tydligen är det Sveriges näst största elverk där bredvid Elving och Elvira. Vilket är då största?

Det verkade dock inte finnas nån gubbe med nykokta kräftor i Lysekil trots flera varv runt lilla stan. Bara fiskbil och det finns det ju här med. Däremot fanns det en motsvarande korvkiosk med fisk och skaldjur (tallrikar, rullar och annat gott). Då förstod jag ännu mindre varför vi hade ätit pizza.

Vi tog färjan från Lysekil hem och skulle stanna till på en rastplats för att mata Karl bara. 4 kilometer från vägen enligt skylten. Dessutom förväxlade Peter skylten för vandrarhem med rastplats så när vi väl kom fram fanns det en strand med en bajamaja. Men Karl kan sitta på marken, ingen fara.

Till slut var vi hemma i Göteborg igen. Trötta och sega. Lämnade av Danilla med hund i Majorna. Snurrade hem, vägen via Partille (ja, fel väg egentligen). Snabbt in på Hindåsen för att köpa gröt och hem lagom till fotbollen. Och nu sitter jag och grämer mig över att jag inte hittat usb-sladden. Det var ju så många fina bilder jag tog...

Nästa utflykt gör vi inåt landet. Fast jag får nog hålla med min far om att vädret är bättre vid kusten; först när vi kom till Kungälv började det regna, annars har solen värmt gott i dag.

Kommentarer

Har du något att tillägga?

Namn:
VIP

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...